Super! Ronaldo pretjerano samouvjeren, a od srca se nadam da je Mourinho ovakvo nesto i savjetovao igracima iz RM, nesto tipa samo polako, nemojte riskirati povrede, dobicete vi njih sa pola snage... To bi bilo super, nek nas pdcijene.Edin H. wrote:Znaci ova tekma njima dodje kao zajebancija, zeli igracima Reala dobar provodjust principe wrote:Izjave Ronalda i Mourinha
E to mi Ronaldo nemamo iskustvo igranja sa vama jel"Ono što se dogodilo u Danskoj je prošlost. Portugal je velika momčad, koja ima velike igrače i iskustvo igranja sa Bosnom i Hercegovinom. Uvjeren sam da ćemo igrati na Evropskom prvenstvu", za portugalski Record.pt je rekao Ronaldo, dok je Mourinho izjavio:
"Svi moramo vjerovati u naš prolaz. Nadam se da će igrači koji igraju u Realu imati dobar provod. Pepe se osjeća izvrsno, kao i Ronaldo. Nadam se da će i Fabio Coentrao pridonijeti trijumfu".Valjda porazeni imaju vece iskustvo i sad znaju na cemu su grijesili i da se to ispraviti, a vi cete nas podcjeniti zbog tog iskustva sa nama
![]()
BiH - Portugal/Portugal - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mejdanbl
#2276 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
-
Corola
#2277 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Gledaj vise TLN i skontat ces tu vrstu filozofske mislipalermo wrote:Ne shvatam tu tvoju filozofsku misao.Corola wrote: Razni elementi,blokovi,cigle i jesu najveci problem u svemu tome.
najveći problem je u tome što igramo sa jednom jakom ekipom koja u ima igrače svjetske klase. Al to opet nije razlog da ih ne pobijedimo. Naime, i mi imamo par takvih igrača
Stranu na salu
Trece mi u 16 godina smo samo Italiju dobili od velikih repki,sve ostalo ili zamalo ili ni blizu.
Na primjer protiv Spanaca u Valenciji sudija izbacivao nase igrace i produzavao vrijeme taman toliko koliko nam treba da ne pobjedimo.U Parizu friske slike,sve se zna.
Ima tu jos materijala ali nadam se da kontas bit i sustinu problema.Ako ne,onda hebiga.
Last edited by Corola on 03/11/2011 19:47, edited 1 time in total.
-
mejdanbl
#2278 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ono je golmanova greska, Begovic bi ono skinuo. Pucao je u golmanov ugao, jest bila brza lopta ali je morao braniti.BASS wrote:Iskreno kad sam vidio Ronaldov gol sinoć,rekao sam - Portugalcima baš i neće trebati sudijska pomoć.
A imat će je svakako,Spahić će 100% dobiti žuti.
-
palermo
#2279 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Da, ali ja opet ne vidim nijedan razlog da ne budemo optimisti. Osim ukoliko već unaprijed želiš izbjeći eventualno razočarenje pa već u staru ne želiš vjerovati u prolaz. Al to je više stvar tvoje životne filozofije nego same utakmice.Corola wrote:Gledaj vise TLN i skontat ces tu vrstu filozofske misli![]()
Stranu na salunajveci problem je defakto sto nismo kompletni.Ionako tanka odbrana da nam jos fali tri kljucna igrac u Zenici.Drugo nas ofirni mentalitet kojima je dusa povuci rucnu na samom cilju i onda prozivamo sve po redu manitue na sve i jednom totemu.
Trece mi u 16 godina smo samo Italiju dobili od velikih repki,sve ostalo ili zamalo ili ni blizu.
Na primjer protiv Spanaca u Valenciji sudija izbacivao nase igrace i produzavao vrijeme taman toliko koliko nam treba da ne pobjedimo.U Parizu friske slike,sve se zna.
Ima tu jos materijala ali nadam se da kontas bit i sustinu problema.Ako ne,onda hebiga.![]()
- ultima_palabra
-
bahonnen
#2281 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
koje četvrte?star(i)mo wrote:Koga interesuju susjedi?Jos samo fali da neko postavi spisak komsija (barem onih sto igraju baraz
) pa da pocnemo usporedjivati...
Libo me gabri kako za jedne, tako i za druge, trece, cetvrte... tema je o BIH!
-
bahonnen
#2282 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Možda u 11:11 (11min. 11sek.) broj 11 (a to je Džeko u repki) da prvi go. Volio bih kad bi to uradio ukupno 11 puta, ali... jbg. previše je. Ali možda prvi bude u 11 sec, a drugi u 11. minuti...sarajevsko_pivo wrote:Ja mislim da ce u Zenici biti 1-1, posto je se u znaku 11-11-11 1-1 gol daje za nas Dzeko11
Manite se toga... samo nek' naši prođu, pa kako god.
- Jeff Bingham
#2283 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
prije ce bit 11:11 ako vec gledas po tom znaku 
- Sasvim_Obican
#2284 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Volim ekipe koje potcjenjuju na ovako bezobrazan način. Posebno ovo kako će imati problema "sigurnosnim aspektom". Kao da putuju u Liberiju, a ne u BiH. Čini mi se da im opet na taj račun dajemo previše medijskog prostora, ali dobro.. Iako smo prilično desetkovani u prvom meču bez Papca i Pandže, i bez Mujdže u oba meča, forma Džeke, Ibiševića, Begovića, Zvjezdana i Lulića definitivno obećava. Da su ti Portugalci tako vanserijski jaki prošli bi oni direktno, a ne doživljavali neke havarije u grupi. Nadam se da će biti Ronaldo imati traume od zeničke publike. Recimo, ogromni transparent "Messi owns you" i slika Ronalda iz mladih dana
P.S. Portual nije "europski Brazil". To su susjedi. Ili je Dinamo "balkanska Barcelona". Joj, zbunili ste me

P.S. Portual nije "europski Brazil". To su susjedi. Ili je Dinamo "balkanska Barcelona". Joj, zbunili ste me
-
palermo
#2285 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
ma ne, to znači da će biti 1:1 i u zenici i Lisabonu, i onda ćemo mi na penale proći, a naravno odlučujući penal će dati igrač sa brojem 11Jeff Bingham wrote:prije ce bit 11:11 ako vec gledas po tom znaku
-
bahonnen
#2286 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
A ako već bude 1:1 prema tome onda me datum revanša asocira na 1:5... 
Osramotiti Portugal kući: Neprocjenjivo!!!
Jbg., malo je previše... Može i ova varijanta s penalima, samo da prođemo.
-
NediM17
#2287 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
A možda će pogoditi i sa 11 metara, tj. sa bijele tačke.bahonnen wrote:Možda u 11:11 (11min. 11sek.) broj 11 (a to je Džeko u repki) da prvi go. Volio bih kad bi to uradio ukupno 11 puta, ali... jbg. previše je. Ali možda prvi bude u 11 sec, a drugi u 11. minuti...sarajevsko_pivo wrote:Ja mislim da ce u Zenici biti 1-1, posto je se u znaku 11-11-11 1-1 gol daje za nas Dzeko11
Manite se toga... samo nek' naši prođu, pa kako god.
-
5 0 5
#2288 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
2:0 1:1bahonnen wrote:A ako već bude 1:1 prema tome onda me datum revanša asocira na 1:5...
-
convict
#2289 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Pokušati i na ovaj način dekoncentrisati Portugalce
http://novitalas.com/2011/08/08/video-n ... li-kurban/
cjelonoćni program oko hotela se podrazumijeva, možda kakav laksativ u hranu...
http://novitalas.com/2011/08/08/video-n ... li-kurban/
cjelonoćni program oko hotela se podrazumijeva, možda kakav laksativ u hranu...
- campa_xxx
#2290 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ma meni je nesto suhveli ova nicim izazvana izjavajust principe wrote:Izjave Ronalda i Mourinha
E to mi Ronaldo nemamo iskustvo igranja sa vama jel"Ono što se dogodilo u Danskoj je prošlost. Portugal je velika momčad, koja ima velike igrače i iskustvo igranja sa Bosnom i Hercegovinom. Uvjeren sam da ćemo igrati na Evropskom prvenstvu", za portugalski Record.pt je rekao Ronaldo, dok je Mourinho izjavio:
"Svi moramo vjerovati u naš prolaz. Nadam se da će igrači koji igraju u Realu imati dobar provod. Pepe se osjeća izvrsno, kao i Ronaldo. Nadam se da će i Fabio Coentrao pridonijeti trijumfu".Valjda porazeni imaju vece iskustvo i sad znaju na cemu su grijesili i da se to ispraviti, a vi cete nas podcjeniti zbog tog iskustva sa nama
-
Chuckie
#2291 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ko neka televizija, kako ih nije sramota prodavati signal velikim kućama kao što je AlJazeera,Jasmin93Mostar wrote:BHT je otkupio utakmicu BiH-Portugal i to su na teletextu napisali uz " napore " .. Da li se zna hoće li drugu utakmicu tj.Portugal-BiH prenositi BHT ili neka druga tv stanica ? U traileru za utakmicu nisu naveli da će prenositi i utakmicu u Lisabonu...
arapi uvijek prenose našu repku na njihovim HD kanalima na 13 stepeni istocno, u okviru
AlJazeera sport paketa, ali to izgleda jadno da jadnije ne može biti, ono sranje od signala
arapi razvuku na HD i 16:9 format pa to izgleda ko crtani film, i ovi se hvale kako su oni dobili
ekskluzivna prava za tekmu. PIH.
-
mikogoago
#2292 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ma RC7 pokusava dici moral svojima ovim glupim izjavama.Kao sto rekoh ranije on sigurno ne igra u Zenici,a mozda nece ni doputovati.Zna on dobro gdje treba doci.Zna kakav je imao docek u Zagrebu.Koji je mozemo reci bio ljep,a kod nas ga tako sto ne cekanego jos "bolje".Ja licno bih volio da zaigra jer je igracina i Portugal gore igra sa njim,ali kao sto rekoh sumnjam 
- star(i)mo
#2293 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Italiju.bahonnen wrote:koje četvrte?star(i)mo wrote:Koga interesuju susjedi?Jos samo fali da neko postavi spisak komsija (barem onih sto igraju baraz
) pa da pocnemo usporedjivati...
Libo me gabri kako za jedne, tako i za druge, trece, cetvrte... tema je o BIH!
-
sumirprimus
#2294 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
o ho hoo,znaci ipak je pocelo,ima jos do 11-og kolko hos...ultima_palabra wrote:http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... suna-clash
moj konacni ogdovor je DA,radujem se sada povredama igraca portugalske repke...o fortuna,kad vec stalno mazis velke,pomazi i nas male katkad...pliz?
- denimb
#2295 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
sumirprimus wrote:o ho hoo,znaci ipak je pocelo,ima jos do 11-og kolko hos...ultima_palabra wrote:http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... suna-clash
moj konacni ogdovor je DA,radujem se sada povredama igraca portugalske repke...o fortuna,kad vec stalno mazis velke,pomazi i nas male katkad...pliz?
Pssstttt, u sebi se raduj...sjebat ce nas karma
-
sumirprimus
#2296 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
ta će čviljavi,treba ga samo po cvolikama,da zna,da ima gorih gostovanja i od zagrebamikogoago wrote:Ma RC7 pokusava dici moral svojima ovim glupim izjavama.Kao sto rekoh ranije on sigurno ne igra u Zenici,a mozda nece ni doputovati.Zna on dobro gdje treba doci.Zna kakav je imao docek u Zagrebu.Koji je mozemo reci bio ljep,a kod nas ga tako sto ne cekanego jos "bolje".Ja licno bih volio da zaigra jer je igracina i Portugal gore igra sa njim,ali kao sto rekoh sumnjam
hej handsome,messi leo "got no pimples"!!!
-
sumirprimus
#2297 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
i mi cemo karmu...denimb wrote:sumirprimus wrote:o ho hoo,znaci ipak je pocelo,ima jos do 11-og kolko hos...ultima_palabra wrote:http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... suna-clash
Pssstttt, u sebi se raduj...sjebat ce nas karma
-
bahonnen
#2298 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
sa sportsport:
Izgleda da su zaboravili za Salihovića. I to da su on i Lulić prilično ofanzivni. Mada, solidna analiza.Piše: O. Škundrić
Petak, 04.11.11. 09:53.
Portugalski mediji napravili su analizu igre reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči dvoboja sa njihovom reprezentacijom u baražu za odlazak na EURO.
Portugalci su svjesni da to nije ista reprezentacija kao prije dvije godine u baražu za SP, kada je Portugal bio bolji u dvije utakmice sa po 1:0.
"Dvije godine nakon baraža za odlazak na SP, Portugal ponovo mora na Balkan, kako bi se plasirao na jedno veliko takmičenje. 2009. godine Seleccao je vodio Carlos Quieroz i tada smo bili bolji dva puta sa po 1:0 od BiH. Međutim, optimizam je od tada porastao u bh. timu. Formaciju 3-5-2 Ćire Blaževića, zamijenila je formacija 4-2-3-1 Safeta Sušića, što im je donijelo više kreativnosti na terenu".
"BiH sada zna kako mnogo više držati loptu u svom posjedu, jer je Sušić prepoznao kakvu kvalitetu i širinu ima u veznom redu, koji je najjači dio reprezentacije BiH. U ekipu je uveo mobilnog Harisa Medunjanina, koji kada igra sa nekim od defanzivnih veznih (Salihović, Rahimić, Zahirović) ima mnogo više slobode da se pridruži napadu i bude veoma opasan. Ofanziva je također veoma jaka sa Džekom, Pjanićem, Misimovićem i Lulićem. Taktika ubacivanja Medunjanina u napad bila je vidljiva u meču sa Francuskom u Parizu, kada je Medunjanin stalno koristio rupe u veznom redu Francuza i probijao se do gola".
"Miralem Pjanić 2009. godine kada su igrali protiv nas nije bio dovoljno razvijen kao fudbaler. Međutim, u posljednje dvije godine ovaj se fudbaler strašno razvio. Njegova kreativnost pravila je mnogo problema Patricu Evri u Parizu, baš kao i lopte koje je Misimović slao za Džeku. Senad Lulić igra u sjajnoj formi za Lazio, što znači da će Joao Pereira imati mnogo problema u odbrani i neće moći tako često kretati u napad".
"Najveća slabost ove reprezentacije je odbrana. U timu u prvoj utakmici neće biti Saše Papca i Borisa Pandže, što znači da će bi na stoperskoj poziciji zajedno sa Emirom Spahićem trebao zaigrati Sanel Jahić. Lulić bi u tom slučaju igrao na mjestu lijevog bočnog".
"U ovim kvalifikacijama pokazalo se da je najveća snaga BiH u sredini terena. Kako bi se limitirao prostor za Medunjanina, potrebno je vršiti konstantan pritisak tokom svih 90 minuta igre. Najjače oružje Portugala u napadu, krila, moraju iskoristiti slabosti u odbrani BiH, kreirajući čovjeka više prodirući u prostor oko šesnaesterca. Nani i Ronaldo će biti ključni igrači jer ukoliko oni iskoriste svojom brzinom tranziciju igre BiH iz napada u odbranu, onda se možemo nadati dobrom rezultatu.", navodi novinar portala Portugoal.net.
-
sumirprimus
#2299 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
znaci ipak nije svejedno...
mislim na tom provodu
mislim na tom provodu
- casa_vode
#2300 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
zamislite da dodje do penala, ko bi to gledo