Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kamen spoticanja
#2276 Re: Zeničani
Znam...bolje je bilo 1986. 
- snaga_znanja
#2277 Re: Zeničani
Sto se tice termoelektrane pored sumnjivih ugovora meni je jos vise sumnjivo da su vec dva direktora otisla, a sad se ukazala i nova direktorica. Dakle mjenjaju se iz nekog razloga, a ako je to tako bajan projekat kako nam vlast prica onda je mjesto direktora tog novog preduzeca trebalo biti vec okupirano stranackim kadrovima sa svih strana. Ovako svi se nekako nogom u guzicu opale nakon nekog vremena.
Sto se tice ulica i naziva instiitucije sve mogu da prezvakam sta se desavalo u ovom gradu i jasno mi je da se politicki igralo, ali ukidanje naziva Osnovne škole Sead Škrgo je mogao samo neko retardiran u vugla.
Međutim pričajući sa našim starijim sugrađanima saznao sam i razlog. Inače naše stare porodice iz ovog grada što se busaju u svoje porijeklo su uglavnom bili kolabracionisti. Tako da ga to dođe kao mala osveta nakon 50. godina. Inače postoji i jedna ulica u Zenici koja nosi naziv dokazanog fašiste iz tog vremena, a našeg sugrađanina ali bez nekog čvršćeg dokaza ne bi želio to pisati jer je ipak rekla kazala.
Sto se tice ulica i naziva instiitucije sve mogu da prezvakam sta se desavalo u ovom gradu i jasno mi je da se politicki igralo, ali ukidanje naziva Osnovne škole Sead Škrgo je mogao samo neko retardiran u vugla.
Međutim pričajući sa našim starijim sugrađanima saznao sam i razlog. Inače naše stare porodice iz ovog grada što se busaju u svoje porijeklo su uglavnom bili kolabracionisti. Tako da ga to dođe kao mala osveta nakon 50. godina. Inače postoji i jedna ulica u Zenici koja nosi naziv dokazanog fašiste iz tog vremena, a našeg sugrađanina ali bez nekog čvršćeg dokaza ne bi želio to pisati jer je ipak rekla kazala.
- dustaban
#2278 Re: Zeničani
Ako vam gradonacelnik toliko voli grijanje na gas sto vam ga ne razvede po gradu. Znaci ne treba uopce praviti termoelektranu, neka se na gas grije ko hoce i kad hoce.
Ili u najmanju ruku kvartovske gasne toplane, kao u Sarajevu.
Ili u najmanju ruku kvartovske gasne toplane, kao u Sarajevu.
- bregano
#2279 Re: Zeničani
Ova nova odavno nije dobro,trebat ce jos nekih 30 godina da dostigne onu staru po pitanju mnogih stvari...ako se nova uopste sjeca one stare_BataZiv_0809 wrote: Sto se tice displeja, nisam nimalo izenadjen. Mislim sta ocekivati od Komisije kojoj je na celu Muhamed Pasic? Da imaju osjecaj za neki kontinuitet u gradu? Yok to, najvaznije je namjestit tender AreluA stari displej ode kao i stara Zenica...Neka nova nastaje i nece na dobro...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2280 Re: Zeničani
I meni je tu istu pricu ispricalo par sugradjana koji su bas u poznim godinama, ali pravo vitalni hehe. Inace danas imamo ulicu imenovanu po covjeku koji je izdavao ilegalce njemackim okupacionim snagama. Vjerujem da je to taj fasista o kojem ste vi govorili. Napisah vec na ovoj temi da su profasisticke snage dosle na svoje pocetkom devedesetih, a ulice su samo simbolika divljackog obracuna sa proslim sistemom. Uzgred receno sistemom koji je Zenicu od varosice pretvorio u grad.snaga_znanja wrote:Sto se tice termoelektrane pored sumnjivih ugovora meni je jos vise sumnjivo da su vec dva direktora otisla, a sad se ukazala i nova direktorica. Dakle mjenjaju se iz nekog razloga, a ako je to tako bajan projekat kako nam vlast prica onda je mjesto direktora tog novog preduzeca trebalo biti vec okupirano stranackim kadrovima sa svih strana. Ovako svi se nekako nogom u guzicu opale nakon nekog vremena.
Medjutim mnogima ovako stanje odgovara. Korisnik kamen spoticanja je najbolji primjer. Upeo se pa brani postojeci establisment u gradu. A kada ga suocis sa posljedicama koje je proizveo taj establisment, onda kaze: znam bilo je bolje 1986
-
Eborg
#2281 Re: Zeničani
A ko je taj "fašista", tj. koja ulica je u pitanju?
- phillie
#2282 Re: Zeničani
Cuj pitanja, pa SarajevskaEborg wrote:A ko je taj "fašista", tj. koja ulica je u pitanju?
- kamen spoticanja
#2283 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:I meni je tu istu pricu ispricalo par sugradjana koji su bas u poznim godinama, ali pravo vitalni hehe. Inace danas imamo ulicu imenovanu po covjeku koji je izdavao ilegalce njemackim okupacionim snagama. Vjerujem da je to taj fasista o kojem ste vi govorili. Napisah vec na ovoj temi da su profasisticke snage dosle na svoje pocetkom devedesetih, a ulice su samo simbolika divljackog obracuna sa proslim sistemom. Uzgred receno sistemom koji je Zenicu od varosice pretvorio u grad.snaga_znanja wrote:Sto se tice termoelektrane pored sumnjivih ugovora meni je jos vise sumnjivo da su vec dva direktora otisla, a sad se ukazala i nova direktorica. Dakle mjenjaju se iz nekog razloga, a ako je to tako bajan projekat kako nam vlast prica onda je mjesto direktora tog novog preduzeca trebalo biti vec okupirano stranackim kadrovima sa svih strana. Ovako svi se nekako nogom u guzicu opale nakon nekog vremena.
Medjutim mnogima ovako stanje odgovara. Korisnik kamen spoticanja je najbolji primjer. Upeo se pa brani postojeci establisment u gradu. A kada ga suocis sa posljedicama koje je proizveo taj establisment, onda kaze: znam bilo je bolje 1986Narod ima vlast onakvu kakvu zasluzuje...Nisu krivci primitivci sto su pokupili vlast...Krivi smo mi
Kamen se toliko naslusao floskula srbofilnih sdp-ovaca u gradu o vrhunskom nacinu zivota za vakta bivseg rezima da te price mozes nekom drugom...
Posebno od onih koji su politicki zanat ucili u osamdesetim kad je politicka kleptomanija na ovim prostorima izbacila svoje najbolje prototipe...e iz toga su nastali i ovi banditi iz dvije najveće politicke partije u gradu...s tim da ja nemam problem kazat da su zeleni bagra od kojih su jedino veca bagra zenicki crveni...za makar ovih 40 i kusur miliona budzetskog deficita koje kanton biljezi
No pasaran stari...nikad vise
-
Eborg
#2284 Re: Zeničani
phillie wrote:Cuj pitanja, pa SarajevskaEborg wrote:A ko je taj "fašista", tj. koja ulica je u pitanju?![]()
![]()
![]()
![]()
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#2285 Re: Zeničani
Sta se to pravi u bivsem kinu u Crkvicama, prostorije prijasnjeg Edna M?
- phillie
#2286 Re: Zeničani
niko ziv ne zna, al da ce biti nesto veliko (po prostoru), bice....valjda nece neki super-hyper market 
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#2287 Re: Zeničani
Pa od nekih ljudi sam nacuo da se pravi neki klub...
Valjda nije jedan od onih turbo...
Valjda nije jedan od onih turbo...
- bregano
#2288 Re: Zeničani
Diskoteka...vlasnik Mareda otvara.anthraxQ wrote:Sta se to pravi u bivsem kinu u Crkvicama, prostorije prijasnjeg Edna M?
- anthraxQ
#2289 Re: Zeničani
Znaci istina.bregano wrote:Diskoteka...vlasnik Mareda otvara.anthraxQ wrote:Sta se to pravi u bivsem kinu u Crkvicama, prostorije prijasnjeg Edna M?
Puske, pistolji... all over again.
- Partijaner
#2290 Re: Zeničani
Samo da nisu cajke.
-
kakavdanakneiskustvu
#2291 Re: Zeničani
Partijaner wrote:Samo da nisu cajke.
nešto ne vjerujem da će to izbjegavati
- Partijaner
#2292 Re: Zeničani
Ne moze kod nas bez toga.kakavdanakneiskustvu wrote:Partijaner wrote:Samo da nisu cajke.
-
kakavdanakneiskustvu
#2293 Re: Zeničani
Partijaner wrote:Ne moze kod nas bez toga.kakavdanakneiskustvu wrote:Partijaner wrote:Samo da nisu cajke.
jebo ti nas
- bregano
#2295 Re: Zeničani
Pistolji,viski i kobile...srecom Sherif Office PU Crkvice je blizu kao i bolnicaanthraxQ wrote:Znaci istina.bregano wrote:Diskoteka...vlasnik Mareda otvara.anthraxQ wrote:Sta se to pravi u bivsem kinu u Crkvicama, prostorije prijasnjeg Edna M?![]()

- anthraxQ
#2296 Re: Zeničani
Zasto mi svi kafici u Crkvicama izgledju kao neki underground, lopovski kafici?

-
Eborg
#2297 Re: Zeničani
Bife "Babino" ponosno stoji kao izuzetak. 
-
motorola01
#2298 Re: Zeničani
Pa kako i prilici CrkvicamaanthraxQ wrote:Znaci istina.bregano wrote:Diskoteka...vlasnik Mareda otvara.anthraxQ wrote:Sta se to pravi u bivsem kinu u Crkvicama, prostorije prijasnjeg Edna M?![]()
- anthraxQ
#2299 Re: Zeničani
Sta u cemu je fol? Neka ga..motorola01 wrote: Pa kako i prilici Crkvicama. Nego u cemu je fol sa Seadom Skrgom?
- kamen spoticanja
#2300 Re: Zeničani
Ocito je da je investitor citao ove stanice pa odlucio da otvori club
Iskali ste eto vam ga
Iskali ste eto vam ga