Sarajevska zicara?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kad ce radovi na zicari poceti?

2011
14
5%
2012
18
6%
2013
8
3%
2014
6
2%
2015
46
16%
nikad
197
68%

Total votes: 289

Quaresma

#2276 Re: Sarajevska zicara?

Post by Quaresma »

zateznistub wrote:
Quaresma wrote:https://www.facebook.com/revitalizacija ... P-PA0dYGtQ

na 4:55

nije li zastava okrenuta naopacke?
Ako misliš na kabinu, nije!
Image
Iz druge tek vidjeh da na stubu ima, i ona je ok!
meni je ovo naopacke, iako je ispravno

ako su vec htjeli vertikalnu postaviti, mogli su onda napraviti da ispravno stoji trokut sa zvjezdicama na vertikalnoj zastavi.
thekupus

#2277 Re: Sarajevska zicara?

Post by thekupus »

aladinosmic1 wrote:Ima li kakvih dobrih novih memova za žičaru
Misliš na mimove? (meme na engleskom)?
muha_sa

#2278 Re: Sarajevska zicara?

Post by muha_sa »

Logovan wrote:
made_in_sarajevo wrote: Sve sto si nabrojao ce biti, bar koliko sam upoznat. Otvoreno je ono glavno i nece ostati na zicari samo ali treba vremena da se sve stigne
Pa super onda. :thumbup: Samo da ne gube vrijeme.

Neka počnu od sklanjanja smeća. :skoljka:
ne može 7 komunalni firmi ocistit koliko stoka može nabacat
problemnatravunu

#2279 Re: Sarajevska zicara?

Post by problemnatravunu »

Definitivno sada treba da se vlast posveti Trebeviću, "ukidanje" smeća :D , uređenje staza, ugostiteljski objekti itd itd
So What!

#2280 Re: Sarajevska zicara?

Post by So What! »

aladinosmic1 wrote:Ima li kakvih dobrih novih memova za žičaru
Ima ovako na ovaj fazon:

Image

Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2281 Re: Sarajevska zicara?

Post by bitanga_sa_otesa »

Velkoski wrote:treba neki shisha bar na trebeviću
takoe ja necu ni da idem dok se to ne otvori...
zateznistub

#2282 Re: Sarajevska zicara?

Post by zateznistub »

problemnatravunu wrote:Definitivno sada treba da se vlast posveti Trebeviću, "ukidanje" smeća :D , uređenje staza, ugostiteljski objekti itd itd
Apsolutno! S tim da šiše treba zakonom zabraniti a ko da gledam nećeš moći proći od njih.
insomnia78

#2283 Re: Sarajevska zicara?

Post by insomnia78 »

zateznistub wrote:
problemnatravunu wrote:Definitivno sada treba da se vlast posveti Trebeviću, "ukidanje" smeća :D , uređenje staza, ugostiteljski objekti itd itd
Apsolutno! S tim da šiše treba zakonom zabraniti a ko da gledam nećeš moći proći od njih.
Nece moci komuLjaro. Ne prolazi vise vakat na bosnjacki tradiciju
elk

#2284 Re: Sarajevska zicara?

Post by elk »

pa valjda treba prvo grad ocistiti od smeca.tamo gdje jebiga kao zivimo svaki dan.oko zgrada,kontejnera,divlje deponije....

a zapravo znamo da ne moze,pogan smo.baca i staro(ovo sigurno,svojim ocima bezbroj puta vidio) i mlado.sta stigne.sa nogu.iz auta.sa balkona.u tramvaju.u parku.na planini.na moru.

a bas ce oni i takvi,a ima ih ohoho,ponijeti smece sa trebevica :zoka: .makar kontejner bio na 50 metara.pogan smo i tacka.
zateznistub

#2285 Re: Sarajevska zicara?

Post by zateznistub »

insomnia78 wrote: Nece moci komuLjaro. Ne prolazi vise vakat na bosnjacki tradiciju
A izgleda
E čuj komuLJaro :pisnuo:
maxell_sarajevo

#2286 Re: Sarajevska zicara?

Post by maxell_sarajevo »

Bošnjo na Trebevicu :-)

Image
shake69

#2287 Re: Sarajevska zicara?

Post by shake69 »

@Made in Sarajevo, sta to iznutra na dolaznoj stanici ima toliko raditi za dva mjeseca poslova!? Meni to puno. Shvatio bih ako su u pitanju upotrebne dozvole, ali radovi, pa nema sanse da nakon onoliko uradjenog posla u posljednjih 4-5 sedmica sada ima jos za dva mjeseca.
U polaznoj su sitni radovi uz uredjenje onog prilaza iz Bakareviceve ulice, ali gore na dolaznoj!? :?
Racunam da si bio cesce i pricao s radnicima sto mi ne mozemo vidjeti cak kad i odemo gondolom gore.
Banksy

#2288 Re: Sarajevska zicara?

Post by Banksy »

Svi na aparatima, osim Sarajlija. I starih i novih. Čestitam i sretno. :thumbup:
made_in_sarajevo

#2289 Re: Sarajevska zicara?

Post by made_in_sarajevo »

shake69 wrote:@Made in Sarajevo, sta to iznutra na dolaznoj stanici ima toliko raditi za dva mjeseca poslova!? Meni to puno. Shvatio bih ako su u pitanju upotrebne dozvole, ali radovi, pa nema sanse da nakon onoliko uradjenog posla u posljednjih 4-5 sedmica sada ima jos za dva mjeseca.
U polaznoj su sitni radovi uz uredjenje onog prilaza iz Bakareviceve ulice, ali gore na dolaznoj!? :?
Racunam da si bio cesce i pricao s radnicima sto mi ne mozemo vidjeti cak kad i odemo gondolom gore.
namjenski se donja stanica forsirala radi ljudi i otvorenja, slikanja i slicno. na gornjoj su imali problem sa vremenom preko zime. posto su gore odlicno zatvorili ostatak gradilista nece se nista vidjeti, niti ce putnicima smetati, jer to izgleda da je zid. ja kad sam bio 7 dana pred otvorenje gore ostalo je malterisanje,krecenje, keramika,ciscenje sute i finalni radovi, opremanje,montaza lifta, itd. koliko sam vidio instalacije su provucene sve. ostaje opremanje dva kafica, tacnije jedan je kafic drugi je kao kafe restoran, sminkanje vidikovca na vrhu. nije da nema posla, ali sad ide i ljepse vrijeme pa moguce da to zavrse i ranije.
shake69

#2290 Re: Sarajevska zicara?

Post by shake69 »

made_in_sarajevo wrote:
shake69 wrote:@Made in Sarajevo, sta to iznutra na dolaznoj stanici ima toliko raditi za dva mjeseca poslova!? Meni to puno. Shvatio bih ako su u pitanju upotrebne dozvole, ali radovi, pa nema sanse da nakon onoliko uradjenog posla u posljednjih 4-5 sedmica sada ima jos za dva mjeseca.
namjenski se donja stanica forsirala radi ljudi i otvorenja, slikanja i slicno. na gornjoj su imali problem sa vremenom preko zime. posto su gore odlicno zatvorili ostatak gradilista nece se nista vidjeti, niti ce putnicima smetati, jer to izgleda da je zid. ja kad sam bio 7 dana pred otvorenje gore ostalo je malterisanje,krecenje, keramika,ciscenje sute i finalni radovi, opremanje,montaza lifta, itd. koliko sam vidio instalacije su provucene sve. ostaje opremanje dva kafica, tacnije jedan je kafic drugi je kao kafe restoran, sminkanje vidikovca na vrhu. nije da nema posla, ali sad ide i ljepse vrijeme pa moguce da to zavrse i ranije.
:thumbup: Kad Offerman sam kaze da ce se vlasnik tog restorana na dolaznoj stanici obogatiti vjerovatno se i tom liku zuri...
made_in_sarajevo

#2291 Re: Sarajevska zicara?

pa sta je ljudi proslo kafici na donjoj i gornjoj ce krcati biti. eh vjerovatno ce i cifra biti jer se spominje da bi Metropolis mogao uzeti. jebiga sad je licitacija ko ce vise para ponuditi za te prostore :D
mousstapha

#2292 Re: Sarajevska zicara?

Post by mousstapha »

Ne kontam sta ce neko u kaficu na Trebevicu. Gore ides valjda da se malo izblejis u prirodi.
dječak sa šibicama

#2293 Re: Sarajevska zicara?

Post by dječak sa šibicama »

maxell_sarajevo wrote:Bošnjo na Trebevicu :-)

Image
Uvijek bilo, jos da ima kakav potok, da ga malo opere, hanuma nasapunja, unisti ribni fond nizvodno do Crnog mora, sta ima veze, ima se moze se.
dječak sa šibicama

#2294 Re: Sarajevska zicara?

mousstapha wrote:Ne kontam sta ce neko u kaficu na Trebevicu. Gore ides valjda da se malo izblejis u prirodi.
eih tebe, nas covjek bi na Maldivima prvo cevabdzinicu potrazio
made_in_sarajevo

#2295 Re: Sarajevska zicara?

mousstapha wrote:Ne kontam sta ce neko u kaficu na Trebevicu. Gore ides valjda da se malo izblejis u prirodi.
isto sto i sad odu maksuz na kafu u Pino hotel jer je to kul kao i sunnyland.tako da ce i ovi kafici na stanici biti krcati konstantno, pa malo selfi, malo slika grada, malo nesto, malo do sume... :mrgreen:
Dope_Man

#2296 Re: Sarajevska zicara?

Post by Dope_Man »

made_in_sarajevo wrote:
isto sto i sad odu maksuz na kafu u Pino hotel jer je to kul kao i sunnyland.tako da ce i ovi kafici na stanici biti krcati konstantno, pa malo selfi, malo slika grada, malo nesto, malo do sume... :mrgreen:
Do sume ce ici samo ko ima ''prolaz'' :D
dječak sa šibicama

#2297 Re: Sarajevska zicara?

u sumu se ide pisat, kad gazda kafica (koji je inace lokaciju dobio na postenom tenderu) opali cijenu mala nuzda 4, velika 8, za strance 20 km.
made_in_sarajevo

#2298 Re: Sarajevska zicara?

dječak sa šibicama wrote:u sumu se ide pisat, kad gazda kafica (koji je inace lokaciju dobio na postenom tenderu) opali cijenu mala nuzda 4, velika 8, za strance 20 km.
isto kao i zicara sto je prosao tender, tako ide i ovo. nece Skaka da ga sutra moze bilo ko ofirati, pogotovo Hadzibajric jer eto ne vole se nesto :mrgreen: . ide ko ponudi vise para prostor je njegov, a Metroplis se gura koji nije dobar sa Skakom pa eto koliko je "namjesteno" :mrgreen:

za wc sve je moguce, nema vise dzaba pisati :mrgreen:

ja mislim da je ovo prvi javni projekat koji nije stiman od strane politike. bilo je pokusaja ali nije proslo, pa onda neko kaze ovdje je lose zivjeti. jebo Njemacku sta smo mi :mrgreen:
Haris.ba

#2299 Re: Sarajevska zicara?

Post by Haris.ba »

Sada problem što narod voli kahve ispijati po planini?

Nakon 8 eura što sam platio čaj u Zoološkom u Beču, nosam termosku. Nije zabranjeno ponijeti termosku na Trebević. Tako te nije briga ko je dobio tender.

P.S.
Trebević treba da služi kao što služi Centralni park u Nju Jorku. Naročito zimi bi trebao da bude posjećen. Ima dovoljno divljih planina oko Sarajeva gdje se može otići i gdje nema gužve.
zateznistub

#2300 Re: Sarajevska zicara?

Post by zateznistub »

dječak sa šibicama wrote:
eih tebe, nas covjek bi na Maldivima prvo cevabdzinicu potrazio
Rahmetli Zuko Dzumhur bi u svojim hodoljubljima znao kazati
“Ja gdje god da odem, prvo potražim kafanu!”
Pametan čovjek bio, rakmet mu duši.
Čuj šta će kafana...
Post Reply