Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
matematicar_teski
#22751 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ko li su novi igraci sto marjan spopinje 5-6 ? ne racunam tu kolu i bicu
-
tcz
#22752 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
buzzer wrote:"]
ama ne pozivam ja na tjeranje selektora, znam ja da ni njega, ni fahra, ni zlaju, ni mileta nemoze nista i niko otjerati... u skladu sa cjelokupnom situacijom koja vlada kod nas u zemlji, a onda samim tim i u Fudbalskom savezu![]()
samo mi se povraca na pripisivanje tudjih zasluga tipu koji vise siti interese brata menadzera, nego reprezentacije. pa onda moze avdija, a izeta cemo prepustiti levatu hitzfieldu, ili da ode sam u uefu, pokuca, dobar dan-dobar dan, ja dos'o da me upisete u bosanske igrace.![]()
a moj sin ... hehe, taj zasigurno nece biti idolopoklonstvom zatrovan.![]()
tebi i tvojima takodje sve najbolje. hajmo sad gledati jednog drugog strateskog maga.
cvrčak_na_hedonizmu wrote:@Corolla, jesam, priznajem, infiltrirani subverzivni element kojem je cilj potkopavanja autoriteta i trenerskog znanja Safeta Sušića sve u cilju slabljenja BiH reprezentacije koju mrzim iz dna duše![]()
Kad se budemo plasirani na veliko tamičenje izvršiću sepuku, dva puta![]()
Provaljen sam, potučen do nogu argumentima
kako smo samo pametni, ali Pape pokazuje suprotnocvrčak_na_hedonizmu wrote:Šta kažeš o paraleli Maradona igrač & trener vs Sušić igrač & trener ?
Gukni golube, što se praviš japanac![]()
Kako Rusija izbaci Sloveniju ? Jeboga, velesila, ta priča. Sve je moguće osim ako smo mi u pitanju, onda su tu sva opravdanja očekivana. Medunjanin, Misimović, Pjanić vs Meireleš, Mutinjo, Veloso ( ko imalo zna o fudbalu jasno mu je bilo šta će se desiti na kraju ). Safetu to nije bilo jasno što puno govori o njemu i njegovoj viziji ( doduše klubovi koje je vodio nisu daleko od bolne istine )
- Infaze Studio
#22753 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
[quote="JThomas"]najvažniji faktor je što nije inadžija i što je učio na greškama i popravio ih. ovo nije isti trener iz prethodnog ciklusa, nikako.
a štimac i mihajlović su cirkusanti i nacionalisti u pokušaju koji apeluju na niske strasti naroda. nema to veze što su bili lošiji igrači od papeta, većina velikih trenera su bili lošiji i od njih, ali definitivno prilaze stvarima sa krive strane...[/quote]
Vrlo dobro receno
a štimac i mihajlović su cirkusanti i nacionalisti u pokušaju koji apeluju na niske strasti naroda. nema to veze što su bili lošiji igrači od papeta, većina velikih trenera su bili lošiji i od njih, ali definitivno prilaze stvarima sa krive strane...[/quote]
Vrlo dobro receno
- Sherlock_Holmes
#22754 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kolašinca, Bičakčića i Seada Hajrovića je pomenuo u toku prijenosa.matematicar_teski wrote:ko li su novi igraci sto marjan spopinje 5-6 ? ne racunam tu kolu i bicu
Pretpostavljam da je od ostalih mislio na Hadžića iz Sturma (zadnji vezni), Dilavera iz Austrije Wien(desni bek), eventualno na Izeta Hajrovića koji još nije izgubljen i ima još jedna mladi i talenovani igrač iz BiH koji igra u Belgiji, ne mogu se sjetiti imena, nema naše papire još (nije Čerimagić).
- Infaze Studio
#22755 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma pusti Marjana...puno stvari lupi, a da i nemaju puno veze sa realnoscu...Sherlock_Holmes wrote:Kolašinca, Bičakčića i Seada Hajrovića je pomenuo u toku prijenosa.matematicar_teski wrote:ko li su novi igraci sto marjan spopinje 5-6 ? ne racunam tu kolu i bicu
Pretpostavljam da je od ostalih mislio na Hadžića iz Sturma (zadnji vezni), Dilavera iz Austrije Wien(desni bek), eventualno na Izeta Hajrovića koji još nije izgubljen i ima još jedna mladi i talenovani igrač iz BiH koji igra u Belgiji, ne mogu se sjetiti imena, nema naše papire još (nije Čerimagić).
- Sherlock_Holmes
#22756 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Slažem se.
Ali Bičakčić, Kolašinac i Hadžić su već u fazi sređivanja papirologije za državljanstvo, tako da mislim da su oni blizu A repke.
Dilaver se spominjao i ja bih ga lično volio vidjeti (22 godine, igra u prvaku Austrije standardno).
Ostalo više manje, po zaslugama.
Ali Bičakčić, Kolašinac i Hadžić su već u fazi sređivanja papirologije za državljanstvo, tako da mislim da su oni blizu A repke.
Dilaver se spominjao i ja bih ga lično volio vidjeti (22 godine, igra u prvaku Austrije standardno).
Ostalo više manje, po zaslugama.
- antifascism
#22757 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ako Izmet Hajrovic ode sa nama na SP ja reprezentaciju vise necu pratiti. Odbio nas i sad kad je vidio da ga Hitzfeld ne jebe ni dva posto poceo se opet ulizavat. Neka, hvala.Sherlock_Holmes wrote:Kolašinca, Bičakčića i Seada Hajrovića je pomenuo u toku prijenosa.matematicar_teski wrote:ko li su novi igraci sto marjan spopinje 5-6 ? ne racunam tu kolu i bicu
Ako ima zelju da igra za BiH neka ceka sledece kvalifikacije.
Begovic, Avdukic, Fejzic
Spahic, Pandza (ako se oporavi), Mujdza, Vranjes, Zukanovic, Sunjic, Bicakcic, Kolasinac (ako hoce, ako nece ko ga hebe)
Misimovic, Pjanic, Ibricic, Rahimic, Salihovic, Medunjanin, Lulic, Zahirovic, Stevanovic, Visca, Sesar
Dzeko, Ibisevic
23/24 igraca
Poslije toga oprostajna utakmica Spahicu i Rahimicu
- Sherlock_Holmes
#22758 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije loše, samo bih ja umjesto Avdukića pozvao Burića, koji je vjerovatno najbolji golman u Poljskoj. Doduše pred kraj sezone je povrijedio prst ja mislim.
I još jedan napadač je pod moranjem. Da li će to biti Muslimović, Zec, Nadarević, Fajić ili neko drugi nije bitno.
Igramo sa 2 napadača, te je još jedan uz njih i Ibričića (koji može igrati kao second striker) neophodan.
Za ne daj Bože
I još jedan napadač je pod moranjem. Da li će to biti Muslimović, Zec, Nadarević, Fajić ili neko drugi nije bitno.
Igramo sa 2 napadača, te je još jedan uz njih i Ibričića (koji može igrati kao second striker) neophodan.
Za ne daj Bože
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#22759 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ti si neki zloban čovjekcvrčak_na_hedonizmu wrote:Mudro zboriš, tatomitet je kriv što imamo nikad više pobjeda gostiju u ligi, penali se sude i za gosteBaltazar_khan wrote:tatomitetcvrčak_na_hedonizmu wrote: Hm, a ja mislio da je Osim grobar BiH fudbala, kreator tatomiteta. Dio navijača će se složiti sa mnomradi oličan posao oko seniorske reprezentacije. pozivaju se najbolji igrači gdje se ne gleda nacionalni ključ, što je za svaku pohvalu. kad se sjetim prije menadžerskih talova, hint jakirović, petar jelić
![]()
međutim, nisam zadovoljan oko mlade repke tamo kao da ima nacionalnog ključa. ne razumijem kako nema mjesta za armina hodžića iz željezničara? mali je veliki talenat žalosno je što ga ne poziva jagodić. onda je tu i radovac iz sarajeva njega nema kod karačića.
imaš tu onda premijer ligu domaću gdje se ne zna ko pije a ko plaća.
njemu svaka čast na radu oko seniorske reprezentacije, ovo ostalo...domaći igrači bez problema dobijaju crvene kartone i tako te tatomitetske nebuloze
Tatomitet je kriv što ekipe više ne ispadaju kada osvoje 40 bodova, dok se titule više ne mogu osvojiti sa manje od 60 bodova ( doduše, da ne griješim dušu
ta titula gdje je osvojeno manje od 60 bodova bijaše jedina regularna )
![]()
Ne možeš reći, tatomitet je zlo BiH fudbala jer mi je klub tarabaKvalitet lige je smiješan, al nikad nije bila regularnija. Ako imaš kvalitet, ako si manje loš od ostalih, možeš uzeti titulu bez problema, taman ti se klub zvao Sarajevo
![]()
Idem u off, neću više
-
Eborg
#22760 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Meni je Zahirovic enigma. Slabo napreduje s obzirom na godine a nikako da se ustali ni u Dinamo Minsku iako ni u Spartak Nalchiku nije bio standardan.
- antifascism
#22761 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mozel Sesar igrati kao defanzivni vezni? Standardan je u Turskoj.Eborg wrote:Meni je Zahirovic enigma. Slabo napreduje s obzirom na godine a nikako da se ustali ni u Dinamo Minsku iako ni u Spartak Nalchiku nije bio standardan.
- Sherlock_Holmes
#22762 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Može kao deep lying playmaker na poziciji zadnjeg veznog, kao destruktivac teško, ne vjerujem, mada ko zna, možda i može.antifascism wrote:Mozel Sesar igrati kao defanzivni vezni? Standardan je u Turskoj.Eborg wrote:Meni je Zahirovic enigma. Slabo napreduje s obzirom na godine a nikako da se ustali ni u Dinamo Minsku iako ni u Spartak Nalchiku nije bio standardan.
-
Eborg
#22763 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma moze Sesar igrati na sredini ali realno Avdukic, Fejzic, Sunjic, Sesar i Svraka su tu samo da popune spisak, nikako ne treba njih drzati u ozbiljnijim kombinacijama. Sunjic mozda, ali ako nadje kakav bolji klub, sada ce biti EU igrac jer vjerovatno ima hrvatski pasos. Spanska, talijanska, engleska niza liga, samo da se prezentuje na zapadu naseg kontinenta.
Bicakcic, Kolasinac i taj nesretni Hadzic ce upravo pretendovati na pozicije gorenavedenih.
Bicakcic, Kolasinac i taj nesretni Hadzic ce upravo pretendovati na pozicije gorenavedenih.
- Maharadza
#22764 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Manja je i zloba u njemu koliki su megalomanski kompleksi kada je FKS u pitanju. Vidiš da spominje FKS u svakom' drugom' postu. Teške su muke malenih.SloBurner wrote:Ti si neki zloban čovjekcvrčak_na_hedonizmu wrote:Mudro zboriš, tatomitet je kriv što imamo nikad više pobjeda gostiju u ligi, penali se sude i za gosteBaltazar_khan wrote: tatomitetradi oličan posao oko seniorske reprezentacije. pozivaju se najbolji igrači gdje se ne gleda nacionalni ključ, što je za svaku pohvalu. kad se sjetim prije menadžerskih talova, hint jakirović, petar jelić
![]()
međutim, nisam zadovoljan oko mlade repke tamo kao da ima nacionalnog ključa. ne razumijem kako nema mjesta za armina hodžića iz željezničara? mali je veliki talenat žalosno je što ga ne poziva jagodić. onda je tu i radovac iz sarajeva njega nema kod karačića.
imaš tu onda premijer ligu domaću gdje se ne zna ko pije a ko plaća.
njemu svaka čast na radu oko seniorske reprezentacije, ovo ostalo...domaći igrači bez problema dobijaju crvene kartone i tako te tatomitetske nebuloze
Tatomitet je kriv što ekipe više ne ispadaju kada osvoje 40 bodova, dok se titule više ne mogu osvojiti sa manje od 60 bodova ( doduše, da ne griješim dušu
ta titula gdje je osvojeno manje od 60 bodova bijaše jedina regularna )
![]()
Ne možeš reći, tatomitet je zlo BiH fudbala jer mi je klub tarabaKvalitet lige je smiješan, al nikad nije bila regularnija. Ako imaš kvalitet, ako si manje loš od ostalih, možeš uzeti titulu bez problema, taman ti se klub zvao Sarajevo
![]()
Idem u off, neću više![]()
![]()
![]()
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22765 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sesar i Svraka i nisu baš klasični razarači, a to nam treba protiv jačih ekipa....mislim da će njih dvojica samo napredovati
General će nakon Brazila u zasluženu penziju i očigledno je da Zahiroviću treba konkurencija na toj poziciji, što bi mogao biti ovaj Hadžić, pa mislim i Bičakćić, a i Kolašinac ako je ozbiljan u svojim namjerama .
npr. sa Bićom i Kolašincem kao polivalentnim defanzivcima bi rješili i odbranu i DMC poziciju za naredna 2-3 ciklusa
General će nakon Brazila u zasluženu penziju i očigledno je da Zahiroviću treba konkurencija na toj poziciji, što bi mogao biti ovaj Hadžić, pa mislim i Bičakćić, a i Kolašinac ako je ozbiljan u svojim namjerama .
npr. sa Bićom i Kolašincem kao polivalentnim defanzivcima bi rješili i odbranu i DMC poziciju za naredna 2-3 ciklusa
- Sherlock_Holmes
#22766 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zukanović je također polivalentan defanzivac. Može igrati na stoperu, zadnjem veznom i lijevom beku.JoseMujica wrote:Sesar i Svraka i nisu baš klasični razarači, a to nam treba protiv jačih ekipa....mislim da će njih dvojica samo napredovati
- DonVito
#22767 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape dominira, jos jednoc zacepio usta kruticarima i strunjacima foruma 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22768 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sherlock_Holmes wrote:Zukanović je također polivalentan defanzivac. Može igrati na stoperu, zadnjem veznom i lijevom beku.JoseMujica wrote:Sesar i Svraka i nisu baš klasični razarači, a to nam treba protiv jačih ekipa....mislim da će njih dvojica samo napredovati
- antifascism
#22769 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa dobro, nepratim Sesara ali sudeci po rezultatima radi odlican poso u Turskoj.Eborg wrote:Ma moze Sesar igrati na sredini ali realno Avdukic, Fejzic, Sunjic, Sesar i Svraka su tu samo da popune spisak, nikako ne treba njih drzati u ozbiljnijim kombinacijama. Sunjic mozda, ali ako nadje kakav bolji klub, sada ce biti EU igrac jer vjerovatno ima hrvatski pasos. Spanska, talijanska, engleska niza liga, samo da se prezentuje na zapadu naseg kontinenta.
-
Eborg
#22770 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije on puno lošiji od Ibričića recimo ali mu fali čvrstine u odbrani a kreativnosti u ofanzivnom dijelu veznog reda gdje je ionako prevelika konkurencija. Dakle, nije on loš igrač, prosječan za našu reprezentaciju, ali jednostavno za trenutni stil nije neko bez koga se ne može - niti je razarač, niti kreativac već nešto između.
- Muhamed Đakmić
#22771 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mogao bi takav igrač igrati uz klasičnog zadnjeg veznjaka. Ali mi takvog nemamo 
- Ajatolah_
#22772 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bit će zanimljivo vidjeti kako će na kraju nakon dolaska Bičakčića i oporavka Vranješa izgledati ova naša zadnja linija.
Recimo Salihović je jučer imao lošu utakmicu, u ovom trenutku Lulić je bolji igrač na lijevom krilu od njega, tako da on ima mjesta samo na beku. Eh sad, tu se postavlja dilema između njega i Zukanovića. Ako bi Pape odlučio nastaviti sa Salihovićem, na poziciji štopera bi se borili Zuka, Bičakčić i Vranješ. Ima i jedna... neobična
opcija koju bih volio isprobati, mada je vjerovatno nikad nećemo vidjeti, a to su Višća na krilu i Lulić kao bek.
Recimo Salihović je jučer imao lošu utakmicu, u ovom trenutku Lulić je bolji igrač na lijevom krilu od njega, tako da on ima mjesta samo na beku. Eh sad, tu se postavlja dilema između njega i Zukanovića. Ako bi Pape odlučio nastaviti sa Salihovićem, na poziciji štopera bi se borili Zuka, Bičakčić i Vranješ. Ima i jedna... neobična
-
Eborg
#22773 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kao što rekoh, igrači poput Sesara su prvi na liniji da lete ako se Bičakić/Kolašinac/Hadžić dokažu kao dobri dodaci timu.
Sesar je nešto kao Vrančić, klasični veznjak za ekipu koja nema toliko napadačkog potencijala već strpljivo gradi igru.
Sesar je nešto kao Vrančić, klasični veznjak za ekipu koja nema toliko napadačkog potencijala već strpljivo gradi igru.
- MOSALJOZE
#22774 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo postave kad abd Kolašinac dobije pasport:Begović Mujdza Spahić Bičakčić Kolašinac Salihović Pjanić Lulić Misimović Ibišević Dzeko 
-
Frankyee
#22775 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Za mene bi Zukanovic bio u prednosti tu , dok se bar ne dokazu ili Kolasinac ili Bicakcic. Kolasinac je "na papiru" mozda i bolji ali vidjeti treba kako bi se uklopio tu .MOSALJOZE wrote:Evo postave kad abd Kolašinac dobije pasport:Begović Mujdza Spahić Bičakčić Kolašinac Salihović Pjanić Lulić Misimović Ibišević Dzeko
Pod jednim velikim pitanjem je da li ce Kolasinac uopste zaigrati za nas,,,,
Tu jos treba dodati i Besica na klupu , bar sa 20 godina ima potencijal da se poboljsa.