Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- dadoka84
#2276 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Širi covjek ugao da ga moze fino oboriti 
-
quarterback
#2277 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja uvijek prolazim biciklom na crveno ako vidim da mogu proci, razlog je jednostavan, sigurnije mi je proci na crveno nego cekati zeleno posto mi niko od vozaca nece dati prednost kada krene kolonaThe BEN10 wrote:Ja sam neki dan snimio biciklistu kako prolazi kroz crveno, i to na dva uzastopna semafora.
uglavnom radi kretenskog ponasanja vozaca prema biciklistima na cesti radije biram ono sto je sigurnije za mene, makar to znacilo i ignorisanje propisa kojih se potpuno pridrzavam kada sam u autu
tipican primjer je recimo raskrsce na grbavici kada se prodje ekonomska skola, most i benzinska pumpa i onda skrece desno
ako idem preko mosta, prodjem benzinsku i zeleno mi je na sljedecem skretanju, u ogromnom broju slucajeva auto koje ide od strane vraca i skrece u istu ulicu mi nece dati prednost iako je imam, radije cu radi toga proci na crveno ako u tom momentu nema auta i ne misliti se hoce li me neko pokupiti na moje zeleno
cim vozaci pocnu da postuju bicikliste na cesti kao jednakopravne sudionike u saobracaju, i ja cu poceti da postujem i aute i propise
dok se to ne desi, a desice se nikad - "running reds and killing peds", ko vozi bicikl po sarajevu po cesti mislim da ce se sloziti sa napisanim, a svi vi sa 4 tocka - jasno mi je sta mislite o napisanom jer vas svaki dan gledam na cesti
-
golman
#2278 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kad kreten prestiže preko pune linije kolonu auta brzinom preko 120 na sat... 
-
The BEN10
#2279 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jutros na raskrsnici na Otoci tip u džipu proturio ruku kroz prozor, drži 1 KM u ruci i sa 50 m doziva jadnog prodavača novina da mu donese novine. A zeleno upaljeno, auta kreću. Koji papan!
- insomnia78
#2280 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
alenthekiller
#2281 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve uredu al ovo... Jedne prilike covjek kod rtv doma mi svirao na zuto, fino sam ugasio auto i otvorio haubu, dok je on usao u drugu traku ponovo se upalilo crveno. Moze svirat ku*cu onda komotno. Pa sta ako ces pricekati mozda 3 sekunde duze?vettel wrote:Ima mnogo stvari koji me nerviraju ...![]()
- šošoni koji se uguze sa svojim wannabe xsenonima 2m iza (samo im pipnut kočnicu i da vidiš kako se izmiču)
- voznja u lijevoj traci (iako je desna prazna) po autoputu
- taljiganje 40kmh na potezu ilidza - baščaršija
- pipanje kočnice u svakoj krivini
- wannabe driveri,,likovi s brzim koji odvrnu cecu i taljigaju 25kmh kroz grad, sa rukom izbacenom i lancicem u a6 sa naknadno zatamnjenim staklima (jeftine folije) misleci da su kul i da trebe mogu palit![]()
- ženskice koje ne znaju parkirat
- spori startovi na semaforu
- ljudi koji imaju vakum u glavi misleći da ako upale 4 žmigavca vozilo postaje nematerijalno i može slobodno na sred ceste ostati a da nesmetano druga auta prolaze kroz njega.
- passat pijačar sa ćelavim MS sava eskimo gumama na jadranskoj magistrali![]()
- likovi koji se kuče sa SUV-ovima
- muha_sa
#2282 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nešto ovakav je izlaz iz mog kruga (naselja)--nacickaju se i nema šanse da neko udje i l izadje iz naselja, hajd što ne mogu izac, necu stvorit nikakvu gužvu, al što neko ne može uc jer stoji u kontra smjeru od ovih na slici i ceka da im se upali zeleno ne bil ušo a iza njega kolonainsomnia78 wrote:
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
shandrprcSA
#2283 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to kod obdanista?muha_sa wrote: nešto ovakav je izlaz iz mog kruga (naselja)--nacickaju se i nema šanse da neko udje i l izadje iz naselja, hajd što ne mogu izac, necu stvorit nikakvu gužvu, al što neko ne može uc jer stoji u kontra smjeru od ovih na slici i ceka da im se upali zeleno ne bil ušo a iza njega kolona
- muha_sa
#2284 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma jashandrprcSA wrote:to kod obdanista?muha_sa wrote: nešto ovakav je izlaz iz mog kruga (naselja)--nacickaju se i nema šanse da neko udje i l izadje iz naselja, hajd što ne mogu izac, necu stvorit nikakvu gužvu, al što neko ne može uc jer stoji u kontra smjeru od ovih na slici i ceka da im se upali zeleno ne bil ušo a iza njega kolona![]()
-
shandrprcSA
#2285 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
e tu sto mozes vidit papana cudo jednomuha_sa wrote:ma jashandrprcSA wrote:to kod obdanista?muha_sa wrote: nešto ovakav je izlaz iz mog kruga (naselja)--nacickaju se i nema šanse da neko udje i l izadje iz naselja, hajd što ne mogu izac, necu stvorit nikakvu gužvu, al što neko ne može uc jer stoji u kontra smjeru od ovih na slici i ceka da im se upali zeleno ne bil ušo a iza njega kolona![]()
- Hemera
#2286 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nerviraju me moroni u raznim oblicima koji ostavljaju kola u saobracajnoj traci u ulici kod Bosmala i to nije jedno auto vec desetak sa izbacenim pokazivacima jer smatraju da je to parking
da nema ivicnjaka jahali bi po trotoaru
nerviraju me wanna be komadi debila koji ostavljaju auta na autobuskim/trolejbuskim stajalistima pa onda paradiraju preko kolovoza oslobodilacki do svog smetlja i svi moraju da stanu jer oni zele da dodju do svog smeca od auta uz prigodne prijetece poglede jer misle da su bogovi
hehe svako sirce svom sudu naudi kad tad....
da nema ivicnjaka jahali bi po trotoaru
nerviraju me wanna be komadi debila koji ostavljaju auta na autobuskim/trolejbuskim stajalistima pa onda paradiraju preko kolovoza oslobodilacki do svog smetlja i svi moraju da stanu jer oni zele da dodju do svog smeca od auta uz prigodne prijetece poglede jer misle da su bogovi
hehe svako sirce svom sudu naudi kad tad....
- Hemera
#2287 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nekakva je ostavila auto sa sva 4 pred vik-om u hrasnom vjerovatno ceka nekoga da zavrsi sa placanjem racuna i to ukoso u traci i razgleda okolovettel wrote:Ima mnogo stvari koji me nerviraju ...![]()
- ljudi koji imaju vakum u glavi misleći da ako upale 4 žmigavca vozilo postaje nematerijalno i može slobodno na sred ceste ostati a da nesmetano druga auta prolaze kroz njega.
a
a parking je imala iza zgrade kad se hoce u robot
ali eto bolje je smetati
i u onoj svoj guzvi moras gledati kako ces se prestrojiti zbog nje jer ona bezbrizno sjedi sa sva 4 u kolima i glumi svetu filomenu
- muha_sa
#2288 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
posebno oni što dovoze djecu u obdanište--da ikako mogu ušli bi autom drito u spavaonu--teško prošetat desetak metarashandrprcSA wrote:e tu sto mozes vidit papana cudo jednomuha_sa wrote: ma ja
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2289 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- muha_sa
#2290 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
živa istina, svako jutro s balkona gledam--djuturum, nemam drugog posla
- bitanga_sa_otesa
#2291 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i ja gledam osnovnu skolu pored mene ,svaki dan stotinu papcina dovedu djecu i zauzmu komplet traku i trotoar upale sva 4 i odu na 20 minuta...ja kad sam isao u skolu niko nije dovozio djecu autom....moderni urbani roditelji....
- muha_sa
#2292 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
inace idiotima ta 4 žmigavca mnogo znace--ostave auto na sred saobracajnice, upale sva 4 i odu ljudi na dorucak jal u mesnicu a red se otego do vrata--nece doc na red za po sata, zna papcina to al ga boli taki, nek trola obilazi, nek se stvara gužva--ko ce meni šta--imam pravo ostavit aVto dje ja hocubitanga_sa_otesa wrote:i ja gledam osnovnu skolu pored mene ,svaki dan stotinu papcina dovedu djecu i zauzmu komplet traku i trotoar upale sva 4 i odu na 20 minuta...ja kad sam isao u skolu niko nije dovozio djecu autom....moderni urbani roditelji....
parking/zi im desetak metara od mesnice il buregdžinice--govorim o mesnici i buregdžinici kod malog bosmala.
- bitanga_sa_otesa
#2293 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
naucilo po vukojebinama....pa im prolazi ovdje...svakako mogu, kad su napravili selendru od sarajeva....
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2294 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema vukojeina veze s tim. Sam grad, tj ono koji trebaju ovo sprijeciti ne rade svoj posao. Mislis da se isto ne bi radilo u Londonu da se ne vodi racuna kao kod nas?
Sve oko nas je vukojebina. Npr, Sarajevo je manja vukojebina od Mostara, ali veca od Zagreba i tako u krug. Kada sve sumiras, BIH je čmar Evrope. Ko to ne želi vidjeti i pravi drugacije podjele, on ni ne vidi dalje od nosa i haustora.
Sve oko nas je vukojebina. Npr, Sarajevo je manja vukojebina od Mostara, ali veca od Zagreba i tako u krug. Kada sve sumiras, BIH je čmar Evrope. Ko to ne želi vidjeti i pravi drugacije podjele, on ni ne vidi dalje od nosa i haustora.
- bitanga_sa_otesa
#2295 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ima veze itekako,ja se nesto ne sjecam tolikog papanluka ni prije 10 godina ,kao ni prije rata ,a nisam bas balavac....
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2296 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koliko je auta u tom periodu bilo? Kakav je saobracaj tada bio? Kakva je tada policija bila? Da li je drzava bila uredjenija? Prvo ta pitanja postavi, pa onda sva ostala.
- bitanga_sa_otesa
#2297 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
koliko je papaka tada bilo,koliko ih ima sada ?
2001. je bilo auta i previse,drzava nije bila nista uredjenija,policija bila ista kao i sad.papana je bilo ali ne u tolikom broju,cak nije bilo ni toliko popapcenih sarajlija....ne raspravlja mi se dalje o tome ,svakako smo u offtopicu vec....
2001. je bilo auta i previse,drzava nije bila nista uredjenija,policija bila ista kao i sad.papana je bilo ali ne u tolikom broju,cak nije bilo ni toliko popapcenih sarajlija....ne raspravlja mi se dalje o tome ,svakako smo u offtopicu vec....
- _mufljuz_
#2298 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote:koliko je papaka tada bilo,koliko ih ima sada ?
- Sephora
#2299 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kada treba da skrenu i ne stavi zmigavac....
takoder kada na semaforu stojimo i slucajno ako se ne krene one sekunde, kad se upali zeleno svjetlo na semaforu,kad pocnu da sviraju... 
- muha_sa
#2300 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
hem mu se troši struja hem sijalicaSephora wrote:Kada treba da skrenu i ne stavi zmigavac....takoder kada na semaforu stojimo i slucajno ako se ne krene one sekunde, kad se upali zeleno svjetlo na semaforu,kad pocnu da sviraju...