IRAN

Post Reply
zonbirile

#2276 Re: IRAN

Post by zonbirile »

pa normalno,raketa može,ali čovjek iz zemlje ne može,zbog filma i nakon 6g murije.Nego da ti kažem šta se radi u filmu i kako jadan pade.
bogoljub

#2277 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Živjela Islamska revolcija!
GOLFER

#2278 Re: IRAN

Post by GOLFER »

bogoljub wrote:Živjela Islamska revolcija!
:thumbup:
zonbirile

#2279 Re: IRAN

Post by zonbirile »

ako je počela u Tunisu kao što se ovde propagiralo i snilo do Japana,kažu da neće stati u Libiji.Ima li šta novo na tu temu,kako stoji Sirija?
bogoljub

#2280 Re: IRAN

Post by bogoljub »

zonbirile wrote:ako je počela u Tunisu kao što se ovde propagiralo i snilo do Japana,kažu da neće stati u Libiji.Ima li šta novo na tu temu,kako stoji Sirija?
Počela je u Iranu neinformisani!
zonbirile

#2281 Re: IRAN

Post by zonbirile »

znam,znam i jede svoju djecu,ali to je revolucija koja teče,ima dosta toga rečenog od frke u Tunisu,da vas c/p?
bogoljub

#2282 Re: IRAN

Post by bogoljub »

zonbirile wrote:znam,znam i jede svoju djecu,ali to je revolucija koja teče,ima dosta toga rečenog od frke u Tunisu,da vas c/p?
Da teče i to u većem obimu, mislim da je to i razlog tvoje brige i prisutnosti na ovoj veličanstvenoj temi!
psydelija

#2283 Re: IRAN

Post by psydelija »

zonbirile wrote:
arzuhal wrote:Prof. Hafizović reče kako je Iran jedina zemlja koja još čuva obraz islamskog svijeta. Ima, sigurno, više razloga zašto je to rekao.
Meni jedna banalna stvar zaokupi misao: za razliku od svih arapskih kraljeva, emira i socijalističkih, revolucionarnih predsjednika i tih trica i kučina koji - nevezano za ekonomsko stanje u nekoj od tih zemalja i standard običnog svijeta (jer postoje razlike, naravno) - koji leže na milionima i milijardama, sa računima po svjetskim bankama, vilama, dvorcima, voznim i aero parkinzima, iranske vođe uopće ne uživaju u takvim bogatstvima. Ni ajatollah neki, ni predsjednici.
--------------------
ja i? Pa bilo je takvih,a narod grcao u nepravdi i teroru sistema.
retko se slazem stobom, ali ovo si ubo u centar... :thumbup: tacno tako, rec je o rezi pehlaviju. :D
zonbirile

#2284 Re: IRAN

Post by zonbirile »

bogoljub wrote:
zonbirile wrote:znam,znam i jede svoju djecu,ali to je revolucija koja teče,ima dosta toga rečenog od frke u Tunisu,da vas c/p?
Da teče i to u većem obimu, mislim da je to i razlog tvoje brige i prisutnosti na ovoj veličanstvenoj temi!
------------------------------
neozbiljno,ja tvoje nebuloze pratim,a ti moje nečeš?Opet ću ti ponoviti ,boli me qurac za Iran,SAD ,islam i kriščanstvo,ali da je tamo suluda diktatura zaogrnuta plaštom vjere i nesloboda,po meni jest.Niti mi smeta niti ko treba mjenjati,ali me nervira glorifikacija istog.
GOLFER

#2285 Re: IRAN

Post by GOLFER »

Inace veliki strah ''zapada'' je ujedinjenje muslimana, pad rezimskih vlada je korak ka poboljsanju odnosa i ujedinjenju Muslimana.... Poboljsanje odnosa Turske i Irana daje optimizam u tom smijeru, jos da pade Saudija i njihov pogani USA cionisticki rezim sve ce biti bolje aBd
zonbirile

#2286 Re: IRAN

Post by zonbirile »

psydelija wrote:
zonbirile wrote:
arzuhal wrote:Prof. Hafizović reče kako je Iran jedina zemlja koja još čuva obraz islamskog svijeta. Ima, sigurno, više razloga zašto je to rekao.
Meni jedna banalna stvar zaokupi misao: za razliku od svih arapskih kraljeva, emira i socijalističkih, revolucionarnih predsjednika i tih trica i kučina koji - nevezano za ekonomsko stanje u nekoj od tih zemalja i standard običnog svijeta (jer postoje razlike, naravno) - koji leže na milionima i milijardama, sa računima po svjetskim bankama, vilama, dvorcima, voznim i aero parkinzima, iranske vođe uopće ne uživaju u takvim bogatstvima. Ni ajatollah neki, ni predsjednici.
--------------------
ja i? Pa bilo je takvih,a narod grcao u nepravdi i teroru sistema.
retko se slazem stobom, ali ovo si ubo u centar... :thumbup: tacno tako, rec je o rezi pehlaviju. :D
--------------------------------
tačno samo sem reze na mutvaku,ko je Reza kod nas,o tome se šuti,ili nije smjerno balaviti.
zonbirile

#2287 Re: IRAN

Post by zonbirile »

GOLFER wrote:Inace veliki strah ''zapada'' je ujedinjenje muslimana, pad rezimskih vlada je korak ka poboljsanju odnosa i ujedinjenju Muslimana.... Poboljsanje odnosa Turske i Irana daje optimizam u tom smijeru, jos da pade Saudija i njihov pogani USA cionisticki rezim sve ce biti bolje aBd
--------------------------------------------------
jebi ga sa Tunisa,Libije,Egipta,Jemena,spade knjiga na dva levata.Po tebi šta bi se to desilo,aBd?
fidoremilienko

#2288 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

Nemojte ljudi ko Boga vas molim, vidite da to loše utiče na zdravlje našeg sagovornika zonbirlea!
:lol: :lol: :lol:
bogoljub

#2289 Re: IRAN

Post by bogoljub »

ako je tvoje pisanje nebuloza moje nije!
nemoj biti neurozan!
a što se tiče pitanja:
Da li iranom vlada diktatura?
Odgovor: NE. Iran je demokratska zemlja. Mnogi ljudi to nemogu razumijeti budući da je pojam "demokracija" u zadnje vrijeme postao sinonim za proameričke marionetske vlade po svijetu, no demokracija doslovno podrazumijeva "vladavinu naroda", odnosno "vladavinu većine". Prije revolucije 1979., Iranom je vladao proamerički diktator šah Muhamed Reza Pahlavi, kojeg je svrgnuo iranski narod za vrijeme revolucije. Iranci su poslije svrgnuća referendumom izabrali današnji ustroj - Islamsku Republiku. Danas svi Iranci, muškarci i žene stariji od 15 godina, imaju pravo glasa na demokratskim izborima za predsjednika, parlament i vijeće čuvara. Iranski vođe ne žive luksuzni život poput autokrata i diktatora; ne posjeduju vile, mlažnjake, jahte ili Ferrarije. Naprimjer, predsjednik Ahmadinejad živi skroman život s ženom i troje djece u teheranskom stanu od 50 kvadrata.
Usporedba Irana s SAD-om:
- Ahmadinejad je izabran sa 62% glasova među sedam kandidata, dok je Bush izabran za predsjednika sa upitnih 51% glasova i to među samo dva kandidata.
- Preko 90% Iranaca podržava vanjsku politiku svoje vlade, dok zadnje ankete pokazuju da samo 24% Amerikanaca podržava američku vanjsku politiku (u Iraku).
psydelija

#2290 Re: IRAN

Post by psydelija »

zonbirile wrote:e to ti ne možeš shvatiti.Normala jarane,presija,recesija,prolječe,ali nema ni pod razno muriranje režisera,glumaca,umjetnika,klanje i javno vješanje,sakačenje,obrezivanje žena..... Vidiš to nekima normala,tebi nije.Drugima i meni nije ono nabrojano i nema tu ljutnje.
... zaboravio sa navesti i zidovsko/anglosaksonske atentate na vidjenije fizicare irana ( u 2010 dva slucaja).
sve zarad pravde i pravnog poretka koji nam namece tzv. moderni svet! :x
zonbirile

#2291 Re: IRAN

Post by zonbirile »

bogoljub wrote:ako je tvoje pisanje nebuloza moje nije!
nemoj biti neurozan!
a što se tiče pitanja:
Odgovor: NE. Iran je demokratska zemlja. Mnogi ljudi to nemogu razumijeti budući da je pojam "demokracija" u zadnje vrijeme postao sinonim za proameričke marionetske vlade po svijetu, no demokracija doslovno podrazumijeva "vladavinu naroda", odnosno "vladavinu većine". Prije revolucije 1979., Iranom je vladao proamerički diktator šah Muhamed Reza Pahlavi, kojeg je svrgnuo iranski narod za vrijeme revolucije. Iranci su poslije svrgnuća referendumom izabrali današnji ustroj - Islamsku Republiku. Danas svi Iranci, muškarci i žene stariji od 15 godina, imaju pravo glasa na demokratskim izborima za predsjednika, parlament i vijeće čuvara. Iranski vođe ne žive luksuzni život poput autokrata i diktatora; ne posjeduju vile, mlažnjake, jahte ili Ferrarije. Naprimjer, predsjednik Ahmadinejad živi skroman život s ženom i troje djece u teheranskom stanu od 50 kvadrata.
- Ahmadinejad je izabran sa 62% glasova među sedam kandidata, dok je Bush izabran za predsjednika sa upitnih 51% glasova i to među samo dva kandidata.
- Preko 90% Iranaca podržava vanjsku politiku svoje vlade, dok zadnje ankete pokazuju da samo 24% Amerikanaca podržava američku vanjsku politiku (u Iraku).
----------------------------
lepi Hari u 44 kvadrata,a većeg lopova oči nisu vidjele.
bogoljub

#2292 Re: IRAN

Post by bogoljub »

zonbirile wrote:
nemoj biti neurozan!
a što se tiče pitanja:
argument za pobijanje ti je jak kao u kakvih žena koje laprdaju za kahvom!
fidoremilienko

#2293 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

bogoljub wrote:
zonbirile wrote:
nemoj biti neurozan!
a što se tiče pitanja:
argument za pobijanje ti je jak u kakvih žena koje laprdaju za kahvom!
:lol: :thumbup:
zonbirile

#2294 Re: IRAN

Post by zonbirile »

psydelija wrote:
zonbirile wrote:e to ti ne možeš shvatiti.Normala jarane,presija,recesija,prolječe,ali nema ni pod razno muriranje režisera,glumaca,umjetnika,klanje i javno vješanje,sakačenje,obrezivanje žena..... Vidiš to nekima normala,tebi nije.Drugima i meni nije ono nabrojano i nema tu ljutnje.
... zaboravio sa navesti i zidovsko/anglosaksonske atentate na vidjenije fizicare irana ( u 2010 dva slucaja).
sve zarad pravde i pravnog poretka koji nam namece tzv. moderni svet! :x
---------------------------------
zagazio si na temu kojom ne barataš dovoljno,vrati se na uzvikivanje parola.
psydelija

#2295 Re: IRAN

Post by psydelija »

bogoljub wrote:Obama nobelovac za mir! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nobelova nagrada je show tipa bingo... :lol:
najveci paradoks u svemu tome je sto su obami dali to, sve smesnije (politicko) priznanje u prvoj godini mandata.

sta je obama uradio za mir u svetu ili americi (nevezano za ovu krizu koju su izazvali u a.svetu)? hvala!
zonbirile

#2296 Re: IRAN

Post by zonbirile »

pa veće fukare od Jasera A.ne bi bar na oko,vazdan olinjan u uniformi.Poslije se skontaše i sabraše braća da mu je komplet familija komada 12 živjela u Parizu na račun Fataha dok s on "borio",skupljao sportske trkače automobile i završio sa 300 miliona kešovine.Toliko o imovinskim karticama.pa i naše sronje nemaju ništa,eno MuCe nema fasade na kući.
bogoljub

#2297 Re: IRAN

Post by bogoljub »

zonbirile wrote:pa veće fukare od Jasera A.ne bi bar na oko,vazdan olinjan u uniformi.Poslije se skontaše i sabraše braća da mu je komplet familija komada 12 živjela u Parizu na račun Fataha dok s on "borio",skupljao sportske trkače automobile i završio sa 300 miliona kešovine.Toliko o imovinskim karticama.pa i naše sronje nemaju ništa,eno MuCe nema fasade na kući.
a čuo sam da je danas negdje oblačno i da bi moglo biti kiše!
Šta ti misliš zonbirile!?
zonbirile

#2298 Re: IRAN

Post by zonbirile »

ne znam u čemu je problem.Ponesu vas emocije,malo uključite razuim i ništa više.Kao što trezveno gledam SAD,isto tako i Iran i nema tu ljubavi,samo INTERES,a kada pukne tikva i košpice polete na sve strane,znaće se sve.
psydelija

#2299 Re: IRAN

Post by psydelija »

zonbirile wrote:tačno samo sem reze na mutvaku,ko je Reza kod nas,o tome se šuti,ili nije smjerno balaviti.
verovatno aludaras na g-dina reisa cerica! :D :lol: :D
zonbirile wrote:zagazio si na temu kojom ne barataš dovoljno,vrati se na uzvikivanje parola.
:lol: :lol: :lol:

parola: stop svakoj vrsti "pravde" cionisticko/anglosaksonskih imepreraora! sloboda palestini!
bogoljub

#2300 Re: IRAN

Post by bogoljub »

zonbirile wrote:ne znam u čemu je problem.Ponesu vas emocije,malo uključite razuim i ništa više.Kao što trezveno gledam SAD,isto tako i Iran i nema tu ljubavi,samo INTERES,a kada pukne tikva i košpice polete na sve strane,znaće se sve.
Interesantno za čovjeka u kojeg je uključen razum da tako ignorira jasne činjenice kada je u pitanju ISLAMSKA REPUBLIKA IRAN!
Post Reply