PipiDugaDevetka wrote:Može se smijeniti bilo koji PEV tako što iznenada umre, ukoliko podnese zahtjev da ne želi više biti PEV, ukoliko ima više od 60 godina (ili 65-zaboravio sam šta piše u Zakonu), ukoliko bude uhvaćen-a u kriminalnim radnjama kao što je kradja zajedničlog novca, ukoliko se predozira,...ukoliko presauga sa maliganima,...Bellica wrote:Sami ste krivi, kod nas funkcionise i to jako dobro, samo sto vi u zgradi ne mozete da se dogovorite pa da vam funkcionise, pustili ste da vam propada imovina i ocekujete da vam to neko dodje popraviti, a vi etazni vlasnici ste vlasnici te zgrade i ne vodite racuna o istoj.mikimiki5 wrote:kod nas se vise ne zna tko je.. nista ne funkcionira, cini mi se da je tako u vecini zgrada.
Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
- novi.dan.nova.nafaka
#2276 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
-
Bellica
#2277 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Sve ja to znam PIPI, ali ako covjek umre, EV izaberu novog PEV, ako podnese zahtjev u kojem ne zeli vise biti PEV, opet EV biraju novog, ako ima vise od 60 godina, opet EV biraju novog PEV, ako krade, EV ga smjene pa izaberu novog, ako se predozira, EV ga smijene jer ne zele imati narkomana za PEV pa izaberu novog PEV. Ima li jos nesto nejasno???? NIKO OSIM EV NE MOZE SMIJENITI PEV IZ NEKOG ULAZA. I sam kazes da je zgrada privatna svojina EV, pa sta onda ima neko sa strane da se petlja u izbor PEV u toj istoj zgradi????PipiDugaDevetka wrote:Može se smijeniti bilo koji PEV tako što iznenada umre, ukoliko podnese zahtjev da ne želi više biti PEV, ukoliko ima više od 60 godina (ili 65-zaboravio sam šta piše u Zakonu), ukoliko bude uhvaćen-a u kriminalnim radnjama kao što je kradja zajedničlog novca, ukoliko se predozira,...ukoliko presauga sa maliganima,...ukoliko je više mandata od po 4 godine PEV-ovao/la. Nekima je ovo deseta godina da PEVuju slizani sa upraviteljem,...nahapali se, a sve pod zaštitom upravitelja i Ministarstva. Vi ne shvatate da ste VI glavna kočnica u održavanju zgrada i prve će najuriti građani/EV vas sa posla.Bellica wrote:Sami ste krivi, kod nas funkcionise i to jako dobro, samo sto vi u zgradi ne mozete da se dogovorite pa da vam funkcionise, pustili ste da vam propada imovina i ocekujete da vam to neko dodje popraviti, a vi etazni vlasnici ste vlasnici te zgrade i ne vodite racuna o istoj.mikimiki5 wrote:kod nas se vise ne zna tko je.. nista ne funkcionira, cini mi se da je tako u vecini zgrada.
- novi.dan.nova.nafaka
#2278 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Bravo djevojko, odličan odgovor. Nije mi jasno kako se pojedinci vrte vazda oko praktično istih stvari - vlasnik si stana, a nije te briga za mozaik čiji je tvoj stan dio. E pa jarane, ko ti je kriv onda !?!?Bellica wrote:Sve ja to znam PIPI, ali ako covjek umre, EV izaberu novog PEV, ako podnese zahtjev u kojem ne zeli vise biti PEV, opet EV biraju novog, ako ima vise od 60 godina, opet EV biraju novog PEV, ako krade, EV ga smjene pa izaberu novog, ako se predozira, EV ga smijene jer ne zele imati narkomana za PEV pa izaberu novog PEV. Ima li jos nesto nejasno???? NIKO OSIM EV NE MOZE SMIJENITI PEV IZ NEKOG ULAZA. I sam kazes da je zgrada privatna svojina EV, pa sta onda ima neko sa strane da se petlja u izbor PEV u toj istoj zgradi????
Sve je do nas samih - do PEV-ova, ili što neko reče krivi su stanari (uz PDD opasku - nemojte taj pojam miješati sa rudnikom Stanari
Onda, kad se još zna da imaš dio ljudi/hajvana koji će bacit' smeće u liftu i ispred ulaza, nepoštovati kućni red i ostalo sve je jasno. Kakvi smo, situacija nam je odlična!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2279 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
FCK*, znači, moj PEV koji ove godine navršava 8 banki života ostaje PEV uprkos tome što je pismeno izjavio da ''ne želi više biti PEV i da stanari (ne radi se o rudniku kod Doboja) neće ili ne mogu da izaberu novog PEV-a između sebe''.
Vot abaut PRINUDNI PEV?
Još će nas jahati sa ovim šupkom Enverom Muharemovićem, vlasnikom i direktorom FAMOS-GRADNJE, na čelu.
Još ćemo biti zarobljeni od strane prigradskog seljaka iz Kijeva-općina Trnovo što je čitav život krao.
Bruka i sramota.
Tamo onom narkomani zarobili neboder sa sedamdesetak stanova, moja mala zgrada zarobljena od šupaka koji se ''bave biznisom'' i bistre politiku.
Koliko u ovom gradu ima još zarboljenih zgrada? Sam bog zna?
Jedno, znam da ni marke više neću dati za upravitelje kao što ni ne dajem evo već 4. godina.
Ne postoje za mene. Sud mi ne može ništa jer Izvršno odjeljenje tog Suda nije sposobno da izvrši ovrhu.
Džaba ste krečili sve ovo vrijeme.
Vot abaut PRINUDNI PEV?
Još će nas jahati sa ovim šupkom Enverom Muharemovićem, vlasnikom i direktorom FAMOS-GRADNJE, na čelu.
Još ćemo biti zarobljeni od strane prigradskog seljaka iz Kijeva-općina Trnovo što je čitav život krao.
Bruka i sramota.
Tamo onom narkomani zarobili neboder sa sedamdesetak stanova, moja mala zgrada zarobljena od šupaka koji se ''bave biznisom'' i bistre politiku.
Koliko u ovom gradu ima još zarboljenih zgrada? Sam bog zna?
Jedno, znam da ni marke više neću dati za upravitelje kao što ni ne dajem evo već 4. godina.
Ne postoje za mene. Sud mi ne može ništa jer Izvršno odjeljenje tog Suda nije sposobno da izvrši ovrhu.
Džaba ste krečili sve ovo vrijeme.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2280 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Fakat, koliko u gradu ima još ''zarobljenih zgrada'' gdje su PEV-ovi ''slizani'' sa direktorima upraviteljskih firmi?
Ne tangira ih novousvojeni zakon i oni su vječni-nezamjenjivi. Sjekira im u medu, a pčelice radilice donose med u visini 0,38KM/m2 ili ako ZKS nema lift 0,25KM/m2.
Čeka se dan kada će pčelice radilice skupno da se u roju ustreme na zarobitelje.
Vuk na ovcu svoje pravo ima.
Ka tiranin na slaba covjeka: Al tirjanstvu stati nogom za vrat,
Dovesti ga k poznaniju prava,
To je ljudska duznost najsvetlija!
da ne ideš malen
ispod zvijezda!
Pusti
da cijelog tebe prođe
blaga svjetlost zvijezda!
Da ni za čim ne žališ
kad se budeš zadnjim pogledima
rastajo od zvijezda!
Na svom koncu
mjesto u prah
prijeđi sav u zvijezde!
Ne tangira ih novousvojeni zakon i oni su vječni-nezamjenjivi. Sjekira im u medu, a pčelice radilice donose med u visini 0,38KM/m2 ili ako ZKS nema lift 0,25KM/m2.
Čeka se dan kada će pčelice radilice skupno da se u roju ustreme na zarobitelje.
Vuk na ovcu svoje pravo ima.
Ka tiranin na slaba covjeka: Al tirjanstvu stati nogom za vrat,
Dovesti ga k poznaniju prava,
To je ljudska duznost najsvetlija!
da ne ideš malen
ispod zvijezda!
Pusti
da cijelog tebe prođe
blaga svjetlost zvijezda!
Da ni za čim ne žališ
kad se budeš zadnjim pogledima
rastajo od zvijezda!
Na svom koncu
mjesto u prah
prijeđi sav u zvijezde!
- PipiDugaDevetka
#2281 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Svaki onaj koji krv, znoj i suze propišao dok je zaradio i kupio svoj stan u svojoj ZKS (Zgradi Kolektivnog Stanovanja), a ne brine se o recimo, Godišnjem izvještaju upravitelja, ne kontroliše ga ili ga uopšte ne vidi, jeste LEVAT.
- bpsang
#2282 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Mi smo ovdje trojka koja se vrti u krug i dokazuje ko če koga prije ujesti za rep.
Molim vas lijepo sad čovjek rece da ne mozeš sataviti ni trečonu ili polovinu da im vola pečenog okreneš pred ulazom
Zar ne shvatate da se ljudi koji su vec u godinama boje i strahuju za svoje zdravlje, jer ce ga ta ista ili njeni mentori prebiti ,a sta kad te prebiju, ko odgovara NEURAČUNJLIVA OSOBA,Dajte vise ne budite smiješni , meni treba policiska pratnja da obidjem zgradu i nositi zakon i svakom pojedinom objasniti sta mu je duznost.Mi obični gradjani nemamo rupu na sviralu a vi svi koji ste se dokopali fotelje imate, a imate i argumente,da optuzujete nas, platiše i neplatiše, Zašto ne osnujete jednu službu koja če biti u sastavu MSP a da radi na strani oštečenih gradjana ,koji nisu u stanju iz nadprirodnih sila ostvariti tih 51 % Zasto u svom zakonu niste odredili mandat od te nesretne 4 godine i tu bi bio kraj svim mukama.
Kad meni moze jedan PEV reči MENE NIKO NE MOZE SMIJENITI I JA NEČU NIKAD ODRZATI ZBOR STANARA ,sta to treba da znači, da ja svoj život polažem na kocku,da je smijenim
Gospodo iz MSP , ogromnu rupu u zakonu imate ,i dok je ne zakrpite mi obični če mo biti ti koji ispastamo.
Od ove priče ko je za sta nista nemate ,samo produbljujete Jaz medju običnim stanovnistvom.
Ako je vama u cilju da ovakvi PEV-ovi rade za vas i vase dobro neka vam je na čast.Ovakvi PEV-ovi ne rade za dobrobit gradjana, nego za dobrobit MSP I (UPRAVITELJA koji su otpad drustva), i da ne bi harali i ubijali po gradovima izmišljeno im je zanimanje Upravitelji .
Molim vas lijepo iziritirali ste me stalnom pričom , mi smo ti koji smo ih postavili ,nismo mi nego vi i vasi zakoni.
Mjenjajte zakone, al vraga od čega če te vi živjeti ako nema trulih zakona, molim vas lijepo po kom ostovu se moj STAN kategorise u zajednicki prostor, PO KOM OSNOVU JER JE TO MOJ STAN UKNJIZEN U SUD- BiH, po kom OSNOVU MENI a i vama svima Upravitelj odredjuje cifru plačanja zajedničkih dijelova zgrade od 65 kvadrata. Zar vi mislite da su svi ludi a da ste samo vi pametni ,Ene moze to tako, Moj stan je za vas po vasem zakonu zajednička prostorija iako u katastru je imenovan na moje ime i prezime.
Gospodo vi i dalje uzimate HARAČ , mi obični gradjani plačamo KIRIJU KAO STO SMO JE PLAČALI I PRIJE DVADESET GODINA al onda se znalo kome je plačamo ali sada ne ,sad plačamo LOPOVE, NARKOMANE I OSTALU ....B
HVALA NA RAZUMJEVANJU .
Molim vas lijepo sad čovjek rece da ne mozeš sataviti ni trečonu ili polovinu da im vola pečenog okreneš pred ulazom
Zar ne shvatate da se ljudi koji su vec u godinama boje i strahuju za svoje zdravlje, jer ce ga ta ista ili njeni mentori prebiti ,a sta kad te prebiju, ko odgovara NEURAČUNJLIVA OSOBA,Dajte vise ne budite smiješni , meni treba policiska pratnja da obidjem zgradu i nositi zakon i svakom pojedinom objasniti sta mu je duznost.Mi obični gradjani nemamo rupu na sviralu a vi svi koji ste se dokopali fotelje imate, a imate i argumente,da optuzujete nas, platiše i neplatiše, Zašto ne osnujete jednu službu koja če biti u sastavu MSP a da radi na strani oštečenih gradjana ,koji nisu u stanju iz nadprirodnih sila ostvariti tih 51 % Zasto u svom zakonu niste odredili mandat od te nesretne 4 godine i tu bi bio kraj svim mukama.
Kad meni moze jedan PEV reči MENE NIKO NE MOZE SMIJENITI I JA NEČU NIKAD ODRZATI ZBOR STANARA ,sta to treba da znači, da ja svoj život polažem na kocku,da je smijenim
Gospodo iz MSP , ogromnu rupu u zakonu imate ,i dok je ne zakrpite mi obični če mo biti ti koji ispastamo.
Od ove priče ko je za sta nista nemate ,samo produbljujete Jaz medju običnim stanovnistvom.
Ako je vama u cilju da ovakvi PEV-ovi rade za vas i vase dobro neka vam je na čast.Ovakvi PEV-ovi ne rade za dobrobit gradjana, nego za dobrobit MSP I (UPRAVITELJA koji su otpad drustva), i da ne bi harali i ubijali po gradovima izmišljeno im je zanimanje Upravitelji .
Molim vas lijepo iziritirali ste me stalnom pričom , mi smo ti koji smo ih postavili ,nismo mi nego vi i vasi zakoni.
Mjenjajte zakone, al vraga od čega če te vi živjeti ako nema trulih zakona, molim vas lijepo po kom ostovu se moj STAN kategorise u zajednicki prostor, PO KOM OSNOVU JER JE TO MOJ STAN UKNJIZEN U SUD- BiH, po kom OSNOVU MENI a i vama svima Upravitelj odredjuje cifru plačanja zajedničkih dijelova zgrade od 65 kvadrata. Zar vi mislite da su svi ludi a da ste samo vi pametni ,Ene moze to tako, Moj stan je za vas po vasem zakonu zajednička prostorija iako u katastru je imenovan na moje ime i prezime.
Gospodo vi i dalje uzimate HARAČ , mi obični gradjani plačamo KIRIJU KAO STO SMO JE PLAČALI I PRIJE DVADESET GODINA al onda se znalo kome je plačamo ali sada ne ,sad plačamo LOPOVE, NARKOMANE I OSTALU ....B
HVALA NA RAZUMJEVANJU .
- PipiDugaDevetka
#2283 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Niko mi ne objasni kako to da ja kao pojedinac kod FAMOS-GRADNJINOG podizvođača postignem cijenu za ugradnju interfona oko 1000KM za trospratnu zgradu, a FAMOS-GRADNJA koja ima stotine ulaza postigne cijenu 1500KM. To je suludo, da se pare daju upravitelju FAMOS-GRADNJI. Takvo poslovanje je direktan udar na sistem upraviteljstva. Umjesto da oni što ugovaraju ugradnju stotine interfona postignu cijenu sa diskontom nekim, meni podizvođač kao pojedincu izlazi u susret.
I sve regularno.
@vryzas,
imaš mudre i sposobne komšije koje se brinu za svoju imovinu. Odhebali upravitelje! Bravo. Ima se naučiti šta od njih.
I sve regularno.
@vryzas,
imaš mudre i sposobne komšije koje se brinu za svoju imovinu. Odhebali upravitelje! Bravo. Ima se naučiti šta od njih.
- bpsang
#2284 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
PA JEDINO DOBRO-LOŠE sto su upravitelji uradili je da su ugradili interfone , pitam se kome su ih ugradili i za sto sluze,a sluze da mogu ulaziti svi koji su ulazili i bez interfona, to bi bilo jedino ulaganje koje je nepotrebno bas kao i sami UPRAVITELJI ,kome oni upravljaju nama etaznim vlasnicima koji smo kupili te stanove za svoj novac. i sad ko oni treba da upravljaju tim stanovima.Pitam se do kada ce se ovaj narod pljackati do besvjesti .PipiDugaDevetka wrote:Niko mi ne objasni kako to da ja kao pojedinac kod FAMOS-GRADNJINOG podizvođača postignem cijenu za ugradnju interfona oko 1000KM za trospratnu zgradu, a FAMOS-GRADNJA koja ima stotine ulaza postigne cijenu 1500KM. To je suludo, da se pare daju upravitelju FAMOS-GRADNJI. Takvo poslovanje je direktan udar na sistem upraviteljstva. Umjesto da oni što ugovaraju ugradnju stotine interfona postignu cijenu sa diskontom nekim, meni podizvođač kao pojedincu izlazi u susret.
I sve regularno.
@vryzas,
UPRAVITELJI SU IZMISLJENI DA UZIMAJU A DA NISTA NE RADE.Svi su kivni na te UPRAVITELJE,jer ako ti ne daj boze rikne ventil na radijatoru,a pozoves se na toplanu oni te glatko odbiju riječima AKO VAM MOGU UPRAVITELJI MJENJATI RADIJATORE NEKA VAM ZAMJENE I VENTIL..E ,to je ta nizgladjena situacija izmedju KIRIJAŠA UPRAVITELJA I FIRMI KOJE SU NEKADA ODRZAVALE ZGRADE KAO STO JE BIO JEDINSTVEN PRIJE RATA SARAJEVO-STAN .samo da se vratim na Interfon nosim 6 kesa iz shopinga ,vrata zakljucana ,a svaki prosijak ili bilo ko drugi koji nije stanar u zgradi usao je bez problema, pitam se zasto se vrata danju zakljucavaju,zar nije pametnije da se zakljucavaju noču a danju da budu otkljucana jer ionako ulazi svako , jos i spavaju po liftovima.I taj interfon sto sam platio u tri ili četiri rate mogao sam sam ugraditi jos sa kamerom,a sad mi debilni majmuni zvone da im otvorim vrata , ima da ga izčupam iz lezista pa nek onda zvoni.Al meni više nece.
- bpsang
#2285 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
e, moj PDD ,Da znaš koliki je,@vryzas, nije ni čudo što upravitelji bježe od njega ,a i kad komsiji kaze da je tako ne smiju ga ni pogledati u lice jer bi vrat polomili 
- novi.dan.nova.nafaka
#2286 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Opet sami sebi skačemo u stomak i ponovo se vrtimo u krug. Nisu krivi upravitelji, već PEV (i samim tim bilo kojih 51% koji su saglasni sa tim što upravo on/ona vrši tu dužnost) - zašto PEV nije obišao 3 firme i tražio druge ponude osim te koja je na kraju realizovana !? Mi smo nedavno u ulazu radili vrata, raspitali se na par mjesta koliko košta i na kraju nam je upravitelj uradio taj posao. Za istu cijenu kao i ostali, plus što nas je kreditirao!!! Razlog: pa u minusu smo sa dugovanjima, i ljudi nam izašli u susret. Dakle, beskamatni kredit smo dobili od upravitelja!bpsang wrote:PA JEDINO DOBRO-LOŠE sto su upravitelji uradili je da su ugradili interfone , pitam se kome su ih ugradili i za sto sluze,a sluze da mogu ulaziti svi koji su ulazili i bez interfona, to bi bilo jedino ulaganje koje je nepotrebno bas kao i sami UPRAVITELJI ,kome oni upravljaju nama etaznim vlasnicima koji smo kupili te stanove za svoj novac. i sad ko oni treba da upravljaju tim stanovima.Pitam se do kada ce se ovaj narod pljackati do besvjesti .PipiDugaDevetka wrote:Niko mi ne objasni kako to da ja kao pojedinac kod FAMOS-GRADNJINOG podizvođača postignem cijenu za ugradnju interfona oko 1000KM za trospratnu zgradu, a FAMOS-GRADNJA koja ima stotine ulaza postigne cijenu 1500KM. To je suludo, da se pare daju upravitelju FAMOS-GRADNJI. Takvo poslovanje je direktan udar na sistem upraviteljstva.
UPRAVITELJI SU IZMISLJENI DA UZIMAJU A DA NISTA NE RADE.
Dakle, nije do upravitelja - već do svih vas koji birate PEV-a i do samog PEV-a je. Živjeli...
- bpsang
#2287 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
UPRAVITELJI SU IZMISLJENI DA UZIMAJU A DA NISTA NE RADE.[/quote] Opet sami sebi skačemo u stomak i ponovo se vrtimo u krug. Nisu krivi upravitelji, već PEV (i samim tim bilo kojih 51% koji su saglasni sa tim što upravo on/ona vrši tu dužnost) - zašto PEV nije obišao 3 firme i tražio druge ponude osim te koja je na kraju realizovana !? Mi smo nedavno u ulazu radili vrata, raspitali se na par mjesta koliko košta i na kraju nam je upravitelj uradio taj posao. Za istu cijenu kao i ostali, plus što nas je kreditirao!!! Razlog: pa u minusu smo sa dugovanjima, i ljudi nam izašli u susret. Dakle, beskamatni kredit smo dobili od upravitelja!
Dakle, nije do upravitelja - već do svih vas koji birate PEV-a i do samog PEV-a je. Živjeli...[/quote]
Apsolutno se ne slazem sa ovom konstatacijom...Da su UPRAVITELJI ZLATNI KAO STO VI TVRDITE ,ne bi pored redovnog mjesecnog odrzavanja liftova sutradan oba bila u kvaru ,Pazi koja slučanost,Da bi sljedeceg dana dosli šponovo i ponovo skinuli sa računa,DAJTE MOLIM VAS PA NISMO MI SLIJEPI...
zar je u prilogu UPRAVITELJU da ima sposobnu ili nesposobnu PEV, naravno nesposobnu, jer sposoban če traziti garanciju za obavljen posao.
Toliko malverzacija ima oko zgrada da su oni u stanju da sve funkcionise kako treba ali če cvaki dan dolaziti i navodno nesto čeprkati ne bi li sa računa skinuli sve sto mogu.
Mene koji apsolutno nemam nista sa zgradom jedino sto plačam redovno ti isti UPRAVITELJI pitaju a sta to mi treba da uradimo po zavrsetku intervencije na toplovodu centralnog grijanja, NE GOSPODO OD MENE TO NECETE SAZNATI IAKO ZNAM A VI IMATE CERTIFIKAT ZA OBAVLJANJE POSLOVA.
e ,to su UPRAVITELJI DUNDZ MAJSTORI KOJIMA JE JEDINO MACOLA POTREBNA ZA OBAVLJANJE POSLOVA .
Dakle, nije do upravitelja - već do svih vas koji birate PEV-a i do samog PEV-a je. Živjeli...[/quote]
Apsolutno se ne slazem sa ovom konstatacijom...Da su UPRAVITELJI ZLATNI KAO STO VI TVRDITE ,ne bi pored redovnog mjesecnog odrzavanja liftova sutradan oba bila u kvaru ,Pazi koja slučanost,Da bi sljedeceg dana dosli šponovo i ponovo skinuli sa računa,DAJTE MOLIM VAS PA NISMO MI SLIJEPI...
zar je u prilogu UPRAVITELJU da ima sposobnu ili nesposobnu PEV, naravno nesposobnu, jer sposoban če traziti garanciju za obavljen posao.
Toliko malverzacija ima oko zgrada da su oni u stanju da sve funkcionise kako treba ali če cvaki dan dolaziti i navodno nesto čeprkati ne bi li sa računa skinuli sve sto mogu.
Mene koji apsolutno nemam nista sa zgradom jedino sto plačam redovno ti isti UPRAVITELJI pitaju a sta to mi treba da uradimo po zavrsetku intervencije na toplovodu centralnog grijanja, NE GOSPODO OD MENE TO NECETE SAZNATI IAKO ZNAM A VI IMATE CERTIFIKAT ZA OBAVLJANJE POSLOVA.
e ,to su UPRAVITELJI DUNDZ MAJSTORI KOJIMA JE JEDINO MACOLA POTREBNA ZA OBAVLJANJE POSLOVA .
- novi.dan.nova.nafaka
#2288 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Boli upravitelja briga ko mu je PEV - sa njegove tačke gledišta on ima zadatak da izvrši ono što mu PEV kaže. Taman da mu PEV kaže da treba mijenjati ispravne stvari ovaj će to uraditi - pa mogu radi toga što neće nešto da urade odgovarati, hej ba, kontaš li ti to !?!?!? PEV je briga vas EV-ova, on je vaš glas! Ko vam je kriv što ste izabrali pogrešnog. To je isto ko' da oženiš lošu ženu - sam pao, sam se ubio.bpsang wrote:Apsolutno se ne slazem sa ovom konstatacijom...Da su UPRAVITELJI ZLATNI KAO STO VI TVRDITE ,ne bi pored redovnog mjesecnog odrzavanja liftova sutradan oba bila u kvaru ,Pazi koja slučanost,Da bi sljedeceg dana dosli šponovo i ponovo skinuli sa računa,DAJTE MOLIM VAS PA NISMO MI SLIJEPI...
Zato je tu tvoj PEV, (tvoj glas, tvoje oko,uho i jezik) da kažu NE.bpsang wrote:Toliko malverzacija ima oko zgrada da su oni u stanju da sve funkcionise kako treba ali če cvaki dan dolaziti i navodno nesto čeprkati ne bi li sa računa skinuli sve sto mogu.
bpsang wrote:Mene koji apsolutno nemam nista sa zgradom jedino sto plačam redovno ti isti UPRAVITELJI pitaju a sta to mi treba da uradimo po zavrsetku intervencije na toplovodu centralnog grijanja, NE GOSPODO OD MENE TO NECETE SAZNATI IAKO ZNAM A VI IMATE CERTIFIKAT ZA OBAVLJANJE POSLOVA.
Odeš doktoru i kažeš mu: boli me nešto. On te pita šta te tačno boli - ti mu veliš, posao ti je da znaš šta me boli. Pa ja bi te lansirao iz kancelarije, jer si zgubidan i trošiš vrijeme drugih pacijenata.
-
Bellica
#2289 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Svaka cast kolega
za sve napisano. EV su jedini krivci sto sve ovako fuinkcionise odnosno nefunkcionise, oni moraju nadzirati rad svog PEV-a jer su ga izabrali, a upravitelja bas briga ko je PEV, zena, covjek, majmun, pas, macka, ovisnik, dekan... samo da ima neko da otvara i potpisuje naloge. Doduse, od septembra ce malo povesti racuna o tome, ali opet, zadnju rijec ipak i dalje imaju EV.
- PipiDugaDevetka
#2290 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Odakle sam znao da se čovjek toliko polakomio za novcem otakako je njegova država (SDA) došla na vlast. Sve do tada pazio i na 5 pfeninga da vrati kusur (ViK nije bio obračunavao po stanovima vodu, pa svaki mjesec se mijenjali ko će da skuplja pare za vodu). Hajd' rekoh, bar ima veza i vezica u EDP, pa će nam obezbjediti dvotarifno brojilo, popraviti stubišno svjetlo,...Jok, mi 11 godina bauljali po mraku u stubištu. Žena gost kod komšinice slomila prst na nozi,...Bellica wrote:Svaka cast kolegaza sve napisano. EV su jedini krivci sto sve ovako fuinkcionise odnosno nefunkcionise, oni moraju nadzirati rad svog PEV-a jer su ga izabrali, a upravitelja bas briga ko je PEV, zena, covjek, majmun, pas, macka, ovisnik, dekan... samo da ima neko da otvara i potpisuje naloge. Doduse, od septembra ce malo povesti racuna o tome, ali opet, zadnju rijec ipak i dalje imaju EV.
Neko uporedi sa izborima političkih partija, ali ovdje nema ponovnih izbora, nema uopšte Skupova EV.
Jedina mi je nada da će mu metastazirati sa prostate,...opaka boleština.
- novi.dan.nova.nafaka
#2291 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
PipiDugaDevetka wrote:Neko uporedi sa izborima političkih partija, ali ovdje nema ponovnih izbora, nema uopšte Skupova EV.
Dakle, jedino rješenje za vas EV-ove, koji se ne znate /ne želite/ne smijete/nemate vremena organizovati, jeste da se nadate da umre od raka !?!?
Ili je u pitanju scenarij gdje samo jednom čovjeku u ulazu smeta PEV, a ostali su njime zadovoljni, pa nemaju tako morbidnih želja...
-
Bellica
#2292 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ja mislim da je ovo drugo u pitanju, nazalost.novi.dan.nova.nafaka wrote:PipiDugaDevetka wrote:Neko uporedi sa izborima političkih partija, ali ovdje nema ponovnih izbora, nema uopšte Skupova EV.
Dakle, jedino rješenje za vas EV-ove, koji se ne znate /ne želite/ne smijete/nemate vremena organizovati, jeste da se nadate da umre od raka !?!?
Ili je u pitanju scenarij gdje samo jednom čovjeku u ulazu smeta PEV, a ostali su njime zadovoljni, pa nemaju tako morbidnih želja...
- PipiDugaDevetka
#2293 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ama ženo draga, on je sam sebe nazivao predsjednikom kućnog savjeta dok nije od mene saznao da mu je funkcija Predstavnik etažnih vlasnika pred upraviteljem. Dok mu ja nisam objasnio da mu upravitelj NEĆE popraviti vrata od garaže, a hoće balkonsku ogradu na njegovom balkonu, pojma nije imao.Bellica wrote:Ja mislim da je ovo drugo u pitanju, nazalost.novi.dan.nova.nafaka wrote:PipiDugaDevetka wrote:Neko uporedi sa izborima političkih partija, ali ovdje nema ponovnih izbora, nema uopšte Skupova EV.
2003.g. odrađena sriropol izolacija stanova samo nadogradjenih. Nikada nikakva informacija o tome nije došla do indolentnih EV. Samo ostaje sumnja da sam ja (tada redovni platiša) finansirao dogradnju i otplatu kredita nadogradjenih.
I kome ne bi odgovarali takvi upravitelj i PEV, samo sam ja antiprotivan.
Samo sam ja protiv da se plati (preko upravitelja) 1500KM ugradnja interfona, a u stvarnosti košta malo manje od 1000KM.
Mala zgrada, mali novci, ali ipak moji novci.
Nadam se da će crknuti kao pas od raka prostate, samo da mu još metastazira.
- novi.dan.nova.nafaka
#2294 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
A gle, onda ti zaista živiš sa mazohistima, i nema ti druge nego da seliš. Ako tvojim komšijama (tj. njih 51% ) nije žao da 50% više plaćaju za usluge onda imamo opcijePipiDugaDevetka wrote:Samo sam ja protiv da se plati (preko upravitelja) 1500KM ugradnja interfona, a u stvarnosti košta malo manje od 1000KM.
-nisi uspio da uvjeriš tvojih 51% komšija da rade glupost
-pričao si sa njima, ali su drugog mišljenja
-njih uopšte ne interesuje navedena problematika
U bilo kojem nabrojanom scenariju, ti si nažalost crna ovca, a upravitelj po meni ne snosi odgovornost. Jer, sa njegove tačke gledišta, vas 51%, imenom i prezimenom zastupa PEV, i odobrava toliko trošenje novca.
PS - uopšte nisam razmatrao slučaj da ti namjerno porediš različite vrste interfona, želeći svoje probleme sa komšijama svaliti na upravitelja. Dakle, polazimo od toga da je svaka tvoja izjava potpuno tačna, a ne znamo drugu stranu priče.
pps - stvarno nema smisla ni potrebe nekome željeti smrt širenjem raka.
Živjeli!
-
Bellica
#2295 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Znamo i drugu stranu price, koja ide najvjerovatnije ovako: Famos gradnja je upravitelj kao i svaki drugi, kad se 2003. birao PEV i upravitelj, Famos gradnja je uradila tu nadogradnju, dogovorila se sa firmom koja je finansirala te radove da im urade povoljnije, ali da oni budu upravitelji kasnije. Trebao se izabrati PEV, nije niko htio pa se ponudio ovaj trenutni, a kako niko od EV nije znao sta mu svojim potpisom daju u ruke (kompletnu zajednicku imovinu), potpisali su i izabrali ga. On radi sta hoce, najvjerovatnije mimo zakona, ostali stanari rade, dodju umorni s posla i bas ih briga jeli radi lift u zgradi, rasvjeta i stoje li vrata a svom mjestu. Onu uplatnicu uplate zajedno s drugim racunima da se ne ganjaju po sudu, ovaj PEV ponekad otvori neki nalog, oni naplate i pokriju svoje troskove, uzimaju i proviziju. Inace, u zgradi niko nije pretjerano zainteresovan za upravitelje, zgradu, PEV-a... Moguce je da su to ljudi koji nisu ni kupili nego dobili stanove, nisu ih "otkrepali" pa nece ni da cuvaju zajednicku imovinu, ali tu je zato Pipi, koji poznaje Zakon i vidi da nista nije u redu i po pravilima, koliko god da se trudi, pojedinac je i ne moze nista. Odustao je od placanja jer nece da placa za nesto sto se ne radi po pravilima i posteno.novi.dan.nova.nafaka wrote:A gle, onda ti zaista živiš sa mazohistima, i nema ti druge nego da seliš. Ako tvojim komšijama (tj. njih 51% ) nije žao da 50% više plaćaju za usluge onda imamo opcijePipiDugaDevetka wrote:Samo sam ja protiv da se plati (preko upravitelja) 1500KM ugradnja interfona, a u stvarnosti košta malo manje od 1000KM.
-nisi uspio da uvjeriš tvojih 51% komšija da rade glupost
-pričao si sa njima, ali su drugog mišljenja
-njih uopšte ne interesuje navedena problematika
U bilo kojem nabrojanom scenariju, ti si nažalost crna ovca, a upravitelj po meni ne snosi odgovornost. Jer, sa njegove tačke gledišta, vas 51%, imenom i prezimenom zastupa PEV, i odobrava toliko trošenje novca.
PS - uopšte nisam razmatrao slučaj da ti namjerno porediš različite vrste interfona, želeći svoje probleme sa komšijama svaliti na upravitelja. Dakle, polazimo od toga da je svaka tvoja izjava potpuno tačna, a ne znamo drugu stranu priče.
pps - stvarno nema smisla ni potrebe nekome željeti smrt širenjem raka.
Živjeli!
Ovo proklinjanje necu da komentarisem, Ramazan je, a i osoba sam koja vjeruje da se sve u zivotu vraca ili "ko kome jamu kopa sam u nju upada".
- PipiDugaDevetka
#2296 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Nadogradjeni uopšte nisu plaćali upraviteljninu, nisu bili u evidenciji FAMOS-GRADNJE. Supruga nadogradjenog komšije tvrdila da oni što su kupili stanove ne trebaju plaćati, a mi što smo kao dobili stanove, trebamo plaćati. Tek kada sam se provalio kao čir potkožnjak i objesio ogromnu plakatu na svoj balkon da nadogradjeni ne plaćaju, uvedeni su u evidenciju. Neki su uplatili svoje dugove, a neki, kao ovaj nadogradjeni policajac nije platio dug od nekih 340KM.
Njega prokleta FAMOS-GRADNJA nije tužila, a mene jeste.
Bičakčić Edhem je donio Zakon o otkupu stanova u društvenom vlasništvu putem državnih certifikata koje su dobijali svi. Većina vlasnika certifikata ih je potrošila za otkup stanova, pa sam tako i ja uradio. Stan je moja imovina i ima da ostali suvlasnici imaju obzira i omoguće mi da ravnopravno sudjelujem u donošenju odluka koje su u vezi sa zajedničkom imovinom.
PEV, koji ove godine navršava 80 godina ne može biti više PEV. Niko drugi ne želi da bude novi PEV od EV. Svi indolentni mužeki što odgovara FAMOS-GRADNJI i njenom direktoru da dobija potpisane naloge za sve i svašta, bez kontrole ostalih EV.
Red bi bio da Ministarstvo nametne/odredi novog PEV-a. Dosta je više PEV-ovao. Kakva je procedura određivanja prinudnog PEV-a?
Jedini koji me razumije je @bpsang i svi oni kod kojih su ''slizani'' PEV-ovi sa upraviteljskim firmama. Tamo zarobili zgradu narkomani i niko PEV-icu narkomanku ne može smijeniti, ostali zarobljenici se ne znaju ili barem ja ih ne znam.
Bičakčić Edhem je donio Zakon o otkupu stanova u društvenom vlasništvu putem državnih certifikata koje su dobijali svi. Većina vlasnika certifikata ih je potrošila za otkup stanova, pa sam tako i ja uradio. Stan je moja imovina i ima da ostali suvlasnici imaju obzira i omoguće mi da ravnopravno sudjelujem u donošenju odluka koje su u vezi sa zajedničkom imovinom.
PEV, koji ove godine navršava 80 godina ne može biti više PEV. Niko drugi ne želi da bude novi PEV od EV. Svi indolentni mužeki što odgovara FAMOS-GRADNJI i njenom direktoru da dobija potpisane naloge za sve i svašta, bez kontrole ostalih EV.
Red bi bio da Ministarstvo nametne/odredi novog PEV-a. Dosta je više PEV-ovao. Kakva je procedura određivanja prinudnog PEV-a?
Jedini koji me razumije je @bpsang i svi oni kod kojih su ''slizani'' PEV-ovi sa upraviteljskim firmama. Tamo zarobili zgradu narkomani i niko PEV-icu narkomanku ne može smijeniti, ostali zarobljenici se ne znaju ili barem ja ih ne znam.
-
Bellica
#2297 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ako ima 80 godina, sacekaj do septembra da se formira lista prinidnih PEV pa ce vam dodijeliti prinudnog, eto nije dugo, jos mjesec dana pa ces se osloboditi svog PEV. A za ove "slizane" PEV, nadam se da ni u kojem slucaju ja ne spadam u tu kategoriju, naravno po tvom strucnom misljenju.PipiDugaDevetka wrote:Nadogradjeni uopšte nisu plaćali upraviteljninu, nisu bili u evidenciji FAMOS-GRADNJE. Supruga nadogradjenog komšije tvrdila da oni što su kupili stanove ne trebaju plaćati, a mi što smo kao dobili stanove, trebamo plaćati. Tek kada sam se provalio kao čir potkožnjak i objesio ogromnu plakatu da nadogradjeni ne plaćaju, uvedeni su u evidenciju. Neki su uplatili svoje dugove, a neki, kao ovaj nadogradjeni policajac nije platio dug od nekih 340KM.
- PipiDugaDevetka
#2298 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ti si duša draga, duša raskopuša što prouzroči promjenu Zakona za dvije tri nijanse na bolje.Bellica wrote:Ako ima 80 godina, sacekaj do septembra da se formira lista prinidnih PEV pa ce vam dodijeliti prinudnog, eto nije dugo, jos mjesec dana pa ces se osloboditi svog PEV. A za ove "slizane" PEV, nadam se da ni u kojem slucaju ja ne spadam u tu kategoriju, naravno po tvom strucnom misljenju.PipiDugaDevetka wrote:Nadogradjeni uopšte nisu plaćali upraviteljninu, nisu bili u evidenciji FAMOS-GRADNJE. Supruga nadogradjenog komšije tvrdila da oni što su kupili stanove ne trebaju plaćati, a mi što smo kao dobili stanove, trebamo plaćati. Tek kada sam se provalio kao čir potkožnjak i objesio ogromnu plakatu da nadogradjeni ne plaćaju, uvedeni su u evidenciju. Neki su uplatili svoje dugove, a neki, kao ovaj nadogradjeni policajac nije platio dug od nekih 340KM.
p.s.
Strpiću se do septembra.
- PipiDugaDevetka
#2299 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Jošte samo da objasnim otkud ovoliki jed kod mene zbog neke stvari na koju neko ne bi ni obraćao pažnju.
Ja nisam pravnik, silno vrijeme sam potrošio samo dok sam nabavio Službene listove sa Zakonom, pa iščitavanje Zakona. Ministarstvo štampalo tenderli neke knjižice sa Zakonom. Ubleha jer su po određeni broj knjižica dali upraviteljima da podijele preko PEV-ova. Nisu ludi da ljude upoznaju o svojim pravima. Što manje znaju, to bolje po njih i manipulacije uz pomoć slizanih PEV-ova.
Tu su i odlasci na relaciji Ilidža-Skenderija, parking, gorivo, pa sigurno sam putovao jedno dvjeto puta da predam dopis, žalbu, molbu, ....ostavljajući mater nepokretnu bez njege.
Pokušao sam i razgovorom razrješiti probleme. Medjutim, EV znaju da imaju koristi od direktora FG i PEV-a, totalno nezainteresovani za sve u vezi sa održavanjem. Omogućio im je izoliranje fasade, a naplatio od starih vlasnika zgrade. Nikada ti radovi nisu prikazani u Izvještajima, a u stvarnosti su uradjeni. Da je barem čitava zgrada izolirana, pa ne bi bio toliki jazuk.
Ma, sam bio našao i posao preko veze u Africi, nisam smirom mogao da se pripremim za odlazak na daleku pečalbu.
Onako nespreman, dobio malariju već prvi mjesec. Simptomi: Dezorijentiranost, nesnalaženje,...glupa priča,...platio 100$ pivo i otišao iz bašte kafane bez uzimanja kusura. Sreća, gazda Libanonac bio pošten, pa vrati kusur sa zakašnjenjem od 1 dan.
Tu su i dva odležavanja nasilničkih napada na PEV-a, što znači moje fizičko odvajanje od umiruće matere.
Prvi napad ga nisam ni pipnuo, samo prijeteći razbio staklo na ulazu, a kada je pev pobjegao ostavljajući ceker sa paradajzom, sve sam mu ono samljeo paradajza što je bilo u cekeru uz pomoć štafle-debele oklagije.
Drugi napad se desio u afektu, nakon zapaljenja dimnjaka jer prethodno nije bio očišćen. Samo sam ga povalio na asfalt. Da sam ga, bogdo, nogom u primitivnu prigradskoseljačku lukavu i preppredednu facu udario, ne bi mi bilo žao.
Sve u svemu, Ministarstvo, FAMOS-GRADNJA, Zakon, PEV, načinili su od mene takvog čovjeka kao da su sve lađe potonule. Život su mi moj sjebali, a evo i na sudu još uvijek sjebavaju.
Ja nisam pravnik, silno vrijeme sam potrošio samo dok sam nabavio Službene listove sa Zakonom, pa iščitavanje Zakona. Ministarstvo štampalo tenderli neke knjižice sa Zakonom. Ubleha jer su po određeni broj knjižica dali upraviteljima da podijele preko PEV-ova. Nisu ludi da ljude upoznaju o svojim pravima. Što manje znaju, to bolje po njih i manipulacije uz pomoć slizanih PEV-ova.
Tu su i odlasci na relaciji Ilidža-Skenderija, parking, gorivo, pa sigurno sam putovao jedno dvjeto puta da predam dopis, žalbu, molbu, ....ostavljajući mater nepokretnu bez njege.
Pokušao sam i razgovorom razrješiti probleme. Medjutim, EV znaju da imaju koristi od direktora FG i PEV-a, totalno nezainteresovani za sve u vezi sa održavanjem. Omogućio im je izoliranje fasade, a naplatio od starih vlasnika zgrade. Nikada ti radovi nisu prikazani u Izvještajima, a u stvarnosti su uradjeni. Da je barem čitava zgrada izolirana, pa ne bi bio toliki jazuk.
Ma, sam bio našao i posao preko veze u Africi, nisam smirom mogao da se pripremim za odlazak na daleku pečalbu.
Onako nespreman, dobio malariju već prvi mjesec. Simptomi: Dezorijentiranost, nesnalaženje,...glupa priča,...platio 100$ pivo i otišao iz bašte kafane bez uzimanja kusura. Sreća, gazda Libanonac bio pošten, pa vrati kusur sa zakašnjenjem od 1 dan.
Tu su i dva odležavanja nasilničkih napada na PEV-a, što znači moje fizičko odvajanje od umiruće matere.
Prvi napad ga nisam ni pipnuo, samo prijeteći razbio staklo na ulazu, a kada je pev pobjegao ostavljajući ceker sa paradajzom, sve sam mu ono samljeo paradajza što je bilo u cekeru uz pomoć štafle-debele oklagije.
Drugi napad se desio u afektu, nakon zapaljenja dimnjaka jer prethodno nije bio očišćen. Samo sam ga povalio na asfalt. Da sam ga, bogdo, nogom u primitivnu prigradskoseljačku lukavu i preppredednu facu udario, ne bi mi bilo žao.
Sve u svemu, Ministarstvo, FAMOS-GRADNJA, Zakon, PEV, načinili su od mene takvog čovjeka kao da su sve lađe potonule. Život su mi moj sjebali, a evo i na sudu još uvijek sjebavaju.
- PipiDugaDevetka
#2300 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pa, prvi put kada je birana narkomanka PEV-ica u @bpsang-ovoj zgradi, sigurno je bila neka obmana/prevara ili jednostavno, u međuvremenu postala narko-ovisna. Nisu ljudi znali, prevareni bili...Mora postojati način da se ona odvoji od te PEV-ovske funkcije i pristupa tuđem novcu. Narkomani bi rođenu mater založili ili prodali za nekoliko onih ''šuteva''-bolest je to, pravo zahebana,....i sad Ministarstvo neće ništa da uradi i pomogne EV. Dovoljno je par e-mailova i fax-poruka između Ministarstva, MUP Kantona i Bolnice da se dobije mišljenje da li ona može imati pristupa tuđem novcu. I sve riješeno, sa gledišta EV @bpsang-ove zgrade.Bellica wrote: Sve ja to znam PIPI, ali ako covjek umre, EV izaberu novog PEV, ako podnese zahtjev u kojem ne zeli vise biti PEV, opet EV biraju novog, ako ima vise od 60 godina, opet EV biraju novog PEV, ako krade, EV ga smjene pa izaberu novog, ako se predozira, EV ga smijene jer ne zele imati narkomana za PEV pa izaberu novog PEV. Ima li jos nesto nejasno???? NIKO OSIM EV NE MOZE SMIJENITI PEV IZ NEKOG ULAZA. I sam kazes da je zgrada privatna svojina EV, pa sta onda ima neko sa strane da se petlja u izbor PEV u toj istoj zgradi????
Ministrica mora pomoći EV u zgradi koja je ''zarobljena od strane narkomana''. Ako ne pomognete i vi što radite tu, može se desiti da svi ostanete bez posla kada bijesni građani, svako iz svog razloga, nahrupe na vlast da je promijene.