Naravno da je do DF-a. SDA dala 6 Bošnjaka. HDZ dala 5 Hrvata i 1 Srbina. Znači DF je trebao predložiti 2 Srbina, 1 Bošnjaka i 1 Ostalog. Eto sad nek odluče ko je ko od tih njihovih 4. Ko su im 2 Srbina, ko im je Bošnjak i ko im je ostaligidra wrote: eh da su babi muda. Problem je definitivno u zajebu DF-a.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Mister Yes
#22751 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
StupskaBitanga
#22752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hajmo ponude koliko će ovi opstati
-
daddy-kool
#22753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesu li se složili oko HDZovog ministra finansija, mogao je HDZ tu predložiti Bošnjaka?Mister Yes wrote:
Naravno da je do DF-a. SDA dala 6 Bošnjaka. HDZ dala 5 Hrvata i 1 Srbina. Znači DF je trebao predložiti 2 Srbina, 1 Bošnjaka i 1 Ostalog. Eto sad nek odluče ko je ko od tih njihovih 4. Ko su im 2 Srbina, ko im je Bošnjak i ko im je ostali
-
disney
#22754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banksy wrote:Stanite malo. Je li ovo znači da sve ove dane niko od njih nije ni sjeo da pogleda čime raspolažu i sabrao ovih par brojeva?
Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, sporan je broj predstavnika naroda među kandidatima za ministre u Vladi Federcije BiH čije se imenovanje očekuje danas.
Kako smo jutros pisali, Ustavom Federacije BiH predviđeno je da u Vladi Federacije BiH sjedi osam Bošnjaka, pet Hrvata i tri Srbina, što nije slučaj sa predloženim kandidatima za ministre.
Ne mogu da vjerujem ...
Očigledno nije. Zbrda-zdola, kako su i ministre predlagali. Kako li će tek ministrovati...
Taman kad smo mislili da gore ne može...
- Mister Yes
#22755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Alternativno, HDZ je možda uz 5 Hrvata predložio i 1 Ostalog (iako na HB forumu tvrde da je Zora Srpkinja). U tom slučaju DF je trebao predložiti 3 Srbina i 1 Bošnjaka. Ali opet je isti problem ako Reuf neće da bude Bošnjak 
-
de balzac
#22756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
reuf je zapravo srbin
-
HM 2011
#22757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zapravo su zakomplikovali do daske.....
-
hizo ramidovic
#22758 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
plakat cete vi za zlajom i lijanovicima...
-
VjecitiStudent
#22759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pjevala je ljevica, oj Lijane, jabuko sa grane, povedi mlade partizane
- jazzer
- iPod
- gospodja profiterka
#22762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Fakat ste glasali za ove budalaše? Fakat?
Trpite.
Ovo su najgori kandidati koje je ikada neka stranka servirala narodu da mu skroji posmrtno odijelo, ovo je uvreda i hajvanu, a kamoli insanu. Nema smisla ni analizirati jednog po jednog, jer u početku može biti smiješno, ali je pred kraj bolno i nepodnošljivo.
Kad ste već sebi dozvolili ovakvu nepromišljenost i blamažu, ne zaboravite kako se danas osjećate i poništite ove kafanske ništarije već na lokalnim izborima, samo molite boga da do narednih općih izbora ne naprave nepopravljivu štetu. Nemojte se nadati pucanju koalicije, jer su oni jedni drugima idealni partneri za mućke, pljačku i uhljebljenja, trajat će ova ljubav.
Trpite.
Ovo su najgori kandidati koje je ikada neka stranka servirala narodu da mu skroji posmrtno odijelo, ovo je uvreda i hajvanu, a kamoli insanu. Nema smisla ni analizirati jednog po jednog, jer u početku može biti smiješno, ali je pred kraj bolno i nepodnošljivo.
Kad ste već sebi dozvolili ovakvu nepromišljenost i blamažu, ne zaboravite kako se danas osjećate i poništite ove kafanske ništarije već na lokalnim izborima, samo molite boga da do narednih općih izbora ne naprave nepopravljivu štetu. Nemojte se nadati pucanju koalicije, jer su oni jedni drugima idealni partneri za mućke, pljačku i uhljebljenja, trajat će ova ljubav.
-
de balzac
#22763 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja nisam glasao, ali mi svejedno nije utjehagospodja profiterka wrote:Fakat ste glasali za ove budalaše? Fakat?
Trpite.
Zastrašujuće je sve ovo.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
StupskaBitanga wrote:Došlo vrijeme da srba imamo viška a Bošnjaka manjka
neće više niko da bidne Prošnjak...ne isplati se...gužva u šesnestercu, pardon prvom saffu
ps
a nakon Suljagića red je i da se Reuf u Prošnjake vrne
Last edited by JoseMujica on 19/03/2015 16:14, edited 1 time in total.
- gospodja profiterka
#22765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije ni meni nikakva utjeha, ali jeste jedna muka manje. Šta će mi biti utjeha kad već dvadeset i pet godina jedem govna zbog tuđe gluposti. Ali ovoga puta, ovoga puta... Odlučno u promjene sa Bukvom, Rešidatom, nekakvim Fatmirovim haverom, izvjesnom Snježanom Soldat, Reufom Bosancem, zajedničkim Fušom i ostalom ekipom, 6, 5, 4 ministarskih pozicija, manjkom Srba u Domu naroda i viškom Srba u vladi...de balzac wrote:Ja nisam glasao, ali mi svejedno nije utjehagospodja profiterka wrote:Fakat ste glasali za ove budalaše? Fakat?
Trpite.
Kad ste već sebi dozvolili ovakvu nepromišljenost i blamažu, ne zaboravite kako se danas osjećate i poništite ove kafanske ništarije već na lokalnim izborima, samo molite boga da do narednih općih izbora ne naprave nepopravljivu štetu. Nemojte se nadati pucanju koalicije, jer su oni jedni drugima idealni partneri za mućke, pljačku i uhljebljenja, trajat će ova ljubav.![]()
Zastrašujuće je sve ovo.
Ovoga puta je prevršilo.
SDP zvanično opominjem: primite ove natrag i završili ste s politikom.
- biske
#22766 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sad valja upratit ko će se sve iz magribije u jagodu prešaltat... 
- volta dzontra
#22767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo SDA na dusu. Oni jedini imaju kontinuitet vlasti da mogu sacuvati ove diletante od blamaza. HDZ ministri neiskusni pocetnici plus Vragolasti Denis, DFovci ljencuge ko i predsjednik....
SDA treba nekog starog asa ubaciti cisto da pripazi djecu od neopravdanih sati
-
kox
#22768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prosvijetli nas, koja je to stranka za koju misliš da trebamo glasati ?gospodja profiterka wrote:Nije ni meni nikakva utjeha, ali jeste jedna muka manje. Šta će mi biti utjeha kad već dvadeset i pet godina jedem govna zbog tuđe gluposti. Ali ovoga puta, ovoga puta... Odlučno u promjene sa Bukvom, Rešidatom, nekakvim Fatmirovim haverom, izvjesnom Snježanom Soldat, Reufom Bosancem, zajedničkim Fušom i ostalom ekipom, 6, 5, 4 ministarskih pozicija, manjkom Srba u Domu naroda i viškom Srba u vladi...de balzac wrote:Ja nisam glasao, ali mi svejedno nije utjehagospodja profiterka wrote:Fakat ste glasali za ove budalaše? Fakat?
Trpite.
Kad ste već sebi dozvolili ovakvu nepromišljenost i blamažu, ne zaboravite kako se danas osjećate i poništite ove kafanske ništarije već na lokalnim izborima, samo molite boga da do narednih općih izbora ne naprave nepopravljivu štetu. Nemojte se nadati pucanju koalicije, jer su oni jedni drugima idealni partneri za mućke, pljačku i uhljebljenja, trajat će ova ljubav.![]()
Zastrašujuće je sve ovo.
Ovoga puta je prevršilo.
-
hizo ramidovic
#22769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa nije ni hdz-u ovo prvi put da formiraju vladu...ili su za ove 4 godine odsustvovanja zaboravili kako se to radivolta dzontra wrote:Ovo SDA na dusu. Oni jedini imaju kontinuitet vlasti da mogu sacuvati ove diletante od blamaza. HDZ ministri neiskusni pocetnici plus Vragolasti Denis, DFovci ljencuge ko i predsjednik....
- Banksy
#22770 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mjesecima to govorim. SDP-u nikako nije u interesu primiti ovu bandu nazad. To su sad već, i da ništa novo loše ne urade, potrošeni ljudi koji bi svakoj novoj stranci bili teret. Imaju 4 godine pred sobom da pokradu koliko mogu, i tu će otprilike završiti njihove karijere. Na narednim izborima neće preći izborni prag i onda ćemo ih zaboraviti, ili bar raditi na tome da ih zaboravimo kao što u životu pokušavamo zaboraviti sve sopstvene sramote.gospodja profiterka wrote: Ovoga puta je prevršilo.
Male nade, ali sasvim male, polažem u reformu SDP-a - tumbanje, grabljanje, čišćenje, provjetravanje i na kraju temeljitu dezinfekciju. S Nikšićem, pitanje je. Kakogod, ništa drugo nema na vidiku.
- Kolinda
#22771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ovi DF-ovci su stvarno jedan skup nesposobnjakovica , nisu u stanju posložiti kandidate iako znaju koje i čije pozicije su dobili u pregovorima .
-
walk_M-A-N
#22772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dragi moj tiMister Yes wrote:Ako bi Reuf bio Bošnjak onda bi jedan od ta 4 Srbina mogao biti Ostali i riješen problem.gidra wrote:Reuf je ostali.
Snježana, Aleksandar, Milan- Srbi
Salko Bukvarević je kadar SDA koji je uz podršku DF imenovan. To je jedina poveznica Bošnjaka i DF-a.
Tako da je trenutna situacija:
6 Bošnjaka
5 Hrvata
4 Srbina
1 Ostali
Prema ovome imamo "viška" jednog Srbina.
Kao što iskustvo pokazuje, evo primjera i u KS http://skupstina.ks.gov.ba/sastav/zastu ... -naroda/66, Ostali su Reuf, Sejo, Edin, Sabina, Segmedina... Srbi su Srbi, i nisu Ostali. Jedino su neki Bošnjaci Srbi ali to je stara priča.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22773 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
neka nam je i Allah i Zeus i Amon Ra i Jesus i Esso a.s. na pomoći
- Banksy
#22774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hoće to kad vladu imenujete na pomračenje ...
Dunović povukao saglasnost na izbor Vlade FBiH
http://nap.ba/new/vijest.php?id=9449
Dunović povukao saglasnost na izbor Vlade FBiH
http://nap.ba/new/vijest.php?id=9449
Zašto bi se ženo lažno izjašnjavala, da bi spasila obraz DF-u??
Međutim, na današnjoj sjednici HDZ-ova za ministrica kulture i sporta Zora Dujmović insistirala je, po direktnom Čovićevom nalogu, da se izjasni kao Srpkinja, a ne iz reda ostalih na što su je svi ubjeđivali kako bi se deblokiralo potvrđivanje novog saziva Vlade.
- kamen spoticanja
#22775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
O majko kakvi levati
Sad komsic mora molit reufa da predje na bosnjakizam...ili moliti snjezanu
Sad komsic mora molit reufa da predje na bosnjakizam...ili moliti snjezanu