Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
adis.p

#2276 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by adis.p »

_Reds_ wrote:
adis.p wrote:Ima neko mozda acc na buyincoins da mi samo nešto naruči, ne košta puno, oko 1 do 1,50KM. Ako neko ima nagodan da naručimo, pp ;-) Hvala unaprijed.
Sve sto ie je potrebno je paypal
Ma znam, al mi fali jos 1 godina do 18 :D
_Reds_

#2277 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

adis.p wrote:
_Reds_ wrote:
adis.p wrote:Ima neko mozda acc na buyincoins da mi samo nešto naruči, ne košta puno, oko 1 do 1,50KM. Ako neko ima nagodan da naručimo, pp ;-) Hvala unaprijed.
Sve sto ie je potrebno je paypal
Ma znam, al mi fali jos 1 godina do 18 :D
Da bi imao paypal treba ti debitna kartica, a nju mozes imati bez problema i sa manje od 18. Dakle Visa Electron u vecini banaka u BiH.
Melami

#2278 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

Digla_da_kreci wrote: Znaci, od kupca uplata ce ti ici na paypal i ti ces odmah imati dostupne njegove podatke (to mozes isprintati i nalijepiti na paket za slanje ili ispisi rucno), paypal ce te obavijestiti da ti je legla uplata. Sebi uzimaju 3,4% na ukupnu cijenu i 0,3usd po transakciji, kao sto i ebay na ukupnu cijenu obracuna sebi proviziju i to placas na kraju mjeseca. Iznos sa paypala ne mozes uzeti sebi odmah nego tek nakon mjesec dana, zato sto si novi i dok te ''provjere''. Ustvari mozes ali ce ti uzeti 5 dolara po transakciji. :mrgreen:
Isto vazi i za listanje, dok si novi seller, limit ti je do $500.00 a poslije se to povecava i trebas biti aktivan, ako nisi nista prodao u toku godine, vracas se na pocetak.
Zanima me ovaj dio pa ako neko moze da mi pojasni.
Meni je dosao mail i na paypalu isto pise da mi je novac available.
Da li to znaci da nece uzimati tih $5? kad uzimaju tih $5? Jer to nigdje nisam vidio da mi je pisalo.
Da li imaju kakve druge fees za to prebacivanje za paypala na racun, do sad nisu imali kad sam dobijao refund.

Hvala i pozz
TurioSamGa

#2279 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by TurioSamGa »

Nece da mi izvrsi uplatu preko paypala. Jutros stavio pare na karticu, i sad da narucim nesto, povezem se sa paypalom kad ono ... evo sta mi kaze: Your transaction couldn’t be completed using the card, Visa x-****. To pay for this purchase now, please link a new card to your PayPal account.
TurioSamGa

#2280 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by TurioSamGa »

TurioSamGa wrote:Nece da mi izvrsi uplatu preko paypala. Jutros stavio pare na karticu, i sad da narucim nesto, povezem se sa paypalom kad ono ... evo sta mi kaze: Your transaction couldn’t be completed using the card, Visa x-****. To pay for this purchase now, please link a new card to your PayPal account.
This happened because it has been denied by the card issuer.
holowey

#2281 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by holowey »

TurioSamGa wrote:Nece da mi izvrsi uplatu preko paypala. Jutros stavio pare na karticu, i sad da narucim nesto, povezem se sa paypalom kad ono ... evo sta mi kaze: Your transaction couldn’t be completed using the card, Visa x-****. To pay for this purchase now, please link a new card to your PayPal account.
kontaktiraj banku pa provjeri, mozda su oni privremeno blokirali placanje...
Royale

#2282 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Royale »

TurioSamGa wrote:
This happened because it has been denied by the card issuer.
Jesil siguran da imas taj iznos novca na kartici koji zelis uplatiti ??

btw. u posljednje vrijeme su jako spore isporuke, preko mjesec se čeka, užas. -.-
TurioSamGa

#2283 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by TurioSamGa »

ma ima 100% ... zaradio sam na stranici fiverr.com nesto para, i to prebacio na paypal. medjutim nekakva procedura dok to legne na karticu da bog sacuvaj. pokusavao tada naruciti nije moglo. Jutros odem u banku i stavim na karticu nesto para, pokusam naruciti neku sitnicu s ebaya i ovo mi pokaze.
tindy_lindy

#2284 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by tindy_lindy »

Za koliko vremena stizu paketi iz Engleske ovih dana,jel neko narucivao nesto od 20. decembra,a da mu je stiglo?
4m3l

#2285 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by 4m3l »

TurioSamGa wrote:ma ima 100% ... zaradio sam na stranici fiverr.com nesto para, i to prebacio na paypal. medjutim nekakva procedura dok to legne na karticu da bog sacuvaj. pokusavao tada naruciti nije moglo. Jutros odem u banku i stavim na karticu nesto para, pokusam naruciti neku sitnicu s ebaya i ovo mi pokaze.
jesi siguran da si povezao karticu i paypal pravilno ? Ja mislim da nisi... btw sta prodajes na fiverru ?
TurioSamGa

#2286 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by TurioSamGa »

4m3l wrote:
TurioSamGa wrote:ma ima 100% ... zaradio sam na stranici fiverr.com nesto para, i to prebacio na paypal. medjutim nekakva procedura dok to legne na karticu da bog sacuvaj. pokusavao tada naruciti nije moglo. Jutros odem u banku i stavim na karticu nesto para, pokusam naruciti neku sitnicu s ebaya i ovo mi pokaze.
jesi siguran da si povezao karticu i paypal pravilno ? Ja mislim da nisi... btw sta prodajes na fiverru ?
Ma povezano je, napravio sam u medjuvremenu, hvala svima na pomoci.

A fiverr ... ma sta stignem ... nevjerovatno kako ima glupih ljudi ... placaju za nesto sto sami za 5 min mogu uraditi :D
lajkujMe

#2287 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by lajkujMe »

:( narucio 29 novembra i jos nije stiglo iz Hong Konga rok je 10 januar da podignem case dosad sve sto sam od tamo narucio stiglo u roku od 20 dana sta je sad problem??
DON_eARL

#2288 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by DON_eARL »

Da se upišem samo. :D
burekodsira

#2289 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by burekodsira »

lajkujMe wrote::( narucio 29 novembra i jos nije stiglo iz Hong Konga rok je 10 januar da podignem case dosad sve sto sam od tamo narucio stiglo u roku od 20 dana sta je sad problem??
sacekaj i predzadnji dan otvori case. u slucaju da dodje lahko je prekinuti.
lajkujMe

#2290 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by lajkujMe »

burekodsira wrote:
lajkujMe wrote::( narucio 29 novembra i jos nije stiglo iz Hong Konga rok je 10 januar da podignem case dosad sve sto sam od tamo narucio stiglo u roku od 20 dana sta je sad problem??
sacekaj i predzadnji dan otvori case. u slucaju da dodje lahko je prekinuti.

Znam ali radije ne bi radije bih da dobijem napokon paketic nego pare fucka mi se zbog njih.
kebaba

#2291 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kebaba »

Nova godina i ostali praznici .. doći će 100%
Royale

#2292 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Royale »

_Reds_ wrote:Ako imate jos kakv dobar sajt pored DE, buyincoins, klix, slobodno podlijelite da pogledamo malo.

P.S. Sezona je kupovine i popusta, pa imal gdje da ste naletili na posebno povoljne (snizene) tehnicke stvarcice.
http://www.dinodirect.com/
quarterback

#2293 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

jutros stiglo nakon 56 dana preko DXa
TurioSamGa

#2294 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by TurioSamGa »

Royale wrote:
_Reds_ wrote:Ako imate jos kakv dobar sajt pored DE, buyincoins, klix, slobodno podlijelite da pogledamo malo.

P.S. Sezona je kupovine i popusta, pa imal gdje da ste naletili na posebno povoljne (snizene) tehnicke stvarcice.
Moze malo vise o ovom sajtu ... jel dolazi na vrijeme?
Royale

#2295 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Royale »

TurioSamGa wrote:
Royale wrote:

Moze malo vise o ovom sajtu ... jel dolazi na vrijeme?
Ne znam, nisam ih testirao, ali mislim da je to sve slično, klix, dx, buycoins i ovaj sada, sve je to slicno ja mislim, svi rade na sličan princip i šalju istim kompanijama (najjeftinijim).
adis.p

#2296 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by adis.p »

Ima neko da bi mi naručio ovaj đavo, šaljem kredit u protuvrijednosti (061/062).
http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-Type-A- ... 27cc063349

Ako je neko zainteresovan pomoć, na pp. Hvala unaprijed. ;-)
@ngel

#2297 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by @ngel »

je li ikome ista stiglo iz Kine a da je naruceno u Decembru...ja sam narucila jos pocetkom mjeseca, tacnije danas je tacno mjesec dana od kako je navodono isporuceno, je li vrijeme da se pocnem brinuti? Ovo je inace prvi put da narcujuem pa me neki srklet hvata :cry:
Last edited by @ngel on 04/01/2013 18:07, edited 1 time in total.
_Reds_

#2298 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

@ngel wrote:je li ikome ista stiglo iz Kine a da je naruceno u Decembru...ja sam narucila jos pocetkom mjeseca, tacnije danas je tacno mjesec dana od kako je navodono isporuceno, je li vrijeme da se pocnem brinuti? Ovo je inace prvi put da narcujuem pa me neki srklet hvala :cry:
Nije vrijeme, u narednih 7 dana bi ti trebalo doci.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2299 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Bobi »

Ooooočepilo izgleda :D, meni danas tri paketića :D došla, narudzbe iz novembra :D.
lajkujMe

#2300 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by lajkujMe »

Bobi wrote:Ooooočepilo izgleda :D, meni danas tri paketića :D došla, narudzbe iz novembra :D.

Ima nadee kad u novembru? Ja cekam nesto jos od 29.
Post Reply