IRAN
-
zonbirile
#2276 Re: IRAN
pa normalno,raketa može,ali čovjek iz zemlje ne može,zbog filma i nakon 6g murije.Nego da ti kažem šta se radi u filmu i kako jadan pade.
- bogoljub
#2277 Re: IRAN
Živjela Islamska revolcija!
-
GOLFER
#2278 Re: IRAN
bogoljub wrote:Živjela Islamska revolcija!
-
zonbirile
#2279 Re: IRAN
ako je počela u Tunisu kao što se ovde propagiralo i snilo do Japana,kažu da neće stati u Libiji.Ima li šta novo na tu temu,kako stoji Sirija?
- bogoljub
#2280 Re: IRAN
Počela je u Iranu neinformisani!zonbirile wrote:ako je počela u Tunisu kao što se ovde propagiralo i snilo do Japana,kažu da neće stati u Libiji.Ima li šta novo na tu temu,kako stoji Sirija?
-
zonbirile
#2281 Re: IRAN
znam,znam i jede svoju djecu,ali to je revolucija koja teče,ima dosta toga rečenog od frke u Tunisu,da vas c/p?
- bogoljub
#2282 Re: IRAN
Da teče i to u većem obimu, mislim da je to i razlog tvoje brige i prisutnosti na ovoj veličanstvenoj temi!zonbirile wrote:znam,znam i jede svoju djecu,ali to je revolucija koja teče,ima dosta toga rečenog od frke u Tunisu,da vas c/p?
- psydelija
#2283 Re: IRAN
retko se slazem stobom, ali ovo si ubo u centar...zonbirile wrote:--------------------arzuhal wrote:Prof. Hafizović reče kako je Iran jedina zemlja koja još čuva obraz islamskog svijeta. Ima, sigurno, više razloga zašto je to rekao.
Meni jedna banalna stvar zaokupi misao: za razliku od svih arapskih kraljeva, emira i socijalističkih, revolucionarnih predsjednika i tih trica i kučina koji - nevezano za ekonomsko stanje u nekoj od tih zemalja i standard običnog svijeta (jer postoje razlike, naravno) - koji leže na milionima i milijardama, sa računima po svjetskim bankama, vilama, dvorcima, voznim i aero parkinzima, iranske vođe uopće ne uživaju u takvim bogatstvima. Ni ajatollah neki, ni predsjednici.
ja i? Pa bilo je takvih,a narod grcao u nepravdi i teroru sistema.
-
zonbirile
#2284 Re: IRAN
------------------------------bogoljub wrote:Da teče i to u većem obimu, mislim da je to i razlog tvoje brige i prisutnosti na ovoj veličanstvenoj temi!zonbirile wrote:znam,znam i jede svoju djecu,ali to je revolucija koja teče,ima dosta toga rečenog od frke u Tunisu,da vas c/p?
neozbiljno,ja tvoje nebuloze pratim,a ti moje nečeš?Opet ću ti ponoviti ,boli me qurac za Iran,SAD ,islam i kriščanstvo,ali da je tamo suluda diktatura zaogrnuta plaštom vjere i nesloboda,po meni jest.Niti mi smeta niti ko treba mjenjati,ali me nervira glorifikacija istog.
-
GOLFER
#2285 Re: IRAN
Inace veliki strah ''zapada'' je ujedinjenje muslimana, pad rezimskih vlada je korak ka poboljsanju odnosa i ujedinjenju Muslimana.... Poboljsanje odnosa Turske i Irana daje optimizam u tom smijeru, jos da pade Saudija i njihov pogani USA cionisticki rezim sve ce biti bolje aBd
-
zonbirile
#2286 Re: IRAN
--------------------------------psydelija wrote:retko se slazem stobom, ali ovo si ubo u centar...zonbirile wrote:--------------------arzuhal wrote:Prof. Hafizović reče kako je Iran jedina zemlja koja još čuva obraz islamskog svijeta. Ima, sigurno, više razloga zašto je to rekao.
Meni jedna banalna stvar zaokupi misao: za razliku od svih arapskih kraljeva, emira i socijalističkih, revolucionarnih predsjednika i tih trica i kučina koji - nevezano za ekonomsko stanje u nekoj od tih zemalja i standard običnog svijeta (jer postoje razlike, naravno) - koji leže na milionima i milijardama, sa računima po svjetskim bankama, vilama, dvorcima, voznim i aero parkinzima, iranske vođe uopće ne uživaju u takvim bogatstvima. Ni ajatollah neki, ni predsjednici.
ja i? Pa bilo je takvih,a narod grcao u nepravdi i teroru sistema.tacno tako, rec je o rezi pehlaviju.
tačno samo sem reze na mutvaku,ko je Reza kod nas,o tome se šuti,ili nije smjerno balaviti.
-
zonbirile
#2287 Re: IRAN
--------------------------------------------------GOLFER wrote:Inace veliki strah ''zapada'' je ujedinjenje muslimana, pad rezimskih vlada je korak ka poboljsanju odnosa i ujedinjenju Muslimana.... Poboljsanje odnosa Turske i Irana daje optimizam u tom smijeru, jos da pade Saudija i njihov pogani USA cionisticki rezim sve ce biti bolje aBd
jebi ga sa Tunisa,Libije,Egipta,Jemena,spade knjiga na dva levata.Po tebi šta bi se to desilo,aBd?
- fidoremilienko
#2288 Re: IRAN
Nemojte ljudi ko Boga vas molim, vidite da to loše utiče na zdravlje našeg sagovornika zonbirlea!

- bogoljub
#2289 Re: IRAN
ako je tvoje pisanje nebuloza moje nije!
nemoj biti neurozan!
a što se tiče pitanja:
Da li iranom vlada diktatura?
Odgovor: NE. Iran je demokratska zemlja. Mnogi ljudi to nemogu razumijeti budući da je pojam "demokracija" u zadnje vrijeme postao sinonim za proameričke marionetske vlade po svijetu, no demokracija doslovno podrazumijeva "vladavinu naroda", odnosno "vladavinu većine". Prije revolucije 1979., Iranom je vladao proamerički diktator šah Muhamed Reza Pahlavi, kojeg je svrgnuo iranski narod za vrijeme revolucije. Iranci su poslije svrgnuća referendumom izabrali današnji ustroj - Islamsku Republiku. Danas svi Iranci, muškarci i žene stariji od 15 godina, imaju pravo glasa na demokratskim izborima za predsjednika, parlament i vijeće čuvara. Iranski vođe ne žive luksuzni život poput autokrata i diktatora; ne posjeduju vile, mlažnjake, jahte ili Ferrarije. Naprimjer, predsjednik Ahmadinejad živi skroman život s ženom i troje djece u teheranskom stanu od 50 kvadrata.
Usporedba Irana s SAD-om:
- Ahmadinejad je izabran sa 62% glasova među sedam kandidata, dok je Bush izabran za predsjednika sa upitnih 51% glasova i to među samo dva kandidata.
- Preko 90% Iranaca podržava vanjsku politiku svoje vlade, dok zadnje ankete pokazuju da samo 24% Amerikanaca podržava američku vanjsku politiku (u Iraku).
nemoj biti neurozan!
a što se tiče pitanja:
Odgovor: NE. Iran je demokratska zemlja. Mnogi ljudi to nemogu razumijeti budući da je pojam "demokracija" u zadnje vrijeme postao sinonim za proameričke marionetske vlade po svijetu, no demokracija doslovno podrazumijeva "vladavinu naroda", odnosno "vladavinu većine". Prije revolucije 1979., Iranom je vladao proamerički diktator šah Muhamed Reza Pahlavi, kojeg je svrgnuo iranski narod za vrijeme revolucije. Iranci su poslije svrgnuća referendumom izabrali današnji ustroj - Islamsku Republiku. Danas svi Iranci, muškarci i žene stariji od 15 godina, imaju pravo glasa na demokratskim izborima za predsjednika, parlament i vijeće čuvara. Iranski vođe ne žive luksuzni život poput autokrata i diktatora; ne posjeduju vile, mlažnjake, jahte ili Ferrarije. Naprimjer, predsjednik Ahmadinejad živi skroman život s ženom i troje djece u teheranskom stanu od 50 kvadrata.
- Ahmadinejad je izabran sa 62% glasova među sedam kandidata, dok je Bush izabran za predsjednika sa upitnih 51% glasova i to među samo dva kandidata.
- Preko 90% Iranaca podržava vanjsku politiku svoje vlade, dok zadnje ankete pokazuju da samo 24% Amerikanaca podržava američku vanjsku politiku (u Iraku).
- psydelija
#2290 Re: IRAN
... zaboravio sa navesti i zidovsko/anglosaksonske atentate na vidjenije fizicare irana ( u 2010 dva slucaja).zonbirile wrote:e to ti ne možeš shvatiti.Normala jarane,presija,recesija,prolječe,ali nema ni pod razno muriranje režisera,glumaca,umjetnika,klanje i javno vješanje,sakačenje,obrezivanje žena..... Vidiš to nekima normala,tebi nije.Drugima i meni nije ono nabrojano i nema tu ljutnje.
sve zarad pravde i pravnog poretka koji nam namece tzv. moderni svet!
-
zonbirile
#2291 Re: IRAN
----------------------------bogoljub wrote:ako je tvoje pisanje nebuloza moje nije!
nemoj biti neurozan!
a što se tiče pitanja:
lepi Hari u 44 kvadrata,a većeg lopova oči nisu vidjele.
- bogoljub
#2292 Re: IRAN
argument za pobijanje ti je jak kao u kakvih žena koje laprdaju za kahvom!zonbirile wrote:----------------------------bogoljub wrote:ako je tvoje pisanje nebuloza moje nije!
nemoj biti neurozan!
a što se tiče pitanja:
- fidoremilienko
#2293 Re: IRAN
bogoljub wrote:argument za pobijanje ti je jak u kakvih žena koje laprdaju za kahvom!zonbirile wrote:----------------------------bogoljub wrote:ako je tvoje pisanje nebuloza moje nije!
nemoj biti neurozan!
a što se tiče pitanja:
-
zonbirile
#2294 Re: IRAN
---------------------------------psydelija wrote:... zaboravio sa navesti i zidovsko/anglosaksonske atentate na vidjenije fizicare irana ( u 2010 dva slucaja).zonbirile wrote:e to ti ne možeš shvatiti.Normala jarane,presija,recesija,prolječe,ali nema ni pod razno muriranje režisera,glumaca,umjetnika,klanje i javno vješanje,sakačenje,obrezivanje žena..... Vidiš to nekima normala,tebi nije.Drugima i meni nije ono nabrojano i nema tu ljutnje.
sve zarad pravde i pravnog poretka koji nam namece tzv. moderni svet!
zagazio si na temu kojom ne barataš dovoljno,vrati se na uzvikivanje parola.
- psydelija
#2295 Re: IRAN
nobelova nagrada je show tipa bingo...bogoljub wrote:Obama nobelovac za mir!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
najveci paradoks u svemu tome je sto su obami dali to, sve smesnije (politicko) priznanje u prvoj godini mandata.
sta je obama uradio za mir u svetu ili americi (nevezano za ovu krizu koju su izazvali u a.svetu)? hvala!
-
zonbirile
#2296 Re: IRAN
pa veće fukare od Jasera A.ne bi bar na oko,vazdan olinjan u uniformi.Poslije se skontaše i sabraše braća da mu je komplet familija komada 12 živjela u Parizu na račun Fataha dok s on "borio",skupljao sportske trkače automobile i završio sa 300 miliona kešovine.Toliko o imovinskim karticama.pa i naše sronje nemaju ništa,eno MuCe nema fasade na kući.
- bogoljub
#2297 Re: IRAN
a čuo sam da je danas negdje oblačno i da bi moglo biti kiše!zonbirile wrote:pa veće fukare od Jasera A.ne bi bar na oko,vazdan olinjan u uniformi.Poslije se skontaše i sabraše braća da mu je komplet familija komada 12 živjela u Parizu na račun Fataha dok s on "borio",skupljao sportske trkače automobile i završio sa 300 miliona kešovine.Toliko o imovinskim karticama.pa i naše sronje nemaju ništa,eno MuCe nema fasade na kući.
Šta ti misliš zonbirile!?
-
zonbirile
#2298 Re: IRAN
ne znam u čemu je problem.Ponesu vas emocije,malo uključite razuim i ništa više.Kao što trezveno gledam SAD,isto tako i Iran i nema tu ljubavi,samo INTERES,a kada pukne tikva i košpice polete na sve strane,znaće se sve.
- psydelija
#2299 Re: IRAN
verovatno aludaras na g-dina reisa cerica!zonbirile wrote:tačno samo sem reze na mutvaku,ko je Reza kod nas,o tome se šuti,ili nije smjerno balaviti.
zonbirile wrote:zagazio si na temu kojom ne barataš dovoljno,vrati se na uzvikivanje parola.
parola: stop svakoj vrsti "pravde" cionisticko/anglosaksonskih imepreraora! sloboda palestini!
- bogoljub
#2300 Re: IRAN
Interesantno za čovjeka u kojeg je uključen razum da tako ignorira jasne činjenice kada je u pitanju ISLAMSKA REPUBLIKA IRAN!zonbirile wrote:ne znam u čemu je problem.Ponesu vas emocije,malo uključite razuim i ništa više.Kao što trezveno gledam SAD,isto tako i Iran i nema tu ljubavi,samo INTERES,a kada pukne tikva i košpice polete na sve strane,znaće se sve.