Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2276 Re: Raiffeisen banka
na el idži u koju god banku uđeš gužva
-
corei3
#2277 Re: Raiffeisen banka
Imam kredit (jako mali) u ovoj banci. Jedan mjesec prispjela rata, kad ništa, ne skida se. Oni mene zovu kao ima li sredstava na računu da se skine rata, ima reko. Za par dana dolazi opomena, pare na računu i dalje stoje. Na kraju uplatim manuelno a provjerom mi ustanove da se nekako trajni nalog zatvorio, al to nakon sigurno 15 poziva banci na razne brojeve i na kraju niko ništa nezna.
Inače, firmu su mi zeznuli za 2000KM kada su isti iznos skinuli 2 puta. Umjesto da skinu 2000, oni 4000KM. 3 mjeseca je trajala agonija, al smo izganjali
Inače, firmu su mi zeznuli za 2000KM kada su isti iznos skinuli 2 puta. Umjesto da skinu 2000, oni 4000KM. 3 mjeseca je trajala agonija, al smo izganjali
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#2278 Re: Raiffeisen banka
Sta je potrebno od papira da banka odobri limit?
-
Hakiz
#2279 Re: Raiffeisen banka
Da, često sitnim slovima piše da ako se neka usluga uzme za određeni period i ako se nakon isteka tog perioda eksplicitno ne otkaže, pretpostavlja se pristanak na daljnje korištenje te usluge.zrakomlat wrote:Dvije su opcije:Dinostula wrote:Bratova je kartica i ima aktivirano MB koje uopste i ne koristi.Melo15 wrote:Mozda za vodjenje racuna? Ako imas web bankarstvo samo, mislim da ide oko 4km, ako imas i onu aplikaciju onda je skuplje(oko 9-10km ja mislim). Isto tako je moguce da ako racune placas u posti karticom, da ti skinu i vise od 10KM. Mislim da tu ide 10KM + odredjeni procenat u zavisnosti od vrijednosti uplacenog...
A vrhunac bezobrazluka je sto su mu na kraju godine skinuli 7x9,5KM u komadu.
Kad je otisao da se zali rekli su da je greska i da ce novac bti vracen.
Odem danas na bankomat kad lole skinule jos 9,5KM a nisu vratili ni feninga.
1. uzeo paket račun trendi plus koji košta 9.49 KM mjesečno, ili (vjerovatnija opcija)
2. ima već paket klasik (3.99) ili trendi (5.99) a ponudili mu krajem 2016 besplatno internet bankarstvo za promotivni period, on prihvatio, a kad je istekao taj period počeli mu naplaćivati 4-5 KM, što u zbiru s tim gore opet daje 9-10 KM
Treba biti veoma oprezan, na svaki način svi pokušavaju da levate ljude.
Nemaju banke slučajno reputaciju koju imaju.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#2280 Re: Raiffeisen banka
???bordo gandalf wrote:Sta je potrebno od papira da banka odobri limit?
- Ned071
#2281 Re: Raiffeisen banka
boze zdravlja, jos samo dva mjeseca i zavrsavam s tim idiotima za sva vremena. nikad vise proci pored te banke, kamoli poslovati sa njima
-
el_bake007
#2282 Re: Raiffeisen banka
Jucer obavljena kupovina igre preko Origina (Electronic Arts) , danas blokirana kartica uz objasnjenje vlasniku da je to jer su mislili da je neko ukrao karticu ili da je izgubljena te je osoba koja je odblokirala karticu nakon što je vidila da tu nije ništa sumnjivo objasnila toj osobi da se kartice ne smiju koristit za kupovinu video igara i da se to ne radi ponovo

-
toure123
#2283 Re: Raiffeisen banka
aahahahahahahha sunce ti yebem aaaaaa pa u kakvoj rupi mi zivimo????el_bake007 wrote:Jucer obavljena kupovina igre preko Origina (Electronic Arts) , danas blokirana kartica uz objasnjenje vlasniku da je to jer su mislili da je neko ukrao karticu ili da je izgubljena te je osoba koja je odblokirala karticu nakon što je vidila da tu nije ništa sumnjivo objasnila toj osobi da se kartice ne smiju koristit za kupovinu video igara i da se to ne radi ponovo![]()
Boze dragi progutaj ovaj protektorat sto prije, majko mila hahahahahahahha
Sto kaze onaj u crnoj gruji, pali otmi i vozdra
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2284 Re: Raiffeisen banka
Ne vjerujem u ovaj crveni dio. Ne vjerujem jer je ovo obicna glupost, a svi razgovori se snimaju. Jednostavnim pozivom banci, osoba koja ti je dala ove informacije bi snosila sankcije.el_bake007 wrote:Jucer obavljena kupovina igre preko Origina (Electronic Arts) , danas blokirana kartica uz objasnjenje vlasniku da je to jer su mislili da je neko ukrao karticu ili da je izgubljena te je osoba koja je odblokirala karticu nakon što je vidila da tu nije ništa sumnjivo objasnila toj osobi da se kartice ne smiju koristit za kupovinu video igara i da se to ne radi ponovo![]()
-
el_bake007
#2285 Re: Raiffeisen banka
Nije snimljeno,zahtjevali su da se dođe u banku da se riješi situacija.Tako je bilo rečeno.
-
Hakiz
#2286 Re: Raiffeisen banka
To treba otkaz dobiti momentalno.el_bake007 wrote:Jucer obavljena kupovina igre preko Origina (Electronic Arts) , danas blokirana kartica uz objasnjenje vlasniku da je to jer su mislili da je neko ukrao karticu ili da je izgubljena te je osoba koja je odblokirala karticu nakon što je vidila da tu nije ništa sumnjivo objasnila toj osobi da se kartice ne smiju koristit za kupovinu video igara i da se to ne radi ponovo![]()
-
toure123
#2287 Re: Raiffeisen banka
un1ted ne vjerujes ti nista izgleda, a kolektivno nas pljackaju sve vise svaki dan !!!!un1ted wrote:Ne vjerujem u ovaj crveni dio. Ne vjerujem jer je ovo obicna glupost, a svi razgovori se snimaju. Jednostavnim pozivom banci, osoba koja ti je dala ove informacije bi snosila sankcije.el_bake007 wrote:Jucer obavljena kupovina igre preko Origina (Electronic Arts) , danas blokirana kartica uz objasnjenje vlasniku da je to jer su mislili da je neko ukrao karticu ili da je izgubljena te je osoba koja je odblokirala karticu nakon što je vidila da tu nije ništa sumnjivo objasnila toj osobi da se kartice ne smiju koristit za kupovinu video igara i da se to ne radi ponovo![]()
-
Hakiz
#2288 Re: Raiffeisen banka
Molim Vas pozovite šefa, imam jedno pitanje. Dobar dan, da li je istina šta vaš radnik kaže da se kartica ne smije koristiti za legalnu kupovinu videoigara?el_bake007 wrote:Nije snimljeno,zahtjevali su da se dođe u banku da se riješi situacija.Tako je bilo rečeno.
Koji radnik?
Ne znam mu/joj ime, ali radio/la je jučer u H:M sati u sobi broj XY. Desilo se... (opis situacije).
I tako...
- Bullet Tooth Tony
#2289 Re: Raiffeisen banka
Za taj odgovor treba dobiti ukor a mozda i otkaz .... Glupost samo takva ....el_bake007 wrote:Jucer obavljena kupovina igre preko Origina (Electronic Arts) , danas blokirana kartica uz objasnjenje vlasniku da je to jer su mislili da je neko ukrao karticu ili da je izgubljena te je osoba koja je odblokirala karticu nakon što je vidila da tu nije ništa sumnjivo objasnila toj osobi da se kartice ne smiju koristit za kupovinu video igara i da se to ne radi ponovo![]()
To je sto je imao alert i sto ti je blokirao karticu nije nista cudno ... Alerti se mogu (kreiraju) na osnovu navika, placanja i masu drugih stvari ...
Tako recimo ako nikada nisi kupovao na nekoj stranici i onda recimo imas transakciju od 1000 eura , moze biti alert za blokadu ... opet govorim MOZE ...
Osoba koja radi na blokiranju moze prosuditi da li da uradi blokadu ili ne .... Meni su blokirali karticu (inostrana banka) za mnogo manji razlog , mada banke, zbog citavog digitalnog doba u kojem zivimo
-
Hakiz
#2290 Re: Raiffeisen banka
Upravo. Nije toliki (uslovno) problem što je kartica blokirana. Ali objašnjenje je imbecilno. Ili je neko baš glup, ili je stvarni razlog nešto drugo a u banci ne žele da ga kažu pa su na brzinu izmislili neki izgovor. Ali i da jeste to slučaj, trebalo je izmisliti nešto uvjerljivo.Bullet Tooth Tony wrote:Za taj odgovor treba dobiti ukor a mozda i otkaz .... Glupost samo takva ....el_bake007 wrote:Jucer obavljena kupovina igre preko Origina (Electronic Arts) , danas blokirana kartica uz objasnjenje vlasniku da je to jer su mislili da je neko ukrao karticu ili da je izgubljena te je osoba koja je odblokirala karticu nakon što je vidila da tu nije ništa sumnjivo objasnila toj osobi da se kartice ne smiju koristit za kupovinu video igara i da se to ne radi ponovo![]()
To je sto je imao alert i sto ti je blokirao karticu nije nista cudno ... Alerti se mogu (kreiraju) na osnovu navika, placanja i masu drugih stvari ...
Tako recimo ako nikada nisi kupovao na nekoj stranici i onda recimo imas transakciju od 1000 eura , moze biti alert za blokadu ... opet govorim MOZE ...
Osoba koja radi na blokiranju moze prosuditi da li da uradi blokadu ili ne .... Meni su blokirali karticu (inostrana banka) za mnogo manji razlog , mada banke, zbog citavog digitalnog doba u kojem zivimosada mnogo manje gledaju kako da blokiraju karticu a vise da ti povecaju limit da vise trosis
![]()
![]()
Ovo za limit. Ja tražio da mi ukinu limit, da mogu trošiti samo onliko koliko stvarno imam. Ne može, limit ostaje...
-
zrakomlat
#2291 Re: Raiffeisen banka
Čuj ne može. Kako to? Mora moći. Traži da zatvoriš račun i da pređeš na drugu banku. Pa ćeš vidjeti kako može.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2292 Re: Raiffeisen banka
Ja prebacio na neteller 50 €, nije proslo 10 minuta...blokada
. Kupio jednu stvar na ebay 10 €, za 30 sekundi drugu za 10 €, nakon 30 sekundi blokada
, prodje 5 minuta uze nesto za 3 $..prodje, vratim se na onu trecu stavku blokada
, jebe lud zbunjenog . Uglavnom odblokiraju nakon 24 sata
.
-
Hakiz
#2293 Re: Raiffeisen banka
U tom trenutku Raiffeisen je bio najbolja opcija. A ni taj limit nije veliko pitanje. Malo samokontrole i sve je OK.zrakomlat wrote:Čuj ne može. Kako to? Mora moći. Traži da zatvoriš račun i da pređeš na drugu banku. Pa ćeš vidjeti kako može.
Ali slažem se sa tobom. Može li? Ne može. Dobro, želim ugasiti račun.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2294 Re: Raiffeisen banka
Ja i dalje ne vjerujem
Da li si poslao barem mail žalbe? Odgovaraju unutar 24h. Hajde da vdiimo realizaciju ovog slučaja. Naprđujemo se na forumu, a mozda frajer pogresno skontao sta mu je receno.
- vjesticanametli
#2295 Re: Raiffeisen banka
Ama sto te to cudi toliko....ja sam ih otkantala jer su stoka....isto blok kartice nekoliko x dok sam vani na putu pa haloooo kreteni...limit isla pisala govlrila necuuuu kaze ide automatski ama ukini ga mamu vam kaze donesi cips i doDZi pa reko nije vam trebao cips da dizete ..... na zalbu pismenim putem nisu nikad odg. Ja vjerujem da su mu tako rekli....zivotinje. daleko im kuca. Sad fino najavila mailom svojoj banci da zivim vani karticu koristim u drzavi xy i kazu super nema frke.
- un1ted
#2296 Re: Raiffeisen banka
Ma cudi me radi ovog dijela o kupovini video igara. To ni najgori pocetnik ne bi rekao. Posebno paze jer se SVAKI poziv snima. Zato mi je i cudno.
- vjesticanametli
#2297 Re: Raiffeisen banka
-
probook
#2298 Re: Raiffeisen banka
U firmi banka greskom pusti neke pare prema drzavi, godinu i 5 mjeseci se ceka povrat od banke i nista jos uvijekvjesticanametli wrote:Ama sto te to cudi toliko....ja sam ih otkantala jer su stoka....isto blok kartice nekoliko x dok sam vani na putu pa haloooo kreteni...limit isla pisala govlrila necuuuu kaze ide automatski ama ukini ga mamu vam kaze donesi cips i doDZi pa reko nije vam trebao cips da dizete ..... na zalbu pismenim putem nisu nikad odg. Ja vjerujem da su mu tako rekli....zivotinje. daleko im kuca. Sad fino najavila mailom svojoj banci da zivim vani karticu koristim u drzavi xy i kazu super nema frke.
-
zastavnik22
#2299 Re: Raiffeisen banka
Lupas glupostiHakiz wrote:Upravo. Nije toliki (uslovno) problem što je kartica blokirana. Ali objašnjenje je imbecilno. Ili je neko baš glup, ili je stvarni razlog nešto drugo a u banci ne žele da ga kažu pa su na brzinu izmislili neki izgovor. Ali i da jeste to slučaj, trebalo je izmisliti nešto uvjerljivo.Bullet Tooth Tony wrote:Za taj odgovor treba dobiti ukor a mozda i otkaz .... Glupost samo takva ....el_bake007 wrote:Jucer obavljena kupovina igre preko Origina (Electronic Arts) , danas blokirana kartica uz objasnjenje vlasniku da je to jer su mislili da je neko ukrao karticu ili da je izgubljena te je osoba koja je odblokirala karticu nakon što je vidila da tu nije ništa sumnjivo objasnila toj osobi da se kartice ne smiju koristit za kupovinu video igara i da se to ne radi ponovo![]()
Osoba koja radi na blokiranju moze prosuditi da li da uradi blokadu ili ne .... Meni su blokirali karticu (inostrana banka) za mnogo manji razlog , mada banke, zbog citavog digitalnog doba u kojem zivimosada mnogo manje gledaju kako da blokiraju karticu a vise da ti povecaju limit da vise trosis
![]()
![]()
Ovo za limit. Ja tražio da mi ukinu limit, da mogu trošiti samo onliko koliko stvarno imam. Ne može, limit ostaje...
Ja svoj ukinuo, idi na salter i trazi.
- vjesticanametli
#2300 Re: Raiffeisen banka
Ih klasika.... al rbb je meni dostigao dno jednog 1 maja kad se nije radilo par dana i napisali mi pismo da ce me prijavit u lrc
nesto kao ako ne platim a ja fino telefon pa im se matere sjetim sve onako da snime i zapamte kome ce suplju bacat
goveda ..... zato koga god mogu odg. Od te banke
i hocu