Znam da je do šminke vjerovatno, ali opet
BHRT - javni servis, državna radio-televizija
Moderator: anex
-
smijesni_ste
#2276 Re: BHT
Ne možeš da vjeruješ da ona nema još 40 godina??
- BarbaDue
#2277 Re: BHT
...a pazi ovog kurčevog klixa, zaključao komentare
https://www.klix.ba/vijesti/bih/urednic ... /190109157
koji smradovi tito dragi!!!
-
normala brate
#2278 Re: BHT
smijesni_ste wrote:Ne možeš da vjeruješ da ona nema još 40 godina??![]()
![]()
Ne izgleda kao da ima 40
-
toska
#2279 Re: BHT
nisam baš siguran da uprava ima neki osnov za smjenu, a koji Sud ne bi kasnije pobio,DonieBrasco wrote:Ako ovu ne smjene vec sutra mi smo kurac od drzave !
ali je sigurno nanijela veliku štetu finasiranju BHRT.
-
mahalik
#2280 Re: BHT
Na BHRT-u u Dnevniku nijednom nije rečeno neustavni dan RS-a, ovo je njihov odgovor
Građani Bosne i Hercegovine koji uredno plaćaju radio-televizijsku pretplatu još nisu zaboravili dešavanja od 11. jula 2018. godine, kada je urednik Informativnog programa BHT1 Marko Radoja donio odluku da voditelji ove televizijske kuće na reveru ne nose Cvijet Srebrenice kao simbol stradanja žrtava srebreničkog genocida, a večeras se u Dnevniku na Radio-televiziji Bosne i Hercegovine (BHRT) desila identična situacija kada je u pitanju 9. januar.
Piše: Almir Sokolović
Sve vrijeme tokom objavljivanja priloga iz Banje Luke, s današnjeg obilježavanja neustavnog dana Republike Srpske, voditeljica Selma Repeša i novinari ove medijske kuće su tokom izvještavanja govorili – dan RS-a, bez riječi – neustavni.Tokom današnjeg dana, pojedini novinari ove medijske kuće su nas kontaktirali i za Radiosarajevo.ba, u želji da ostanu anonimni, kazali da je tokom dana među menadžmentom i urednicima ove medijske kuće kružio interni e-mail, koji je u posjedu našeg portala, u kojem im je striktno naređeno da niti jednog trenutka ne smiju koristi riječ – neustavni.Nakon što smo se uvjerili u istinitost ove informacije, te da se tokom Dnevnika nijednom nije spomenuo neustavni dan RS-a, kontaktirali smo Radoju koji je za Radiosarajevo.ba iznio svoje pojašnjenje zbog čega je to tako.
„Iskren da budem, ja sam trenutno na godišnjem odmoru i sa uređivanjem večerašnjeg Dnevnika nemam ništa. No, kada ste me kontaktirali kazat ću da sam po prirodi legalista i da po tome uvijek radim. Jutros sam svojim saradnicima kazao da kontaktiraju jednog od pravnika Ustavnog suda koji bi nam pojasnio koju riječ da koristimo. Kako sam dobio objašnjenje, postoje dva razloga zašto da se ne koristi riječ – neustavan. Prvi jer je sadašnji zakon neustavan, a drugi da je Republika Srpska promijenila zakon i da je podnijela žalbu Apelacionom vijeću na odluku“, kazao je Radoja za naš portal i dodao:
Ja poštujem zakone ove zemlje. Šta god sutra sud odluči i koju god odluku donese to je za mene – amin. Isti slučaj imamo i sa Kosovom. A znate da BiH nije priznala i Kosovo. Kada bude to završeno, mi ćemo sve odluke poštovati, jer želim da budem izvan svih ovih priča“.Identičan odgovor imala je i Svjetlana Topalić, urednica večerašnjeg Dnevnika, koja je za Radiosarajevo.ba kazala da tokom dana „među urednicima i menadžmentom nije "kružio" nikakav interni e-mail, kao i u slučaju „Cvijet Srebrenice“, u kojem je skrenuta pažnja da se tokom izvještavanja iz Banje Luke ne koristi riječ – neustavni dan RS-a“.
„Kazat ću samo da se riječ neustavni još ne koristi u našim informativnim emisijama, jer Apelaciono vijeće nije razmatralo žalbu koja je podnesena. Mi smo prije početka Dnevnika još jednom provjeravali i rečeno nam je da je Republika Srpska promijenila zakon te da je podnijeta žalba na odluku. Dok se to ne riješi, riječ neustavni se ne koristi“, kazala je Topalić, koja je tokom dana na svom Twitter profilu čestitala dan RS-a riječima „Srećan ti rođendan, Republiko“, što je izazvalo ogorčenje njenih brojnih kolega s kojima radi na BHRT-u, ali i brojnih građana u Federaciji Bosne i Hercegovine koji su nas kontaktirali kazavši „da Svjetlana uredno prima plaću s leđa građana Federacije BiH i da je oni plaćaju, s obzirom na to da je Javni RTV servis na državnom budžetu“.
Kontaktirali smo i voditeljicu Selmu Repešu, koja je večeras vodila Dnevnik i najavljivala priloge iz Banje Luke. Ona je za naš portal kratko kazala:
„Ja sam samo vodila Dnevnik i nemam ništa sa uređivačkom politikom. Uz sve to, nemam nikakav ni komentar“, kazala je Repeša za Radiosarajevo.ba.
Građani Bosne i Hercegovine koji uredno plaćaju radio-televizijsku pretplatu još nisu zaboravili dešavanja od 11. jula 2018. godine, kada je urednik Informativnog programa BHT1 Marko Radoja donio odluku da voditelji ove televizijske kuće na reveru ne nose Cvijet Srebrenice kao simbol stradanja žrtava srebreničkog genocida, a večeras se u Dnevniku na Radio-televiziji Bosne i Hercegovine (BHRT) desila identična situacija kada je u pitanju 9. januar.
Piše: Almir Sokolović
Sve vrijeme tokom objavljivanja priloga iz Banje Luke, s današnjeg obilježavanja neustavnog dana Republike Srpske, voditeljica Selma Repeša i novinari ove medijske kuće su tokom izvještavanja govorili – dan RS-a, bez riječi – neustavni.Tokom današnjeg dana, pojedini novinari ove medijske kuće su nas kontaktirali i za Radiosarajevo.ba, u želji da ostanu anonimni, kazali da je tokom dana među menadžmentom i urednicima ove medijske kuće kružio interni e-mail, koji je u posjedu našeg portala, u kojem im je striktno naređeno da niti jednog trenutka ne smiju koristi riječ – neustavni.Nakon što smo se uvjerili u istinitost ove informacije, te da se tokom Dnevnika nijednom nije spomenuo neustavni dan RS-a, kontaktirali smo Radoju koji je za Radiosarajevo.ba iznio svoje pojašnjenje zbog čega je to tako.
„Iskren da budem, ja sam trenutno na godišnjem odmoru i sa uređivanjem večerašnjeg Dnevnika nemam ništa. No, kada ste me kontaktirali kazat ću da sam po prirodi legalista i da po tome uvijek radim. Jutros sam svojim saradnicima kazao da kontaktiraju jednog od pravnika Ustavnog suda koji bi nam pojasnio koju riječ da koristimo. Kako sam dobio objašnjenje, postoje dva razloga zašto da se ne koristi riječ – neustavan. Prvi jer je sadašnji zakon neustavan, a drugi da je Republika Srpska promijenila zakon i da je podnijela žalbu Apelacionom vijeću na odluku“, kazao je Radoja za naš portal i dodao:
Ja poštujem zakone ove zemlje. Šta god sutra sud odluči i koju god odluku donese to je za mene – amin. Isti slučaj imamo i sa Kosovom. A znate da BiH nije priznala i Kosovo. Kada bude to završeno, mi ćemo sve odluke poštovati, jer želim da budem izvan svih ovih priča“.Identičan odgovor imala je i Svjetlana Topalić, urednica večerašnjeg Dnevnika, koja je za Radiosarajevo.ba kazala da tokom dana „među urednicima i menadžmentom nije "kružio" nikakav interni e-mail, kao i u slučaju „Cvijet Srebrenice“, u kojem je skrenuta pažnja da se tokom izvještavanja iz Banje Luke ne koristi riječ – neustavni dan RS-a“.
„Kazat ću samo da se riječ neustavni još ne koristi u našim informativnim emisijama, jer Apelaciono vijeće nije razmatralo žalbu koja je podnesena. Mi smo prije početka Dnevnika još jednom provjeravali i rečeno nam je da je Republika Srpska promijenila zakon te da je podnijeta žalba na odluku. Dok se to ne riješi, riječ neustavni se ne koristi“, kazala je Topalić, koja je tokom dana na svom Twitter profilu čestitala dan RS-a riječima „Srećan ti rođendan, Republiko“, što je izazvalo ogorčenje njenih brojnih kolega s kojima radi na BHRT-u, ali i brojnih građana u Federaciji Bosne i Hercegovine koji su nas kontaktirali kazavši „da Svjetlana uredno prima plaću s leđa građana Federacije BiH i da je oni plaćaju, s obzirom na to da je Javni RTV servis na državnom budžetu“.
Kontaktirali smo i voditeljicu Selmu Repešu, koja je večeras vodila Dnevnik i najavljivala priloge iz Banje Luke. Ona je za naš portal kratko kazala:
„Ja sam samo vodila Dnevnik i nemam ništa sa uređivačkom politikom. Uz sve to, nemam nikakav ni komentar“, kazala je Repeša za Radiosarajevo.ba.
- Banksy
#2281 Re: BHT
'Čari' zajedničkog medija u državi gdje nakon rata nije bilo zvaničnog pobjednika i pobijeđenog, imenovanog i presuđenog agresora ni žrtve, kao ni poništavanja dijela stečenih agresijom i zločinima.
- DaffyDuck
#2282 Re: BHT
Marko Radoja- sin profesorice iz Banja Luke koja je devetesetih svoje ucenike muslimane maltretirala i ponizavala na nacionalnoj osnovi.
Stariji clanovi moje porodice su dobili upute kako se placa struja bez da se da ijedan fening ovim fasistima. Pa nek im RTRS isplacuje plate. Da svi naprave po jedan mali korak od sebe, daleko bi mi dogurali.
Stariji clanovi moje porodice su dobili upute kako se placa struja bez da se da ijedan fening ovim fasistima. Pa nek im RTRS isplacuje plate. Da svi naprave po jedan mali korak od sebe, daleko bi mi dogurali.
- oldtajmer
#2283 Re: BHT
ustavno ili neustavno imate od mene ubuduce samo qurcinu od pretplate,kad bi se vala i ugasili ne bi niko cini mi se ni primjetio
-
mahalik
#2284 Re: BHT
Ovaj Radoja je kada je bila Srebrenica i onaj skandal bio na bolovanju. Sada je na godišnjem odmoru. Ova voditeljica u stilu viceva o glupim plavušam samo kaže da čita. Pa kako su drugi koji čitaju tada se oglušili i stavitili Cvijet Srebrenice?
O kakvim oni žalbama pričaju? To je neustavan dan, kakva žalba
O kakvim oni žalbama pričaju? To je neustavan dan, kakva žalba
- Point.
#2285 Re: BHT
Kako je moguće da na državni servis staviš kao direktora a zatim i ove voditeljica, okorjele četnike? Kako je moguće da ih staviš i na BH Radio? Ime i prezime tog jebenog mazluma, molim lijepo. Pa jebemu majku i sve, ima li glupljih ljudi od nas? Kako je ovo moguće?
-
mahalik
#2286 Re: BHT
Evo šta je Radoja govorio
https://www.klix.ba/magazin/film-tv/nov ... /180517004
Radoja gledaoci su isuviše nezadovoljni
https://www.klix.ba/magazin/film-tv/nov ... /180517004
Radoja gledaoci su isuviše nezadovoljni
- Banksy
#2287 Re: BHT
Tako što si, prema Daytonu, potpisao da si jedna od tri ravnopravne strane, a svaka strana slobodno bira svoje - četnike, ustaše, građane, kokoši, vanzemaljce, šta im je ćeif.Point. wrote:Kako je moguće da na državni servis staviš kao direktora a zatim i ove voditeljica, okorjele četnike? Kako je moguće da ih staviš i na BH Radio? Ime i prezime tog jebenog mazluma, molim lijepo. Pa jebemu majku i sve, ima li glupljih ljudi od nas? Kako je ovo moguće?
Na svakoj temi isto, kao epidemija.... Kao da se spavalo 25 godina, pa sad svi u šoku...
- Matzan
#2288 Re: BHT
Jedan od rijetko pametnih poteza klixa.BarbaDue wrote:...a pazi ovog kurčevog klixa, zaključao komentare
Uvijek se nađe nekoliko idiota koji glume heroje pa se čas posla đubre pretvori u žrtvu.
-
Kristina taster
#2289 Re: BHT
ovo je ona što je rato spaić pokojni karindžo kad je ranjena u nogu, jel to ta?Matzan wrote:Jedan od rijetko pametnih poteza klixa.BarbaDue wrote:...a pazi ovog kurčevog klixa, zaključao komentare
Uvijek se nađe nekoliko idiota koji glume heroje pa se čas posla đubre pretvori u žrtvu.
- Matzan
#2290 Re: BHT
Kristina taster wrote:ovo je ona što je rato spaić pokojni karindžo kad je ranjena u nogu, jel to ta?Matzan wrote:Jedan od rijetko pametnih poteza klixa.BarbaDue wrote:...a pazi ovog kurčevog klixa, zaključao komentare
Ne znam ko je karindžo (i nebitno je u cijeloj priči), a znam da je ranjena.
-
Kristina taster
#2291 Re: BHT
pa to je ta rato ubijen a ona ranjena http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... l-iz-mrakaMatzan wrote:
Ne znam ko je karindžo, a znam da je ranjena.
- video
#2292 Re: BHT
Tako jeBanksy wrote:Tako što si, prema Daytonu, potpisao da si jedna od tri ravnopravne strane, a svaka strana slobodno bira svoje - četnike, ustaše, građane, kokoši, vanzemaljce, šta im je ćeif.Point. wrote:Kako je moguće da na državni servis staviš kao direktora a zatim i ove voditeljica, okorjele četnike? Kako je moguće da ih staviš i na BH Radio? Ime i prezime tog jebenog mazluma, molim lijepo. Pa jebemu majku i sve, ima li glupljih ljudi od nas? Kako je ovo moguće?
Na svakoj temi isto, kao epidemija.... Kao da se spavalo 25 godina, pa sad svi u šoku...
Ocito se na sve udara sto je bitna za drzavu BiH a BHRT je itekako vazna i bitan kotac u tome.
Pitate se kako i od kuda ovi tu?
Pa jednostavno da jednostavnije ne moze biti! Da ne elaboriram sad zakon o JS BiH i tri emitera + korporacija, reci cu samo da se na rusenje BHRT-a ide preko upravnog odbora a koji je postavila vecina u proslom sazivu (sda/adz/sds) tri clana +ostali (lik i bluke) tako da se moze raditi na daljnjem "miniranju" te kuce.
Postavljaju se preko UO odani kadrovu na vodece funkcije(tako je po zakonu, nacionalni kljuc) koji onda svojim potezima dovode preplatnike, koji ovu drzavu osjecaju kao svoju jedinu, na revolt, ne placanje (jedinog izvora finansiranja uz marketing koji je pa nikakav)rtv takse. Tim retrogradnim postupcima sprovode plan o unistenju veoma bitne drzavne institucije.
Treba ovdje podvuci da ovi ubaceni elementi(radoja, pejka, par novinarcica kao i adz perjanica tvrle milinovic) ne predstavljaju BHRT, vec da su tu po zadatku i da se to kod svih gradjana koji BiH osjecaju kao svoju drzavu prepozna. Sada je veoma vazno da se podrzi BHRT u svim naporima da se odoli tim atacima koji godinama ne prestaju.
Ne treba dopustiti njeno rusenje, jer ako je nisu u agresiji srusili iz vana, ne smije se pustiti da je planski razruse iznutra.
Last edited by video on 10/01/2019 19:03, edited 2 times in total.
- BarbaDue
#2293 Re: BHT
Molim te možeš li mi objasniti zbog čega još je ovo dobar potez osim što "se nađe nekoliko idiota koji glume heroje"?Matzan wrote:Jedan od rijetko pametnih poteza klixa.BarbaDue wrote:...a pazi ovog kurčevog klixa, zaključao komentare
-
Kristina taster
#2294 Re: BHT
pa već je razrušena iznutra djeca na teškim drogama, alkoholu i kocki, zemlju napustilo više naroda u miru nego u ratu, plaće i penzije minimalne, ovo je samo nastavak epizode, još kad se prodaju telekomi i elektroprivreda eto sreće svima a onda jovo na novovideo wrote: Ne treba dopustiti njeno rusenje, jer ako je nisu u agresiji srusili iz vana, ne smije se pustiti da je planski razruse iznutra.
- video
#2295 Re: BHT
Ono gore moje se odnosi na BHRT, pazljivije citati.Kristina taster wrote:pa već je razrušena iznutra djeca na teškim drogama, alkoholu i kocki, zemlju napustilo više naroda u miru nego u ratu, plaće i penzije minimalne, ovo je samo nastavak epizode, još kad se prodaju telekomi i elektroprivreda eto sreće svima a onda jovo na novovideo wrote: Ne treba dopustiti njeno rusenje, jer ako je nisu u agresiji srusili iz vana, ne smije se pustiti da je planski razruse iznutra.![]()
A to sto ste vi naveli je maca mala za susjede nam i komsije - u principu globalni trend koji se naravno treba nekako smanjiti
Last edited by video on 10/01/2019 19:09, edited 1 time in total.
-
Kristina taster
#2296 Re: BHT
ja svakako pretplatu i ne plaćam 
-
recto-verso
#2297 Re: BHT
Topalicka vodi veceras Dnevnik 1 i bez imalo stida procita vijest o sebi.
Ovo je prevrsilo svaku mjeru.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2298 Re: BHT
recto-verso wrote:Topalicka vodi veceras Dnevnik 1 i bez imalo stida procita vijest o sebi.
pa šta je bila vijest? novinarka BHT-a veliča genocid?

srBski kukavičluk opet na djelu
- video
#2299 Re: BHT
Valja prepoznati trenutak
A ovo nece sigurno samo na ovome ostati.
"Ćeraćemo se"
A ovo nece sigurno samo na ovome ostati.
"Ćeraćemo se"
- BarbaDue
#2300 Re: BHT
u pravu si, ovo je druga epizoda, ali totalno drugog filma. legendo ti si izgleda pomiješao žanrove komediju i horor.Kristina taster wrote:pa već je razrušena iznutra djeca na teškim drogama, alkoholu i kocki, zemlju napustilo više naroda u miru nego u ratu, plaće i penzije minimalne, ovo je samo nastavak epizode, još kad se prodaju telekomi i elektroprivreda eto sreće svima a onda jovo na novovideo wrote: Ne treba dopustiti njeno rusenje, jer ako je nisu u agresiji srusili iz vana, ne smije se pustiti da je planski razruse iznutra.![]()