BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mejdanbl

#2276 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mejdanbl »

Edin H. wrote:
just principe wrote:Izjave Ronalda i Mourinha
"Ono što se dogodilo u Danskoj je prošlost. Portugal je velika momčad, koja ima velike igrače i iskustvo igranja sa Bosnom i Hercegovinom. Uvjeren sam da ćemo igrati na Evropskom prvenstvu", za portugalski Record.pt je rekao Ronaldo, dok je Mourinho izjavio:

"Svi moramo vjerovati u naš prolaz. Nadam se da će igrači koji igraju u Realu imati dobar provod. Pepe se osjeća izvrsno, kao i Ronaldo. Nadam se da će i Fabio Coentrao pridonijeti trijumfu".
E to mi Ronaldo nemamo iskustvo igranja sa vama jel :roll: Valjda porazeni imaju vece iskustvo i sad znaju na cemu su grijesili i da se to ispraviti, a vi cete nas podcjeniti zbog tog iskustva sa nama
Znaci ova tekma njima dodje kao zajebancija, zeli igracima Reala dobar provod :x :skoljka:
Super! Ronaldo pretjerano samouvjeren, a od srca se nadam da je Mourinho ovakvo nesto i savjetovao igracima iz RM, nesto tipa samo polako, nemojte riskirati povrede, dobicete vi njih sa pola snage... To bi bilo super, nek nas pdcijene.
Corola

#2277 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Corola »

palermo wrote:
Corola wrote: Razni elementi,blokovi,cigle i jesu najveci problem u svemu tome. :-)
Ne shvatam tu tvoju filozofsku misao.

najveći problem je u tome što igramo sa jednom jakom ekipom koja u ima igrače svjetske klase. Al to opet nije razlog da ih ne pobijedimo. Naime, i mi imamo par takvih igrača
Gledaj vise TLN i skontat ces tu vrstu filozofske misli :-)
Stranu na salu :D najveci problem je defakto sto nismo kompletni.Ionako tanka odbrana da nam jos fali tri kljucna igrac u Zenici.Drugo nas ofirni mentalitet kojima je dusa povuci rucnu na samom cilju i onda prozivamo sve po redu manitue na sve i jednom totemu.
Trece mi u 16 godina smo samo Italiju dobili od velikih repki,sve ostalo ili zamalo ili ni blizu.
Na primjer protiv Spanaca u Valenciji sudija izbacivao nase igrace i produzavao vrijeme taman toliko koliko nam treba da ne pobjedimo.U Parizu friske slike,sve se zna.
Ima tu jos materijala ali nadam se da kontas bit i sustinu problema.Ako ne,onda hebiga. :run: :run:
Last edited by Corola on 03/11/2011 19:47, edited 1 time in total.
mejdanbl

#2278 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mejdanbl »

BASS wrote:Iskreno kad sam vidio Ronaldov gol sinoć,rekao sam - Portugalcima baš i neće trebati sudijska pomoć.
A imat će je svakako,Spahić će 100% dobiti žuti.
Ono je golmanova greska, Begovic bi ono skinuo. Pucao je u golmanov ugao, jest bila brza lopta ali je morao braniti.
palermo

#2279 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by palermo »

Corola wrote:Gledaj vise TLN i skontat ces tu vrstu filozofske misli :-)
Stranu na salu :D najveci problem je defakto sto nismo kompletni.Ionako tanka odbrana da nam jos fali tri kljucna igrac u Zenici.Drugo nas ofirni mentalitet kojima je dusa povuci rucnu na samom cilju i onda prozivamo sve po redu manitue na sve i jednom totemu.
Trece mi u 16 godina smo samo Italiju dobili od velikih repki,sve ostalo ili zamalo ili ni blizu.
Na primjer protiv Spanaca u Valenciji sudija izbacivao nase igrace i produzavao vrijeme taman toliko koliko nam treba da ne pobjedimo.U Parizu friske slike,sve se zna.
Ima tu jos materijala ali nadam se da kontas bit i sustinu problema.Ako ne,onda hebiga. :run: :run:
Da, ali ja opet ne vidim nijedan razlog da ne budemo optimisti. Osim ukoliko već unaprijed želiš izbjeći eventualno razočarenje pa već u staru ne želiš vjerovati u prolaz. Al to je više stvar tvoje životne filozofije nego same utakmice.
bahonnen

#2281 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bahonnen »

star(i)mo wrote:Koga interesuju susjedi? :-) Jos samo fali da neko postavi spisak komsija (barem onih sto igraju baraz :wink: ) pa da pocnemo usporedjivati...
Libo me gabri kako za jedne, tako i za druge, trece, cetvrte... tema je o BIH! :bih:
koje četvrte? :D
bahonnen

#2282 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bahonnen »

sarajevsko_pivo wrote:Ja mislim da ce u Zenici biti 1-1, posto je se u znaku 11-11-11 1-1 gol daje za nas Dzeko11
Možda u 11:11 (11min. 11sek.) broj 11 (a to je Džeko u repki) da prvi go. Volio bih kad bi to uradio ukupno 11 puta, ali... jbg. previše je. Ali možda prvi bude u 11 sec, a drugi u 11. minuti... :D

Manite se toga... samo nek' naši prođu, pa kako god.
Jeff Bingham

#2283 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Jeff Bingham »

prije ce bit 11:11 ako vec gledas po tom znaku :D
Sasvim_Obican

#2284 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sasvim_Obican »

Volim ekipe koje potcjenjuju na ovako bezobrazan način. Posebno ovo kako će imati problema "sigurnosnim aspektom". Kao da putuju u Liberiju, a ne u BiH. Čini mi se da im opet na taj račun dajemo previše medijskog prostora, ali dobro.. Iako smo prilično desetkovani u prvom meču bez Papca i Pandže, i bez Mujdže u oba meča, forma Džeke, Ibiševića, Begovića, Zvjezdana i Lulića definitivno obećava. Da su ti Portugalci tako vanserijski jaki prošli bi oni direktno, a ne doživljavali neke havarije u grupi. Nadam se da će biti Ronaldo imati traume od zeničke publike. Recimo, ogromni transparent "Messi owns you" i slika Ronalda iz mladih dana :D :D

P.S. Portual nije "europski Brazil". To su susjedi. Ili je Dinamo "balkanska Barcelona". Joj, zbunili ste me :run:

:bih: :bih:
palermo

#2285 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by palermo »

Jeff Bingham wrote:prije ce bit 11:11 ako vec gledas po tom znaku :D
ma ne, to znači da će biti 1:1 i u zenici i Lisabonu, i onda ćemo mi na penale proći, a naravno odlučujući penal će dati igrač sa brojem 11 :)
bahonnen

#2286 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bahonnen »

A ako već bude 1:1 prema tome onda me datum revanša asocira na 1:5... :D
Osramotiti Portugal kući: Neprocjenjivo!!!

Jbg., malo je previše... Može i ova varijanta s penalima, samo da prođemo.
NediM17

#2287 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by NediM17 »

bahonnen wrote:
sarajevsko_pivo wrote:Ja mislim da ce u Zenici biti 1-1, posto je se u znaku 11-11-11 1-1 gol daje za nas Dzeko11
Možda u 11:11 (11min. 11sek.) broj 11 (a to je Džeko u repki) da prvi go. Volio bih kad bi to uradio ukupno 11 puta, ali... jbg. previše je. Ali možda prvi bude u 11 sec, a drugi u 11. minuti... :D

Manite se toga... samo nek' naši prođu, pa kako god.
A možda će pogoditi i sa 11 metara, tj. sa bijele tačke. :mrgreen:
5 0 5

#2288 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by 5 0 5 »

bahonnen wrote:A ako već bude 1:1 prema tome onda me datum revanša asocira na 1:5... :D
Osramotiti Portugal kući: Neprocjenjivo!!!

Jbg., malo je previše... Može i ova varijanta s penalima, samo da prođemo.
2:0 1:1
convict

#2289 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by convict »

Pokušati i na ovaj način dekoncentrisati Portugalce

http://novitalas.com/2011/08/08/video-n ... li-kurban/

cjelonoćni program oko hotela se podrazumijeva, možda kakav laksativ u hranu...
campa_xxx

#2290 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by campa_xxx »

just principe wrote:Izjave Ronalda i Mourinha
"Ono što se dogodilo u Danskoj je prošlost. Portugal je velika momčad, koja ima velike igrače i iskustvo igranja sa Bosnom i Hercegovinom. Uvjeren sam da ćemo igrati na Evropskom prvenstvu", za portugalski Record.pt je rekao Ronaldo, dok je Mourinho izjavio:

"Svi moramo vjerovati u naš prolaz. Nadam se da će igrači koji igraju u Realu imati dobar provod. Pepe se osjeća izvrsno, kao i Ronaldo. Nadam se da će i Fabio Coentrao pridonijeti trijumfu".
E to mi Ronaldo nemamo iskustvo igranja sa vama jel :roll: Valjda porazeni imaju vece iskustvo i sad znaju na cemu su grijesili i da se to ispraviti, a vi cete nas podcjeniti zbog tog iskustva sa nama
Ma meni je nesto suhveli ova nicim izazvana izjava :mrgreen: Vidjet cete da Ronaldo nece igrati u Zenici...lud je ovaj Mourinho...
Chuckie

#2291 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Chuckie »

Jasmin93Mostar wrote:BHT je otkupio utakmicu BiH-Portugal i to su na teletextu napisali uz " napore " .. Da li se zna hoće li drugu utakmicu tj.Portugal-BiH prenositi BHT ili neka druga tv stanica ? U traileru za utakmicu nisu naveli da će prenositi i utakmicu u Lisabonu...
Ko neka televizija, kako ih nije sramota prodavati signal velikim kućama kao što je AlJazeera,
arapi uvijek prenose našu repku na njihovim HD kanalima na 13 stepeni istocno, u okviru
AlJazeera sport paketa, ali to izgleda jadno da jadnije ne može biti, ono sranje od signala
arapi razvuku na HD i 16:9 format pa to izgleda ko crtani film, i ovi se hvale kako su oni dobili
ekskluzivna prava za tekmu. PIH.
mikogoago

#2292 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mikogoago »

Ma RC7 pokusava dici moral svojima ovim glupim izjavama.Kao sto rekoh ranije on sigurno ne igra u Zenici,a mozda nece ni doputovati.Zna on dobro gdje treba doci.Zna kakav je imao docek u Zagrebu.Koji je mozemo reci bio ljep,a kod nas ga tako sto ne cekanego jos "bolje".Ja licno bih volio da zaigra jer je igracina i Portugal gore igra sa njim,ali kao sto rekoh sumnjam :bih:
star(i)mo

#2293 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by star(i)mo »

bahonnen wrote:
star(i)mo wrote:Koga interesuju susjedi? :-) Jos samo fali da neko postavi spisak komsija (barem onih sto igraju baraz :wink: ) pa da pocnemo usporedjivati...
Libo me gabri kako za jedne, tako i za druge, trece, cetvrte... tema je o BIH! :bih:
koje četvrte? :D
Italiju. :D
sumirprimus

#2294 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

o ho hoo,znaci ipak je pocelo,ima jos do 11-og kolko hos... :D
moj konacni ogdovor je DA,radujem se sada povredama igraca portugalske repke...o fortuna,kad vec stalno mazis velke,pomazi i nas male katkad...pliz? :bih:
denimb

#2295 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by denimb »

sumirprimus wrote:
moj konacni ogdovor je DA,radujem se sada povredama igraca portugalske repke...o fortuna,kad vec stalno mazis velke,pomazi i nas male katkad...pliz? :bih:

Pssstttt, u sebi se raduj...sjebat ce nas karma :D
sumirprimus

#2296 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

mikogoago wrote:Ma RC7 pokusava dici moral svojima ovim glupim izjavama.Kao sto rekoh ranije on sigurno ne igra u Zenici,a mozda nece ni doputovati.Zna on dobro gdje treba doci.Zna kakav je imao docek u Zagrebu.Koji je mozemo reci bio ljep,a kod nas ga tako sto ne cekanego jos "bolje".Ja licno bih volio da zaigra jer je igracina i Portugal gore igra sa njim,ali kao sto rekoh sumnjam :bih:
ta će čviljavi,treba ga samo po cvolikama,da zna,da ima gorih gostovanja i od zagreba :D :D :D
hej handsome,messi leo "got no pimples"!!! :evil:
sumirprimus

#2297 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

denimb wrote:
sumirprimus wrote:

Pssstttt, u sebi se raduj...sjebat ce nas karma :D
i mi cemo karmu... :mrgreen:
bahonnen

#2298 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bahonnen »

sa sportsport:
Piše: O. Škundrić
Petak, 04.11.11. 09:53.
Portugalski mediji napravili su analizu igre reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči dvoboja sa njihovom reprezentacijom u baražu za odlazak na EURO.

Portugalci su svjesni da to nije ista reprezentacija kao prije dvije godine u baražu za SP, kada je Portugal bio bolji u dvije utakmice sa po 1:0.

"Dvije godine nakon baraža za odlazak na SP, Portugal ponovo mora na Balkan, kako bi se plasirao na jedno veliko takmičenje. 2009. godine Seleccao je vodio Carlos Quieroz i tada smo bili bolji dva puta sa po 1:0 od BiH. Međutim, optimizam je od tada porastao u bh. timu. Formaciju 3-5-2 Ćire Blaževića, zamijenila je formacija 4-2-3-1 Safeta Sušića, što im je donijelo više kreativnosti na terenu".

"BiH sada zna kako mnogo više držati loptu u svom posjedu, jer je Sušić prepoznao kakvu kvalitetu i širinu ima u veznom redu, koji je najjači dio reprezentacije BiH. U ekipu je uveo mobilnog Harisa Medunjanina, koji kada igra sa nekim od defanzivnih veznih (Salihović, Rahimić, Zahirović) ima mnogo više slobode da se pridruži napadu i bude veoma opasan. Ofanziva je također veoma jaka sa Džekom, Pjanićem, Misimovićem i Lulićem. Taktika ubacivanja Medunjanina u napad bila je vidljiva u meču sa Francuskom u Parizu, kada je Medunjanin stalno koristio rupe u veznom redu Francuza i probijao se do gola".

"Miralem Pjanić 2009. godine kada su igrali protiv nas nije bio dovoljno razvijen kao fudbaler. Međutim, u posljednje dvije godine ovaj se fudbaler strašno razvio. Njegova kreativnost pravila je mnogo problema Patricu Evri u Parizu, baš kao i lopte koje je Misimović slao za Džeku. Senad Lulić igra u sjajnoj formi za Lazio, što znači da će Joao Pereira imati mnogo problema u odbrani i neće moći tako često kretati u napad".

"Najveća slabost ove reprezentacije je odbrana. U timu u prvoj utakmici neće biti Saše Papca i Borisa Pandže, što znači da će bi na stoperskoj poziciji zajedno sa Emirom Spahićem trebao zaigrati Sanel Jahić. Lulić bi u tom slučaju igrao na mjestu lijevog bočnog".

"U ovim kvalifikacijama pokazalo se da je najveća snaga BiH u sredini terena. Kako bi se limitirao prostor za Medunjanina, potrebno je vršiti konstantan pritisak tokom svih 90 minuta igre. Najjače oružje Portugala u napadu, krila, moraju iskoristiti slabosti u odbrani BiH, kreirajući čovjeka više prodirući u prostor oko šesnaesterca. Nani i Ronaldo će biti ključni igrači jer ukoliko oni iskoriste svojom brzinom tranziciju igre BiH iz napada u odbranu, onda se možemo nadati dobrom rezultatu.", navodi novinar portala Portugoal.net.
Izgleda da su zaboravili za Salihovića. I to da su on i Lulić prilično ofanzivni. Mada, solidna analiza.
sumirprimus

#2299 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

znaci ipak nije svejedno...
mislim na tom provodu :mrgreen:
casa_vode

#2300 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by casa_vode »

zamislite da dodje do penala, ko bi to gledo :cry:
Locked