Hajde sto napreduje bez njih,nego sto treba i tijelo pripremiti prije nego sto se krene sa uzimanjem suplementa,da se i oni maximlano iskoriste.Znaci prvo dobro ojacati,pa tek onda poceti sa suplementima..enisss wrote:Ady88
mozda imas neke lude gene...postoji mali procenat ljudi...kod kojih ne postoje pravila...tako da jako brzo napreduju..al takvih je jako jako malo..i oni naravno moraju da uzmu steroide da bi napredak bio tako brz
Sta znam...ja se uzeo suplemente tek godinu dana nakon treniranja...nije ni to ok al recimo da je najbolje trenirati par mjeseci bez icega..malo tijelo pripremiti na sve to..lagano..pa tek onda suplemente..jer..u pocetku napredujes i bez njih...
poz
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
motorola01
#2276 Re: Teretana
- vox-populi
#2277 Re: Teretana
Isti sam ti takav. Treninzima se vratio prije dvije sedmice nakon dugogodisnje pauze. Skinuo 3 kg za te dvije sedmice. Samo ja se ubih od treadmilla i bicikla. 3-5 kg plus ili minus za mjesec dana je idealno.L00d wrote: Inace, uglavnom svi zele masu, a ja zelim da je se rijesim![]()
Izbacio coca-colu, uglavnom masno, manje slatka itd itd i izgubio 12kg za 4-5 mjeseci ...
- skafiskafsnjak
#2278 Re: Teretana
Nisam ja nikad trenirao . Prije nego sam izgubio kile trcao sam . Jos viska imam, ali sam kreno u teretanu prije 2-3 mjeseca . Neko vrijeme stojim na istoj cifri. Ali vjerujem da misic dobijam,a salo gubim... Kazu da to pocetnici mogu .
Inache, preko zime cu bajk dobar kupiti pa onda u osvajanje planina
Inache, preko zime cu bajk dobar kupiti pa onda u osvajanje planina
-
enisss
#2279 Re: Teretana
Jos jednom..Salo je nemoguce parcijalno skinuti....uzalud radite trbusnjake da bi skinuli salo sa stomaka..to je uzaludan posao!!!vox-populi wrote:@Ady88,
sve i da si dobio 10kg za 18 dana, u sta necu ulaziti jer je teoretski moguce, to NIKAKO nije zdravo. Mjesecno 4-5 kg se smatra puno ali prihvatljivo, sve preko toga je nezdravo. Sta god uzimas, skini se sa toga jer ces nastetiti organizmu.
Ne razumijem tu neku zelju da se kilaza dobije preko noci, jel imas neko takmicenje jako brzo pa ti je bitno doci do neke kilaze u ogranicenom vremenskom roku?
Umjesto da tako masovno dobijas na kilazi, bolje ti je povecaj intenzitet treninga, radi setove ispravno i rezultat ce doci. Doduse ne preko noci, ali ce sigurno doci.
@Mjesanac,
stomak je inace najproblematicniji dio kod muskaraca kada je salo u pitanju. Borim se sa istim problemom pa znam.
Generalno, radi dosta cardio vjezbi, najbolje trcanje a ako to ne mozes iz bilo kojeg razloga, onda stepper ili biciklo. Eh sada, to ce ti generalno smanjiti tezinu, a ako to ne zelis nego zelis samo stomak, onda moras raditi iskljucivo na stomaku, dakle trbusnjaci i sve ostale vjezbe koje izoluju stomak. Na zalost, ovo ti nece pretvoriti salo u misic jer je to nemoguce, ali ce ti pomoci u potrosnji kalorija. I moras promjeniti ishranu, pazi da ne unosis previse masnoca. Najgori su pomfrit i coca-cola. Generalno gazirana pica sire zeludac tako da si poslije vise gladan i vise jedes.
trcanje...cardio vjezbe...trosenje kalorija..i salo je jedino moguce skinuti sa cijelog tijela..nikako parcijalno..pa imate arterije i vene po cijelom tijelu a ne samo po stomaku...
- skafiskafsnjak
#2280 Re: Teretana
Upravu si . Nazalost, salo na stomaku i bokovima prvo dobijemo, a zadnje odlazi ...
- plucna mahramica
#2281 Re: Teretana
Evo prvi rezultat sa googla:
http://www.thermolife.com/forum/f40/sci ... xcel-2672/
Vidim za avatar imas logo teretana.ba, za mene dovoljno, preporuka je da se vratis tamo i hvalis u-boss i sci-mentor jer nigdje drugo neces naci preporuku za te proizvode.
Last edited by plucna mahramica on 20/11/2011 21:20, edited 1 time in total.
-
motorola01
#2282 Re: Teretana
Ma dize vjerovatno na benchu 20kg vise i to je normalno s obzirom da tek pocinje..Za mjesec dana doci ce do nekog limita i onda ce mu cener u mjesec dana biti puna saka bradeL00d wrote:Nije mjesec nego 18 dana. I plus dize 20kg vishehljebarnik wrote:Nije problem dobiti 10kg za mjesec, samo to nije 10kg cistih misica ( a on nije ni rekao da je dobio samo misice ), tako da ne znam sta se palite.
edit:evo sad vidim da je mislio na bench..
- skafiskafsnjak
#2283 Re: Teretana
Ma lijepi ON Gold i Weider.
-
motorola01
#2284 Re: Teretana
Weider ti nije nesto.Ja sam uzimao megamass i nista od njega.Nije los zell volumen,ali to nije za pocetnike,odnosno on ti je vise za definiciju(barem sam ja koristio za definiciju)...L00d wrote:Ma lijepi ON Gold i Weider.
-
dobar,ti?
#2285 Re: Teretana
Weider je precjenjen trenutno. Za mene su ON i Universal od ovih sto sam probao najbolji
- Ady88
#2286 Re: Teretana
Eto provali me, pa kud stavi ovaj avatar mogao sam anonimno davati preporuke za sciMuscleplucna mahramica wrote:![]()
Evo prvi rezultat sa googla:
http://www.thermolife.com/forum/f40/sci ... xcel-2672/
Vidim za avatar imas logo teretana.ba, za mene dovoljno, preporuka je da se vratis tamo i hvalis u-boss i sci-mentor jer nigdje drugo neces naci preporuku za te proizvode.
@motorola01
Eto vec smo ustanovili ono sto nisam mogao licno dokazati tj. da dizem 15-20kg vise nego prije, znaci ostala jos tezina a i to vrlo lako mozemo posto bar za to imam dokaze.Sto se tice upala one su prosle nakon sedmicu/dvije nisam siguran jer sam ja u teretani skoro mjesec i po.
Hvala ti na savjetima ali ja ovakvu prehranu planiram do kraja novembra a kasnije cu smanjiti kad potrosim gainer, sto se tice spavanja 10 sati mi je minimalno posto se trening zavrsava oko 20h, jedem, popijem ove suplemente i posto znam da je spavanje jako bitno, odspavam minimalno 10sati.
- 4m3l
#2287 Re: Teretana
Sa_dy wrote:Samo se svadjate.![]()
Ima li ko kakav konkreVetan prijedlog, da se more udebeljiti?
Litar ulja (po zelji) dnevno pij i imat ces za 20 dana 50kg vise ..
Last edited by 4m3l on 20/11/2011 21:59, edited 1 time in total.
- Mjesanac
#2288 Re: Teretana
vox-populi wrote:
@Mjesanac,
stomak je inace najproblematicniji dio kod muskaraca kada je salo u pitanju. Borim se sa istim problemom pa znam.
Generalno, radi dosta cardio vjezbi, najbolje trcanje a ako to ne mozes iz bilo kojeg razloga, onda stepper ili biciklo. Eh sada, to ce ti generalno smanjiti tezinu, a ako to ne zelis nego zelis samo stomak, onda moras raditi iskljucivo na stomaku, dakle trbusnjaci i sve ostale vjezbe koje izoluju stomak. Na zalost, ovo ti nece pretvoriti salo u misic jer je to nemoguce, ali ce ti pomoci u potrosnji kalorija. I moras promjeniti ishranu, pazi da ne unosis previse masnoca. Najgori su pomfrit i coca-cola. Generalno gazirana pica sire zeludac tako da si poslije vise gladan i vise jedes.
fala na savjetima
-
motorola01
#2289 Re: Teretana
Eto da ne bude da te hocemo otrovat`,uzmi onda litar maslinovog(ono je zdravije) i strucu razevog hljeba poslije treninga4m3l wrote:Sa_dy wrote:Samo se svadjate.![]()
Ima li ko kakav konkreVetan prijedlog, da se more udebeljiti?
Litar ulja (po zelji) dnevno pij i imat ces za 20 dana 50kg vise ..
-
motorola01
#2290 Re: Teretana
Radi nesto jer ces se prije udebljati sa nekim treningom,nego tako kad nista ne radis.Od treninga i bilo kakvog fizickog rada ces ogladniti i vise ces jesti nego sad sto jedes i sto ti tijelo trazi...Sa_dy wrote:Ama ja ne treniram..jos ovih 62 kg jedva sto sam skupila, da i bRez tog ostanem.![]()
A ojom 4 u 3nesta baTina ce da radi, pij ti ulje.![]()
![]()
- 4m3l
#2291 Re: Teretana
Nista onda ostavi ulje, rokaj dnevno litar rakije to ce gliste ubiti 100%Sa_dy wrote:Pa to je problem sto ja jedem ko veLKa, al se ne debljam....ta mislis...da nemam gliste mozda.motorola01 wrote:Radi nesto jer ces se prije udebljati sa nekim treningom,nego tako kad nista ne radis.Od treninga i bilo kakvog fizickog rada ces ogladniti i vise ces jesti nego sad sto jedes i sto ti tijelo trazi...Sa_dy wrote:Ama ja ne treniram..jos ovih 62 kg jedva sto sam skupila, da i bRez tog ostanem.![]()
![]()
![]()
![]()
-
hljebarnik
#2292 Re: Teretana
Manje postova, vise zderanja !
- Ady88
#2293 Re: Teretana
hljebarnik wrote:Manje postova, vise zderanja !
- Industrialyzer
#2294 Re: Teretana
Sa_dy wrote:Pa to je problem sto ja jedem ko veLKa, al se ne debljam....ta mislis...da nemam gliste mozda.motorola01 wrote:Radi nesto jer ces se prije udebljati sa nekim treningom,nego tako kad nista ne radis.Od treninga i bilo kakvog fizickog rada ces ogladniti i vise ces jesti nego sad sto jedes i sto ti tijelo trazi...Sa_dy wrote:Ama ja ne treniram..jos ovih 62 kg jedva sto sam skupila, da i bRez tog ostanem.![]()
![]()
![]()
![]()
Imas kobru u dvanaestopalacnom crijevu
Jedi ti 4-5 puta dnevno , kvalitetno ( piletina , crveno meso , opcenito hranu bogatu bjelancevinama , ugljikohidratima , pa i mastima ) Nema teorije da se ne udebljas. Ja sam cijelog zivota bio mrsav , kost i koza , ono samo dusa u meni bila. Sad....
- plucna mahramica
#2295 Re: Teretana
Ne jedes pravilno... Metabolizam ti je trenutno u takvom stanju da vjerovatno brzo rjesava UH pa se trebas koncentrisati na zdrave masti i proteine. Organizam najbolje reaguje na sokiranje i trebas ga natjerati da se prilagodjava na razlicite situacije. Kriva unosa kalorija bi ti trebala biti sinusoidalnog oblika.Sa_dy wrote:
Pa to je problem sto ja jedem ko veLKa, al se ne debljam....ta mislis...da nemam gliste mozda.![]()
![]()
Takodjer, trebas provjeriti secer u krvi i status stitne zlijezde kako bi mogla da planiras dalje, ali sve se moze srediti uz malo volje.
- skafiskafsnjak
- Industrialyzer
#2297 Re: Teretana
Sa_dy wrote:Sfe ja to jedem..al ne debljam se.Industrialyzer wrote:Imas kobru u dvanaestopalacnom crijevu![]()
![]()
Jedi ti 4-5 puta dnevno , kvalitetno ( piletina , crveno meso , opcenito hranu bogatu bjelancevinama , ugljikohidratima , pa i mastima ) Nema teorije da se ne udebljas. Ja sam cijelog zivota bio mrsav , kost i koza , ono samo dusa u meni bila. Sad....![]()
@ maHramice a to da ne jedem pravilno je istina, preskacem dorucak, kafa i cigaga...Smookam puuno.
![]()
Al bas jedem sve, masno, slano, ljuto....meso pogotovo, hljeb....hljeb bih i uz pitu jela.
Elem vidis to znate biti fini i sHushati.![]()
![]()
![]()
ovo boldirano smanji , on ti daje samo osjecaj da si se najela dovoljno. Smanji cigare , doruckuj redovno i lagano
- skafiskafsnjak
#2298 Re: Teretana
Dorucak se strogo preporucuje pola sata nakon budjenja, eventualno sat. Znaci, ne da se MORA doruckovati, nego MORAS jesti ubrzo nakon ustajanja.I on MORA biti kvalitetan (citaj proteini + dobri UH). Ako vec moras hljeb da jedes, jedi manje i jedi crni hljeb . Vise puta jedi , a za uzine jedi voce neko .
Ja sam tako skinuo 12kg
A naravno, uz povecane aktivnosti ...
Ja sam tako skinuo 12kg
A naravno, uz povecane aktivnosti ...
- plucna mahramica
#2299 Re: Teretana
Pa eto, svjesna si problema, nema potrebe dalje pametovati. To sto ti 'jedes ko konj' po tvojoj percepciji, ne znaci apsolutno nista. Imas ljudi koji zive od hamburgera, pomfrita i kole pa nemaju grama sala ne sebi.
Jesti 'puno i svasta' je daleko od jesti pravilno. Ja ti garantujem da bih te udebljao za mjesec dana ako se budes pridrzavala upustava.
Jesti 'puno i svasta' je daleko od jesti pravilno. Ja ti garantujem da bih te udebljao za mjesec dana ako se budes pridrzavala upustava.
- skafiskafsnjak
#2300 Re: Teretana
ne svidja ti se sve too ... a svidja li ti se da imasss veeejjjiikkuuuu gguuuZZZiiccuuu ... ? Debeelaaa