PPI je Pixel per inch. sto je veca cifra ljepsi je i displej. Ono sto je mene fasciniralo kod L9 je baterija. Dugotrajna je pravo. Po nekoj logici stvari na L9II ne bi smjelo da losija. Po meni jedina losa stvar kod oba modela je slab zvucnik, onaj vanjski. Ali ako ti to nije neka bitna stvar onda je to taj tel.Adoxxx wrote:nesto sam se pravo zagrijao za ovaj mobitel, za 350 KM tesko da se moze nesto bolje naci koliko sam ja mogao primjetiti, a i izgled nije loš.zateznistub wrote:Ja sam imao L9 a sada svastika ima L9II i razlika je neznatna. Malo bolja rezolucija displeja i bolja kamera. OS isti.Adoxxx wrote:ima li ko iskustva sa LG L9 II, kakav je mob?
evo u univerzalnom 350 KM na portalu? da li ce i u radnji biti 350? i moze li se negdje jeftinije nabaviti a da nije polovan?
Ono sto me je iznenadilo (pozitivno) je kamera koja je pravila sasvim solidne slike. Na L9II kamera jeste 8 MP ali slika i nije nesto aman bolja. Zvuk na oba modela je potanak.
sta znaci ovo 312 ppi pixel density? je li sto vise ovog ima to ostrija slika ili?
Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moderator: Benq
- zateznistub
#2276 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
-
Adoxxx
#2277 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
vanjski zvucnik mi nije toliko bitan, bitna mi je brzina, da mi ne stopa puno kad sam na internetu, donekle displej i kamera, ostalo mi je manje vaznoPPI je Pixel per inch. sto je veca cifra ljepsi je i displej. Ono sto je mene fasciniralo kod L9 je baterija. Dugotrajna je pravo. Po nekoj logici stvari na L9II ne bi smjelo da losija. Po meni jedina losa stvar kod oba modela je slab zvucnik, onaj vanjski. Ali ako ti to nije neka bitna stvar onda je to taj tel.
- ZOB
#2278 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Imam pitanje i ako je vjerovatno već o tome pričano prepričavano dosta puta,zanima me kakva su Vaša iskustva sa firmom fontele.ba ili ovim prodavačima na pik-u što kupuju od njih i preprodaju ,te općenito koju mi radnju možete preporučiti da je "sigurna",planiram kupiti LG G2 jer nije mi mali novac za izdvojiti da dopuštam da me sad netko vuče za nos,jednostavno hoću čistu i sigurnu kupovinu bez ikakvog rizika, znači legalana radnja, porezi, racuni i to,ako je ikako to danas u BiH moguće dobiti telefon nov,neotpakovan sa garancijom,ne korišten.
- zateznistub
#2279 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Sto se ovoga tice, tesko. Jedina sigurna kupovina je kod nekog operatera (pdv racun i sigurna dvogodisnja garancija).ZOB wrote:Imam pitanje i ako je vjerovatno već o tome pričano prepričavano dosta puta,zanima me kakva su Vaša iskustva sa firmom fontele.ba ili ovim prodavačima na pik-u što kupuju od njih i preprodaju ,te općenito koju mi radnju možete preporučiti da je "sigurna",planiram kupiti LG G2 jer nije mi mali novac za izdvojiti da dopuštam da me sad netko vuče za nos,jednostavno hoću čistu i sigurnu kupovinu bez ikakvog rizika, znači legalana radnja, porezi, racuni i to,ako je ikako to danas u BiH moguće dobiti telefon nov,neotpakovan sa garancijom,ne korišten.
Eventualno da pogledas u IMTEC-u, ostale piljare ne preporucujem.
-
quarterback
#2280 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
pisano je 460 puta o fonteleu i slicnim, vrati se brate malo nazad i procitaj, nema ni jedne strane bez necijeg misljenjaZOB wrote:Imam pitanje i ako je vjerovatno već o tome pričano prepričavano dosta puta,zanima me kakva su Vaša iskustva sa firmom fontele.ba ili ovim prodavačima na pik-u što kupuju od njih i preprodaju ,te općenito koju mi radnju možete preporučiti da je "sigurna",planiram kupiti LG G2 jer nije mi mali novac za izdvojiti da dopuštam da me sad netko vuče za nos,jednostavno hoću čistu i sigurnu kupovinu bez ikakvog rizika, znači legalana radnja, porezi, racuni i to,ako je ikako to danas u BiH moguće dobiti telefon nov,neotpakovan sa garancijom,ne korišten.
-
Ambrozija
#2281 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Kupiti S4 ili Nexus 5? Bila sam definitivno za S4 ali me par osoba uvjerava da je Nexus mnogo bolji? Gledala sam review na youtube-u, zapravo mnogo njih ali i dalje sam neodlucna 
- zateznistub
#2282 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Topla preporuka za LG G2, po ovim radnjama je sigurno jeftiniji od ovih tvojih a zvijer od telefona...Ambrozija wrote:Kupiti S4 ili Nexus 5? Bila sam definitivno za S4 ali me par osoba uvjerava da je Nexus mnogo bolji? Gledala sam review na youtube-u, zapravo mnogo njih ali i dalje sam neodlucna
- DownhillMaster
#2283 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
LG je prije bio veliko smeće.
Je li kod ovih novih sada još uvijek ista stvar kada je baterija pri kraju da se ne može kamera,plejer i sl. koristiti?
Je li kod ovih novih sada još uvijek ista stvar kada je baterija pri kraju da se ne može kamera,plejer i sl. koristiti?
- zateznistub
#2284 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Laž!DownhillMaster wrote:LG je prije bio veliko smeće.
Kod svih telefona koje sam ja promijenio (a podosta sam ih izmijenjao) uvijek je bio problem sa kamerom kad baterija dođe do kraja. G,G2 G flex su zvijeri od telefona.
-
Ambrozija
#2285 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ti meni svaki put dajes savjet kada trebam kupiti mobitel. Hvala tizateznistub wrote:Topla preporuka za LG G2, po ovim radnjama je sigurno jeftiniji od ovih tvojih a zvijer od telefona...Ambrozija wrote:Kupiti S4 ili Nexus 5? Bila sam definitivno za S4 ali me par osoba uvjerava da je Nexus mnogo bolji? Gledala sam review na youtube-u, zapravo mnogo njih ali i dalje sam neodlucna
Gledala sam sada cijene, skuplji je i od S4 i od Nexusa, ali nista strasno, 50 KM gore-dole mi nista ne znaci. Sad sam u jos vecoj dilemi
- zanimljiv
#2286 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Nexus 5 je daleko bolji od S4 po apsolutno svemu, jeftiniji je od G2 i nešto brži jer ima "vanilla" Android (čisti Android).Ambrozija wrote:Kupiti S4 ili Nexus 5? Bila sam definitivno za S4 ali me par osoba uvjerava da je Nexus mnogo bolji? Gledala sam review na youtube-u, zapravo mnogo njih ali i dalje sam neodlucna
E ako si šminkerski tip koji voli silne gluposti, da kamera izgleda fancy uzmi G2 mada je Nexus apsolutna preporuka.
- zateznistub
#2287 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Neces se pokajati, zagarantovano!Ambrozija wrote:Ti meni svaki put dajes savjet kada trebam kupiti mobitel. Hvala tizateznistub wrote:Topla preporuka za LG G2, po ovim radnjama je sigurno jeftiniji od ovih tvojih a zvijer od telefona...Ambrozija wrote:Kupiti S4 ili Nexus 5? Bila sam definitivno za S4 ali me par osoba uvjerava da je Nexus mnogo bolji? Gledala sam review na youtube-u, zapravo mnogo njih ali i dalje sam neodlucna![]()
Gledala sam sada cijene, skuplji je i od S4 i od Nexusa, ali nista strasno, 50 KM gore-dole mi nista ne znaci. Sad sam u jos vecoj dilemi
- DownhillMaster
#2288 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Šta bolan laž.LG je uvijek imao sranje od softvera i nsii mogao koristiti kameru i ostalo akd je pri kraju baterija.Ne znam kako je kod novih tih što nabrajaš,zato pitam.zateznistub wrote:Laž!DownhillMaster wrote:LG je prije bio veliko smeće.
Kod svih telefona koje sam ja promijenio (a podosta sam ih izmijenjao) uvijek je bio problem sa kamerom kad baterija dođe do kraja. G,G2 G flex su zvijeri od telefona.
Sony nikada nije imao taj problem
- zateznistub
#2289 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Laz je da je to slucaj samo sa LG telefonima. Ponavljam, promijenio sam kamaru telefona i kod svih (koji su imali kamere) je bila ista stvar da kad baterija dođe do kraja nije u mogucnosti odraditi slikanje. kod ovog sto sad imam, ne znam kako je slikati kad dođe baterija do kraja jer jednostavo nisam imao priliku koristiti kameru kad je baterija down.DownhillMaster wrote:Šta bolan laž.LG je uvijek imao sranje od softvera i nsii mogao koristiti kameru i ostalo akd je pri kraju baterija.Ne znam kako je kod novih tih što nabrajaš,zato pitam.zateznistub wrote:Laž!DownhillMaster wrote:LG je prije bio veliko smeće.
-
Adoxxx
#2290 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
eh ovako, sveo sam izbor na dva mobitela LG L9 II i HTC Desire 500? Koji bi mi vi preporucili, ista im je cijena 10 KM gore dole
Inace, otisao sam u univerzalno da pitam za LG L9 II, cijena na kutiji bila 519 i on nesto poceo racunati na digitronu i kaze izadje me oko 380 KM, kazem ja njemu pa na sajtu pise 350 KM, kad ce ti on meni "aha znaci jos su ga 30 KM snizili"
tako da je na kraju cijena ispala kao ova na sajtu 
Inace, otisao sam u univerzalno da pitam za LG L9 II, cijena na kutiji bila 519 i on nesto poceo racunati na digitronu i kaze izadje me oko 380 KM, kazem ja njemu pa na sajtu pise 350 KM, kad ce ti on meni "aha znaci jos su ga 30 KM snizili"
- DownhillMaster
#2291 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
@zatezni stub pitao sam striktno za LG nauči čitati
- mayab
#2292 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Bio sam u istoj dilemi, i onda nakon dosta procitanog i pogledanog na netu, ipak kupio LG G2.Razlike izmedju sva tri modela su minimalne, skoro neprimjetne u svakodnevnom koristenju, tako barem kazuAmbrozija wrote:Kupiti S4 ili Nexus 5? Bila sam definitivno za S4 ali me par osoba uvjerava da je Nexus mnogo bolji? Gledala sam review na youtube-u, zapravo mnogo njih ali i dalje sam neodlucna
- Maharadza
#2293 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Slažem se, IMAO, naglasak na PROŠLO VRIJEME! Sada je Boga mi drugačije, Android FTW!DownhillMaster wrote:Šta bolan laž.LG je uvijek imao sranje od softvera i nsii mogao koristiti kameru i ostalo akd je pri kraju baterija.Ne znam kako je kod novih tih što nabrajaš,zato pitam.zateznistub wrote:Laž!DownhillMaster wrote:LG je prije bio veliko smeće.
Objasnio, samo je kamera u G2 daleko bolja nego u nexusa! Zato nexus ima uvijek prvi update najnovije verzije Androida!zanimljiv wrote:Nexus 5 je daleko bolji od S4 po apsolutno svemu, jeftiniji je od G2 i nešto brži jer ima "vanilla" Android (čisti Android).Ambrozija wrote:Kupiti S4 ili Nexus 5? Bila sam definitivno za S4 ali me par osoba uvjerava da je Nexus mnogo bolji? Gledala sam review na youtube-u, zapravo mnogo njih ali i dalje sam neodlucna
E ako si šminkerski tip koji voli silne gluposti, da kamera izgleda fancy uzmi G2 mada je Nexus apsolutna preporuka.
http://www.phonearena.com/reviews/Googl ... -G2_id3483
Testiraj oba uživo pa divi koji ti se više dopada, nećeš pogriješiti kako god odabereš!
-
Jokericious
- Maharadza
#2295 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Za te repa boljeg nećeš naći, realno!
-
Jokericious
#2296 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Je li bolji Samsung Galaxy Ace 2 I8160?Maharadza wrote:Za te repa boljeg nećeš naći, realno!
Trazim neki mob do 250KM.
- Maharadza
#2297 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5322Jokericious wrote:Je li bolji Samsung Galaxy Ace 2 I8160?Maharadza wrote:Za te repa boljeg nećeš naći, realno!
Trazim neki mob do 250KM.
Koliko vidim, ace 2 ima i prednju kameru koju L520 nema! Inače je naravno najveća razlika platforma tj. Android vs. WP! Android ima MNOGO više aplikacija koje su bolje optimizovane dok WP opet sigurno nešto brže radi na istome hardveru! Dobro bi bilo da oba isprobaš barem po 10-15min. prije nego ih odabereš, čisto da znaš šta te čeka!
-
Jokericious
#2298 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Imas li ti mozda neku preporuku za mob? Vidim da se razumijes. Neki do 200-250. 
-
Ali_G
#2299 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Polovni iPhone4 ili S3
- Kal El
#2300 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
S3 Naravno!