Haettenschweiler wrote:Imam jedno pitanje za one koji poznaju islam, možda ga je neko već i postavljao ali nemam sada vremena da prelistam 100 stanica postova:
Zbog čega je u islamu zabranjeno prodavati pse? Pokloniti psa je dozvoljeno ali prodati nije.
u islamu nista nije s neba palo
nesto kontam, znas koliko ljudi ima koji dignu kredit, kupe dva rasna psa ili macke, i onda ih non stop pare i stancaju da bi zaradili? ti ljudi obicno veze nemaju sa zivotinjama, a i kuja bude toliko istrosena od svega toga da bude bolesna. u americi postoji nesto sto se zove puppy mills gdje stotine pasa u uzasnim uslovima. to su sve one slatke male rase koje se dobro prodaju, ali to sto te zivotinje pate, nikog ne briga. milioni pasa se godisnje samo u americi iz tih razloga ubiju jer su visak. mislim da taj hadis postoji da cisto zato da bi se sprijecila okrutnost nad zivotinjama. da ti pravo kazem, da sam ja neko, i ja bi zabranila prodaju i i donekle uzgoj. shvatices me kad pogledas razne emisije kako papagaje u dzungli nekoj hvataju. uhvate ih 200, od toga put do evrope prezive 30, samo da bi neki lola mogao reci da ima egzoticnu pticu. ali to nije tema sad.
evo i cat butcher je dao jedno drugo objasnjenje.