Neki dan je @gentoo pisao.commendatore wrote:kako mi svoje ljude zaboravimo lako
http://mondo.ba/a770075/Sport/Fudbal/Ml ... rbije.html
Iz Zenice i selektor i predsjednik nogometnog saveza Srbije.
Za koga navijamo ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Neki dan je @gentoo pisao.commendatore wrote:kako mi svoje ljude zaboravimo lako
Koliko ja znam svaki objekat i njegove kamere smiju snimati samo u svojoj avliji.. Dakle banka snima sam ulaz i sve ono sto pripada objektu banke.. Ja na kucu smijem staviti kameru i snimati ali ne smijem tako da ista pokriva ulicu, komsiju i njegovu kucu itd..Norm wrote:...pojedinac bez upozorenja i davanja pristanka za snimanje i objavljivanje snimka ne smije se snimati...po zakonu...ali nadzorne kamere su nesto drugo...gentoo wrote:Nek se pravnici jave i ko ima iskustva.. ali po nekoj logici ne smije tebe niko na javnom mjestu snimati, cak ni policija. Dakle live reprodukcija da, snimanje i audio ne.
...citav grad je pokriven kamerama, snima se ulica, objekti, setnice, ako ti slucajno kao pojedinac uletis u kadar ko je kriv? Ja u svome vozilu imam uredjaj za snimanje saobracaja i desavanja u toku kretanja, ne snimam pojedinca niti odredjene situacije nego sve sto se desava ispred i iza vozila a u cilju svoje i sigurnosti ostalih sudionika u saobracaju......nema zakonske odredbe protiv toga...a ako mi u kadar uleti policajac koji uzma cvaju nisam ja kriv...
sto se barem nije maknuo van kadra....
gentoo wrote:Ne znam ni ja to 100% da je tako.. zato i kazem mozda neko ima vise znanja, bar sa pravne strane.
A smijes ti i kroz crveno proci, ne znaci da je legalno
Hvala Bogu do sada nije bilo potrebe...ali za ne daj Boze, ja bi trazio svaki moguci nacin da taj snimak u postupku dokaze da nisam kriv...a ovo snimljeno do sada ide u licnu arhivugentoo wrote: A za taj dash cam ne znam.. probaj nesto uraditi sa tim snimcima![]()
Za radikala Kokezu. Krstajicu sretno.avenija wrote:Neki dan je @gentoo pisao.commendatore wrote:kako mi svoje ljude zaboravimo lako
Iz Zenice i selektor i predsjednik nogometnog saveza Srbije.
Za koga navijamo ?
Zakon kaže zabranjeno snimanje bez odobrenja, pristanka osobe u njegovim prostorijama.BlackCaviar wrote:gentoo wrote:Ne znam ni ja to 100% da je tako.. zato i kazem mozda neko ima vise znanja, bar sa pravne strane.
A smijes ti i kroz crveno proci, ne znaci da je legalno
![]()
Ja koliko znam, smiješ snimati bilo koga na javnoj površini jer je na javnoj površini, svi ga svakako vide. Pa eno ekskluziva.ba je godinama slikala i snimala ljude na potezu od Kamenog do Bosanke i uploadala dnevne galerije na svoju stranicu, fb i ne'am pojma gdje više. Mislim, daleko od toga da mi je ekskluziva mjerilo, gluho bilo hahah al' kažem da sam gotovo 100% siguran da možeš snimati neometano, pa taman da ti onaj koga snimaš zabrani da ga snimaš riječima "nemoj bruda slomiću ti mobitel". A možda sam i u krivu, sačekajmo ipak Batislava
¸clio_dci120 wrote:Evo cujem od mladjeg buraza koji prati konkurse da je otvoreno nekih haman desetak pozicija u JP Prostor, pa ako neko trazi posao neka pogleda, ne znam koje struke trebaju...
Inace, kakve su plate u tim javnim preduzecima u Zenici, npr. Zenicatrans, Prostor, Vodovod, Trznica ( ne znam sta jos ima od firmi u vlasnistvu grada) jesu li svi isti uglavnom ili se neka izdvajaju...?
Sta radi npr. taj Prostor osim naplacivanja KGZ-a, kojeg ionako trebaju uskoro ukinuti?
avenija wrote:
Slazem se. Ali realnost je da pola drzave radi za 400-500 maraka. 800 + cca 200 toplog i prevoza su naspram toga vise nego solidni. Da ne govorimo o uslovima rada...channel10 wrote:Gdje 800 solidno za VSS? To je malo i za SSS.
channel10 wrote:Gdje 800 solidno za VSS? To je malo i za SSS.
Mislio sam da MUP ima vece plate, ako se na to odnosi postkakavdanakneiskustvu wrote:channel10 wrote:Gdje 800 solidno za VSS? To je malo i za SSS.
sa SSS u kantonalnim organima plata je 620 sa 18 godina staza,plus topli obrok
Aha, nisam znao da sve to rade, sve sam mislio da samo naplacuju KGZ i vode brigu oko poslovnih prostora u vlasnistvu grada.doff wrote:Nećeš vjerovat ali obavljaju dosta poslova, uglavnom projektuju, vrše nadzor, izrađuju razne elaborate, planove, procjene... Uglavnom su jaki u projektovanju, uporediš njihov projekat sa bilo čijim...ni do koljena im nisu po urednosti, preglednosti, tačnosti...
Throttle wrote:Mislio sam da MUP ima vece plate, ako se na to odnosi postkakavdanakneiskustvu wrote:channel10 wrote:Gdje 800 solidno za VSS? To je malo i za SSS.
sa SSS u kantonalnim organima plata je 620 sa 18 godina staza,plus topli obrok
Jer im se moze...s@mson wrote:Cekam kcerku ispred preventa i vidim svima koji su parkirani na plocniku uredno zakacene kazne. Tu se parkiraju samo radnici Preventa.
Lako je malu raju kazniti, ako je zasluzila onda ni po rijeci. Ali zasto se ne sklonu auta sa plocnika u ulici Armije BiH???
Zasto policijo koju sam zvao bezbroj puta???
Zasto gradonacelnice kojem sam se obracao u nekoliko navrata vezano za ovaj problem (koji to za šupke očito nije)???
Zasto ste toliki šupci i licemjeri???
Zašto pravite budale od onih koji vas biraju???
Zašto imamo gradonačelnika koji nije od riječi???
Zašto imamo policiju koja kaže, citiram: "ukoliko ih ima više parkiranih onda nije prekršaj, ako je samo nekoliko poslat ćemo patrolu"???
Zašto ste kaznili više od deset ljudi koji zarađuju svoju koru hljeba i nemaju mjesto za parking???
O, zašto ste šupci???
U odgovorima na vijećnička pitanja od 2.11.2017 imaš par obrazloženja za parkiranje na Meokušnicama.s@mson wrote:Cekam kcerku ispred preventa i vidim svima koji su parkirani na plocniku uredno zakacene kazne. Tu se parkiraju samo radnici Preventa.
Lako je malu raju kazniti, ako je zasluzila onda ni po rijeci. Ali zasto se ne sklonu auta sa plocnika u ulici Armije BiH???
Zasto policijo koju sam zvao bezbroj puta???
Zasto gradonacelnice kojem sam se obracao u nekoliko navrata vezano za ovaj problem (koji to za šupke očito nije)???
Zasto ste toliki šupci i licemjeri???
Zašto pravite budale od onih koji vas biraju???
Zašto imamo gradonačelnika koji nije od riječi???
Zašto imamo policiju koja kaže, citiram: "ukoliko ih ima više parkiranih onda nije prekršaj, ako je samo nekoliko poslat ćemo patrolu"???
Zašto ste kaznili više od deset ljudi koji zarađuju svoju koru hljeba i nemaju mjesto za parking???
O, zašto ste šupci???