Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Maharadza

#2276 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Maharadza »

jeza u ledja wrote:
salle_eh1986 wrote:
jeza u ledja wrote:Kad se prvi put spomenuo Tan u nasoj prici, mi smo tacno govorili ovo sto tek sad neki shvataju. On sa nasim timom sa neuporedivo manjim ulaganjem moze postici da njegov tim izadje u Evropu.
Sa Cardiffom je ulozio koliko ono pise, oko 150 miliona eura, a na nas 4. Kod nas je gotovo na nuli, a sa Cardiffom u debelom minusu, kao i svi ostali manje vise vlasnici klubova u Engleskoj. A za sta? Da mu cijeli grad jebe majku jer je smjenio trenera.
I tek sad u Velsu stavljaju prst na celo, ono kao vidi sto mu se klanjaju, i onda kao hej pa cekajte sto bi on u nas ulagao kad moze tamo za manje pare? (Moze i u Belgiji za mnogo manje pare).

Kad sam svom haveru Englezu sjecam se govorio o Tanu i Sarajevu, on prvo sto mi rece da je jedan od najomrazenijih vlasnika u EPL. Kazem ja pa kad su bagra nezahvalna. Hoce pare, a hoce da im ne udje. Upravo su oni, Englezi, najvise krivi sto je fudbal u zadnjih 25 godina postao ogroman biznis i upravo su oni prvi otvorili svoju ligu da im uleti ko hoce i kako hoce. Razmahuju se parama, hvale se najboljom ligom, prodali dusu totalno, a kad nesto podje po zlu - krive ulagace. Mrs.

Patite se sad sa Rotherhamom.
ne bih se baš složio sa ovim boldiranim dijelom
koliko me pamćenje služi, Kardif je za "ispadanje" dobio 60 miliona funti (vjerovatno i koji miliončić više od okruglih 60) tako da ne može baš biti debeo minus
Nisu u pitanju razlicita misljenja buraz, nego fakti:
http://www.walesonline.co.uk/sport/foot ... ly-8731082
Despite a season in the Premier League, the club's total debt now stands at £174m after £12m was lost in the Bluebirds' first season in the top flight since 1962.

The club, owned by Malaysian billionaire Vincent Tan, paid out £45 on players in a year and incurred wage costs of £46.7m in a season when total revenue was around £80m.
Znaci i pored sezone u EPL, bili su u minusu 12 miliona za tu godinu, i dug koji je vec ogroman im se povecao.

Ovo je vijest od prije godinu i po
http://www.bbc.com/news/uk-wales-25696891
The club's overall debt has risen to a £118m, with just over half, £66m, owed to owner Vincent Tan.
Pa ti sad skontaj. ;)
stipu ih bolani, vidiš da samo gledaju te prihode koji su logično veći ali su i rashodi u jačoj ligi tako da nema dileme u koji klub se Adži više isplati ulagati, barem zasad, a nešto sumnjam da će bolje proći i u Belgiji nego na otoku! :mrgreen:
salle_eh1986

#2277 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by salle_eh1986 »

Maharadza wrote:stipu ih bolani, vidiš da samo gledaju te prihode koji su logično veći ali su i rashodi u jačoj ligi tako da nema dileme u koji klub se Adži više isplati ulagati, barem zasad, a nešto sumnjam da će bolje proći i u Belgiji nego na otoku! :mrgreen:
jebem ga, ista ti je priča kao naša haman
mi pričamo kako se ne isplati ulagati njemu u sarajevo a ti kako ne isplati u carif (kad ima sarajevo :D)
da je tako kako vi mislite onda bi tan i slični imali po tim u svakoj ligi (od ovih koje kotiraju kao naša)
jeza u ledja

#2278 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

Malo kom ulagacu se uopste isplati ulagati u EPL. O tome smo vec razglabali.

Sto se tice BHPL, ove cifre koje se sada vrte su smijesne i glupo je uopste pricati o finansijkoj dobiti za ulagaca kao sto je Tan. Mozda da je u pitanju neko a la Azmir Husic, mozda, ali ne Tan.

I vec smo pisali o tome zasto uopste milioneri upumpuvaju pare u fudbal. Nije radi finansijske dobiti. Vise kao filantropija.
To preneseno na nas, on sa relativno malo ulaganja moze svoje ime i reklamu prikaciti ucesniku evropskih kupova. Ono "Visit Malaysia" je prosle godine vjerovatno gledalo X ljudi u Njemackoj. Evo velske novine pisu o njemu pohvalno, sto je sigurno dobrodoslo s obzirom kakav je imidz stekao tamo.
Sjedne malo sa svojom rajom u Maleziji, i uz kaficu moze da im pokaze selfi iz Titove i kaze vidi sto me vole. A sve to za djelic procenta od svog bogastva.
To je ko meni da dam par stoja jbt, da mi 20.000 ljudi uzvikuje ime, da promovise biznis iz svog sela, da o meni pisu u novinama, da djelim dresove, karte, da sjecem vrpce, da zaposlim 1000injak ljudi, da dajem pare za djecu da postanu uspjesni sportisti, itd itd.
I da jos kod cika Mahatira (ako je jos ziv?) i ostalih politicara dobijem poene za svoj filantropski rad.

E sad da ulozi 10 puta vise pa da se borimo i igramo grupne faze, pa veci protivnici na terenu, pa jos veci exposure, pa veze i vezice koje mozes napravit od toga...

Al valja imat para, i htjet ulagat i imat gdje da ulozis a da nije bure bez dna.
Crvena Tifoza

#2279 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Crvena Tifoza »

Rak rana BiH fudbala je manjak rada sa mlađim naraštajima. Bez fokusa na djecu, i nekog dugoročnog plana nema tu nekog velikog hajra. Možeš ti dovesti i Fly Emirates za sponzora da ulože par miliona, kad će klub od tih para opet dovesti nekakve sa strane. Ruku na srce nijedan klub u našoj ligi nema neku jaku školu fudbala. Sve se svodi na nekom amaterskom nivou. Shvaćam da se nema para, ali nadao sam se da će neki od bivših reprezentativaca poput Bolića, Baljića, Barbareza i sličnih, koji su uzeli žestoke pare, uložiti neki novac i otvoriti svoju školu fudbala. Makar oni znaju kako se radi u svijetu.
avetinja

#2280 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by avetinja »

Danas Mladost -Gošk za prvaka, odnosno za ulazak u Premijer Ligu. Kažu ludnica u Kaknju. :D
avetinja

#2281 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by avetinja »

Dosta raje prešlo sa Rudara na Mladost. Nadaju se tituli, mada će ovo Gošk uzeti. Njima i remi odgovara.
Muhamed Đakmić

#2282 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Muhamed Đakmić »

Crvena Tifoza wrote:Rak rana BiH fudbala je manjak rada sa mlađim naraštajima. Bez fokusa na djecu, i nekog dugoročnog plana nema tu nekog velikog hajra. Možeš ti dovesti i Fly Emirates za sponzora da ulože par miliona, kad će klub od tih para opet dovesti nekakve sa strane. Ruku na srce nijedan klub u našoj ligi nema neku jaku školu fudbala. Sve se svodi na nekom amaterskom nivou. Shvaćam da se nema para, ali nadao sam se da će neki od bivših reprezentativaca poput Bolića, Baljića, Barbareza i sličnih, koji su uzeli žestoke pare, uložiti neki novac i otvoriti svoju školu fudbala. Makar oni znaju kako se radi u svijetu.
Znaju... da ne kažem.

Šta je za tebe jaka škola fudbala u našim uslovima? I imaju pojedini bivši reprezentativci svoje škole, ali je to toliko ubleharenje da u klupskim omladinskim pogonima rade doktori nauka u odnosu na njih.
salle_eh1986

#2283 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by salle_eh1986 »

avetinja wrote:Danas Mladost -Gošk za prvaka, odnosno za ulazak u Premijer Ligu. Kažu ludnica u Kaknju. :D
nebi fakat bilo loše da ova Mladost upadne u PL
jest da im je stadion blago je reći u rupetini ali ako ništa "pred nosom" je za gostujuće tekme :D

go Mladost :bih:
salle_eh1986

#2284 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by salle_eh1986 »

Crvena Tifoza wrote:Rak rana BiH fudbala je manjak rada sa mlađim naraštajima. Bez fokusa na djecu, i nekog dugoročnog plana nema tu nekog velikog hajra. Možeš ti dovesti i Fly Emirates za sponzora da ulože par miliona, kad će klub od tih para opet dovesti nekakve sa strane. Ruku na srce nijedan klub u našoj ligi nema neku jaku školu fudbala. Sve se svodi na nekom amaterskom nivou. Shvaćam da se nema para, ali nadao sam se da će neki od bivših reprezentativaca poput Bolića, Baljića, Barbareza i sličnih, koji su uzeli žestoke pare, uložiti neki novac i otvoriti svoju školu fudbala. Makar oni znaju kako se radi u svijetu.
pa sad i ne bih se baš složio sa tobom
pošto sam navijač Želje logika da razmišljam da su mladi igrači oslonac tima :D
ALI...
situacija u državi pa i u samim klubovima je takva da nema teoretske šanse da ti nekog možeš zadržati ako on hoće preko grane
samim tim i ti mladi igrači ne žele se dugoročno vezati ta klub jer žele što prije pobjeći
kako ih zadržati ? - logika, keš kolica
tako da u suštini neka kombinacija mladosti+love donekle i može biti najuspiješnija takmita
Logovan

#2285 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by Logovan »

salle_eh1986 wrote:
avetinja wrote:Danas Mladost -Gošk za prvaka, odnosno za ulazak u Premijer Ligu. Kažu ludnica u Kaknju. :D
jest da im je stadion blago je reći u rupetini ali ako ništa "pred nosom" je za gostujuće tekme :D

Koliko znam ne bi se igralo na njihovom stadionu.
salle_eh1986

#2286 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by salle_eh1986 »

Zar se nije ono nešto gradilo tamo, umjetna trava, čak ima i jedna tribina sa stolicama (ne znam sad koliki joj je kapacitet ali onako odoka koliko sam vidio u prolazu moguće 1.500-2.000 mjesta)...
Ne znam sad šta još treba da ispune kriterije igranja u PL, čak mislim da postoje i reflektori...
Logovan

#2287 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by Logovan »

salle_eh1986 wrote:Zar se nije ono nešto gradilo tamo, umjetna trava, čak ima i jedna tribina sa stolicama (ne znam sad koliki joj je kapacitet ali onako odoka koliko sam vidio u prolazu moguće 1.500-2.000 mjesta)...
Ne znam sad šta još treba da ispune kriterije igranja u PL, čak mislim da postoje i reflektori...
Evo te tribine. Ovdje ima najviše 1000 mjesta. Ili se u međuvremenu izgradilo još nešto? :?
Image
Lim Meng Kwong

#2288 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by Lim Meng Kwong »

1092 koliko sam ja sabrao :D
avetinja

#2289 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by avetinja »

salle_eh1986 wrote:

Volio bih i ja, ali teško. Gošku je i remi dovoljan.
avetinja

#2290 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by avetinja »

salle_eh1986 wrote:Zar se nije ono nešto gradilo tamo, umjetna trava, čak ima i jedna tribina sa stolicama (ne znam sad koliki joj je kapacitet ali onako odoka koliko sam vidio u prolazu moguće 1.500-2.000 mjesta)...
Minimalan kapacitet je 3000 mjesta da bi tim mogao igrati u Premijer Ligi, a oni to ne ispunjavaju. Čuo sam da im je pomoćni teren dobro sređen.
shake69

#2291 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by shake69 »

avetinja wrote:
Minimalan kapacitet je 3000 mjesta da bi tim mogao igrati u Premijer Ligi, a oni to ne ispunjavaju. Čuo sam da im je pomoćni teren dobro sređen.
Nemas sta cuti, vidi se na slici gore. Umjetna trava, vrlo dobro izgleda. :wink:
Bilo bi lijepo da udju jer je iza kluba stao neki lokalni biznismen, sto je rijetkost u BiH. Sretno. Ako smo se kutarisali jedne Obarske, nemojte da nam dodje i Gabela. Ovo je bar uz autoput!
salle_eh1986

#2292 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by salle_eh1986 »

nekako mi nelogično da mora imati 3.000 mjesta jer pola ovih stadiona u PL mi nekako nema taj kapacite :D
a i sve da igraju u Zenici opet bolje nego gabela

i ne vidim što bi bilo teško da Mladost dobije, pa nije protivnik Real jebem ga
:bih:
avetinja

#2293 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by avetinja »

salle_eh1986 wrote:nekako mi nelogično da mora imati 3.000 mjesta jer pola ovih stadiona u PL mi nekako nema taj kapacite :D
a i sve da igraju u Zenici opet bolje nego gabela

i ne vidim što bi bilo teško da Mladost dobije, pa nije protivnik Real jebem ga
:bih:
Koliko ja znam svi klubovi koji su igrali sezonu 2014/2015 su imali kapacitet stadioni 3000 ili više. Niko nije rekao da je Gošk Real, ali teška utakmica, dva tima sa približno istom kvalitetom, veliki ulog, ne znam. Ja očekujem remi, nažalost.
Maharadza

#2294 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by Maharadza »

Hajmo Mladost, ljudi smo - nismo hercegovci! :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2295 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by mali_milojica »

Zamislite da je ostala Mladost Velika Obarska i sada da uđe Mladost Doboj Kakanj,kakav bi to derbi bio :lol:
Zamislite potpise ekipa na pregledima i prijenosima :-) :lol:
BHF_Manijak

#2296 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by BHF_Manijak »

Maharadza wrote:Hajmo Mladost, ljudi smo - nismo hercegovci! :mrgreen:
Kad te se karanana docepa ili Palermo! :mrgreen: :skoljka:

Doduse niste ni vi Krajisnici aman zaman, tersali insani! :skoljka: :mrgreen:
jeza u ledja

#2298 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by jeza u ledja »

eno crveni dobili gosti al se drze jos 10 minuta
Mea_parvitas