iPhone - All about
Moderator: Benq
- pinokio04
#22751 Re: iPhone - All about
pozz raja, kako provjeriti IMEI iphona..ima li neka stranica
Da li uzeti iphone 7 256 gb, ili iphone 8 64 gb, u istoj cjenovnoj opciji 800 km, pik.
Da li uzeti iphone 7 256 gb, ili iphone 8 64 gb, u istoj cjenovnoj opciji 800 km, pik.
- Rugafet
#22753 Re: iPhone - All about
Jbg da mi ga je imat al žao mi dat pareAdy88 wrote:Ja ga imam sad ce mjesec dana , ni jednom ga nisam restartovao i slicna sranja a radi kao kad sam ga tek upalio.Rugafet wrote:Neki dan se dočepam x maxa u Apple storeu, vidim svi se igraju pa i ja navalim ko mamen. Sliko se, kreveljio se, snimo okolo, sa somange, petnaestak minuta ga pošteno maltretirao. Sve u svemu, stvarno radi kao blesav nema stanke ni laga ni u tragovima još ga hebe na onom stolu ko god stigne
Na iphone X sam imao problem da se ugasi i upali ali kada sam uradio preko dfu mode sve se popravilo tako da od sad obavezno dfu mode za svaki noviji ios tipa 12, 13 itd
@hp_user gdje si u Svici?
- Haris033
#22754 Re: iPhone - All about
Imam XS Max već 3 mjeseca, a imao sam iPhone 6 Plus. 6 Plus sa update-om na iOS 12 je toliko ubrzao da prelaskom na XS Max i ne vidim neku razliku. Battery health mi je bio na 74% kada sam ga prodao, a radio mi je konstantno 4 godine. Čini mi se da ova baterija na Maxu i nije bas najbolja. Jedine dvije velike razlike koje sam uočio u odnosu na prethodne modele su mnogo bolji zvuk (stereo) i nedostatak dugmeta home, na koje ne mogu nikako da se naviknem. Ok je to što je display 95% iskorišten, ali mi je bilo mnogo ljepše koristiti se home tipkom. Osim toga home tipka je bilo nešto po čemu je iPhone bio prepoznatljiv od nastanka, a sada je vizuelno isti kao i drugi modeli. Naravno i kamera mu je bolja, ali prosjecni korisnici starih modela i ne bi vidjeli neku razliku.exampLe. wrote:Mislis da nije spor jer si navikao na njega, uzmi Iphone 7/8/X u ruke pa javi rezultat.Rockefeller wrote:Evo ja i dan danas koristim Iphone 6 i nit mi je spor nit imam problema sa njim.
- hp_user
#22755 Re: iPhone - All about
Thusis (Graubuenden), 20 minuta od Chur-aAdy88 wrote:Ja ga imam sad ce mjesec dana , ni jednom ga nisam restartovao i slicna sranja a radi kao kad sam ga tek upalio.Rugafet wrote:Neki dan se dočepam x maxa u Apple storeu, vidim svi se igraju pa i ja navalim ko mamen. Sliko se, kreveljio se, snimo okolo, sa somange, petnaestak minuta ga pošteno maltretirao. Sve u svemu, stvarno radi kao blesav nema stanke ni laga ni u tragovima još ga hebe na onom stolu ko god stigne
Na iphone X sam imao problem da se ugasi i upali ali kada sam uradio preko dfu mode sve se popravilo tako da od sad obavezno dfu mode za svaki noviji ios tipa 12, 13 itd
@hp_user gdje si u Svici?
- Rockefeller
#22756 Re: iPhone - All about
Iphone XR je meni prikladniji.
- hp_user
#22757 Re: iPhone - All about
Jucer raspakovao XR, jednom ga napunio... youtube hd, vijer, whatsapp, instagram, facebook, messenger, kamera, zajebancije sa animoji... baterija i dalje drzi. Prvi iPhone kojeg hvalim za trajanje baterije.
Baterija mi je inace opsesija kad kupim novi tel jer isti ne koristim dok je na punjacu da se ne razjebe. Gledam da mi sto duze drzi jedno punjenje, da ne ketim u plafon svako 3 sata dok se puni... XR pohvala za bateriju.
Baterija mi je inace opsesija kad kupim novi tel jer isti ne koristim dok je na punjacu da se ne razjebe. Gledam da mi sto duze drzi jedno punjenje, da ne ketim u plafon svako 3 sata dok se puni... XR pohvala za bateriju.
-
djama
#22758 Re: iPhone - All about
Ma xr od svih modela ima ubjedljivo najbolju bateriju
-
exampLe.
#22759 Re: iPhone - All about
https://twitter.com/EveryApplePro/statu ... 47808?s=19
Momak presao sa Xs Max na S10 plus cisto iz radoznalosti.
Isplati se pratiti njegove tweetove, pogotovo za one koji pricaju kako je danas svaki flagship brz i kako su razlike veoma male.
Isplati se pratiti njegove tweetove, pogotovo za one koji pricaju kako je danas svaki flagship brz i kako su razlike veoma male.
- Raigor Stonehoof
#22760 Re: iPhone - All about
presao je on kurac, pa vidi mu naziva profila 
-
exampLe.
#22761 Re: iPhone - All about
Prati ga malo na YouTubeu, ne moras na prvu zakljucivati.Raigor Stonehoof wrote:presao je on kurac, pa vidi mu naziva profila
- pinokio04
#22762 Re: iPhone - All about
Raja, interesuje me kako mogu provjeriti da li iphone ima međunarodnu garanciju. Imam imei telefona, imam račun, trebam da kupim iphone 8, pa me interesuje kako da provjerim za tu međunarodnu garanciju, da li direktno u autorise reesler ili može preko neta se provjeriti.
Hvalaa unaprijed
Hvalaa unaprijed
-
exampLe.
#22763 Re: iPhone - All about
https://checkcoverage.apple.compinokio04 wrote:Raja, interesuje me kako mogu provjeriti da li iphone ima međunarodnu garanciju. Imam imei telefona, imam račun, trebam da kupim iphone 8, pa me interesuje kako da provjerim za tu međunarodnu garanciju, da li direktno u autorise reesler ili može preko neta se provjeriti.
Hvalaa unaprijed
- arnes_king
#22764 Re: iPhone - All about
To na videu uopste nije Samsung S10, niti je uopste Samsung. I ne dokazuje se nista odredjenom aplikacijom jer kako aplikacija radi ovisi samo o developeru tacno te aplikacije. Je li to od prednosti jedino to ostalo na strani Applea?exampLe. wrote:https://twitter.com/EveryApplePro/statu ... 47808?s=19
Covjek klasicni apple fanboy, sam je to rekao u jednom videu. Nedavno kuka u videu kako placa puno vise za apple a dobije puno manje, spomenuo je kao i ta "fluidnost" da ne vrijedi tih para pogotovo uzimajuci u obzir sve ostalo. Lik nikako nije relevantan jer jedan dan prica jedno, drugi drugo, sve radi pregleda i popularnosti.
Uostalom pogledaj samo ovo pa ce ti sve biti jasno "Accidental presses, missed swipes & more galore." Da koristi mobitel star 4-5 godina pa to da pise mozda bih mu i povjerovao. Ne znam da li mi se ikada u zivotu desilo da imam te "slucajne dodire" ili "promakle" u potpunosti.
Pogledaj ovo ispod, ta fluidnost kod apple skrolanja, kad smo vec kod toga.
https://twitter.com/georgeleg04/status/ ... 2684983301
-
exampLe.
#22765 Re: iPhone - All about
Znam da na videu nije S10.
Meni je dovoljno sto sam vidio na onom speed testu S10 plus vs Xs Max.
Svaki klik na S10 ima delay pogotovo na igricama, prelaz animacija kod koristenja novih gesturesa je veoma los i nije uopste "ispeglan".
Ukratko, na telefonu od 2000KM fluidnost ne postoji. Brz jeste, ali kad se preko videa toliko primjeti taj nedostatak fluidnosti i los user experience onda mogu misliti kako je uzivo.
Da ne bude da kenjam, gledaj video od 3:08.
https://youtu.be/Cv1xwda0xkQ
Meni je dovoljno sto sam vidio na onom speed testu S10 plus vs Xs Max.
Svaki klik na S10 ima delay pogotovo na igricama, prelaz animacija kod koristenja novih gesturesa je veoma los i nije uopste "ispeglan".
Ukratko, na telefonu od 2000KM fluidnost ne postoji. Brz jeste, ali kad se preko videa toliko primjeti taj nedostatak fluidnosti i los user experience onda mogu misliti kako je uzivo.
Da ne bude da kenjam, gledaj video od 3:08.
https://youtu.be/Cv1xwda0xkQ
- diablobih
#22766 Re: iPhone - All about
Mozda je i do exynosa, kako god europljani ga puse odavno.
- pinokio04
#22767 Re: iPhone - All about
exampLe. wrote:https://checkcoverage.apple.compinokio04 wrote:Raja, interesuje me kako mogu provjeriti da li iphone ima međunarodnu garanciju. Imam imei telefona, imam račun, trebam da kupim iphone 8, pa me interesuje kako da provjerim za tu međunarodnu garanciju, da li direktno u autorise reesler ili može preko neta se provjeriti.
Hvalaa unaprijed
Hvala example
-
Luxor-Concorde
#22768 Re: iPhone - All about
Postoji li opcija da se podaci nekako izvuku ako je zaglavio u DFU modu? Bukvalno nece da se upali ali ga iTunes prepoznaje da je u DFU i nudi jedinu opciju a to je restore... Vidim na netu ima gomila programa koji rade "data recovery" ali mislim da to nista ne vrijedi.
- Evelinda
#22769 Re: iPhone - All about
Sve je ok puni cim se 2 puta klikne na crno dugme na caseu sve je ok sada.nivla wrote:ima lightning port ako je original, samo ubacis telefon u case i spojis na punjac od iphone-a, na lock screenu ces ubrzo vidjeti da se puni smart battery case i baterija,Saka wrote:Oni obično imaju micro-USB priključak, znači možeš ga puniti s bilo kojim punjačem sa micro-USB kablom.Evelinda wrote:Ako ima neko da mi odgovori
ako se radi o nekom alternativkom case-u onda mozda i ima micro-usb ali nece biti statusa punjenja
- nivla
#22770 Re: iPhone - All about
kakvo crno dugme?Evelinda wrote: Sve je ok puni cim se 2 puta klikne na crno dugme na caseu sve je ok sada.
- Evelinda
#22771 Re: iPhone - All about
Na caseu ima crno dugme gdje pokazuje koliko posto je baterije u caseu puno
- nivla
#22772 Re: iPhone - All about
a tako reci, znaci nije originalni smart battery case nego neki zamjenski, sto ne znaci da je los samo valjda nije placen ko da je originalEvelinda wrote:Na caseu ima crno dugme gdje pokazuje koliko posto je baterije u caseu puno
- Evelinda
#22773 Re: iPhone - All about
Kostao je 63 km
- pinokio04
#22774 Re: iPhone - All about
Helo raja, ima li neko iskustva sa iphone 8 .
Onako generalno, uopćeno.
Razlika između iphone 6s i iphone 8.
Razlika između iphone 7 i iphone 8.
Kamera, brzina..
Onako generalno, uopćeno.
Razlika između iphone 6s i iphone 8.
Razlika između iphone 7 i iphone 8.
Kamera, brzina..
- nivla
#22775 Re: iPhone - All about
ako imas pare kupi koji mozes, ako ti je baterija bitna uzmi plus model trajace duze