Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nihoniho

#2276 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nihoniho »

ja71 wrote:
Cim me Pape kontaktira derem smjesta njemacki pasos :D
nema veze sto su mi 42 i sto mi je operisano koljeno
Joj tebe, nemas ti sta cekat' da te Susic pozove !?
Deri pasos odma' ,ostatke u kovertu, skupa s molbom da zelis nastupati za BiH, posalji u savez (ubaci i jedno 5 ooo E) i cekaj !
Nema tu filozofije.
jeza u ledja

#2277 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

nihoniho wrote:
jeza u ledja wrote:
nihoniho wrote: Sto se tice sportskog, Bicakcic nikada nije imao njemacko sportsko drzavljanstvo jer nikada nije nastupio u oficijelnoj utakmici njemacke reprezentacije, u ocima FIFA-e, nikada nije igrao u njemackoj reprezentaciji.
Bicakcic je nastupio za U18 reprezentaciju Njemacke 22.5.2008e u prijateljskoj utakmici protiv Turske. Da bi (nakon toga) nastupio za BiH morao je promjeniti sportsko drzavljanstvo. Sad vise nema bh pasos pa je ni na nebu ni na zemlji.
Valjda...
Nije, mozes odigrati xy prijateljskih utakmica, FIFA te biljezi tek kada odigras takmicarsku. Mozes odigrati prijateljske utakmice u dresu onoliko drzava koliko imas pasosa, sve dok u jednoj ne nastupis u takmicarskoj. Tako da , u FIFA-inim ocima, prva reprezentacvija za koju je Bicakcic nastupao, jer je odigrao takmicarsku utakmicu, je Bosna. Nakon toga , ima pravo jednom promijeniti drzavljanstvo.
PS. Molim te, prije nego mi repliciras, promisli o onome sto sam napisao, nemam namjeru ovu prostu stvar objasnjavati ponovo.
Prije nego sto se zelis napraviti pametan procitaj ponovo sta si sam napisao.
Napisao si "nastupio u oficijelnoj utakmici", ne u "takmicarskoj utakmici". Prijateljske utakmice su takodje oficijalne utakmice ako se igraju u FIFA terminu. Nije svaka oficijelna utakmica takmicarska utakmica.
Utakmica Rijeka-BiH je prijateljska i neoficijelna utakmica nase reprezentacije, a prijateljska utakmica Njemacka-BiH nije neoficijelna. Za nju dobijes i FIFA koeficijente.

Ti zelis reci da igrac moze igrati za 2-3 U21, U19, U16 reprezentacije , malo za prvu , malo za drugu, pa opet malo za prvu, pa opet malo za drugu, sve dok u jednoj od njih igra samo prijateljske i sve dok ima pasos obje zemlje? (Ja ne znam odgovor, ali mi zvuci nelogicno)
splend

#2278 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by splend »

BHF_Manijak wrote: Jebi ga poteski smo obojica tako da se fakat umorih od diskusije s tobom. :mrgreen: Ali hajd bar si normalno piso u posljednje vrijeme, pa se ne iznervirah bezze, uglavnom slazem se sa 90% ovog posta, za cudo Bozije. :mrgreen: Ako sutra Stevanovic zaigra u Bundesligi, nemoj reci da ti nisam nagovjestio! :mrgreen:
sta cu kad se razumijem, a nije mi mrsko objasniti :mrgreen:
nek stevanovic ode u basel, ja zadovaljan :-D

jeza u ledja wrote:
splend wrote:
1. pa problem i jeste bio sto je bio najbolji igrac leha. ja sam ti i tada govorio da je to ŽNJ liga, da tu nema kvaliteta, da stilic nije kvalitet koji ce isplivati. nikada ja nisam rekao da ga ne treba zvati, vec sam se smijao vama koji ste ga prizivali i kovali u zvijezde. papetu se spominjala familija sto ga ne zove (a pape davno skonto da je levat).
Hm, kolega, mada se slazemo oko mnogo cega...u vezi Stilica postojale su sve indicije da ce postati kvalitetan igrac. Najbolji igrac Lecha? Da, zajedno sa doticnim Robertom Lewandowskim koji sada rastura Bundesligu i Ligu Sampiona, koji je svojevremeno bio Stilicev saigrac. Tada su bili medju 2-3 najbolja igraca Lecha. Gdje je Lewandowski sad, a gdje Stilic?
sjecam se ja levandovskog iz leha. non stop na livescoreu izbacivalo da je dao 2-3 gola. i jednom maksuz gledao tekmu, igrali i on i stilic, ne znam s kim, crveni dresovi tim drugima bili, ovaj nas mekinjas nista nije konkretno uradio, levandovski dao opet 3 strasna gola. vidjela se golema razlika izmedju njega i stilica, al vjeruj, bas golema. cak nije igrao ni klasicnog spica, nesto kao desteka, znao lopte. i te godine ga uzme borusija ja mislim za 2 mil Eura :cry: a nasi novinari tad prodavili stilica za 4 mil eura te u hsv, te u psv, te u seltik. tek kad sam vidio da je ovaj otisao za tako male pare, znao sam da u ovom nasem nema hajra. najlakse se gadjati ciframa i igrace prodavati preko portala...
MightyMatch

#2279 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MightyMatch »

nihoniho wrote:
ja71 wrote:
Cim me Pape kontaktira derem smjesta njemacki pasos :D
nema veze sto su mi 42 i sto mi je operisano koljeno
Joj tebe, nemas ti sta cekat' da te Susic pozove !?
Deri pasos odma' ,ostatke u kovertu, skupa s molbom da zelis nastupati za BiH, posalji u savez (ubaci i jedno 5 ooo E) i cekaj !
Nema tu filozofije.
Kaje @honihoni zaposljen u savezu k'o blagajnik.
luckylaka

#2280 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Ovako razmisljaju moji Krajisnici :thumbup: :bih:
Kozarčani sanjaju dres BH reprezentacije

tBraća Muamer Hegić (20) i njegov četiri godine mlađi brat Anel već nekoliko sezona uspješno igraju nogomet u Belgiji. Stariji brat rođen je u Prijedoru i kad je imao samo tri mjeseca sa svojim roditeljima protjeran je iz rodnog Kozarca. Spašavajući živu glavu porodica Hegić je novu destinaciju našla u Belgiji. Još od malih nogu Hegići su zavoljeli sport, pogotovo fudbal.

Muamer Hegić je već postao poznat i tražen nogometaš u Belgiji. Član je belgijskog kluba Patro Massmechelen. Igra na poziciji špica, trese protivničke mreže kao od šale i postao je jubimac navijača. O kakvom se rasnom i rođenom golgeteru radi dovoljno je spomenuti posatak da je stariji Hegić na deset utakmica ove jeseni postiga 16 golova, a imao je i šest asistencija.

alt- Ja sam rođen u Prijedoru, BiH je moja domovina i domovina mojih roditelja. Svoju karijeru počeo sam sa nepunih sedam godina. Prošao sam sve selekcije u klubu i sada sam prvotimac seniorskog sastava. Igrajući fudbal redovno pohađam i školu. Svoje obaveze sam sebi podesio tako da sam na oba fronta odličan i u školi i na terenu - kaže stariji Hegić.

Mlađi brat Anel Hegić krenuo je stopama starijeg brata. Već je nastupao za U-17 selekciju Belgije. Igra na poziciji zadnjeg veznog, štopera i igrača sredine terena. Odlike mlađeg Hegića su prefinjen tehničar, odlična igra glavom, jak i precizan udarac sa obe noge, velika borbenost i požrtvovanost. Nekoliko klubova već je bacilo oko na mlađeg Hegića koji je rođen 1995. godine u Genku.

Prati nogometna zbivanja u BiH, državi svojih roditelja, navija za sarajevski Željezničar, a uzor mu je BH reprezentativac Miralem Pjanić. Po stilu i načinu igre nogometni stručnjaci tvrde da svojom igrom mladi Anel Hegić podsjeća na Pjanića.

- Moj stariji brat i ja sanjamo dres reprezentacije BiH. Stariji brat Muamer je rođeni golgeter, a ja sam drugi tip igrača. I ja volim zgoditke, znam "odapeti" sa 20-25 metara i iznenaditi protivničke golmane. Lovci na talente me svakodnevno salijeću. Zovu me klubovi Westerio, ECHT VV. Niko nebi bio sretniji od nas braće da dobijemo pozive selektora bh. reprezentacija U-21 i U-17 izjavio je Anel Hegić.

Ova prića o mladim Krajišnicima, fudbalerima koji pružaju sjajne igre vjerujemo neće ostati nezapažene od stručnjaka N/FSBiH. Poslije ove priče možda neko od bh. nogometnih stručnjaka posjeti Genk i uvjeri se na licu mjesta o sjajnim nogometnim "biserima" kojima nogometni stručnjaci proriču blistavu karijeru.
Arteta

#2281 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Arteta »

Mehmed Alispahic u Rijeci do 2017 godine.
DonVito

#2282 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVito »

Arteta wrote:Mehmed Alispahic u Rijeci do 2017 godine.
Ode Meho najbolji pajdo Alena u timu.

Previse se druzio sa malim Alenom uocio je to Mamic :D i poslao ga u Rijeku.
luckylaka

#2283 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Napredak u karijeri,,sa konja na magarca,, :-)
Arteta

#2284 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Arteta »

luckylaka wrote:
Napredak u karijeri,,sa konja na magarca,, :-)
U DInamu nije bio standardan,a plata ej bila daleko ispodprosjecna.
splend

#2285 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by splend »

eno zukanovic potpisao za gent :lol:

a pojedinci su nam glave probili kako je pred potpisom za anderleht, psv, hanover. te u timu sezone u belgiji, te za klasu iznad pandze, te samo on fali da rasturimo grke, te ovo te ono. e tugo Božija. tacno cu poceti naplacivati svoje znanje o fudbalu i o procjeni kvaliteta igraca. ja kad sam govorio da je bezze igrac - bio sam izlozen lincu :-D
al' posto je i on sada pozvan, zamolio bih cijenjeni auditorij da nadje novog klasnog igraca, kojeg pape jos nije zvao, da malo crnimo papeta kako ne zna procijeniti dobrog igraca :mrgreen:
MOSALJOZE

#2286 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

splend wrote:eno zukanovic potpisao za gent :lol:

a pojedinci su nam glave probili kako je pred potpisom za anderleht, psv, hanover. te u timu sezone u belgiji, te za klasu iznad pandze, te samo on fali da rasturimo grke, te ovo te ono. e tugo Božija. tacno cu poceti naplacivati svoje znanje o fudbalu i o procjeni kvaliteta igraca. ja kad sam govorio da je bezze igrac - bio sam izlozen lincu :-D
al' posto je i on sada pozvan, zamolio bih cijenjeni auditorij da nadje novog klasnog igraca, kojeg pape jos nije zvao, da malo crnimo papeta kako ne zna procijeniti dobrog igraca :mrgreen:
Neka u BIH bude 4miliona ljudi od tih 4 miliona ima jedno 3 999 999 ljudi koji bi mogli biti selektori koji kroje sudbinu igrača,koji svi znaju tako da bi to tvoje znanje malo sta vrijedilo pored ovakvih umova xD
Artest

#2287 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Artest »

dobar klub za zukanovica. progres je vidan u njegovom klupskom angazmanu... vjerujem da to, svako ko se razumije u fudbal, primjeti. s jednim nastupom u prijateljskoj utakmici za nacionalnu vrstu, uspio se prodati u jedan od najvecih klubova belgije.... remarkbl!

poslije spahe, nas stoper s najjacim klubom. a talentom je uvijek i bio drugi najbolji

ne ocekujem da to skontaju ovi iz zeničkog motela černobil...koji bi i ex igraca misketa (igrac zvezde od ljeta, najvjerovatnije), gurali prije pjanica....pa zbog guzonje koji nestane u velikim utakmicama, pjanic mora igrati na krilu...često izolovan i mizeran

takvi bi najradje da zukanovic skrivi dva penala s grcima, da bi onda izmilili i kupali se u svojoj , ničim izazvanoj, taštini...jebes utilitarizam i naš opšti cilj za plasmanom....bitno je dokazat se sebi, i tamo nekom forumu. ego je najvazniji

znači, jebo zukanovica, vranjes je bolji....sta , kako...niko ne zna. mozda necemo ni saznat dok ne pocnemo placat casove samoproglasenom ( i u svojoj raji ćimbura) stručnjaku :lol:

đizs :-) ...svasta u bozjoj basti

(stavio sam i dva smješka, čisto da mi pojačaju argumentaciju...jebi ga, moraš biti trendy)
tendzera

#2288 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by tendzera »

Mislim da je ovo dobar potez Zukanovica,bez obzira sto je Gent lose rangiran.Gent ce ipak biti u borbi za evropske pozicije,sto i jeste njihov cilj,za ovu sezonu.Sto se tice Zukanovica,mislim da ce izboriti mjesto u prvoj postavi..
jeza u ledja

#2289 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Gent jest veci klub od Kortrijka, ali vidim bore se za opstanak ove sezone. Da je potpisao za Anderlecht ili Standard il Briz pa hajde da kazes da je napredak. Bezze matere mi. Lik jeste u pravu kada kaze da je kvalitet Zukanovica samo jos jedan produkt napumpavanja nasih medija.
To ne znaci da ne valja ili da nam ne treba kao igrac.

Ista je prica i sa Vranjesom, Stilicem, pa i Pjanicem svojevremeno (bila prica da ce otici u Real), pa Misimovicem (Bayern), Ibisevicem, itd.

PS: Ne morate se odmah svadjati i pljuvati jedni druge ili pojedine igrace da bi istakli svoj argument.
Artest

#2290 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Artest »

zukanovic nije nista sega-mega, ali je trenutno nas drugi najbolji stoper (mozda je slabiji od bicakcica, ali njega ne racunam)

transfer u jace klubove se moze ocekivat tek poslije plasmana u brazil...ako se plasiramo

stilic je igrac na nivou ibricica... igrao pola sata u reprezentaciji, i pocinio joj nesagledivu stetu valjda
drugi se tu vrzma vec dva ciklusa...niko ne zna zasto...valjda jer je hajduk veliki klub....zato je i svrsajevic tu
splend

#2291 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by splend »

Artest wrote:dobar klub za zukanovica. progres je vidan u njegovom klupskom angazmanu... vjerujem da to, svako ko se razumije u fudbal, primjeti. s jednim nastupom u prijateljskoj utakmici za nacionalnu vrstu, uspio se prodati u jedan od najvecih klubova belgije.... remarkbl!

poslije spahe, nas stoper s najjacim klubom. a talentom je uvijek i bio drugi najbolji

ne ocekujem da to skontaju ovi iz zeničkog motela černobil...koji bi i ex igraca misketa (igrac zvezde od ljeta, najvjerovatnije), gurali prije pjanica....pa zbog guzonje koji nestane u velikim utakmicama, pjanic mora igrati na krilu...često izolovan i mizeran

takvi bi najradje da zukanovic skrivi dva penala s grcima, da bi onda izmilili i kupali se u svojoj , ničim izazvanoj, taštini...jebes utilitarizam i naš opšti cilj za plasmanom....bitno je dokazat se sebi, i tamo nekom forumu. ego je najvazniji

znači, jebo zukanovica, vranjes je bolji....sta , kako...niko ne zna. mozda necemo ni saznat dok ne pocnemo placat casove samoproglasenom ( i u svojoj raji ćimbura) stručnjaku :lol:

(stavio sam i dva smješka, čisto da mi pojačaju argumentaciju...jebi ga, moraš biti trendy)
ti si zamjenio genk i gent. toliko o poznavanju. zivio
Artest

#2292 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Artest »

splend wrote:
Artest wrote:dobar klub za zukanovica. progres je vidan u njegovom klupskom angazmanu... vjerujem da to, svako ko se razumije u fudbal, primjeti. s jednim nastupom u prijateljskoj utakmici za nacionalnu vrstu, uspio se prodati u jedan od najvecih klubova belgije.... remarkbl!

ti si zamjenio genk i gent. toliko o poznavanju. zivio
a vi kako te?

kortrijk je velicina u odnosu na gent. opste poznato
splend

#2293 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by splend »

priznaj da si se zajeb'o, nema potrebe da se izvlacis sada. eto gent ide uz andrleht i briz. upravu si :lol:

gent je velicina za kortrijk :thumbup:
BHF_Manijak

#2294 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

Trenutno kad se tabela pogleda bice s konja na magarca, ali da je Gent jaci generalno od Kortrijka i da ce prije sa Gentom zaigrati u Evropi to stoji. Eh sad u globalu kad pogledam da li je ovo neki napredak, i nije vala.
Artest

#2295 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Artest »

splend wrote:priznaj da si se zajeb' :lol: o, nema potrebe da se izvlacis sada. eto gent ide uz andrleht i briz. upravu si
zajebo? u svezi?

jel to opet provaljuje, ili se radi o predavanju velikog strucjaka ?

da je zuka bolji od vranjesa? da nije mozda vranjes zasluzniji jer je napredovao..od manchestera do alanije?

da je mozda mekelen/pandza bolji od zukanovica?

u cemu je previd, majstore?

sta cemo ba s misketom...ode covjek na tibet, na duhovno putovanje

PS. černobilac, ne zaboravi jos kojeg smjeska nadodat, da se osokolis...i taj rad
Artest

#2296 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Artest »

BHF_Manijak wrote:Trenutno kad se tabela pogleda bice s konja na magarca, ali da je Gent jaci generalno od Kortrijka i da ce prije sa Gentom zaigrati u Evropi to stoji. Eh sad u globalu kad pogledam da li je ovo neki napredak, i nije vala.
covjek dobio bolje pare....nema tu razmisljanja. a gent barem ima ime i historiju....

mozda je mogao naci bolji klub, da ima malo bogatiji CV, tj koji nastup vise za repku

ali jebi ga nije mogao doci na red pored mocnog pandze i vranjesa...redom clanova giganta. :D
samo_ti

#2297 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by samo_ti »

Hoce li `ko banovati ovog idiota sto vrijedja ? :-)
Da mu se cernobilci ne bi uhkhm matere !
splend

#2298 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by splend »

Artest wrote:
splend wrote:priznaj da si se zajeb' :lol: o, nema potrebe da se izvlacis sada. eto gent ide uz andrleht i briz. upravu si
zajebo? u svezi?

jel to opet provaljuje, ili se radi o predavanju velikog strucjaka ?

da je zuka bolji od vranjesa? da nije mozda vranjes zasluzniji jer je napredovao..od manchestera do alanije?

da je mozda mekelen/pandza bolji od zukanovica?

u cemu je previd, majstore?

sta cemo ba s misketom...ode covjek na tibet, na duhovno putovanje

PS. černobilac, ne zaboravi jos kojeg smjeska nadodat, da se osokolis...i taj rad

rekao si da je gent jedan od najvecih klubova u belgiji, a on to nije. jel ti sad ista jasnije. genk je jedan od najvecih, gent nije. znaci, gent nije jedan od najvecih klubova, cak je jedan od manjih klubova. jel ti sad sta jasnije??
nikakve razlike izmedju kortrijka, mehelena i genta nema. a ti kazes da je ovo napredak u karijeri. jesi strucnjak :-D

misketu ne treba klub, miske ima zagarntovano mjesto u repki. na srecu.

a igracima kao sto su zukanovici i ini, treba 6 godina dokazivanja, da bi dosli u razmatranje jel uopste zasluzuju poziv u repku. na srecu.
Artest

#2299 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Artest »

samo_ti wrote:Hoce li `ko banovati ovog idiota sto vrijedja ? :-)
Da mu se cernobilci ne bi uhkhm matere !
vidim radijacija ni tebe nije zaobisla
samo_ti

#2300 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by samo_ti »

:oops:
Post Reply