Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Alhemicarkaa

#2276 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

otherside wrote: eeeee...kad sam ja sanjala da sam sama i jedem kolace, sjecate li se? :lol:
Čuj je li se sjećam? Sanjam svaku noć :D
otherside wrote: ja imam 3 prijateljice neudate, bez momka. imam podosta udatih, s djecom, ima i onih koje su u vezi.
ali kad se ono urijetko i vidimo, nema djece, nema muzeva, nema momaka...
i zacudo, kod nas to dobro fercera,
E baš sam nešto ovako htjela da napišem - nemam ja problem šta pričati sa njima, ih, uvijek nam malo vremena. Bio bi mi totalni poraz prijateljstva kad one ne bi mogle saslušati mene o mojim životnim problemama, ili ja njih o njihovim, pa ma kako meni banalno izgledalo šmekanje u kafiću u 1 po noći, a njima priča kako je moja petomjesečna beba sama skinula mami majcu i pronašla sisu. Karikiram, ali kontate šta hoću da kažem.
Imam dvije baš dobre prijateljice, jedna je u Turskoj pa se samim tim manje viđamo, a druga se skoro udala. Koliko god odvojimo vremena da se istorokamo, malo nam, a teme su svakojake, moja beba, njen muž, svekrva, prijateljice, poasao, fakultet, žena koja je baš prošla, šoping, pa i naša prošlost, derneci, putovanja, etc.. Kad bih ja nju smarala svojom bebom, ili ona mene svojim događajima na fakultetu, kako se posvađala sa momkom oko toga je li mu stalo ili nije, ja bih rekla pa mi nismo prijateljice. Nemam ja taj problem.
Imam problem vremena, kako iskalkulisati cjelodnevni posao, djete, kuću, muža, socijalni život i još negdje naći sebe tu. Zato kažem, lakše bi mi bilo uklopiti da ima djete, pa se nađemo, djeca se zajedno igraju a mi torokamo. Ovako, dođi kući, izvedi djete, dodaj mužu čašu vode, igraj se sa djetetom, napravi mužu čaj, okupaj, daj mužu da jede, nahrani djete, nahrani muža, uspavaj, dodaj mužu daljinski, raspremi, dodaj mužu kolač, spremi ručak, potraži piđamu za muža (gdje li je sad zdekovo, nije u kutiji sa igračkama, ne visi na radijatoru, nije na podu, gle, pod jastukom je, gdje i treba biti), spremi za posao. Eto vikenda, raspremi kuću, izvedi djete, napravi ručak za slijedeću sedmicu etc, etc. KAd?
Alhemicarkaa

#2277 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Cherry, kad budeš kupovala te posude pazi da imaju poklopac. Ja se zeznula i kupila bez poklopca i onda obila cijeli grad da nađem poklopac. Još kao zagledala u kutiju i skontala da ima poklopac. Elem i poklopce odvojeno imaš u toj radnji u BBI, nekad im nestane, ali brzo dođu. A posudice su genijalne i kad izračunaš nisu ni skupe. Ja kontam da uzmem još jedno paklo, dobre su i u kuhinji.
safran

#2278 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Alhemicarkaa wrote:Imam problem vremena, kako iskalkulisati cjelodnevni posao, djete, kuću, muža, socijalni život i još negdje naći sebe tu. Zato kažem, lakše bi mi bilo uklopiti da ima djete, pa se nađemo, djeca se zajedno igraju a mi torokamo. Ovako, dođi kući, izvedi djete, dodaj mužu čašu vode, igraj se sa djetetom, napravi mužu čaj, okupaj, daj mužu da jede, nahrani djete, nahrani muža, uspavaj, dodaj mužu daljinski, raspremi, dodaj mužu kolač, spremi ručak, potraži piđamu za muža (gdje li je sad zdekovo, nije u kutiji sa igračkama, ne visi na radijatoru, nije na podu, gle, pod jastukom je, gdje i treba biti), spremi za posao. Eto vikenda, raspremi kuću, izvedi djete, napravi ručak za slijedeću sedmicu etc, etc. KAd?
Koliko ti ovo djece imaš ? :lol:
vanad

#2279 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

jel se i vama cini da se ovoj Alhemicarki nesto ovo A malo smanjilo :D . Pomiri se sa sudbinom da ti je muz dozivotno dijete. Takva ti je vecina, neces puno boljeg naci. Krenuli mi u nedelju u setnju i kazem ja njemu de spremi jedno a ja cu drugo dijete...on se satro i kaze meni - uh, kako li ti njih dvoje spremis? Cuj kako?
CherryLips

#2280 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

Alhemicarkaa wrote:Cherry, kad budeš kupovala te posude pazi da imaju poklopac. Ja se zeznula i kupila bez poklopca i onda obila cijeli grad da nađem poklopac. Još kao zagledala u kutiju i skontala da ima poklopac. Elem i poklopce odvojeno imaš u toj radnji u BBI, nekad im nestane, ali brzo dođu. A posudice su genijalne i kad izračunaš nisu ni skupe. Ja kontam da uzmem još jedno paklo, dobre su i u kuhinji.
Hvala,valjda cemo uspjeti naci:) je li neka mozda nosila steznik koji ide negdje od kukova,bez onih gacica?
putujucidzindas

#2281 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

Ja sebi svog i našla zato što baš i nije odrastao :D
putujucidzindas

#2282 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Bili mi kod doktorice. Sad imamo 79 cm i 10 kg :)
Alhemicarka, pitala sam je za cveklu i ribu. Kaže da bi ona radije još čekala sa cveklom. Za ribu veli da, obzirom na bezbroj prirodnih katastrofa koje su se desile u skorije vrijeme, niko ne može garantovati za porijeklo i kvalitet ribe, tako da se generalno daje prednost crvenom mesu. Isto veli da se željezo koje će dobiti iz povrća ne može mjeriti sa onim iz mesa.
otherside

#2283 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

ove napacene zene-majke bi se trebale naci negdje na kafi :D
najveci bi problem bio kako zaustaviti jednu da nastavi druga :D
krompir i riza

#2284 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by krompir i riza »

Mogu li i ja s vama?? Nisam još mama, al' sam napaćena :lol:
otherside

#2285 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

krompir i riza wrote:Mogu li i ja s vama?? Nisam još mama, al' sam napaćena :lol:
ti mozes vazda :kiss:
kako ide, vidi li se tiba?
jesu li prestale mucnine?
krompir i riza

#2286 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by krompir i riza »

Vidi, vidi :-D . :kiss: Svud se trpam sa stomakom, da svi vide :D .
Mučnine popustile malo :thumbup: . Krećem sa debljanjem 8-) .
otherside

#2287 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

krompir i riza wrote:Vidi, vidi :-D . :kiss: Svud se trpam sa stomakom, da svi vide :D .
Mučnine popustile malo :thumbup: . Krećem sa debljanjem 8-) .
meni je najveci problem u prvom i pola drugog trimestra bio dokazati ljudima da se nisam "malo udebljala" :D
do koje si ti ono sedmice dogurala? je li bezobrazno pitati znali se hoce li morati nosati gornji dio kupaceg? :lol:
krompir i riza

#2288 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by krompir i riza »

15. sedmica. Nije bezobrazno, ali ne znamo još, očekujem na sljedećem pregledu bar naznake šta da kupujem :) . Mada, s današnjim metro fensi muškarcima nema garancije. Možda će mi i sin nosati gornji dio kupaćeg, ako Gudelj dotad ustvrdi da je to in :D .
Kako tvoje banditke slušaju?

btw, očekujem ban svake minute, pa ako se ne javim neko vrijeme, zbog toga je :D
otherside

#2289 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

starija, hvala na pitanju, ne slusa nikako. ne mogu da se pomirim s tim da me pocela hinjski udarati kad gledam u drugom pravcu. ozbiljno razmisljam da joj pocnem vracati :D
mladja hanumica je zasad pacifista, daj joj siku i presvuci pelenu, ona sva sretna, razvuce ona bezuba usta i guguce :D
ko ce te banovati, jes' to i ti postala agresivna? samo reci da se omaklo u trudnoci i kuliraj :D
krompir i riza

#2290 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by krompir i riza »

Nije se omaklo, namjerno sam mamlazu rekla da je mamlaz. Dobro je i proš'o :evil:

Čuj razmišlja da vrati :lol: . Kako ste mi super sa svojim pričicama i deveracijama sve redom :) . Nisam baš pratila ovih dana, ne znam je l' se još koja porodila u međuvremenu, moraću nadoknaditi propušteno. :)
otherside

#2291 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

pa boli zeno, ne udari ona malo, nego bas krhne :roll:
neka si mu rekla :oops:
pocni citati straga da se odmah upoznas sa tamnom stranom zivota s djecom :lol:
Alhemicarkaa

#2292 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

putujucidzindas wrote:Bili mi kod doktorice. Sad imamo 79 cm i 10 kg :)
Alhemicarka, pitala sam je za cveklu i ribu. Kaže da bi ona radije još čekala sa cveklom. Za ribu veli da, obzirom na bezbroj prirodnih katastrofa koje su se desile u skorije vrijeme, niko ne može garantovati za porijeklo i kvalitet ribe, tako da se generalno daje prednost crvenom mesu. Isto veli da se željezo koje će dobiti iz povrća ne može mjeriti sa onim iz mesa.

:-) Majke mi nekad se zapitam idemo li kod iste doktorice. Meni je ovako rekla: Ja sam prije mislila da vegetarijanci moraju imati problema sa željezom i da se ono može dobiti samo iz crvenog mesa, a onda sam se edukovala i saznala da je itekako moguće biti vegetarijanac i imati odličnu krvnu sliku, to su samo predrasude.
Ja ću dati pastrmku.

I ja sam za kafu, uvijek. Sa ili bez ovih malih priljepaka? :D
otherside

#2293 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

ne znam kako to ide s bebama ali ja skoro cijeli svoj zivot izbjegavam meso, narocito crveno.
kad malo bolje razmislim, ne znam ni kad sam ga zadnji put jela.
cijelu trudnocu zeljezo na gornjoj granici, puna k'o brod :D
jesam pila pregnital ali i trosi se majka mu stara valjda. piju i druge trudnice pa upadaju u anemije.
haj' da vidimo ima li jos interesenata za tu kafu pa da se napijemo ? :lol:
duboka_misao

#2294 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

otherside wrote:n

drago mi je sto jos neko kad kaze kafa misli piva....
vanad

#2295 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

:D
ako mozete prolongirati do februara isla bih i ja
Alhemicarkaa

#2296 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

duboka_misao wrote:
otherside wrote:n

drago mi je sto jos neko kad kaze kafa misli piva....
offtopic: došli mi prijatelji iz Srbije i ja im poslije šetnje kažem hajmo sad na kafu, kad oni ko iz topa: mi ne pijemo kafu :lol: Ja ne znam jesam li ikad popila kafu a rekla sam hiljadu puta bila sam na kafi.
Alhemicarkaa

#2297 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

safran wrote:
Koliko ti ovo djece imaš ? :lol:
Eh safran, nije problem u djetetu u njemu, što reče džindas, u to sam se i zaljubila. Problem je ono razmaženo djete u njemu. Ja nikad neću razumjeti majke koje razmaze svoje sinove do te mjere da su životni invalidi. Moj muž nije sposoban sam živjeti. Kad bih ja spoznala da nisam sposobna za samostalan život (pri čemu ne mislim raditi i zaraditi) mislim da bi se roknula, ali stvarno. I ja sam bila mažena, što bi rekla moja sveki, imam svilene ruke, mama je uvijek govorila ima kad će se naraditi, nikad u svojoj kući nisam oprala prozore, uključila mašinu, niti prostrla veš, ali daleko od toga da me napravila invalidom - moja soba i moje stvari su bile moja briga. Kad se vratim iz škole mama nije sklanjala ono što ja skinem i slagala - ako ja ne bih složila to bi stajalo tako, na podu, stolici, gdje god. Znala je reči radite u vašim sobama šta hoćete, samo mi ne širite taj uragan po kući, a kad bi bilo vrijeme usisavanja dobili bismo poruku - za 15 minuta usisavam, sve što nađem na podu biće u kanti za smeće, nakon što je to jednom stvarno uradila više nikad nismo ništa ostavljali na podu. Ne kontam stvarno, kako te majke ne razumiju da idu na štetu svom djetetu? Šta meni se nešto desi, zaglavim u bolnici, ili nešto još gore? Ja stvarno ne znam kako bi moj muž preživio. E to je za mene najteži vid invalidizma.
popi

#2298 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by popi »

Evo, da ja uletim sa jednim pitanjem, pa ako neko ima saznanje ili iskustvo, podijelite:
gacice za tuta trening sam nasla samo u DM-u, cini mi se oko 11KM, ima li negdje nesto pristupacnije, posto ce trebat vise komada? :)
putujucidzindas

#2299 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Alhemicarkaa wrote:
Šta meni se nešto desi, zaglavim u bolnici, ili nešto još gore? Ja stvarno ne znam kako bi moj muž preživio. E to je za mene najteži vid invalidizma.
Moj bi se odmah pokupio s djetetom i otišo kod mame :D Ali, ja ga znam mnogo duže nego što smo zajedno i znala sam da je to tako i sama sam izabrala da mi to bude tako. Sad se mogu ljutiti na njega što je takav, pokušati ga promijeniti i onda se nervirati što mi ne ide, ili jednostavno živjeti zajedno s njim smijući se njegovim svakodnevnim nesposobnostima i učeći da nekim osnovnim stvarima :lol: :lol: Ne znam ni sama šta ću sa ovim svojim sinom napraviti :D

Gdje se piju te pive? I kad?
putujucidzindas

#2300 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Alhemicarkaa wrote:
:-) Majke mi nekad se zapitam idemo li kod iste doktorice. Meni je ovako rekla: Ja sam prije mislila da vegetarijanci moraju imati problema sa željezom i da se ono može dobiti samo iz crvenog mesa, a onda sam se edukovala i saznala da je itekako moguće biti vegetarijanac i imati odličnu krvnu sliku, to su samo predrasude.
Ja ću dati pastrmku.

I ja sam za kafu, uvijek. Sa ili bez ovih malih priljepaka? :D

:lol: :lol:
Ma ja isto ko otherside, meso jedva da stignem pojesti, a željezo odlično cijelu trudnoću. Ne znam, objasnila mi je to kao povrće mora proći proces 3x da bi organizam apsorbovao količinu željeza koju iz crvenog mesa apsorbuje kad samo 1x prođe. Laički.
Za ribu, mislim da je OK ove naše lokalne, pa ću i ja još za koji dan
Post Reply