Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Lug

#22751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Lug »

Point. wrote: 07/03/2024 18:38 Komsic: "sve koje zanima zašto je promjenjen naziv Komisije upućujem na Američku ambasadu kao i na britansku ambasadu koji su u zadnjin tren insistrirali na promjeni naziva komisije nazivajući to samo “pitanjem semantike” dok je sadržaj ostao isti i BiH je aktivirala MAP."
swanfilter

#22752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

Chmoljo wrote: 07/03/2024 20:26
swanfilter wrote: 07/03/2024 20:20
Ne iskljucuju jedno drugo, al Nato se ne bakce birokracijom kao EU. A u nasem slucaju rjesavati EU birokratske zahtjeve je utopija i trazi previse dobre volje politickih aktera.

Evo, vec ovaj zakon o sukobu interesa je pravljen po volji aktera. Odnosno, da ih sto manje otkriva u njihovom lopovluku. A koliko ce takvih zakona doci na red i usvajanje ...
kako misliš koliko? pa svaki zakon. :?

imamo bukvalno u pola države poludiktatorski režim koji može po volji blokirati državne zakone. zašto bi sam sebe ukopavao? zato je uspjeh pored tako žestoke retorike privoliti ih da dignu ruku koja nas bar formalno približava EU. nijedan zakon nije božiji zakon uklesan u kamen, može se mijenjati i prilagođavati kada i okolnosti budu bolje, tipa da u RS postoji politička snaga koja bi htjela da se uhvati u koštac sa korupcijom.

također, ne treba se zanositi da čak i kad je zemlja članica EU mora imati savršene zakone. ko misli, prespavao je Mađarsku i Poljsku koje su lupale po osnovnim temeljima EU.

glede NATO, zaista je lakše postati članica, ali svima osim nama. nama je lakše postati članica EU. nadam se da ne moram razlagati zašto je to tako...

evidentno je da međunarodni akteri ipak toliko ne forsiraju tu priču, jer misle da će kroz EU ići sve glađe što je kao što vidimo i tačno.
Doci ce dan i red na zakone koji ce kresati ovlasti tog poludiktatorskog djela BiH. Vec implementacija sudskih presuda u vezi izbornog zakona je kocnica. A tek kada dođu na red skolstvo, policija, ... To ce se morati desiti, a ja u skorije vrijeme ne vidim takve promjene kod njih.

Poljska i Mađarska su historijski dio te porodice, ma kakvi bili. Na nas se gleda drugim ocima. I to se vidi iz primjera Ukr. O slucaju Gruzije da ne govorim. Vjerujem da jedna Bugarska nije nista bolja od nas, al ...

Ja sam misljenja da bih clanstvom u Nato svim destruktivnim elementima onemogucili rovarenje. Dok EU ne nudi nikakvu zastitu na putu pridruzivanja, a tokom tog puta desiti se moze mnogo toga negativnog ...
tramvajtrojka

#22753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Lug wrote: 07/03/2024 20:45
Point. wrote: 07/03/2024 18:38 Komsic: "sve koje zanima zašto je promjenjen naziv Komisije upućujem na Američku ambasadu kao i na britansku ambasadu koji su u zadnjin tren insistrirali na promjeni naziva komisije nazivajući to samo “pitanjem semantike” dok je sadržaj ostao isti i BiH je aktivirala MAP."
Vidimo kako je to isto pa svi zvanicnici NATO-a kad dodju ovdje ne govore o pristupanju savezu nego o saradnji za mir i ostala cudesa u kojima je jedna i Srbija, pridruzivanje ne spominju jer smo se odrekli toga sa tkzv. ANP
BHCluster

#22754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Chmoljo wrote: 07/03/2024 20:44
BHCluster wrote: 07/03/2024 20:40
A amerikanci pozdravili tu odluku. Zasto onda Trojka nije trazila da se to vrati na ono prethodno kad toliki problem.
pa kako, ja mislio mi samo kažemo hoćemo i amerikanci nas uvale u NATO...
Kroz provodjenje Programa Reformi. Znaci samo traziti ono sta su potpisali. Revolucionarno zar ne?! A i dosadasnj posao koji je uradjen sto se tice NATO-a je ogroman. Trenutno smo u MAP-u.

P.S.
Odluka o izmjeni imena te komisije je po mom misljenju katastrofalna.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#22755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

BHCluster wrote: 07/03/2024 20:59
BHCluster wrote: 07/03/2024 20:40
A amerikanci pozdravili tu odluku. Zasto onda Trojka nije trazila da se to vrati na ono prethodno kad toliki problem.
Kroz provodjenje Programa Reformi. Znaci samo traziti ono sta su potpisali. Revolucionarno zar ne?!

P.S.
Pa samo mi reci kako komisija koja ima u nazivu saradnju moze ici u integraciju.

Al mozda bitnije od svega, plan rada je samo to - plan rada, nije zakonski ni podzakonski akt kojeg se mora slijepo drzati.
BHCluster

#22756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Chmoljo wrote: 07/03/2024 21:02
BHCluster wrote: 07/03/2024 20:59

Kroz provodjenje Programa Reformi. Znaci samo traziti ono sta su potpisali. Revolucionarno zar ne?!

P.S.
Pa samo mi reci kako komisija koja ima u nazivu saradnju moze ici u integraciju.

Al mozda bitnije od svega, plan rada je samo to - plan rada, nije zakonski ni podzakonski akt kojeg se mora slijepo drzati.
U Zakonu o odbrani Bosne i Hercegovine Clan 84 pise sta je duznos i koga kad je u pitanju pristupanje NATO-u. Usvojeno i potpisano. Jako vazno je to sto se mi trenutno nalazimo u MAP-u a to M stoji za nesto.

Sad kad potpises i Program Reformi pred kvintom i kazes ma mozes ga okaciti onda kakva je svrha i tezina bilo kakvog potpisa.
Point.

#22757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

tramvajtrojka wrote: 07/03/2024 20:52
Vidimo kako je to isto pa svi zvanicnici NATO-a kad dodju ovdje ne govore o pristupanju savezu nego o saradnji za mir i ostala cudesa u kojima je jedna i Srbija, pridruzivanje ne spominju jer smo se odrekli toga sa tkzv. ANP
Ti ne razumijes procitano? Fino covjek kaze da su americka i britanska ambasada na tome insistirali, a zar se ne podupire prica da se trebaju poslusati savjeti pomenutih ambasada i u cemu je sad problem?
tramvajtrojka

#22758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Point. wrote: 07/03/2024 21:35
Ti ne razumijes procitano? Fino covjek kaze da su americka i britanska ambasada na tome insistirali, a zar se ne podupire prica da se trebaju poslusati savjeti pomenutih ambasada i u cemu je sad problem?
Samo sto Komsica malo jebe sto je pricao drugacije kad je to usvajao pa sad ide na valu sdaovskog narativa protiv americke i britanske ambasade da ih ocrni, ko ne zna narativ ublehe skupo bi ga platio
vee-jay

#22759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

Point. wrote: 07/03/2024 21:35
Komsic --- laze
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 07/03/2024 20:13
nego se gusla priča o stagniranju puta u NATO, a bagateliše put u EU iz prostog razloga jer Trojka pravi iskorake u ovom drugom. a dotad je bila opšta stagnacija u svakom pogledu uz opet napominjem, Bakirov biber po pilavu: nema NATO bez volje RSa.

dakle, gospodo, u čemu je problem?
Chmoljo wrote: 07/03/2024 20:33

nakon što su ANPovci promijenili naziv komisije.

to si zaboravio spomenuti?
:thumbup: :bih:

Kako je Komsicu vuna...
Konakovic od lokalnog politicara sa diplomom fizickog odgoja iz mjesta postize vise nego Komsic iz zaleta
BHCluster

#22761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Ocigledno...
Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak je na kongresu Evropske narodne stranke (EPP) u Bukureštu poručio predsjednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen da računa na to da će Komisija iduće sedmice izaći s pozitivnim izvještajem o Bosni i Hercegovini.

Također, naglasio je kako očekuje da će se na idućem sastanku Evropskog vijeća napokon moći reći da je došlo vrijeme da se otvore pristupni pregovori s BiH.

"Želim zahvaliti predsjedavajućoj Vijeća ministara BiH Borjani Krišto za nevjerovatan trud uložen od decembra. Moramo stvoriti atmosferu i računam na tebe Ursula i na to da će Komisija izaći s pozitivnim izvještajem o BiH.

Borjana Krišto i Dragane Čoviću uz vas smo, predsjednice Evropske komisije cijenimo te i zahvaljujemo ti na svim reformama koje si napravila.

Ovo je ključno za vašu stabilnost i proces reformi.

Hrvatska želi biti vaš snažan i iskren zagovornik i prijatelj", istaknuo je Plenković u svom govoru na kongresu EPP-a.
Samo korisni idiot!
Last edited by BHCluster on 07/03/2024 22:19, edited 1 time in total.
swanfilter

#22762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

Ne kontam sta Covic ima sa ovim.

Bas me zanima bil isto pricao da nije Kristo tu gdje jeste.

I cudo bozije ne spomenu izborni ...
giannibelif

#22763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by giannibelif »

Željko se uljuljao u životnu poziciju dobrog standarda i velikih para bez muke i rada i boli ga qurac da se potrudi realno za bilo šta. Vjerujem da mu je super i on nije po prirodi taldzija već komformista uz propratnu socijalnu patetiku "Otac nosi moje cipele". Dino je lik kojem očito kad neko kaže da nešto ne zna on se potrudi da u što kraćem roku stekne neko predznanje i onda samo slaže dalje cigle. Takva je struktura ličnosti volio ga neko ili ne.
Bitvin

#22764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bitvin »

Chmoljo wrote: 07/03/2024 20:27 važniji i komplikovaniji za pristup. također, ovdje se tvrdi da eto samo mi klimnemo glavom i ameri će nas uvesti za rukicu, što je vrlo daleko od istine, jer prvi oni forsiraju EU priču.
Nema šta da se tvrdi, klima i forsira, imamo ministre koje plaćamo da rade i njihovo je da šalju izvještaje po dogovorenom planu.

Vrlo jednostavno.
swanfilter

#22765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

Dinu treba pohvaliti. Kao da je unajmio privatnog tutora, toliko je napredovao.

Nadam se i napretku stranke, rastu na nivou drzave. Problem je kada u nasim okolnostima moras doci do vlasti pregovarajuci sa hrpom njih i zadovoljiti ih. Pa onda mandat da prođe, a da se ne trosis na gluposti.

Veliki problem prodrzavne politike i stranaka je prevelik broj aktera, rasparcavanje glasova. To je za Covica i Dodika veliki plus. Oni se na brzaka dogovore, odluce i djeluju. U nasem toru destinama moras polagati racune, dok ona dvojica rade posla.

I valjda sebi ne dozvoli mesetarenje unutar NIP koje bi dovelo do srozavanja kao sto su SDP i DF dozivjeli. Ostao bi usamljen i tek onda bi mu bilo tesko biti na dobrom putu.

Ima li naznaka gdje se on vidi nakon iducih izbora? Predsjednistvo bi mu bila greska ...
Bitvin

#22766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bitvin »

Chmoljo wrote: 07/03/2024 21:02 Pa samo mi reci kako komisija koja ima u nazivu saradnju moze ici u integraciju.

Može se zvati i komisija za pranje vojnih uniformi, to je potpuno nebitno.

I dokument se može zvati ružičasti godišnji izvještaj, potpuno je nevažno dokle god ga šaljemo jer se zna čemu služi.
Bitvin

#22767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bitvin »

swanfilter wrote: 07/03/2024 22:38 Dinu treba pohvaliti. Kao da je unajmio privatnog tutora, toliko je napredovao.
Tutori su ga uzeli pod svoje čim se ponudio, ali ja ne znam koliko je to dobro za ovu državu. Vidjećemo na kraju. Možda je strancima stvarno cilj da nama bude bolje, ali ne bih trčao pred rudu.
swanfilter

#22768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

Bitvin wrote: 07/03/2024 22:40
swanfilter wrote: 07/03/2024 22:38 Dinu treba pohvaliti. Kao da je unajmio privatnog tutora, toliko je napredovao.
Tutori su ga uzeli pod svoje čim se ponudio, ali ja ne znam koliko je to dobro za ovu državu. Vidjećemo na kraju. Možda je strancima stvarno cilj da nama bude bolje, ali ne bih trčao pred rudu.
Uzeli bi koga god u tom trenutku. I bolje biti potpuno pod ovim sto Dinu uzese, da ljudi vide na cemu su sa nama. A ne da nas godine prođose u Bakirovom hinjskom surovanju sa Dodikom i Covicem. I jos po nas gora opcija, podilazenje Erdoganu u vrijeme kada je otvoreno provocirao Zapad.

Da ne govorim o bivsoj ministrici VP koja je samo sa Arapima komunicirala i tamo putovala.

Kakvi god bili, nama su USA i VB ono sto trebamo. I EU, al unutar iste su drzave i elementi zbog kojih se na nju ne smijemo previse osloniti.
tramvajtrojka

#22769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

swanfilter wrote: 07/03/2024 22:55
Bitvin wrote: 07/03/2024 22:40
Uzeli bi koga god u tom trenutku. I bolje biti potpuno pod ovim sto Dinu uzese, da ljudi vide na cemu su sa nama. A ne da nas godine prođose u Bakirovom hinjskom surovanju sa Dodikom i Covicem. I jos po nas gora opcija, podilazenje Erdoganu u vrijeme kada je otvoreno provocirao Zapad.

Da ne govorim o bivsoj ministrici VP koja je samo sa Arapima komunicirala i tamo putovala.

Kakvi god bili, nama su USA i VB ono sto trebamo. I EU, al unutar iste su drzave i elementi zbog kojih se na nju ne smijemo previse osloniti.
img][/img]
Image

Image

Pa kad vidis da je glavni sda bot krenuo da zaziva bosnjacko srpski savez aka ruski svet onda skontas da je Dino zlatan naspram ovih minderaskih debila koji bi nas isporucili direktno u ruke koljacima da budu korisne budala tj. kadirovci :-) :-)

Znaci SDA je krenula tom pricom i zvanicno kad su botovi krenuli u omekšavanje terena, a iskustvo nam kaze sto botovi kazu to ce i Bakir za mjesec dana reci :skoljka: :skoljka: opasnim putem u nestanak nas vode :shock:

A i ovdje je na forumu krenula ta prica laganini o stetnom uticaju zapadnih ambasada po nas :lol: :lol: :lol:
Last edited by tramvajtrojka on 07/03/2024 23:04, edited 1 time in total.
Bitvin

#22770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bitvin »

swanfilter wrote: 07/03/2024 22:55
Uzeli bi koga god u tom trenutku.
Naravno.

Uzeli su frankenštajn kombinaciju tri stranke koje nemaju ništa zajedničko i na okupu ih drži samo isti tutor. Vidiš da se po nižim nivoima stalno nešto ujedaju, a ovi ih odozgo zauzdavaju. Prvom prilikom kad im se prohtije tutori mogu pustiti konce i eto ti SDA kao spasitelja nazad. U tom haosu ćemo "preko noći" izgubiti još pet godina života.
tramvajtrojka

#22771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Bitvin wrote: 07/03/2024 23:04 Uzeli su frankenštajn kombinaciju tri stranke koje nemaju ništa zajedničko i na okupu ih drži samo isti tutor. Vidiš da se po nižim nivoima stalno nešto ujedaju, a ovi ih odozgo zauzdavaju. Prvom prilikom kad im se prohtije tutori mogu pustiti konce i eto ti SDA kao spasitelja nazad. U tom haosu ćemo "preko noći" izgubiti još pet godina života.
ma ja okrenimo se ruskom kibletu cekajmo mehdija i tako to, sta ce ba amerika i zapad drze nas kao marionete fkt ste krenuli putem koji ce nas odvesti u nepovratnu provaliju mislio sam da u SDF ima ljudi koji znaju sabrati dvije ciste al avaj izgleda :-)
Bitvin

#22772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bitvin »

Javi se SDA pa s njima raspravi šta te boli, nemoj mene citirati.

Organizatori otpora podržali Gavrankapetanovića: "Dino Konakoviću, Vaši koalicioni partneri Damir Hadžić i Nermin Nikšić hoće da postavljaju ljude koji nemaju ni certifikat"
Dobili ste izbore na osnovu prethodne vlasti koji su prodali reviziju za agresiju i naše mrtve kao i na osnovu nerada u UKC Koševo (KCUS), poručili su aktuelnim vlastima Organizatori otpora 1992-1995. godine.

"Sada gospodine Konakoviću, vi koji niste u stanju zadržati što vam je pripalo, kako ćete braniti onda naše interese?

Dino Konakoviću, Vaši koalicioni partneri Nermin Nikšić, Damir Hadžić i drugi hoće da postavljaju ljude koji nemaju ni certifikat, a kamoli diplome kao nas uvaženi profesor Gavrankapetanović.

Na mjesto koje pripada našem gaziji u bijelom hoćete da dovedete dr. Mekića koji je 90-tih godina pregledao srpske specijalce koji su preko Drine kretali na Istočnu Bosnu i Srebrenicu.

Ministar Rimac iz Livna, čiji predsjednik stranke govori da smo mi ubijali njegov narod, ne da saglasnost profesoru Gavrankapetanoviću, a dao je bivšoj direktorici koja ni diplome nije imala.

Kao što smo 92-95. pomno pratili agresora tako i danas pratimo vaše zakulisane radnje i igre. Gospodo na vlasti ne prelazite crvenu liniju", poručuju iz udruženja Organizatora otpora agresiji na Bosnu i Hercegovini.

Opet SDP sa svojim stručnjacima.
BHCluster

#22773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Niksic prijeti EU i okretanju ka nekim drugim politikama. :oops: :lol:
“Ne mislim da smo ‘džaba krečili’. Zakoni koje smo donijeli se ne mogu promijeniti, oni ostaju i dio su EU puta BiH. Mi smo i našim partnerima iz Evrope rekli: ‘Mi smo spremni za kompromis, ali ako se ne desi – onda zaboravite na to da je ovo naša politika koju ćemo nastaviti. Okrenut ćemo se sami sebi i tražiti rješenja za ovu zemlju kakva možemo naći”, rekao je Nikšić.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

SDFA Kadirovci
Bitvin

#22775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bitvin »

Okretanje drugim politikama znači da će tutor reći "sad sikter" i onda nema više ugovorenih sastanaka s evropskim zvaničnicima nego slijedi obilaženje Turske, bosanske dijaspore i dogovaranje isporuke novih tura hurmi sa Bliskim Istokom. Obišli krug i vratili se na istu tačku.
Locked