Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#22751 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Danas od olova pa skoro do srednjeg, plavi golf 4 je napravio iza sebe kilometarsku kolonu
Isto tako 50-60, i sa tim brzinama kočenje u krivini aposlutno svakoj :twisted:

A ove gradske brude i slicni besposlicari to me ne cudi, boli ga kurac, pare su tu, auto je tu, ustao u 12 ne zna ni gdje je posao ni jel dosao... i najjaci izgovor "gdje zuris" :lol:
Laplace

#22752 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

mk ultra wrote:Danas od olova pa skoro do srednjeg, plavi golf 4 je napravio iza sebe kilometarsku kolonu

A ove gradske brude i slicni besposlicari to me ne cudi, boli ga kurac, pare su tu, auto je tu, ustao u 12 ne zna ni gdje je posao ni jel dosao... i najjaci izgovor "gdje zuris" :lol:
Da, ne zna se da li je gluplje "gdje žuriš" ili "kreni ranije". Druže, neki ljudi nisu besposličari pa da mogu da se vozikaju povazdan, neki ljudi imaju gust raspored i moraju u toku dana obaviti x poslova na različitim lokacijama. Ne možeš "krenuti ranije" kada ti polazak diktira neka obaveza. Nismo svi zgubidani kojima kapa lova pa radio ne radio svira radio.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22753 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

izgleda da se nakotilo tih zgubidana previse u gradu :run:
poseban krug pakla je za one sto stanu da izbace ''tovar'' 2 metra od prosirenja ili ulice u koju se mogu maknuti da ne smetaju saobracaju...
Better Man

#22754 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Better Man »

Možeš ujutro krenuti ranije, jer tada ti ništa ne diktira. Ovo govorim kad ujutro trebaš na posao. A da se razumijemo za ove obaveze po danu, kad se dobro organizuješ onda možeš sve na vrijeme, bez jurnjave i budalesanja na cesti.
Better Man

#22755 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Better Man »

Romeo 80 wrote:Ja ne znam sta se ovo desava ali mi fakat nije jasno sta je u glavama tih ljudi pa da tako sporo voze?! U cemu je fazon? To gamizanje po cestama je poprimilo epidemijske razmjere.

Jednostavno ne mozes vise nigdje normalno voziti od jebenih idiota.
Meni nije jasno kad vide policijsku patrolu, odmah svi na kočnicu i voze ispod ograničenja.
nepass1

#22756 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

parkirao lola na sinama, 25 minuta ne voze tramvaji. iz policije obavjest bice uskoro uklonjeno vozilo :lol:
koji su to neradnici
bitanga_sa_otesa

#22757 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

haj ne dipr londonac,neki ljudi imaju obaveza u zivotu ,ne rade svi u institucijama..
kad god krenuo zasto da se vozim sat vremena zbog govnara od stupa do grada ,kad mi za tu relaciju treba 20 min.
amar1994

#22758 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Better Man wrote:Možeš ujutro krenuti ranije, jer tada ti ništa ne diktira. Ovo govorim kad ujutro trebaš na posao. A da se razumijemo za ove obaveze po danu, kad se dobro organizuješ onda možeš sve na vrijeme, bez jurnjave i budalesanja na cesti.
sacu ja ustat u 4 da stignem u 7:30 na posao :lol:
Better Man

#22759 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Better Man »

Ne moraš ustati u 4, već je dovoljno 5 do 10 minuta ranije krenuti da izbjegneš gužvu. Da imaju ljudi obaveza, ali trebaju znati se organizovati upravo da bi izbjegli gužve. Ako možeš ujutro izbjeći gužve, zašto onda to i ne uraditi. Morali se u zadnji tren krenuti na posao.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#22760 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Better Man wrote:
Romeo 80 wrote:Ja ne znam sta se ovo desava ali mi fakat nije jasno sta je u glavama tih ljudi pa da tako sporo voze?! U cemu je fazon? To gamizanje po cestama je poprimilo epidemijske razmjere.

Jednostavno ne mozes vise nigdje normalno voziti od jebenih idiota.
Meni nije jasno kad vide policijsku patrolu, odmah svi na kočnicu i voze ispod ograničenja.
Ista stvar i sa stacionarnim kamerama. Kao da se nagrade dijele za sto sporiji prolazak, pa smanje jos dodatno na brzinu hoda. Sto je sigurno, sigurno je!
dadoka84

#22761 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Ja pizdim, slika na 71 a ono vozi 43.
Laplace

#22762 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Better Man wrote:Možeš ujutro krenuti ranije, jer tada ti ništa ne diktira. Ovo govorim kad ujutro trebaš na posao. A da se razumijemo za ove obaveze po danu, kad se dobro organizuješ onda možeš sve na vrijeme, bez jurnjave i budalesanja na cesti.
Možeš kad sve zavisi od tebe. Kad ti drugi diktiraju obaveze, onda ne biraš.

I možeš ranije ustajati ujutru i onda stići normalnim tempom i zgubidaniti još pola sata-sat-duže jer je neko kupio vozačku dozvolu.

I ovo "ustani ujutru ranije" mi sve više ide na živce. Važi, druže, ustaću u dva ujutru da bi Spori Joe mogao kilaviti 20 km/h. Ionako moje vrijeme nije vrijedno kao njegovo. Možda da i ne spavam? Kome još treba san?

Da ne govorim o situacijama kad posao donesem kući, radim ga do pet ujutru, odspavam sat vremena (realna situacija u kojoj sam bio nekoliko puta zadnjih par godina), krenem na posao u šest i onda teglim za debilom 30 ispod ograničenja. Šta sam trebao, ne spavati ni tih sat vremena?
Laplace

#22763 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Hoću reći, zbog ovakvih "genijalnih" rješenja i jesmo tu gdje smo. Rješenje je da se sposobni prilagode nesposobnima? Ma važi, tako ćemo sigurno za par godina biti najbogatija država u Evropi.
Laplace

#22764 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Vožnju brzinom 50 km/h na ograničenju 50 km/h ne smatram ni jurnjavom niti budalesanjem, hvala na prijedlogu.
Laplace

#22765 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

amar1994 wrote:
sacu ja ustat u 4 da stignem u 7:30 na posao :lol:
Pa da, trebam otkinuti od sna zbog nečije nesposobnosti.
Laplace

#22766 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Better Man wrote:Ne moraš ustati u 4, već je dovoljno 5 do 10 minuta ranije krenuti da izbjegneš gužvu. Da imaju ljudi obaveza, ali trebaju znati se organizovati upravo da bi izbjegli gužve. Ako možeš ujutro izbjeći gužve, zašto onda to i ne uraditi. Morali se u zadnji tren krenuti na posao.
Da ponovim: nije do moje (ili bilo čije) organizacije nego do prirode posla. Postoje ljudi koji na poslu stvarno i rade, ne zgubidane po kancelarijama i radni dan im se ne svodi na čekanje da istekne radno vrijeme. Ljudi rješavaju probleme koji iskaču u letu ili u tih osam sati moraju smjestiti mnogo šta.

Sad ljude koji stvarno rade smatramo nesposobnim i neorganizovanim, dok zgubidane koji se vozikaju povazdan i treba im beskonačno vremena da urade bilo šta ispadaju - kakvi? Sposobni i organizovani, valjda, jer im se nigdje ne žuri. A gdje da im se žuri kad ionako nemaju šta raditi?
escobar__

#22767 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by escobar__ »

mk ultra wrote:Danas od olova pa skoro do srednjeg, plavi golf 4 je napravio iza sebe kilometarsku kolonu
Bolesno, samo ću to reć... Kako svake sedmice barem jedanput vozim na relaciji Tuzla-Sarajevo (i obratno) vrlo dobro znam o čemu govoriš, jednostavno postaje nepodnošljivo bit učesnik u saobraćaju pored mora debila za volanom.
zdruzdjo

#22768 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Znaci svaki dan prolazim dionicu pored aerodroma gdje je stacionirana kamera za brzinu. Ptice na grani znaju da je tu ogranicenje 60. Od mojih 10 prolazenja tuda, a auto je ispred mene, 4 sigurno spuste na 40 i promile tuda. Kao da ih sto metara dalje ceka drot koji djeli po "stoju" zbog laaaaganog prolaza.
vjeshalica

#22769 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Jebe se debilima u loko voznji sto se vozaju na stangasu a neko ide dalje na posao ili mora na put radi posla
To telefoniraju,to razgledaju,laprdaju po vozilu,ne gledaju sta rade i to sve pri brzini od 40 na sat kapak...
Negdje objektivno mozete stici za 60minuta ali vama ce trebati jos 30 dodatno jer neko se pravi degenoid
r_faruk

#22770 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

Auto skole... nedavno, upravo na putu za tuzlu, autoskola napravila kolonu od 30 auta, vozi izmedju 20 i 30 na sat i ne sklanja se. Sutra ce taj kandidat isto uraditi i kada polozi vozacki. Razumijem da instruktor vrsi obuku kandidata, pa obuci ga da se skloni kada napravi onakav haos, svakako je duzan da to napravi.
escobar__

#22771 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by escobar__ »

r_faruk wrote:Auto skole... nedavno, upravo na putu za tuzlu, autoskola napravila kolonu od 30 auta, vozi izmedju 20 i 30 na sat i ne sklanja se. Sutra ce taj kandidat isto uraditi i kada polozi vozacki. Razumijem da instruktor vrsi obuku kandidata, pa obuci ga da se skloni kada napravi onakav haos, svakako je duzan da to napravi.
Moj instruktor je jebao mater vlastitim kolegama kad ih vidi da s kandidatima ćejfe po 20-30 km/h na cesti. Tu tačno nisi siguran ko je veći idiot, kandidat ili instruktor?
bitanga_sa_otesa

#22772 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

debilizam sve vise i vise uzima maha...najgore je sto debilima niko ne ukazuje na to niti ih kaznjava i onda oni misle da je to ok...
Bakir1

#22773 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

smijesno je da je to postao uzus ponasanja kod vecine, cim ih preteknes, prodjes ispred njih, negodujes, odmah si divljak
escobar__

#22774 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by escobar__ »

Meni se počesto na izlazu iz Semizovca desi da vozači voze 50 ili 60 km/h, a bude i onih ekstremno bolesnih u mozak pa voze 40 km/h. Na dionici je inače ograničenje brzine 80 km/h.

I kako tu da se čovjek ponaša jebo te!? Nemoj ka'e bit nervozan i ljut.
bitanga_sa_otesa

#22775 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

escobar__ wrote:
I kako tu da se čovjek ponaša jebo te!? Nemoj ka'e bit nervozan i ljut.
statie? đe zuris? polako :D
Post Reply