Čuj je li se sjećam? Sanjam svaku noćotherside wrote: eeeee...kad sam ja sanjala da sam sama i jedem kolace, sjecate li se?![]()
E baš sam nešto ovako htjela da napišem - nemam ja problem šta pričati sa njima, ih, uvijek nam malo vremena. Bio bi mi totalni poraz prijateljstva kad one ne bi mogle saslušati mene o mojim životnim problemama, ili ja njih o njihovim, pa ma kako meni banalno izgledalo šmekanje u kafiću u 1 po noći, a njima priča kako je moja petomjesečna beba sama skinula mami majcu i pronašla sisu. Karikiram, ali kontate šta hoću da kažem.otherside wrote: ja imam 3 prijateljice neudate, bez momka. imam podosta udatih, s djecom, ima i onih koje su u vezi.
ali kad se ono urijetko i vidimo, nema djece, nema muzeva, nema momaka...
i zacudo, kod nas to dobro fercera,
Imam dvije baš dobre prijateljice, jedna je u Turskoj pa se samim tim manje viđamo, a druga se skoro udala. Koliko god odvojimo vremena da se istorokamo, malo nam, a teme su svakojake, moja beba, njen muž, svekrva, prijateljice, poasao, fakultet, žena koja je baš prošla, šoping, pa i naša prošlost, derneci, putovanja, etc.. Kad bih ja nju smarala svojom bebom, ili ona mene svojim događajima na fakultetu, kako se posvađala sa momkom oko toga je li mu stalo ili nije, ja bih rekla pa mi nismo prijateljice. Nemam ja taj problem.
Imam problem vremena, kako iskalkulisati cjelodnevni posao, djete, kuću, muža, socijalni život i još negdje naći sebe tu. Zato kažem, lakše bi mi bilo uklopiti da ima djete, pa se nađemo, djeca se zajedno igraju a mi torokamo. Ovako, dođi kući, izvedi djete, dodaj mužu čašu vode, igraj se sa djetetom, napravi mužu čaj, okupaj, daj mužu da jede, nahrani djete, nahrani muža, uspavaj, dodaj mužu daljinski, raspremi, dodaj mužu kolač, spremi ručak, potraži piđamu za muža (gdje li je sad zdekovo, nije u kutiji sa igračkama, ne visi na radijatoru, nije na podu, gle, pod jastukom je, gdje i treba biti), spremi za posao. Eto vikenda, raspremi kuću, izvedi djete, napravi ručak za slijedeću sedmicu etc, etc. KAd?