Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
zippoo87

#22776 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

ne pratim sve postove,mozda je neko i postavljao
nepismeni Enver Smajkan predlozen za ministra pravde lol
Image
http://kameleon.ba/index.php/lifestyle/ ... u-Vladi-KS

nevjerovatno...pa toliko mladih ljudi,koji prate i desavanja i sve,plus imaju i znanje...gdje nadju ove starkelje cobane u pm
Banksy

#22777 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

kamen spoticanja wrote:O majko kakvi levati
Sad komsic mora molit reufa da predje na bosnjakizam...ili moliti snjezanu :D
Ne znam da u zakonu postoji stavka prema kojoj kandidat može preći s nečega na nešto, danas biti jedno, sutra drugo.
Mislim da su u slijepoj ulici ...
walk_M-A-N

#22778 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by walk_M-A-N »

gospodja profiterka wrote:
de balzac wrote:
gospodja profiterka wrote:Fakat ste glasali za ove budalaše? Fakat? Trpite.
Ovo su najgori kandidati koje je ikada neka stranka servirala narodu da mu skroji posmrtno odijelo, ovo je uvreda i hajvanu, a kamoli insanu. Nema smisla ni analizirati jednog po jednog, jer u početku može biti smiješno, ali je pred kraj bolno i nepodnošljivo.
Kad ste već sebi dozvolili ovakvu nepromišljenost i blamažu, ne zaboravite kako se danas osjećate i poništite ove kafanske ništarije već na lokalnim izborima, samo molite boga da do narednih općih izbora ne naprave nepopravljivu štetu. Nemojte se nadati pucanju koalicije, jer su oni jedni drugima idealni partneri za mućke, pljačku i uhljebljenja, trajat će ova ljubav.
Ja nisam glasao, ali mi svejedno nije utjeha :(
Zastrašujuće je sve ovo.
Nije ni meni nikakva utjeha, ali jeste jedna muka manje. Šta će mi biti utjeha kad već dvadeset i pet godina jedem govna zbog tuđe gluposti. Ali ovoga puta, ovoga puta... Odlučno u promjene sa Bukvom, Rešidatom, nekakvim Fatmirovim haverom, izvjesnom Snježanom Soldat, Reufom Bosancem, zajedničkim Fušom i ostalom ekipom, 6, 5, 4 ministarskih pozicija, manjkom Srba u Domu naroda i viškom Srba u vladi...
Ovoga puta je prevršilo. SDP zvanično opominjem: primite ove natrag i završili ste s politikom.
Poštovana gospodjo,
To što mi nismo svi čuli za neke ljude ne znači da su loši (ovdje je spomenut Rešidat ili Soldat). Od njih se još možemo nečemu nadati.
Ono što je grozno je da ašićare vidimo da je Bukva nepismen i ograničen, da je Kurteš i kupio diplomu i zataškao krivično djelo (ili prekršaj, poenta je na zataškao), da se Reuf gura u energetiku gdje nikada nije radio, da je ministar komunikacije BiH iz DF-a Matanović isto politolog ili komunikolog ili šta već... http://slobodanvaskovic.blogspot.com/20 ... urtes.html
A inače u Vladi KS sve neki svršenici poslovnih studija po Laktašima, Banjaluci (OK ima i Iran :) )... Ne znam jesu li zajedno studirali sa Radeljašom.
Ja recimo znam i Smajkana, ministra u KS, i to je jedan obični krkan, samo čekajte da ga čujete i vidite. Nije čudo da je kluz franjo napisao da je Smajkan ovogodišnji laureat za pismenost, "u biografiji od ukupno 10 rečenica, čak 14 pravopisno-štamparsko-stilskih grešaka!".
Bit će tandem sa SDA. Ministar komunalne privrede Hasanspahić završio Sociologiju, ne piše kada. Ministar prostornog uređenja Lukić već 8 godina u najgoroj Vladi ikada i vidi mu biografije, ne može napisati da je išta riješio, jer je tu samo što je Srbin i što izvršava naloge stranke.
kamen spoticanja

#22779 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Banksy wrote:
Ne znam da u zakonu postoji stavka prema kojoj kandidat može preći s nečega na nešto, danas biti jedno, sutra drugo.
Cik do sada nije dozvoljavao taj kurvaluk u kratkom vremenskom roku
Najlakse je da reuf ostane bez fotelje :D
Ali predvidjam novu rundu pregovora i novu preraspodjelu pozicija...da energicni reuf postane reuf turistički, recimo :D
volta dzontra

#22780 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

hizo ramidovic wrote:
volta dzontra wrote:Ovo SDA na dusu. Oni jedini imaju kontinuitet vlasti da mogu sacuvati ove diletante od blamaza. HDZ ministri neiskusni pocetnici plus Vragolasti Denis, DFovci ljencuge ko i predsjednik....
SDA treba nekog starog asa ubaciti cisto da pripazi djecu od neopravdanih sati
pa nije ni hdz-u ovo prvi put da formiraju vladu...ili su za ove 4 godine odsustvovanja zaboravili kako se to radi
Jesu ali vise nema starih kuka. Ovo su sve neki novi, zbunjeni a neki cak ne izgledaju bistro
gospodja profiterka

#22781 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gospodja profiterka »

Pa zašto bi se, pobogu ljudi, Zora izjašnjavala kao pripadnica ostalih kad je žena Srpkinja i kao takva ulazi u vladu? Nije li bilo dovoljno to što su od SDP-ovih opozicionih Srba tražili da im potvrde NJIHOVOG potpredsjednika jer nisu imali vlastitih Srba u Domu naroda? Svaki sistem funkcionira ako učesnici poštuju pravila igre, umjesto da od nje prave travestiju po svim osnovama. Jesu li ti bilmezi uopće znali kako se formira vlast u ovoj državi i u ovom entitetu? Pa takav naraštaj mazluma nije ni SDA nikada izbacila.

Banksy, kako si na ovo mogla nasjesti, kukuuuu??
:(
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#22782 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

zippoo87 wrote:ne pratim sve postove,mozda je neko i postavljao
Image

nevjerovatno...pa toliko mladih ljudi,koji prate i desavanja i sve,plus imaju i znanje...gdje nadju ove starkelje cobane u pm
I ovo je položilo pravosudni ispit :-) :-) :-) :-)
gospodja profiterka

#22783 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

volta dzontra wrote:
hizo ramidovic wrote:
volta dzontra wrote:Ovo SDA na dusu. Oni jedini imaju kontinuitet vlasti da mogu sacuvati ove diletante od blamaza. HDZ ministri neiskusni pocetnici plus Vragolasti Denis, DFovci ljencuge ko i predsjednik....
pa nije ni hdz-u ovo prvi put da formiraju vladu...ili su za ove 4 godine odsustvovanja zaboravili kako se to radi
Jesu ali vise nema starih kuka. Ovo su sve neki novi, zbunjeni a neki cak ne izgledaju bistro
Koji ćošak bi bolio HDZ što DF opet nema dovoljno Srba/Bošnjaka/Ostalih... Šta se to njih tiče? Oni su tražili (i dobili) hrvatske pozicije i jednu srpsku i lijepo popunili.
volta dzontra

#22784 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

gospodja profiterka wrote:Pa zašto bi se, pobogu ljudi, Zora izjašnjavala kao pripadnica ostalih kad je žena Srpkinja i kao takva ulazi u vladu? Nije li bilo dovoljno to što su od SDP-ovih opozicionih Srba tražili da im potvrde NJIHOVOG potpredsjednika jer nisu imali vlastitih Srba u Domu naroda? Svaki sistem funkcionira ako učesnici poštuju pravila igre, umjesto da od nje prave travestiju po svim osnovama. Jesu li ti bilmezi uopće znali kako se formira vlast u ovoj državi i u ovom entitetu? Pa takav naraštaj mazluma nije ni SDA nikada izbacila.

Nemoj na SDA. Njima se proceduralne gluposti nisu mogle omaknuti. Frajeri imaju vrsne poznavatelje zakona i procedura i kad se formira i kad se proba rasformirati pa ne daju...
gospodja profiterka

#22785 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

KatarinaKosaca wrote:
zippoo87 wrote:ne pratim sve postove,mozda je neko i postavljao
Image

I ovo je položilo pravosudni ispit :-) :-) :-) :-)
"šef odsjeka za izradu POPISA..." :lol: :lol: :lol:
gidra

#22786 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gidra »

.
Last edited by gidra on 19/03/2015 17:58, edited 1 time in total.
Banksy

#22787 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

kamen spoticanja wrote:
Banksy wrote:
Cik do sada nije dozvoljavao taj kurvaluk u kratkom vremenskom roku
Najlakse je da reuf ostane bez fotelje :D
Ali predvidjam novu rundu pregovora i novu preraspodjelu pozicija...da energicni reuf postane reuf turistički, recimo :D
DF je unutra samo da bi Reuf uzeo energetiku.
Vidjećemo.
gospodja profiterka

#22788 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

volta dzontra wrote:
gospodja profiterka wrote:Pa zašto bi se, pobogu ljudi, Zora izjašnjavala kao pripadnica ostalih kad je žena Srpkinja i kao takva ulazi u vladu? Nije li bilo dovoljno to što su od SDP-ovih opozicionih Srba tražili da im potvrde NJIHOVOG potpredsjednika jer nisu imali vlastitih Srba u Domu naroda? Svaki sistem funkcionira ako učesnici poštuju pravila igre, umjesto da od nje prave travestiju po svim osnovama. Jesu li ti bilmezi uopće znali kako se formira vlast u ovoj državi i u ovom entitetu? Pa takav naraštaj mazluma nije ni SDA nikada izbacila.

Nemoj na SDA. Njima se proceduralne gluposti nisu mogle omaknuti. Frajeri imaju vrsne poznavatelje zakona i procedura i kad se formira i kad se proba rasformirati pa ne daju...
Pa i ne kritiziram SDA, baš suprotno. Tvrdim da SDA, koja ima obilje mazluma, odlično zna gdje je mazlumu mjesto, a gdje nije. Nikada ne režu granu na kojoj sjede i za njih nema zime.
Da bi se u ovom dijelu BiH uspostavio održiv bipartitni sistem koji bi parirao dihotomiji SNSD/Savez za promjene i HDZ/HDZ 1990, potrebna je ozbiljna, iskusna opozicija koja zna sve mice političkog sistema. Ovaj šibicarski klub nije u stanju biti ni pristojan privjesak vodećim strankama.
gospodja profiterka

#22789 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

gidra wrote:Ne smije Reuf od žene Ivane reći da je Bošnjak a dok se ona uredno izjašnjava kao Srpkinja :D
Ali valjda uspije izmoliti ženu da ga pusti da bude Bošnjak jer milijarde KM, pardon energetika je u pitanju.
Hajde bogati, šta fali? Četiri godine prolete samo tako. Kad se Suljagić mogao ispisati iz RS-a u jeku prvomartovske kampanje radi fotelje, može i Reuf pretrčati u Bošnjake do sljedećih izbora.
O'zone
Globalni moderator

#22790 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

Samo živo sa osmjehom na licu jer ipak ti su ljudi došli na vlast narodnim glasovima pa zašto se onda nervirati.
KatarinaKosaca

#22791 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Crni Željko, šta radiš :facepalm:
KatarinaKosaca

#22792 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

O'zone wrote:Samo živo sa osmjehom na licu jer ipak ti su ljudi došli na vlast narodnim glasovima pa zašto se onda nervirati.
Nerviranje, vjerojatno proizilazi iz neimanja izbora davanja kome "narodnih glasova" :roll:
gospodja profiterka

#22793 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Walk-M-A-N
Poštovana gospodjo,
To što mi nismo svi čuli za neke ljude ne znači da su loši (ovdje je spomenut Rešidat ili Soldat). Od njih se još možemo nečemu nadati.
Čula sam za ljude, sasvim dovoljno znam. I ne nadam se ničemu.
relativno84

#22794 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

Veca parodija se nije nikad pojavila na politickoj sceni od ovih narandzi :-) toliko neozbiljnosti i toliko amaterizma okupljeno u grupu se rijetko vidja.

Pa oni odu na spavanje kao ateisti probude se kao vjernici :roll:

Hoce li izdrzati bar 72h da nesto sto prihvate i ispostuju :?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#22795 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Nakon ove parade u Federaciji i Kantonu Sarajevo , Demokratskoj Fronti želim dugu i laganu političku propast u preostalim godinama koaliranja sa Snagom Bosne i Snagom Herceg Bosne.

Elem.

Ne bih komentarisala resore koji su bitni jer ih DF nije dobio,komentarisaću samo jedno od nebitnih ministarskih mjesta za DF a to je ono kulture i sporta u KS.

Vikipedija ovako definiše turizam : "Turizam predstavlja skup odnosa i pojava koje proizilaze iz boravka stranaca u nekom mjestu, ako taj boravak ne podrazumijeva promjenu prebivališta i nije vezan za sticanje zarade. Turizam je svako putovanje koje nema za cilj obavljanje neke privredne djelatnosti. Turist je osoba koja putuje najmanje 24 sata izvan mjesta stalnog boravka, osim u slučaju krstarenja, kada to putovanje podrazumijeva vremenski period kraći od 24 sata".

Vama se čini da Aktuelni ministar turizma KS Samer Rešidat naizgled nema nikakve veze sa kulturom i sportom jer je on turistički radnik i njegova primarna uloga je da se bavi citiranim u gornjem pasusu. Ali varate se , aktuelni ministar se i kulturom može baviti iz hobija , može posjećivati kina , pozorišta ići u galerije...sam,sa prijateljima , suprugom ili djevojkom (ne znam da li je oženjen).....isto tako on se fakultativno može baviti i sportom , može ići na utakmice Želje ili Sarajeva ili reprezentacije...ili lično ići na malonogometne ili košarkaške ili stonoteniske termine....

I recimo...krenemo na put u Pariz...tamo bi mi neki vodič pokazao ljepote i znamenitosti tog predivnog grada....možda bi posjetili i neki nogometni stadion....sasvim je nevažno da li taj vodič radi za turističku agenciju ili je slobodan...važno je da se ukrcam na putovanje koje organizira ministrova agencija i da time direktno dokažem da sadržaj putovanja ima indirektne veze sa resorom direktora i vlasnika agencije koji je sasvim slučajno i ministar...

Jako sam zadovoljna DF-ovim izborom. Jako. DF se drži vrlo važnog principa : ni po koju cijenu politički opstati u naredne četiri godine...
hizo ramidovic

#22796 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hizo ramidovic »

volta dzontra wrote:
hizo ramidovic wrote:
los izgovor. pa nije hdz stranka od juce i nisu se preko noci promijenili glavni igraci.
StupskaBitanga

#22797 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

KatarinaKosaca wrote:Crni Željko, šta radiš :facepalm:
Ne zna ni on
kamen spoticanja

#22798 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

StupskaBitanga wrote:
KatarinaKosaca wrote:Crni Željko, šta radiš :facepalm:
Ne zna ni on
Pa ne ide bas najbolje, odkad nema crvenih da se brinu za ovakve gluposti, konstitutivnosti, domove naroda klince palce
Onako je rahat skijao po austrijskim glecerima, poradjao zene i smijao se u kameru...
Helena2014

#22799 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

Mislim da sve ovo nije igra DF, nego igra podmetanja kukavicjeg jaja od strane HDZ, koje je u zadnji momenat procitano.
kamen spoticanja

#22800 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Helena2014 wrote:Mislim da sve ovo nije igra DF, nego igra podmetanja kukavicjeg jaja od strane HDZ
Kakva crna igra
Citas ustav...dogovoris raspodjelu, postavis reufa ko Bosnjaka za koga se ispostavi da to nije
Kako hdz moze za to biti kriv?
Post Reply