Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- mirzadelibasic
#22751 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja konkretno me zanima procedura smjene potpredsjednika FBiH gospodina Dunovica i je li to u ovom trenutku moguće ?
Pošto si ti delegat u Domu naroda i dobro si upoznat sa procedurama smjene Dunovica, pa ako ti nije problem da mi u kratkim crtama objasnis.
Onda:
Koliko su tacne indicije da bi ostavkom Dunovica na tu poziciju mogao doći kadar SNSD-a ?
Kako gledaš na umanjenje legitimiteta gospodinu Dunovicu zato što dolazi iz stranke koja nije dobila većinski srpske glasove ?
Kakav je stav NS po pitanju prebrojavanja krvnih zrnaca i diskreditiranja svih etnija koje dolaze iz tzv. gradjanskih stranaka ?
Unaprijed hvala i pozdrav !
Pošto si ti delegat u Domu naroda i dobro si upoznat sa procedurama smjene Dunovica, pa ako ti nije problem da mi u kratkim crtama objasnis.
Onda:
Koliko su tacne indicije da bi ostavkom Dunovica na tu poziciju mogao doći kadar SNSD-a ?
Kako gledaš na umanjenje legitimiteta gospodinu Dunovicu zato što dolazi iz stranke koja nije dobila većinski srpske glasove ?
Kakav je stav NS po pitanju prebrojavanja krvnih zrnaca i diskreditiranja svih etnija koje dolaze iz tzv. gradjanskih stranaka ?
Unaprijed hvala i pozdrav !
Last edited by mirzadelibasic on 08/10/2015 12:51, edited 1 time in total.
-
kluz franjo
#22752 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dobar dan gospodine Kojoviću,kluz franjo wrote:Poštovani gospodine Kojoviću,kluz franjo wrote:kluz franjo wrote:Poštovani gospodine Kojoviću,
po mom skromnom mišljenju dnevni red predstojeće sjednice SKS je prepun "centaršuteva" za aktivno, precizno i oštro opoziciono skupštinsko djelovanje.
http://skupstina.ks.gov.ba/najave/sjednica/4429
Očekujem li previše, ako smatram da na svaku od predloženih 15-ak tačaka zastupnici NS građanima KS mogu ponuditi aktivan, konstruktivan i demaskirajući doprinos?
Zahvaljujem na odgovoru.Poštovani,Pedja Kojovic wrote:franjo kluz
Ne bas za svaku, ali za vecinu.
p.k.
sutra ću iznimno biti u prilici pomnije pratiti rad SKS, tako da se nadam da neću značajnije propustiti doprinos zastupnika KS.
nadam se da ćete mi dozvoliti nekoliko pitanja u vezi jedne od tačaka dnevnog reda današnje sjednice SKS. Tačka 9a-9l.
Najprije, pretpostavljam da za Vas i Vaše kolege zastupnike (izuzev gdina Bajrovića) nije nonsens to što programe rada javnih ustanova i institucija za 2015. odobravate u oktobru 2015.?!
Za početak moje prvo pitanje glasi:
1. Smatrate li da su navedeni Programi "pripremljeni u skladu sa odredbama Odluke Vlade Kantona Sarajevo o metodologiji izrade i donošenja programa rada i izvještaja o radu Vlade Kantona Sarajevo i kantonalnih organa ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 29/12)"?
Zahvaljujem
Očigledno da je već ovo moje prvo konkretno ( a pri tome prilično jednostavno) pitanje povodom jučerašnje sjednice izazvalo potrebu dodatnih konsultacija. Ali dok čekamo Vaš odgovor da pokušam sa dodatna dva pitanja - možda će biti lakša.
1. Mislite li da je praćenjem jučarašnjeg zasjedanja SKS slabije upućeni posmatrač mogao na osnovu izlaganja diskutanata nedvosmisleno donijeti zaključak koji zastupnici dolaze iz skupštinske većine, a koji iz opozicije?
2. Smatrate li da ste se Vi osobno, ali i Vaše kolege Ćudić i Forto adekvatno pripremili za rad na jučerašnjoj sjednici?
Zahvaljujem
-
kluz franjo
#22753 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A kad smo već kod jučerašnje sjednice. Moje četvrto pitanje.kluz franjo wrote:Dobar dan gospodine Kojoviću,kluz franjo wrote:Poštovani gospodine Kojoviću,kluz franjo wrote:
Poštovani,
sutra ću iznimno biti u prilici pomnije pratiti rad SKS, tako da se nadam da neću značajnije propustiti doprinos zastupnika KS.
nadam se da ćete mi dozvoliti nekoliko pitanja u vezi jedne od tačaka dnevnog reda današnje sjednice SKS. Tačka 9a-9l.
Najprije, pretpostavljam da za Vas i Vaše kolege zastupnike (izuzev gdina Bajrovića) nije nonsens to što programe rada javnih ustanova i institucija za 2015. odobravate u oktobru 2015.?!
1. Smatrate li da su navedeni Programi "pripremljeni u skladu sa odredbama Odluke Vlade Kantona Sarajevo o metodologiji izrade i donošenja programa rada i izvještaja o radu Vlade Kantona Sarajevo i kantonalnih organa ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 29/12)"?
Zahvaljujem
Očigledno da je već ovo moje prvo konkretno ( a pri tome prilično jednostavno) pitanje povodom jučerašnje sjednice izazvalo potrebu dodatnih konsultacija. Ali dok čekamo Vaš odgovor da pokušam sa dodatna dva pitanja - možda će biti lakša.
1. Mislite li da je praćenjem jučarašnjeg zasjedanja SKS slabije upućeni posmatrač mogao na osnovu izlaganja diskutanata nedvosmisleno donijeti zaključak koji zastupnici dolaze iz skupštinske većine, a koji iz opozicije?
2. Smatrate li da ste se Vi osobno, ali i Vaše kolege Ćudić i Forto adekvatno pripremili za rad na jučerašnjoj sjednici?
Zahvaljujem
- Smatrate li da je u redu i odgovorno, da se čeka dvije godine kako bi konačno Skupština uradila svoju Ustavom i zakonom definisanu obavezu i dala "Autentično tumačenje odredbi zakona" (tačka 6 dnevnog reda)?
-
kluz franjo
#22754 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I evo da zaokružim moj prvi set pitanja vezano za jučerašnju sjednicu.kluz franjo wrote: Poštovani gospodine Kojoviću,
Ali dok čekamo Vaš odgovor da pokušam sa dodatna dva pitanja - možda će biti lakša.
A kad smo već kod jučerašnje sjednice. Moje četvrto pitanje.
- Smatrate li da je u redu i odgovorno, da se čeka dvije godine kako bi konačno Skupština uradila svoju Ustavom i zakonom definisanu obavezu i dala "Autentično tumačenje odredbi zakona" (tačka 6 dnevnog reda)?
- Da li Naša stranka i dalje ostaje na svom temeljnom političkom stanovištu "da bi najbolje za FBiH bilo, kada bi barem na jednom teritoriju FBiH bila uspostavljena Izvršna vlast bez participacije SDA i/ili HDZ."?
Unaprijed zahvalan na odgovorima
-
Drinski
#22755 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A zaista, koji đavo ne traze odgovornost u oba slucaja?mario001 wrote:Pedja Kojovic wrote:Namjerno ne odgovaram na pitanja vezana za dvoje djece koja su poginula na betonari.
Svako ko zna sta se zapravo dogodilo - takodje ne prica o tome radi roditelja.
p.k.
A od kud potreba za lesinarenjem nad tragedijom na Dobrinji??
- Banksy
#22756 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
JoseMujica wrote:i ne trebate odgovarati na pitanja već ste trebali djelovati odgovorno kao stranka onog momenta kada se to dogodiloPedja Kojovic wrote:Namjerno ne odgovaram na pitanja vezana za dvoje djece koja su poginula na betonari.
Svako ko zna sta se zapravo dogodilo - takodje ne prica o tome radi roditelja.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#22757 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sto se tice tragedije djece u betonari...
Kao sto sam rekao, ne mogu niti zelim govoriti o tome dok Tuzilastvo ne podnese izvjestaj o nesreci.
Mislim da je od onih koji ovaj slucaj koriste za napad NS-a nekorektan jer sasvim sigurno nemaju inofmacije o detaljima nesrece - koji i ne mogu biti poznati onima koji su samo iz medija informisani o ovom slucaju.
Naravno da bi smo trazili odgovornost - bez obzira o kome se radi.
(Ukoliko iz izvjestaja Tuzilastva proizadje da postoji bilo kakva odgovornost preduzeca, naravno, da cemo reagovati).
Odgovaram na sva pitanja, i ugodna i neugodna i mislim da je fer prihvatiti kada kazem da iz pravnih razloga ne mogu diskutovati o necemu.
p.k.
Kao sto sam rekao, ne mogu niti zelim govoriti o tome dok Tuzilastvo ne podnese izvjestaj o nesreci.
Mislim da je od onih koji ovaj slucaj koriste za napad NS-a nekorektan jer sasvim sigurno nemaju inofmacije o detaljima nesrece - koji i ne mogu biti poznati onima koji su samo iz medija informisani o ovom slucaju.
Naravno da bi smo trazili odgovornost - bez obzira o kome se radi.
(Ukoliko iz izvjestaja Tuzilastva proizadje da postoji bilo kakva odgovornost preduzeca, naravno, da cemo reagovati).
Odgovaram na sva pitanja, i ugodna i neugodna i mislim da je fer prihvatiti kada kazem da iz pravnih razloga ne mogu diskutovati o necemu.
p.k.
-
VjecitiStudent
#22758 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zašto onda ne sačekate izvještaje nadležnih institucija i kad su ostale nesreće u pitanju?
-
Pedja Kojovic
#22759 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo
Nije bilo potreba za dodatnim konsultacijama (Otkud vam uopste ta pomisao?).
Jucerasnja sjednica SKS, danasnja sjednica Doma naroda, uz druge partijske obaveze i blagu virozu su razlog sto 24 sata cekate na odgovore.
Ne znam. Moje je misljenje da nisu, kao sto nekada ni mi koji sjedimo tamo vise ne znamo ko je opozicija a ko pozicija od poslanika.
Mislim da jesmo i mislim da je to onima koji su pratili SKS bilo ocigledno.
(Sabina je jos na porodiljskom odsustvu i ucestvuje u skladu sa mogucnostima).
Sto se tice metodologije primjenjene u izradi izvjestajima institucija kultura - ako mozete biti precizniji.
Toj temi smo posvetili malo vremena jer je cijeli koncept usvajanja planova rada na, de facto, kraju godine, apsurdan i gubljenje vremena.
(Kao sto ste i sami primjetili)
p.k.
Nije bilo potreba za dodatnim konsultacijama (Otkud vam uopste ta pomisao?).
Jucerasnja sjednica SKS, danasnja sjednica Doma naroda, uz druge partijske obaveze i blagu virozu su razlog sto 24 sata cekate na odgovore.
Ne znam. Moje je misljenje da nisu, kao sto nekada ni mi koji sjedimo tamo vise ne znamo ko je opozicija a ko pozicija od poslanika.
Mislim da jesmo i mislim da je to onima koji su pratili SKS bilo ocigledno.
(Sabina je jos na porodiljskom odsustvu i ucestvuje u skladu sa mogucnostima).
Sto se tice metodologije primjenjene u izradi izvjestajima institucija kultura - ako mozete biti precizniji.
Toj temi smo posvetili malo vremena jer je cijeli koncept usvajanja planova rada na, de facto, kraju godine, apsurdan i gubljenje vremena.
(Kao sto ste i sami primjetili)
p.k.
-
mario001
#22760 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Upravo, zasto par sati vasi vjecnici pisu blokove sa imenima krivaca za nesrecu, kako vasa zastupnica ( na trudnickom) nadje vremena za televizijska gostovanja u kojima jasno kaze ko je "kriv" ??VjecitiStudent wrote:Zašto onda ne sačekate izvještaje nadležnih institucija i kad su ostale nesreće u pitanju?
-
Pedja Kojovic
#22761 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naravno.
Za sve (prosle i buduce) nesrece do kojih dodje zbog otpadanje fasada, upadanje u sahtove, rusenje rusevnih objekata, trovanje vodom i hranom u javnim ustanovama, neispravnosti vozila javnog prevoza i slicno - unaprijed se zna ko ce biti kriv.
p.k.
Za sve (prosle i buduce) nesrece do kojih dodje zbog otpadanje fasada, upadanje u sahtove, rusenje rusevnih objekata, trovanje vodom i hranom u javnim ustanovama, neispravnosti vozila javnog prevoza i slicno - unaprijed se zna ko ce biti kriv.
p.k.
-
mario001
#22762 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja Kojovic wrote:Naravno.
p.k.
Samo za ulazak djece u krug betonare cekamo da sud kaze ko je kriv
Brigu o zelenim povrsinama, parkovima vodite tako sto glasate protiv izgradnje istih
- klavirdžija
#22763 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Peđa, ima li IKO da kontroliše (ne)rad Rad-ove pauk službe? To je crni humor u sred "metropole".
Šta namjeravate učiniti i da potsjetite lokalnu policiju da malo češće sami napišu poneku kaznu sve brojnijim parking papcima, bez da ih se mora uvjeravati da bi bio red da se počnu miješati u svoj posao, citirati im članove raznoraznih zakona, pokazivati lako uočljive "ikseve" itd? Čast rijetkim izuzecima, to je još crnji humor.
Šta namjeravate učiniti i da potsjetite lokalnu policiju da malo češće sami napišu poneku kaznu sve brojnijim parking papcima, bez da ih se mora uvjeravati da bi bio red da se počnu miješati u svoj posao, citirati im članove raznoraznih zakona, pokazivati lako uočljive "ikseve" itd? Čast rijetkim izuzecima, to je još crnji humor.
-
Pedja Kojovic
#22764 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
klavirdzija
Najmanje 50 a vjerovatno i vise puta sam zahtijevao da se Zakon o saobracaju u mirovanju iz ladice ministarstva saobracaja - gdje zivi od 2011 godine - stavi na dnevni red.
p.k.
Najmanje 50 a vjerovatno i vise puta sam zahtijevao da se Zakon o saobracaju u mirovanju iz ladice ministarstva saobracaja - gdje zivi od 2011 godine - stavi na dnevni red.
p.k.
- madner
#22765 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Klasika, uzurpirali sve parkinge dodatnom gradnjom i sada bi da krive vozace za propuste opstina.
Kada ce opstine ispostovati propise o broju slobodnih parking mjesta?
Kada ce opstine ispostovati propise o broju slobodnih parking mjesta?
- klavirdžija
#22766 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam sta taj zakon kaže, ali ni ovaj važeći (iz 2006.) fakat nije loš. Problem je implementacija, ne sami zakon, on je po ovom pitanju više nego dovoljno jasan.Pedja Kojovic wrote:klavirdzija
p.k.
-
kluz franjo
#22767 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svako ko je izdržao da do kraja prati jučerašnju sjednicu SKS, mogao je primjetiti da je Predsjedavajući Bukva zaključio 7. radnu sjednicu nakon tačke 11. GRAS.
Po dnevnom redu se na kraju nalaze i neki "informativni" materijali.
Zainteresiranim forumašima preporučujem (prethodno pripremiti apaurinčić)
http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupst ... d_info.pdf i
http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupst ... u_info.pdf
Vrli zastupnici SKS se očigledno nisu mogli dalje izlagati stresu, pa su iste očigledno bez rasprave i apaurinčića primili k znanju.
Vrli zastupnici SKS se očigledno nisu mogli dalje izlagati stresu, pa su iste očigledno bez rasprave i apaurinčića primili k znanju.
-
VjecitiStudent
#22768 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I SSK na listi.kluz franjo wrote:Svako ko je izdržao da do kraja prati jučerašnju sjednicu SKS, mogao je primjetiti da je Predsjedavajući Bukva zaključio 7. radnu sjednicu nakon tačke 11. GRAS.
Šteta što se nije ukazala prilika za glasanje.
NS bi, siguran sam, vrlo rado glasala za zatvaranje škola, pa da se u skladu sa dosadašnjim najboljim praksama, predaju školske zgrade privatnim školama.
Red je da u istom kvartu bude onda i Montesori vrtić i Montesori škola, da se jadni bogati roditelji ne vozaju naokolo i troše svoje autiće.
-
kluz franjo
#22769 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa djesi Vječiti! Dugo te nije bilo.VjecitiStudent wrote:I SSK na listi.kluz franjo wrote:Svako ko je izdržao da do kraja prati jučerašnju sjednicu SKS, mogao je primjetiti da je Predsjedavajući Bukva zaključio 7. radnu sjednicu nakon tačke 11. GRAS.
Šteta što se nije ukazala prilika za glasanje.
NS bi, siguran sam, vrlo rado glasala za zatvaranje škola, pa da se u skladu sa dosadašnjim najboljim praksama, predaju školske zgrade privatnim školama.
Red je da u istom kvartu bude onda i Montesori vrtić i Montesori škola, da se jadni bogati roditelji ne vozaju naokolo i troše svoje autiće.
Nego, evo u ove sitne sate da priupitam. Nisam te do sada nikako mogao "prokužiti". Sa jedne strane mislim da si totalni "beli listić", a sa druge mislim da stvarno prilično kvalitetno samo "navodiš vodu na SDA mlin". Pa koja je fora?
Iskreno, ja nisam daleko od neke dobro osmišljene bijeli listić varijante, pa čak i po cijenu "ogoljivanja" HM2001 priče.
Ali sa druge strane kontam, tvoja kontinuinirana argumentacija "Svi su isti!" u konačnici omogućava samo status quo, od kojeg profitira samo i isključivo SDA.
Gdje da te svrstam?
Pozdrav
-
VjecitiStudent
#22770 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koliko glasačkih zabluda možemo sebi priuštiti u svom biračkom životu?
Ubleha se demaskira u njenim ranim fazama, kad jednom upadnu u vlast, onda je kasno, još četiri godine su izgubljene.
Ključne riječi za razumijevanje fenomena su SDP i 2008.
Ubleha se demaskira u njenim ranim fazama, kad jednom upadnu u vlast, onda je kasno, još četiri godine su izgubljene.
-
The BEN10
#22771 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vječiti - dokazani simpatizer SDA.kluz franjo wrote:Pa djesi Vječiti! Dugo te nije bilo.
Nego, evo u ove sitne sate da priupitam. Nisam te do sada nikako mogao "prokužiti". Sa jedne strane mislim da si totalni "beli listić", a sa druge mislim da stvarno prilično kvalitetno samo "navodiš vodu na SDA mlin". Pa koja je fora?
Iskreno, ja nisam daleko od neke dobro osmišljene bijeli listić varijante, pa čak i po cijenu "ogoljivanja" HM2001 priče.
Ali sa druge strane kontam, tvoja kontinuinirana argumentacija "Svi su isti!" u konačnici omogućava samo status quo, od kojeg profitira samo i isključivo SDA.
Gdje da te svrstam?
- Banksy
#22772 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pitanje za Pedju:
Može li se kako obezbijediti pristup općinskim papirima koji bi pokazali ko su vlasnici zemljišta i po kojim cijenama je otkupljeno zemljište? I koliko novca će općina Trnovo obezbijediti za gradnju neophodne infrastrukture?
Koliko će zapravo koštati ''sva potrebna urbanistička dokumentacija, otkup privatnog zemljišta i "privođenje cjelokupnog prostora predviđenog namjeni“ uključujući i odgovarajuće dozvole za komunalnu infrastrukturu'' koje će građani SA kantona iz svog džepa platiti za ovaj ''projekat stoljeća''?
Može li se kako saznati za koliko su općini Berilo i društvo iz exSBiH preprodali one milione kvadrata bjelašničkog zemljišta koje su od domicilnog stanovništva kupili budzašto? Koliko će svaki od ovih seoskih konjokradica biti dobar? Milion, dva, tri, deset?
Turistički grad u podnožju Bjelašnice i Treskavice: Početna ulaganja od milijardu eura
Prema ugovoru koji će biti potpisan 15. oktobra, Općina je obavezna osigurati svu potrebnu urbanističku dokumentaciju, otkup privatnog zemljišta i "privođenje cjelokupnog prostora predviđenog namjeni“ uključujući i odgovarajuće dozvole za komunalnu infrastrukturu.
http://www.klix.ba/biznis/investicije/t ... /151008078
Može li se kako obezbijediti pristup općinskim papirima koji bi pokazali ko su vlasnici zemljišta i po kojim cijenama je otkupljeno zemljište? I koliko novca će općina Trnovo obezbijediti za gradnju neophodne infrastrukture?
Koliko će zapravo koštati ''sva potrebna urbanistička dokumentacija, otkup privatnog zemljišta i "privođenje cjelokupnog prostora predviđenog namjeni“ uključujući i odgovarajuće dozvole za komunalnu infrastrukturu'' koje će građani SA kantona iz svog džepa platiti za ovaj ''projekat stoljeća''?
-
kluz franjo
#22773 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U potpunosti se slažem sa tobom u drugom dijelu rečenice. I ja takođe smatram da stranka koja je u opoziciji a želi da jednog dana participira u vlasti, mora još u opoziciji pokazati i dokazati svoj programski i institucionalni kapacitet. Znači konkretni prijedlozi zakona, amandmani itd.VjecitiStudent wrote:Koliko glasačkih zabluda možemo sebi priuštiti u svom biračkom životu?
Sa druge strane imamo činjenicu da velika većina političara kod nas svoj posao doživljava isključivo kroz neke "bombastične" izjave, tvitove, postove ...
Na kraju ne zna twitter, šta mu facebook piše.
Ali da se vratim na moje pitanje.
Ako sve stranke i političare samo pljujemo po zaslugama, zar ne dobijamo onda upravo ono što imamo sada. A to je velika većina zgađenih, isfrustriranih i nezainteresiranih ljudi koji 4 godine povraćaju po svim političarima. I onda se heftu prije izbora kao krenu interesovati za politiku. Naravno, da u tom vremenskom periodu ostane prostora samo za analizu ko je veći Srbin, ko je češće išao na misu, a ko na džumu.
A svi onda znamo ko profitira od toga.
Evo imamo situaciju, gdje je na zadnjoj sjednici SKS usvajano 10-ak programa rada Institucija kulture (muzeji i pozorišta). Naravno, niko se nije ni osvrnuo na to. 'Ta će tamo neki glumci. Pri tome ispuštamo iz vida da se radi o usvajanju programa za 2015. godinu!!?? Znači i laiku je jasno da su prekršeni svi mogući rokovi i pregršt zakona, odluka i pravilnika.
Sve dok mi kao građani imamo takav ignorantan odnos prema nepoštivanju zakona, sve dok (ma koliko to banalno zvučalo) praštamo direktoru muzeja što u zakonskom roku nije pripremio nacrt ili resornom ministru što je izdao javnu ispravu da je nešto urađeno po zakonu, a nije. Sve dok nam je svejedno kada skupštinski zastupnici bez ikakvog komentara "legalizuju" sav taj postupak jednoglasnim usvajanjem takvih programa, ne smijemo se čuditi šta nam se dešava.
Po istom principu, neko nije stigao pričvrstiti šarafe, neko je i pored toga napisao zapisnik da su radovi ispravno izvršeni, neko bez dozvole trguje mlječnim proizvodima, neko drugi od toga nabavlja iste bez traženja te dozvole na uvid. Opet neko zove radnika nedjeljom da dođe sa izleta i zamješa beton, a neko drugi pusti djecu da se malo igraju u krugu pogona gdje je pristup dozvoljen samo uposlenicima i to uz obavezno korištenje zaštitne opreme.
Ali, 'ta će glumci, kak'i programi, ebo to! Lakše je sve redom popljuvati i reći svi su isti.
Nisu isti i srećom postoje otvorene liste.
- seoBIH
#22774 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Poštovani,
da li postoji mogućnost da se poradi na zakonu vezanom za saobraćaj koji će dovesti do preventive kršenja pravila saobeaćaja? Svakodnevno smo svjedoci teških prekršaja kao što je prolazak kroz crveno. Da li postoji mogućnost da se donese zakon u kojem videozapisi građana mogu pomoći pri identificiranju bezobraznih i bahatih pojedinaca koji ugrožavaju druge?
Evo par primjera:
https://youtu.be/o53MwTsG8w0?t=26
https://www.youtube.com/watch?v=1DU3R61-kUs
https://www.youtube.com/watch?v=MCU3SXO9QYk
da li postoji mogućnost da se poradi na zakonu vezanom za saobraćaj koji će dovesti do preventive kršenja pravila saobeaćaja? Svakodnevno smo svjedoci teških prekršaja kao što je prolazak kroz crveno. Da li postoji mogućnost da se donese zakon u kojem videozapisi građana mogu pomoći pri identificiranju bezobraznih i bahatih pojedinaca koji ugrožavaju druge?
Evo par primjera:
https://youtu.be/o53MwTsG8w0?t=26
https://www.youtube.com/watch?v=1DU3R61-kUs
https://www.youtube.com/watch?v=MCU3SXO9QYk
-
Pedja Kojovic
#22775 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
seoBIH
Videozapis je dokaz kao i svaki drugi i naravno da moze biti osnova za, u ovom slucaju, prekrsajni nalog.
Svakodnevno upozoravam policajce na prekrsaje koji se odvijaju pred njihovim ocima, ali reakcije, osim zacudjenosti/arogancije sto im se uopste obracam nema.
Kazu da riba smrdi od glave.
p.k.
Videozapis je dokaz kao i svaki drugi i naravno da moze biti osnova za, u ovom slucaju, prekrsajni nalog.
Svakodnevno upozoravam policajce na prekrsaje koji se odvijaju pred njihovim ocima, ali reakcije, osim zacudjenosti/arogancije sto im se uopste obracam nema.
Kazu da riba smrdi od glave.
p.k.