Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kamen spoticanja

#2276 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Znam...bolje je bilo 1986. :roll:
snaga_znanja

#2277 Re: Zeničani

Post by snaga_znanja »

Sto se tice termoelektrane pored sumnjivih ugovora meni je jos vise sumnjivo da su vec dva direktora otisla, a sad se ukazala i nova direktorica. Dakle mjenjaju se iz nekog razloga, a ako je to tako bajan projekat kako nam vlast prica onda je mjesto direktora tog novog preduzeca trebalo biti vec okupirano stranackim kadrovima sa svih strana. Ovako svi se nekako nogom u guzicu opale nakon nekog vremena.

Sto se tice ulica i naziva instiitucije sve mogu da prezvakam sta se desavalo u ovom gradu i jasno mi je da se politicki igralo, ali ukidanje naziva Osnovne škole Sead Škrgo je mogao samo neko retardiran u vugla.

Međutim pričajući sa našim starijim sugrađanima saznao sam i razlog. Inače naše stare porodice iz ovog grada što se busaju u svoje porijeklo su uglavnom bili kolabracionisti. Tako da ga to dođe kao mala osveta nakon 50. godina. Inače postoji i jedna ulica u Zenici koja nosi naziv dokazanog fašiste iz tog vremena, a našeg sugrađanina ali bez nekog čvršćeg dokaza ne bi želio to pisati jer je ipak rekla kazala.
dustaban

#2278 Re: Zeničani

Post by dustaban »

Ako vam gradonacelnik toliko voli grijanje na gas sto vam ga ne razvede po gradu. Znaci ne treba uopce praviti termoelektranu, neka se na gas grije ko hoce i kad hoce.
Ili u najmanju ruku kvartovske gasne toplane, kao u Sarajevu.
bregano

#2279 Re: Zeničani

Post by bregano »

_BataZiv_0809 wrote: Sto se tice displeja, nisam nimalo izenadjen. Mislim sta ocekivati od Komisije kojoj je na celu Muhamed Pasic? Da imaju osjecaj za neki kontinuitet u gradu? Yok to, najvaznije je namjestit tender Arelu :D A stari displej ode kao i stara Zenica...Neka nova nastaje i nece na dobro...
Ova nova odavno nije dobro,trebat ce jos nekih 30 godina da dostigne onu staru po pitanju mnogih stvari...ako se nova uopste sjeca one stare ;)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2280 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

snaga_znanja wrote:Sto se tice termoelektrane pored sumnjivih ugovora meni je jos vise sumnjivo da su vec dva direktora otisla, a sad se ukazala i nova direktorica. Dakle mjenjaju se iz nekog razloga, a ako je to tako bajan projekat kako nam vlast prica onda je mjesto direktora tog novog preduzeca trebalo biti vec okupirano stranackim kadrovima sa svih strana. Ovako svi se nekako nogom u guzicu opale nakon nekog vremena.

Sto se tice ulica i naziva instiitucije sve mogu da prezvakam sta se desavalo u ovom gradu i jasno mi je da se politicki igralo, ali ukidanje naziva Osnovne škole Sead Škrgo je mogao samo neko retardiran u vugla.

Međutim pričajući sa našim starijim sugrađanima saznao sam i razlog. Inače naše stare porodice iz ovog grada što se busaju u svoje porijeklo su uglavnom bili kolabracionisti. Tako da ga to dođe kao mala osveta nakon 50. godina. Inače postoji i jedna ulica u Zenici koja nosi naziv dokazanog fašiste iz tog vremena, a našeg sugrađanina ali bez nekog čvršćeg dokaza ne bi želio to pisati jer je ipak rekla kazala.
I meni je tu istu pricu ispricalo par sugradjana koji su bas u poznim godinama, ali pravo vitalni hehe. Inace danas imamo ulicu imenovanu po covjeku koji je izdavao ilegalce njemackim okupacionim snagama. Vjerujem da je to taj fasista o kojem ste vi govorili. Napisah vec na ovoj temi da su profasisticke snage dosle na svoje pocetkom devedesetih, a ulice su samo simbolika divljackog obracuna sa proslim sistemom. Uzgred receno sistemom koji je Zenicu od varosice pretvorio u grad.
Medjutim mnogima ovako stanje odgovara. Korisnik kamen spoticanja je najbolji primjer. Upeo se pa brani postojeci establisment u gradu. A kada ga suocis sa posljedicama koje je proizveo taj establisment, onda kaze: znam bilo je bolje 1986 :-) Narod ima vlast onakvu kakvu zasluzuje...Nisu krivci primitivci sto su pokupili vlast...Krivi smo mi
Eborg

#2281 Re: Zeničani

Post by Eborg »

A ko je taj "fašista", tj. koja ulica je u pitanju?
phillie

#2282 Re: Zeničani

Post by phillie »

Eborg wrote:A ko je taj "fašista", tj. koja ulica je u pitanju?
Cuj pitanja, pa Sarajevska :D :D :D :D :D
kamen spoticanja

#2283 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
snaga_znanja wrote:Sto se tice termoelektrane pored sumnjivih ugovora meni je jos vise sumnjivo da su vec dva direktora otisla, a sad se ukazala i nova direktorica. Dakle mjenjaju se iz nekog razloga, a ako je to tako bajan projekat kako nam vlast prica onda je mjesto direktora tog novog preduzeca trebalo biti vec okupirano stranackim kadrovima sa svih strana. Ovako svi se nekako nogom u guzicu opale nakon nekog vremena.

I meni je tu istu pricu ispricalo par sugradjana koji su bas u poznim godinama, ali pravo vitalni hehe. Inace danas imamo ulicu imenovanu po covjeku koji je izdavao ilegalce njemackim okupacionim snagama. Vjerujem da je to taj fasista o kojem ste vi govorili. Napisah vec na ovoj temi da su profasisticke snage dosle na svoje pocetkom devedesetih, a ulice su samo simbolika divljackog obracuna sa proslim sistemom. Uzgred receno sistemom koji je Zenicu od varosice pretvorio u grad.
Medjutim mnogima ovako stanje odgovara. Korisnik kamen spoticanja je najbolji primjer. Upeo se pa brani postojeci establisment u gradu. A kada ga suocis sa posljedicama koje je proizveo taj establisment, onda kaze: znam bilo je bolje 1986 :-) Narod ima vlast onakvu kakvu zasluzuje...Nisu krivci primitivci sto su pokupili vlast...Krivi smo mi
:-)
Kamen se toliko naslusao floskula srbofilnih sdp-ovaca u gradu o vrhunskom nacinu zivota za vakta bivseg rezima da te price mozes nekom drugom...
Posebno od onih koji su politicki zanat ucili u osamdesetim kad je politicka kleptomanija na ovim prostorima izbacila svoje najbolje prototipe...e iz toga su nastali i ovi banditi iz dvije najveće politicke partije u gradu...s tim da ja nemam problem kazat da su zeleni bagra od kojih su jedino veca bagra zenicki crveni...za makar ovih 40 i kusur miliona budzetskog deficita koje kanton biljezi
No pasaran stari...nikad vise
Eborg

#2284 Re: Zeničani

Post by Eborg »

phillie wrote:
Eborg wrote:A ko je taj "fašista", tj. koja ulica je u pitanju?
Cuj pitanja, pa Sarajevska :D :D :D :D :D
:lol: :lol: :lol:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#2285 Re: Zeničani

Post by anthraxQ »

Sta se to pravi u bivsem kinu u Crkvicama, prostorije prijasnjeg Edna M?
phillie

#2286 Re: Zeničani

Post by phillie »

niko ziv ne zna, al da ce biti nesto veliko (po prostoru), bice....valjda nece neki super-hyper market :run:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#2287 Re: Zeničani

Post by anthraxQ »

Pa od nekih ljudi sam nacuo da se pravi neki klub...

Valjda nije jedan od onih turbo...
bregano

#2288 Re: Zeničani

Post by bregano »

anthraxQ wrote:Sta se to pravi u bivsem kinu u Crkvicama, prostorije prijasnjeg Edna M?
Diskoteka...vlasnik Mareda otvara.
anthraxQ

#2289 Re: Zeničani

Post by anthraxQ »

bregano wrote:
anthraxQ wrote:Sta se to pravi u bivsem kinu u Crkvicama, prostorije prijasnjeg Edna M?
Znaci istina. :roll:

Puske, pistolji... all over again.
Partijaner

#2290 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Samo da nisu cajke.
kakavdanakneiskustvu

#2291 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Partijaner wrote:Samo da nisu cajke.

nešto ne vjerujem da će to izbjegavati
Partijaner

#2292 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Ne moze kod nas bez toga. :roll:
kakavdanakneiskustvu

#2293 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Partijaner wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Ne moze kod nas bez toga. :roll:

jebo ti nas
Partijaner

#2294 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

:lol: :lol:
bregano

#2295 Re: Zeničani

Post by bregano »

anthraxQ wrote:
bregano wrote:

Pistolji,viski i kobile...srecom Sherif Office PU Crkvice je blizu kao i bolnica :D
Image
anthraxQ

#2296 Re: Zeničani

Post by anthraxQ »

Zasto mi svi kafici u Crkvicama izgledju kao neki underground, lopovski kafici?

:lol:
Eborg

#2297 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Bife "Babino" ponosno stoji kao izuzetak. :lol:
motorola01

#2298 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

anthraxQ wrote:
bregano wrote:

Pa kako i prilici Crkvicama :D . Nego u cemu je fol sa Seadom Skrgom?
anthraxQ

#2299 Re: Zeničani

Post by anthraxQ »

motorola01 wrote: Pa kako i prilici Crkvicama :D . Nego u cemu je fol sa Seadom Skrgom?
Sta u cemu je fol? Neka ga.. :D
kamen spoticanja

#2300 Re: Zeničani

Ocito je da je investitor citao ove stanice pa odlucio da otvori club :D
Iskali ste eto vam ga :D
Post Reply