ETF

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply

Koji smjer odabrati na ETF-u:

1. RI - informatika
133
50%
2. EE - elektroenergetika
43
16%
3. TK - telekomunikacije
33
12%
4. AiE - automatika i elektronika.
56
21%

Total votes: 265

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2276 Re: ETF

Post by hrasno38 »

_Reds_ wrote:Na nekim temam si pričao o derbijima od prije rata.
ja i :? znaci ako se bunim protiv nepravdi u skolstvu, protiv sliedzija u obrazovanju automatski znaci da sam nezavrseni student i da studiram 30 godina.....umno nema sta :-) doduse i jesu raritetni ljudi u nasoj drzavi koji za bilo sta podizu glas i pokusavaju da skrenu paznju na nepravilnosti u svim sferama drustva.
Calrenas

#2277 Re: ETF

Post by Calrenas »

Mišo_Kovač wrote:
Calrenas wrote:Da li ko daje instrukcije iz linearnih sitema automatskog upravljanja (LSAU)? Treba prijateljici, no nigdje ne moze naci. Potrebno je razjasniti nekoliko nedoumica, nista specijalno.
Deder pitanja, da vidimo znamol odgovor ili mozda gdje se odgovor krije :D
Budem je pitao, pa svakako postam. Hvala na (ekspresnom) odgovoru.
RJ57

#2278 Re: ETF

Post by RJ57 »

postavi sliku jaranice, ako je čemu naučiće momentalno najmanje pedesetorica taj LSAU :D
Mišo_Kovač

#2279 Re: ETF

Post by Mišo_Kovač »

Automatičarke su najbolje cure, u svakom pogledu :D Tako kaže profesor Mujo :evil:
S4mpion

#2280 Re: ETF

Post by S4mpion »

Prema najnovijim informacijama, od 800 zarobljenika koji su prijavljeni na kurs "Inženjerska" Matematika 2, tek njih 10-ak % je uspjelo dogurati do pismenog dijela završnog ispita, od čega je tek oko 5% njih steklo pravo na usmeni dio završnog ispita, gdje je opet jedan dio njih eliminisan tako da je procenat studenata koji su položili predmet "Inženjerska" matematika 2 u sklopu redovnih rokova negdje između 2% i 3%.

Zamislite samo posao gdje se vaša efikasnost vrti između 2 i 3%, a uredno vam je plaćen kao da vam je efikasnost 99%, još uz to imate i poštovanje i ugled.

Danas je 2.7., plata je vjerovatno legla i Fatkiću, a i Konjiciji, tako da je sve u najboljem redu.
pinkman

#2281 Re: ETF

Post by pinkman »

S4mpion wrote:Prema najnovijim informacijama, od 800 zarobljenika koji su prijavljeni na kurs "Inženjerska" Matematika 2, tek njih 10-ak % je uspjelo dogurati do pismenog dijela završnog ispita, od čega je tek oko 5% njih steklo pravo na usmeni dio završnog ispita, gdje je opet jedan dio njih eliminisan tako da je procenat studenata koji su položili predmet "Inženjerska" matematika 2 u sklopu redovnih rokova negdje između 2% i 3%.

Zamislite samo posao gdje se vaša efikasnost vrti između 2 i 3%, a uredno vam je plaćen kao da vam je efikasnost 99%, još uz to imate i poštovanje i ugled.

Danas je 2.7., plata je vjerovatno legla i Fatkiću, a i Konjiciji, tako da je sve u najboljem redu.
:D Nevjerovatno. Pazi ovo:
Although Stanford has a regular grading policy where undergraduate students can get A, B, C, and D grades, there are no F grades given.
A, B, C i D ocjene su prolazne, a F dobijes kad padnes ispit, ali na Stanfordu niko ne dobije grade F :D

Eto i da nije tacan izvor, opet sigurno ne postoji predmet gdje je prolaznost ispod 60-70%.
klixoris

#2282 Re: ETF

Post by klixoris »

U svim normalnim zemljama, ako je losa prolaznost na nekom predmetu, profesor odgovara i daje pojasnjenje zasto je to slucaj. Polazi se od pretpostavke da profesor studentima ne prenosi znanje dovoljno kvalitetno.
Jedino ovdje losa prolaznost na nekom predmetu ili fakultetu znaci da je to "kvalitetan" i ozbiljan predmet/profesor/fakultet :roll:
bezVolana

#2283 Re: ETF

Post by bezVolana »

jes ovo interesantno citati kad si sve zavrsio i ne dotice te pretjerano sto jadni studenti moraju poalgati im2 :novine: :lol:
mixone1995

#2284 Re: ETF

Post by mixone1995 »

Malo je offtopic, al' me zanima sta bi sa onim novim zakonom o visokom obrazovanju, dokle je, sta je? hoce li se ikako usvojiti, jel' iko pratio? :)
KIseljak12

#2285 Re: ETF

Post by KIseljak12 »

bezVolana wrote:jes ovo interesantno citati kad si sve zavrsio i ne dotice te pretjerano sto jadni studenti moraju poalgati im2 :novine: :lol:
Jelde :D
bezVolana

#2286 Re: ETF

Post by bezVolana »

KIseljak12 wrote:
bezVolana wrote:jes ovo interesantno citati kad si sve zavrsio i ne dotice te pretjerano sto jadni studenti moraju poalgati im2 :novine: :lol:
ljepota majkemi. ne bi se vratila na faks nema para :D

a im2 sam polozila vise srecom nego pamecu. bio je neki set zadataka koje sam uspjela prevjezbati pred taj popravni i navucem tu 10 bodova za prolaz, usmeni mi je u mutnom sjecanju samo znam da je bio trauma.
imala sam i tezih i traumaticnijih ispita u nastavku skolovanje (aie)

jedan bivsi kolega je sad asistent, on kaze da su kriterije spustili u odnosu na nasu generaciju.
pinkman

#2287 Re: ETF

Post by pinkman »

klixoris wrote:U svim normalnim zemljama, ako je losa prolaznost na nekom predmetu, profesor odgovara i daje pojasnjenje zasto je to slucaj. Polazi se od pretpostavke da profesor studentima ne prenosi znanje dovoljno kvalitetno.
Jedino ovdje losa prolaznost na nekom predmetu ili fakultetu znaci da je to "kvalitetan" i ozbiljan predmet/profesor/fakultet :roll:
Pa Computer Science studenti u svijetu razmisljaju kako da naprave novu aplikaciju koja ce da mijenja svijet, a kod nas razmisljaju kako poloziti matematiku :D
Dosadno mii

#2288 Re: ETF

Post by Dosadno mii »

bezVolana wrote:
KIseljak12 wrote:

a im2 sam polozila vise srecom nego pamecu. bio je neki set zadataka koje sam uspjela prevjezbati pred taj popravni i navucem tu 10 bodova za prolaz, usmeni mi je u mutnom sjecanju samo znam da je bio trauma.

jedan bivsi kolega je sad asistent, on kaze da su kriterije spustili u odnosu na nasu generaciju.
Asistent na matematici ili na tim aie predmetima
Mišo_Kovač

#2289 Re: ETF

Post by Mišo_Kovač »

Šta je to traumatičnije na automatici :D Digitalna kod jasne, mozda. Ostalo je sve razumno :D Doduše, ni IM3 parcijale kod Omera nisu bile lagane, ne znam kako je sad, al to je to :D
bluesjunior

#2290 Re: ETF

Post by bluesjunior »

činjenica je da tamo svakavi kreteni glume profesore (kao i prije cca 30 godina kad sam to završio...) al brate ni djeca ne uče kako treba, danas poored interneta,besplatnih knjiga...ne znam
Dosadno mii

#2291 Re: ETF

Post by Dosadno mii »

Pa do profesora je da usmjeri djecu da uče kako treba.
S4mpion

#2292 Re: ETF

Post by S4mpion »

bezVolana wrote:
KIseljak12 wrote:

Kolega te je slagao. Ako je, kojim slučajem, taj kolega asistent na matematici, slagao te je debelo. :mrgreen:
S4mpion

#2293 Re: ETF

Post by S4mpion »

Fatkić je efikasniji kao strani agent nego kao profesor.

Efikasnost uništavanja omladine i potencijalne radne snage mu je 97%, dok mu je efikasnost podučavanja tek 2-3%, zapravo nije ni toliko, nije ni 0.2% jer studenti polože učeći gomilu zadataka napamet. Onih 0.2% su možda genijalci koji kontaju matematiku toliko dobro da bi mogli biti naučnici, ali je li poenta ETF-a da se eliminišu svi oni koji imaju predispozicije da budu inženjeri, ali ne i naučnici?

Vjerujem da bi naši studenti u Zagrebu i Beogradu prolazili mnogo bolje koliko god predmet bio složeniji.
hrasno38

#2294 Re: ETF

Post by hrasno38 »

S4mpion wrote:Fatkić je efikasniji kao strani agent nego kao profesor.

Efikasnost uništavanja omladine i potencijalne radne snage mu je 97%, dok mu je efikasnost podučavanja tek 2-3%, zapravo nije ni toliko, nije ni 0.2% jer studenti polože učeći gomilu zadataka napamet. Onih 0.2% su možda genijalci koji kontaju matematiku toliko dobro da bi mogli biti naučnici, ali je li poenta ETF-a da se eliminišu svi oni koji imaju predispozicije da budu inženjeri, ali ne i naučnici?

Vjerujem da bi naši studenti u Zagrebu i Beogradu prolazili mnogo bolje koliko god predmet bio složeniji.
Fatkic je klasicni "obrazovni fasista" i ja mu zelim sve najgore u zivotu a kako sam vido ovdje je neko napisao da bi trebao ove godine da ode u penziju napokon jer su prekresene sve norme sto se tice duzine njegovog radnog staza. I da hoce jos sa sobom da povede Aksamovica i dekana Konjiciju pa da ETF makar malo prodise.
Mišo_Kovač

#2295 Re: ETF

Post by Mišo_Kovač »

Šta imaš protiv Abdulaha? Čovjek je ronaldo za elektroniku. Jedan kroz jedan fer profesor. Samim je, manje vise, takodjer regularan lik. :roll:
KIseljak12

#2296 Re: ETF

Post by KIseljak12 »

bezVolana wrote:
KIseljak12 wrote:

Vjerujem ti, ne bih sad tamo ni pod prisilom usao :D
hrasno38

#2297 Re: ETF

Post by hrasno38 »

Mišo_Kovač wrote:Šta imaš protiv Abdulaha? Čovjek je ronaldo za elektroniku. Jedan kroz jedan fer profesor. Samim je, manje vise, takodjer regularan lik. :roll:
Kao profesor OK ali kao prodekan....je jedna sasvim druga prica i Abdulah otprilike je dirigent Konjiciji sa mnostvom pogresnih poteza!
pirmin

#2298 Re: ETF

Post by pirmin »

Mišo_Kovač wrote:Automatičarke su najbolje cure, u svakom pogledu :D Tako kaže profesor Mujo :evil:
Kako ni jedna ne zaluta do firme gdje ja radim? :cry:

:D
Mišo_Kovač

#2299 Re: ETF

Post by Mišo_Kovač »

pirmin wrote:
Mišo_Kovač wrote:Automatičarke su najbolje cure, u svakom pogledu :D Tako kaže profesor Mujo :evil:
Kako ni jedna ne zaluta do firme gdje ja radim? :cry:

:D
Gdje radiš :D Vecina ovih sto ih ja znam ganjaju ili embedded ili regulare software development, rijetko se koja bavi bašbaš automatikom :D
pirmin

#2300 Re: ETF

Post by pirmin »

Mišo_Kovač wrote: Gdje radiš :D Vecina ovih sto ih ja znam ganjaju ili embedded ili regulare software development, rijetko se koja bavi bašbaš automatikom :D
Zezam se malo :D , u jednoj beckoj firmi radim, automatizacija izmedju ostalog.
Dominantno muska bransha, dzaba je. :sad:
Post Reply