Inace, jedan savjet. NE NARUCUJTE nista BEZ TRACKING NUMBERA.
Ja narudzbe iz Njemacke i GB ne prihvatam bez TN pa makar i platio 2-3 dolara vise artikal. Jednostavno takve posiljke imaju PRIORITET i rijetko kada se zagube.
Moderator: anex
ufff wrote:hocu da kupim majicu jedne iz danske,zanima me hocu li placati carinu. majica sa dostavom 40 e
Ja sam naručil rukavice boksačke paket je bio dimenzija 100x50bull21 wrote:Danas došla knjiga iz UK. Čekao mjesec dana, ni na vrata je nisu donjeli nego sam morao ići u poštu...
Još malo pa će nas slati direktno na aerodrom po pošiljke...
Jasno mi je to, ali tracking radi samo do izlaza iz UK, i za Sloveniju i DE govorim na osnovu prijasnjeg iskustva s navedenih stranica, vidim da je i neko s predhodnih postova imao problema sa jaknom, pa na to se odnosilo moje pitanje, moze li se kako gdje istraziti, i dal' postoji mogucnost da je u posti npr a da postar nije donio na adresu niti ostavio zuti papiricun1ted wrote:Kosulja nije stigla u BIHNe moze se desiti da iz Slovenije krene avionom a da ne stigne u BIH. I u Sloveniji se taj paket evidentira..
Hvala na info, i refund je bio brz, tako da ima smislaun1ted wrote:Rekoh ti da ne posoji sansa da je uslo u BIH a da ti to ne znas. Onaj ko ti je poslao artikal 100% moze saznati gdje je zadnji trag artikla i da li je krenuo iz Slovenije za BIH.
Takve posiljke nemaju prioritet nego se samo prate, prioritet imaju samo zurne posiljke...Razlika izmedju posiljke sa tracking brojem i obicne je u tome sto sa trackingom se kao sto vec rekoh posiljka prati i ako se izgubi onda posiljatelj pise potraznicu i paket se pokusava naci putem broja...ako se paket ne nadje onda je posta duzna da isplati vrijednost paketa koja se navede prilikom slanja..razlika je u tome,a ne u postupanju..123456789 wrote:Ako je cekas toliko dana neces je ni dobitiTrazi reofund i zaprijeti da ces pokrenuti paypal dispute. Ako nista ne jave otvori case 44ti dan
Inace, jedan savjet. NE NARUCUJTE nista BEZ TRACKING NUMBERA.
Ja narudzbe iz Njemacke i GB ne prihvatam bez TN pa makar i platio 2-3 dolara vise artikal. Jednostavno takve posiljke imaju PRIORITET i rijetko kada se zagube.
Ja sam po struci postar tako da znam zakon postanskog prometa, osim ako se nije mjenjao,a u to sumnjam...a ja narucim dvije stvari od istog sellera koji zahtjeva odmah placanje, salje isti dan posiljke jedna stigne za 25 dana, druga 40, tako da.....un1ted wrote:Netacno! Naruci dvije iste stvari od par dolara od istog prodavaca, za istu stvar nadoplati 1-2$ za tracking number i provjeir koja ce prije doci