What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zamzija

#2276 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Evo još čekam, niko da me uslika

( ....zamzi via mobile ) :D
alica.k

#2277 Re: What to wear???

Post by alica.k »

dobra si zamzi...sljedeci put mi ranije javi. nadi, idu slike na mail, mada nisam odusevljena!

odma da kazem, danas nisam bila preraspolozena za chitchat pa nisam nikome ni prilazila :D eto
nadam se da nekad budem bolja u ovome :) nekako sam se danas oslobodila traume sto sam imala da slikam ljude :D. sad samo treba prakse (i lijepo obucenih ljudi u sarajevu).
Irm@

#2278 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

Nadinka wrote:
zamzija wrote:Samo da kažem...Ako vidite jednu mladu prelijepu i prezgodnu djevojku u svečanoj toaleti i frizuri sa dijamantnim nakitom i biserima oko vrata, kod vječne vatre, to sam ja - specijalno sam se pripremila za slikanja :D :P
haha, kraljice e bas me nasmija jooj
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D
dudu

#2279 Re: What to wear???

Post by dudu »

Žene, treba mi pomoć! :D

Dobila sam divne i kvalitetne kožne salonke koje mi baš sviđaju, ali je problem što su bijele, a ja bijele cipelice urijetko nosim... Htjela bih da ih prefarbam u crno. Jel to izvodljivo? Kako se farba koža? :?
Bambi_na_kofeinu

#2280 Re: What to wear???

Post by Bambi_na_kofeinu »

dudu wrote:Žene, treba mi pomoć! :D

Dobila sam divne i kvalitetne kožne salonke koje mi baš sviđaju, ali je problem što su bijele, a ja bijele cipelice urijetko nosim... Htjela bih da ih prefarbam u crno. Jel to izvodljivo? Kako se farba koža? :?

Koliko znam može se prešpricati, ali ako gdje ima kakav šav bijelog konca mislim da će ti konac ostati bijel.
Mada su salonke,možda nema nigdje ništa proštepano?
dudu

#2281 Re: What to wear???

Post by dudu »

Bambi_na_kofeinu wrote:
dudu wrote:Žene, treba mi pomoć! :D

Koliko znam može se prešpricati, ali ako gdje ima kakav šav bijelog konca mislim da će ti konac ostati bijel.
Mada su salonke,možda nema nigdje ništa proštepano?
Nema, nema proštepano ništa.. Znači, moglo bi se to nekako izvest! :-D Baš ću se sad raspitat kako da to uradim! :-)
*mima*

#2282 Re: What to wear???

Post by *mima* »

Obucar u Kralja Tomislava farba obucu......pise mu na ulazu
Finooo

#2283 Re: What to wear???

Post by Finooo »

Kosulja, hlace i neki jednostavan nakit. :D
dudu

#2284 Re: What to wear???

Post by dudu »

*mima* wrote:Obucar u Kralja Tomislava farba obucu......pise mu na ulazu
jeee! :thumbup: otići ću da provjerim kako i šta..
hvaala! ;-)
hurmasica

#2285 Re: What to wear???

Post by hurmasica »

alica.k wrote:
boracha wrote:pa kazi za modni blog, male zenske teme :) a ako nisi u prilici da pitas, mislim ako izmice cura a dobro je obucena, ti samo okini :lol:
ma ja kolko vidim zakon je o tome jasan...sve sto je na javnosti a ne dovodi osobu u kompromitujuci polozaj, moze se slikat :)

i jos nesto, ako je neka od vas voljna da vas poslikam, samo se javite (na pp, ovdje, na mail, wherever :)). u zamjenu dajem sliku visoke rezolucije :) :) spremnu za print.

draga moja bilo kakavo neovlasteno snimanje ili slikanje je KRIVICNO DJELO! Odakle tebi ili bilo kome drugome pravo da slika ljude po gradu i objavljuje njihove slike bez n jihova dopustenja?!!! Nemoj se igrati s time. Nije lijepo, a uz to podji od same sebe, pa ne bi ni ti zeljele da te neko slika bez tvoje dozvole.
alica.k

#2286 Re: What to wear???

Post by alica.k »

hurmasica wrote:draga moja bilo kakavo neovlasteno snimanje ili slikanje je KRIVICNO DJELO! Odakle tebi ili bilo kome drugome pravo da slika ljude po gradu i objavljuje njihove slike bez n jihova dopustenja?!!! Nemoj se igrati s time. Nije lijepo, a uz to podji od same sebe, pa ne bi ni ti zeljele da te neko slika bez tvoje dozvole.
draga moja, u zakonu pise da nije krivicno djelo sve dok se slike ne koriste u komercijalne slike. cak je i djecu dozvoljeno slikati ako se ne koriste ilegalno. ako je u javnosti, onda se smije slikati. ono sto ne smijem, je slikati nekoga na privatnom posjedu i slicno, ili ako postoji znak da ne smijem.

svojevremeno sam dobro proucila zakon sto se ovoga tice...tak da bi i ti mogla isto uraditi, pa se vratiti ovdje i napisati mi gdje si ti to protumacila da je krivicno djelo.
Nadinka

#2287 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Jutro drage dame,
Danas stize prva Alicina fotka za rubriku street style, a mislim d amso vec razglabale dovoljno na temu zakona i donijele zakljucak :d U svakoms lucaju, stoji napomena da cemo ukloniti sve sto smeta onome ko je na fotki.

Danasnja tema sto se tice ove nase jeseni je kombinacija teget plave i crne boje:
http://malezensketeme.com/post/6444
Nadinka

#2288 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Nova fotka u Stil ulice:
http://malezensketeme.com/post/6845
Sta kazete?
zamzija

#2289 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Jao, maloprije sam vidjela! Super je, alica svaka čast :) meni je jedna slika malo ja bih joooš :D
I lijepo od tebe što si se raspitala za zakon...
alica.k

#2290 Re: What to wear???

Post by alica.k »

slobodno iskritikujte slike, hocu da ovo bude sto bolje.
za pocetak nadi i ja smo skontale da bi trebale biti blize :)
zamzija

#2291 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Ma meni je ova dobra :)

Ako baš hoćeš iskreno, pošto često gledam na raznoraznim portalima "street style" pogotovo u regiji, većinom se slikaju djevojke, što je u redu, ali ja bih npr voljela vidjeti i stariju ženu lijepo obučenu, ili mladu mamu i dijete, puniju osobu koja je lijepo obučena - dakle raznih godina i profila :-D
Da pokažemo svu raznovrsnost i ljepotu našeg grada - jer ne drže samo djevojke do sebe, postoji puno žena koje i nisu baš savršene građe i proporcija, a opet su šik i imaju svoj stil :)
Last edited by zamzija on 03/10/2011 11:18, edited 1 time in total.
alica.k

#2292 Re: What to wear???

Post by alica.k »

jap, i to smo skontale :D

slikala sam ja u stvari jednu bakicu sa drecavo rozom kosom al....
Nadinka

#2293 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

zamzija wrote:Jao, maloprije sam vidjela! Super je, alica svaka čast :) meni je jedna slika malo ja bih joooš :D
I lijepo od tebe što si se raspitala za zakon...
Zamzi, ima jos slika naravno, ali mormao vam razgoditi, ne damo sve odjednom :D
zamzija

#2294 Re: What to wear???

Post by zamzija »

e jeste neki :D ( đe ovdje smajli koji se duri ?)
Zovem se Zelena

#2295 Re: What to wear???

Post by Zovem se Zelena »

zamzija wrote:Ma meni je ova dobra :)

Ako baš hoćeš iskreno, pošto često gledam na raznoraznim portalima "street style" pogotovo u regiji, većinom se slikaju djevojke, što je u redu, ali ja bih npr voljela vidjeti i stariju ženu lijepo obučenu, ili mladu mamu i dijete, puniju osobu koja je lijepo obučena - dakle raznih godina i profila :-D
Da pokažemo svu raznovrsnost i ljepotu našeg grada - jer ne drže samo djevojke do sebe, postoji puno žena koje i nisu baš savršene građe i proporcija, a opet su šik i imaju svoj stil :)
I molim vas, molim vas, ponekad ubacite i nekog dečka :-) Ima ih tako slatkih, dotjeranih... UH :oops: :mrgreen:
alica.k

#2296 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Zovem se Zelena wrote:I molim vas, molim vas, ponekad ubacite i nekog dečka :-) Ima ih tako slatkih, dotjeranih... UH :oops: :mrgreen:
HOCU!
ja mislim da su kod nas cak deckici i bolje obuceni nego cure uglavnom :)
*mima*

#2297 Re: What to wear???

Post by *mima* »

Aliceeeeeeeeeeeeee.....................kas slikat da se sredim..............
alica.k

#2298 Re: What to wear???

Post by alica.k »

*mima* wrote:Aliceeeeeeeeeeeeee.....................kas slikat da se sredim..............
nejnaaaa, ne brini se, poslacu ti pm da ne izlazis svakakva iz kuce :P
*mima*

#2299 Re: What to wear???

Post by *mima* »

:lol: fala alice
*zena21

#2300 Re: What to wear???

Post by *zena21 »

zamzija wrote:Ma meni je ova dobra :)

kad ovo pocnete.. ocekujem da cu osvanuti ovdje :oops: :lol: :lol:

curke.. super ste.. go ahead :thumbup:
Post Reply