glade wrote:normalno da nismo nista mogli promijeniti kada je vecini bila dovoljna psovka javno kako bi svu tu borbu bacili u vodu...charvel. wrote: Ne, nego da je bilo do nas, ovaj savez bi bio bivsi. Niko od nas nije imo moc da ista promijeni, od navijaca koji su prebijani pred savezom do Papca. Nazalost, to je sve bilo uzalud. Tako se stvari ne mijenjaju - ocito, vec dodje fifa i uefa i srede stvar za 2 dana. Tako to ide... moro je se njima nadic pa da to rijese. A Papcev bojkot nam je samo skodio.
Ako je tebi Papac legenda onda ti je Spahic fukara. To su ti dvije strane istog novcica, jedna dobra - druga suprotno od tog.
a da je ost'o na snazi bojkot igraca i navijaca dobili bi:
- paznju svjetske javnosti
- paznju fifu i uefe
- lopovi ne bi imali prihoda od karata
- lopovi ne bi imali prihoda od tv prava
- lopovi ne bi imali prihoda od sponzora jer niko ne bi zelio da se reklamira
dakle... il' bi sami otisli il' bi fifa i uefa ranije reagovale...
sad je druga prica sto je kod naseg naroda (kako kod navijaca tako i igraca) pamcenje poput zlatne ribice, karakter k'o kod lisice a pamet k'o kod amebe
SAVEZ NAPOLJE!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- smak
#2276 Re: SAVEZ NAPOLJE!
- ODVRATAN_i_GADAN
#2277 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Puric, Terkes, Handzic, Lukacevic, Nikolic, Aganovic, LULIC...north wrote:...Kakav smo samo tada strašan sastav imali
-
palermo
#2278 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Al stvarno šta je Spaha? Beskičmjenjak koji se prodao Ušanoviću i šta ti ja kome. mafijaš za kojim su pošla nedozrela djeca kao što Džeko,Pjana, Mujdža......šta je Zlatan Bajramović....jadničak koji ne zna mislii svojjom glavom....nekarakterni tipus.....šta li su svi ovi momci.
Znam ja da kod ove omladine iz nekih meni nepoznatih razloga Saša Papac ima gotovo mitski status........al eto da ja ipak kažem svoje mišljenje...između Spahe i Papca ja bih ipak izabrao ovog nekarakternog beskičmenjaka.....tj Emira Spahića...
A Papac ako želi može da konkurira za reprezentaciju, što se mene tiče dobro je došao.....naravno pod jednakim uslovima kao i drugi
Znam ja da kod ove omladine iz nekih meni nepoznatih razloga Saša Papac ima gotovo mitski status........al eto da ja ipak kažem svoje mišljenje...između Spahe i Papca ja bih ipak izabrao ovog nekarakternog beskičmenjaka.....tj Emira Spahića...
A Papac ako želi može da konkurira za reprezentaciju, što se mene tiče dobro je došao.....naravno pod jednakim uslovima kao i drugi
- jeza u ledja
#2279 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Nije vrijeme da se svadjamo oko Papca. Sta je bilo, kako je bilo, o tome je napisano tonu. Bilo pa proslo, hajmo dalje. 
- ganjeta
#2280 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ne znam,ja sa optimista pogotovo poslije ove emisije...izmedju redova se moglo procitati da je Švabo spreman,a hvala Bogu bas se oporavio..odlicno izgleda
I njegove rijeci na kraju da treba to probati dovoljno govore...koje postovanje od svih likova koji su se javili Hadzibegic,Mihajlovic,Markovic presjednik HNS
Samo Savo Milosevic je up'o k'o padobranac u onu emisiju,jos ga Baho odma ubi po nogama pitanjem...jeli i dalje mislis da uefu i fifu vode kriminalci...i on ode u jednosmjernu sa svojim odgovorom
I njegove rijeci na kraju da treba to probati dovoljno govore...koje postovanje od svih likova koji su se javili Hadzibegic,Mihajlovic,Markovic presjednik HNS
Samo Savo Milosevic je up'o k'o padobranac u onu emisiju,jos ga Baho odma ubi po nogama pitanjem...jeli i dalje mislis da uefu i fifu vode kriminalci...i on ode u jednosmjernu sa svojim odgovorom
-
mikogoago
#2281 Re: SAVEZ NAPOLJE!
samo se pitam ko je ovdje s marsa pao,zlo87 wrote:Kakve veze ima povratak u reprezentaciju sa ugovorom koji ističe ?mikogoago wrote:Sada se Papac sjetio da igra kada mu istice ugovor,a ovi mu ne nude drugi.E moj Papac gdje si bio kada te armija navijaca kumila,molila da igras a ti glumio uvrjedjenu mladu.Sada doleze neki novi klinci i kada smo na putu da napokon izgradimo tim od mladjih igraca ti se sjetio reprezentacije.Mada u krajnjoj liniji ne treba ga odbiti svi nam trebaju.Ali jebo ja taj karakter.![]()
![]()
![]()
Pratiš li ti uopšte ova dešavanja oko saveza, suspenzije ? Eee moj drug, ti ko da si maloprije sa marsa pao.
nego bez ulazaka u polemiku oko Papca,ako nisam bio jasan da pojasnim Igre u reprezentaciji su mu pomogle da se proda vani,sada kada je u najboljim godinama kako kazete ima ugovor koji istice i nema novoga. Sta mislis bi li mu ponovni nastup pomogao da se proda? Eto kazete ovi otisli.To mi jos ne znamo sutra ako bogda cemo to znati sta nam je UEfA pripremila.On pozurio da se ponudi i ako ne zna kako ce sve to biti.Po meni sa svojim odbijanjem da igra samo je odmogao reprezentaciji.@charvel je to vec objasnio fino kako. Uostalom ovdje ima dovoljno pametnica,od mene glupoga dovoljno
- charvel.
#2282 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Igra za reprezentaciju nam je donijela Belgiju 2 puta, baraz, demoliranje Rumunije... za takve stvari se zivi kad je fudbal u pitanju.glade wrote:cek... a sta je dobro donijela igra ostalih za reprezentaciju?
liga jos gora, reprezentacija se jos nigdje nije plasirala, savez (kao organizacija) u jos vecim dugovima, talenti i dalje cekaju pozive, stadioni i dalje rupe, uefa povukla izgradnju kampa u zenici itd.
A liga, dugovi, talenti bez poziva, stadioni - sve bi to bilo isto i da je se bojkotovalo, samo ne bi bilo finih uspomena kad smo mlatili Belgiju, Rumuniju... ne bi imali bar ni malo one nase kratkotrajne euforije.
Ne bi bojkot nista donio jer bi svejedno fifa & uefa svejedno morali stanje mijenjat. Nije to do igraca. A sjeti se da, kad se bojkotovalo protiv Azerbejdzana, ni Ilju, ni Sulju, ni fifu, ni uefu nije zasvrbilo ni lijevo jaje....
- glade
#2283 Re: SAVEZ NAPOLJE!
e izvini ali ja imam malo vece ambicije od pobjeda protiv prosjecnih i ispodprosjecnih ekipacharvel. wrote: Igra za reprezentaciju nam je donijela Belgiju 2 puta, baraz, demoliranje Rumunije... za takve stvari se zivi kad je fudbal u pitanju.
A liga, dugovi, talenti bez poziva, stadioni - sve bi to bilo isto i da je se bojkotovalo, samo ne bi bilo finih uspomena kad smo mlatili Belgiju, Rumuniju... ne bi imali bar ni malo one nase kratkotrajne euforije.
Ne bi bojkot nista donio jer bi svejedno fifa & uefa svejedno morali stanje mijenjat. Nije to do igraca. A sjeti se da, kad se bojkotovalo protiv Azerbejdzana, ni Ilju, ni Sulju, ni fifu, ni uefu nije zasvrbilo ni lijevo jaje....
bi bojkot donio... ako nista raniju reakciju fife i uefe (ostalo sam nabrojao u jednom od prijasnjih postova)...
p.s. jel' ti stvarno mislis da je jedna utakmica bojkota dovoljna da se nesto promijeni? ne samo kod nas, ovakvi kakvi smo, nego bilo gdje u svijetu?
-
solo2
#2284 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Predsjednik saveza: Ivica Osim
Direktor, i ostala izvrsna tijela: Paja, Hadzibegic, Bazdarevic, Skija, itd. itd.
Selektor: Pape
ekipa slijedeca:
-----------------Begovic-------------------
Mujdza----Besic-------Spahic-----Papac
------Medunjanin-----Salihovic----------
---Pjanic-----Misimovic-------Lulic------
------------------Dzeko--------------------
VRH!
Direktor, i ostala izvrsna tijela: Paja, Hadzibegic, Bazdarevic, Skija, itd. itd.
Selektor: Pape
ekipa slijedeca:
-----------------Begovic-------------------
Mujdza----Besic-------Spahic-----Papac
------Medunjanin-----Salihovic----------
---Pjanic-----Misimovic-------Lulic------
------------------Dzeko--------------------
VRH!
- splend
#2285 Re: SAVEZ NAPOLJE!
@charvel, jes ti bio na tekmi protiv azerbejdzana. ako nisi, zasto nisi, a ako jesi, zasto jesi?
-
donidzek
#2286 Re: SAVEZ NAPOLJE!
psydelija wrote:ima li potvrde ove vesti? http://sportsport.ba/bh_fudbal/danski-p ... sbih/54419
ako bude ovako, ovo je najbolje resenje.
Opet cu ponovit da im ne vjerujem!
Dok me ne uvjere u suprotno!
Daj Boze, pa da u Junu poderemo Rumune i kod njih. Jest da je reko Duvancic da ne vidi uskoro znacajnije uspjehe
- psydelija
#2287 Re: SAVEZ NAPOLJE!
hvala.north wrote:Sutra bi se trebalo više znati.....psydelija wrote:ima li potvrde ove vesti? http://sportsport.ba/bh_fudbal/danski-p ... sbih/54419
ako bude ovako, ovo je najbolje resenje.
- charvel.
#2288 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Pa ocito da jedna nije bila dovoljna, al bojim se da ni 10 ne bi nista znacilo. Jednostavno, igrali bi oni koji bi igrali, i to bi bila reprezentacija. Ne bi bio smak svijeta, nit bi iz saveza dali otkaze.glade wrote:e izvini ali ja imam malo vece ambicije od pobjeda protiv prosjecnih i ispodprosjecnih ekipacharvel. wrote: Igra za reprezentaciju nam je donijela Belgiju 2 puta, baraz, demoliranje Rumunije... za takve stvari se zivi kad je fudbal u pitanju.
bi bojkot donio... ako nista raniju reakciju fife i uefe (ostalo sam nabrojao u jednom od prijasnjih postova)...
p.s. jel' ti stvarno mislis da je jedna utakmica bojkota dovoljna da se nesto promijeni? ne samo kod nas, ovakvi kakvi smo, nego bilo gdje u svijetu?
A to dal bi fifa i uefa nesto ranije poduzele - ne mogu rec, al prakticki nemoguce je dogovorit se sa 2 miliona ljudi da svi zajedno ne radimo jednu stvar. Pogotovu kad je ta stvar pracenje reprezentacije. To je isto kad bi ti neko reko - nemoj volit svoju mater 5 dana, pa opet nastavi. Ne ide to tako, pogotovu u toj situaciji. Opet bi neki od ta 2 miliona ljudi iz ljubavi dosli pratit i tu herlavu reprezentaciju i to bi onda bilo normalno stanje. To bi bila reprezentacija - sve isto, samo gore. Bojkot vlastite reprezentacije zarad njenog poboljsanja je jedna od nagljupljih stvari koja se mogla poduzet.
Problemi se drugacije rjesavaju i rijesice se uskoro(aBd), ali ocito se nisu ni izbliza rijesili bojkotom vec kroz druge puteve.
- charvel.
#2289 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Nisam bio, al jesam navijo pored tv-a.splend wrote:@charvel, jes ti bio na tekmi protiv azerbejdzana. ako nisi, zasto nisi, a ako jesi, zasto jesi?
Rijetko idem da gledam uzivo al ne sto ne volim, vec sto hocu da sto bolje vidim, a ruku na srce, to je preko tv-a nabolje.
- glade
#2290 Re: SAVEZ NAPOLJE!
bas zato sam ja rekao ono za zlatnu ribicu, lisicu i amebu...
kao sto neko rece... mi bi da nam ostali rjesavaju nase probleme a mi da noge na sto dignemo... evo sad nam je (izgleda) upalilo ali smo se nacekali... drugi put nece... reci ce ljudi "evo vam suspenzija pa se sami cupajte iz govana... dosta smo se mi zajebavali sa vama"
na kraju se ljudi poput nas (navijaca) u bojkotu i papca, koji pokusavamo nesto, nazivaju izdajicama, prodanim dusama itd... i ja bi najradije, da sam mogao, uletio u savez i rek'o im "haj sad svi mrs odavdje" ali ne ide to tako... onda biram najbolji moguci nacin i oruzje koje imam
kao sto neko rece... mi bi da nam ostali rjesavaju nase probleme a mi da noge na sto dignemo... evo sad nam je (izgleda) upalilo ali smo se nacekali... drugi put nece... reci ce ljudi "evo vam suspenzija pa se sami cupajte iz govana... dosta smo se mi zajebavali sa vama"
na kraju se ljudi poput nas (navijaca) u bojkotu i papca, koji pokusavamo nesto, nazivaju izdajicama, prodanim dusama itd... i ja bi najradije, da sam mogao, uletio u savez i rek'o im "haj sad svi mrs odavdje" ali ne ide to tako... onda biram najbolji moguci nacin i oruzje koje imam
Last edited by glade on 31/03/2011 23:26, edited 1 time in total.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#2291 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Papac ima 31. kuku. Kako su to najbolje godinemikogoago wrote:samo se pitam ko je ovdje s marsa pao,zlo87 wrote:Kakve veze ima povratak u reprezentaciju sa ugovorom koji ističe ?mikogoago wrote:Sada se Papac sjetio da igra kada mu istice ugovor,a ovi mu ne nude drugi.E moj Papac gdje si bio kada te armija navijaca kumila,molila da igras a ti glumio uvrjedjenu mladu.Sada doleze neki novi klinci i kada smo na putu da napokon izgradimo tim od mladjih igraca ti se sjetio reprezentacije.Mada u krajnjoj liniji ne treba ga odbiti svi nam trebaju.Ali jebo ja taj karakter.![]()
![]()
![]()
Pratiš li ti uopšte ova dešavanja oko saveza, suspenzije ? Eee moj drug, ti ko da si maloprije sa marsa pao.
nego bez ulazaka u polemiku oko Papca,ako nisam bio jasan da pojasnim Igre u reprezentaciji su mu pomogle da se proda vani,sada kada je u najboljim godinama kako kazete ima ugovor koji istice i nema novoga. Sta mislis bi li mu ponovni nastup pomogao da se proda? Eto kazete ovi otisli.To mi jos ne znamo sutra ako bogda cemo to znati sta nam je UEfA pripremila.On pozurio da se ponudi i ako ne zna kako ce sve to biti.Po meni sa svojim odbijanjem da igra samo je odmogao reprezentaciji.@charvel je to vec objasnio fino kako. Uostalom ovdje ima dovoljno pametnica,od mene glupoga dovoljno
Nadam se samo da ce on i Braco dobiti priliku da se dostojnije oproste od reprezentacije i fudbala nakon ovog cirkusa koji traje vec 6 godina.
- slobodni armirach
-
juventus
#2293 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Koje li slučajnosti da se ova izjava Papca desi upravo kada su mu iz kluba saopštili da neće produžiti ugovor s njim.
Treba se sad opet negdje prodati, uzimati pare još 2-3 godine, a ima li bolje odskočne daske od reprezentacije za transfer?
Sada nam ne trebaš, imamo Lulića i Salihovića, jedino ako ćeš grijati klupu ili tribine sa Selmom Bajrami.
Oni koji podržavaju njegovu dosljednost, trebali bi kritikovati nedosljednost recimo Spahića i Džeke. Bezveze je biti dvoličan. Oni su ekstra što nisu ostali dosljedni, naši su zmajevi, ali je i on ekstra što je okrenuo leđa naciji radi dva debila. Niđe veze.
Može Luliću vodu nosit, to mu je sad plafon.
Treba se sad opet negdje prodati, uzimati pare još 2-3 godine, a ima li bolje odskočne daske od reprezentacije za transfer?
Sada nam ne trebaš, imamo Lulića i Salihovića, jedino ako ćeš grijati klupu ili tribine sa Selmom Bajrami.
Oni koji podržavaju njegovu dosljednost, trebali bi kritikovati nedosljednost recimo Spahića i Džeke. Bezveze je biti dvoličan. Oni su ekstra što nisu ostali dosljedni, naši su zmajevi, ali je i on ekstra što je okrenuo leđa naciji radi dva debila. Niđe veze.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#2294 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ovo si fulio, on je igrao i za našu U21Dado dijasporitus wrote:Pored toga Papac je pored hrvatske reprezentacije, za koju je igrao kao U20 odabrao BiH.
@juventus
Papac je lijevi bek, dok Sejo i mašina Lulić nisu
- glade
#2295 Re: SAVEZ NAPOLJE!
kako me ovo nervira... ko kaze da ih ne kritikujemo? mislis da mi je svejedno sto su meni, izmedju ostalih ljudi na onim protestima, okrenuli ledja? zbog cega? koga? cire?juventus wrote:Koje li slučajnosti da se ova izjava Papca desi upravo kada su mu iz kluba saopštili da neće produžiti ugovor s njim.![]()
- charvel.
#2296 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Al pazi malo,glade wrote:bas zato sam ja rekao ono za zlatnu ribicu, lisicu i amebu...
nama su drugi dali ovakav ustroj drzave. Da bi funkcionisalo, sve mora bit 3 od 3, il inace sistem stane - uvjek neko moze zajebat stvar ako mu se cefne.
Taj sistem nam je u svemu, pa tako i u sportu - a mi kad smo primljeni u taj klub sto se zove fifa & uefa, mi smo rekli da prihvatamo pravila tog kluba, koja nalazu da moras ima 1 predsjednika i ostalo, bla bla... I sad je ta fifa i uefa nas durala ovakve nakaradne sa 3 predsjednika (sto nam je i onako nametnuto) sve do sad i sad samo traze da ispunimo ono na sta smo se obavezali - da se ustrojimo po njihovim pravilima, mi ne mozemo. Jer posto nam je sistem zajeban u startu (sve mora bit 3/3) neko to sve lako moze zafrkat, ko sto i jest. I otud suspenzija.
Zato nam i drugi moraju rijesavat stvari jer su nam ih oni i u startu lose postavili. Dobro je Platini sa nama i do sad...
- Impavidus
#2297 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Sutra preskačem sa čitanjem vijesti taman da Platini počne pričat.
Evo komentar sa jednog meni lično najdražeg bloga/stranice...
Danas u savezu - sutra u kavezu
Smijali su se Ernadu kada je polomljenih rebara prepricavao sta ga je snaslo nakon policijskog stampeda koji ga je jednostavno pregazio. Smijali su se onom zutom dijasporcu kojeg drot nicim izazvan udara pendrekom u stomak. Smijali su se onom arapu koji svako malo na televiziji laje nesto na tv-u kontra saveza, cak je bilo i onih koji su govorili da im je Munib drazi od "prljavog arapa". Smijali su se nase "Savez napolje", kokteli i baklje na savez su ih tjerali na zijevanje, razbijanje Cheke u Luksemburgu nazvano je nasiljem nad vremesnim starcem. Paljenje Ulevåla je nazvano brukom za nas narod, demonstracije pred NS-om iskoristene su da se ima o cemu pricati na kafi tek onako da se ubije vrijeme izmedju bitnijih tema "ko je koga jebo" i "gdje si kupio cipele".
Dosadno im je bilo gledati dijasporce u tamnim duksericama kako se deru Savez napolje, u pocetku smo im bili simpa da bi onda, nakon Cirine pojave postali rak-rana pa da bi onda opet uspjeli jos jednom zaokrenuti kada su uvidjeli da je Cirina retorika bila suplja bas kao i njihove glave.
Sest godina pljuvanja, ponizavanja, prijetnji, maltretiranja je iza nas. Nema vise Suljo moj dobri. Neces vise moci iz Holiday Inna izlaziti u pratnji BIGE, neces Iljo vise imati licnog vozaca koji ce te spasavati linca a ti Ceko, ti si jbg najeb'o i za vrijeme ove vladavine, zamisli sta ce sad da bude kada nema vise zastite policije niti od strane zestokih momaka. A ti moj Munibe, neces vise moci karati maloljetnice na racun saveza, na racun djece koja sanjaju da nikne travnati teren u njihovom naselju, koji mastaju da im Zeljo ili Sarajevo igra protiv Uniteda ili Reala u grupnoj fazi, koji sanjaju evropski Velez, Slobodu i Celik. Neces vise, klosaru jedan, moci poslati drotove na momke i cure iz Gracanice, Brckog, Tuzle, Zenice, Sarajeva, Bihaca, Prijedora i Sanskog mosta, nema vise druzenja sa vaznim facama u nasoj zabokrecini, sad si obican, obicniji od svih nas. Mogli bi te stici duhovi proslosti, mogla bi te stici kazna za podpisivanje onog tala sa FS Srbije kada su nam jebali majku a ti optuzio nas da smo ih izazvali.
Sest godina smo vas trpili al' evo docekasmo da i vama odzvoni. Da se razumijemo, ovo nece nista bitnije promjeniti u glavama letargicara koji hodaju nasim gradovima a smatraju se sminkom, oni ce ostati u filmu u kojem su oni glavne uloge a sve drugo je sporedno medjutim ostaje nada da ce barem kod nekih od njih proraditi savjest i da ce shvatiti da nista nije nemoguce ako se boris srcem i sa cistim namjerama. Upravo je to prevladalo u borbi kontra kriminalaca, istrajali smo unatoc polomljenim rebrima, arkadama, krivicnim prijavama koje nisu imale veze sa istinom, prijetnjama i na koncu svega najletargicnijem narodu na planeti! Veceras cu mirnije da spavam jer znam da je sutra naseg nogometa vec puno bolje nego njegovo jucer.
P.s: Autor ovog teksta ako čita (I.T) nadam se da se neće ljutit zbog ovog postavljanja.
Tekst je sa nogolopta.blogger.ba od momka koji ima utakmica više nego 90% foruma godina.
Evo komentar sa jednog meni lično najdražeg bloga/stranice...
Danas u savezu - sutra u kavezu
Smijali su se Ernadu kada je polomljenih rebara prepricavao sta ga je snaslo nakon policijskog stampeda koji ga je jednostavno pregazio. Smijali su se onom zutom dijasporcu kojeg drot nicim izazvan udara pendrekom u stomak. Smijali su se onom arapu koji svako malo na televiziji laje nesto na tv-u kontra saveza, cak je bilo i onih koji su govorili da im je Munib drazi od "prljavog arapa". Smijali su se nase "Savez napolje", kokteli i baklje na savez su ih tjerali na zijevanje, razbijanje Cheke u Luksemburgu nazvano je nasiljem nad vremesnim starcem. Paljenje Ulevåla je nazvano brukom za nas narod, demonstracije pred NS-om iskoristene su da se ima o cemu pricati na kafi tek onako da se ubije vrijeme izmedju bitnijih tema "ko je koga jebo" i "gdje si kupio cipele".
Dosadno im je bilo gledati dijasporce u tamnim duksericama kako se deru Savez napolje, u pocetku smo im bili simpa da bi onda, nakon Cirine pojave postali rak-rana pa da bi onda opet uspjeli jos jednom zaokrenuti kada su uvidjeli da je Cirina retorika bila suplja bas kao i njihove glave.
Sest godina pljuvanja, ponizavanja, prijetnji, maltretiranja je iza nas. Nema vise Suljo moj dobri. Neces vise moci iz Holiday Inna izlaziti u pratnji BIGE, neces Iljo vise imati licnog vozaca koji ce te spasavati linca a ti Ceko, ti si jbg najeb'o i za vrijeme ove vladavine, zamisli sta ce sad da bude kada nema vise zastite policije niti od strane zestokih momaka. A ti moj Munibe, neces vise moci karati maloljetnice na racun saveza, na racun djece koja sanjaju da nikne travnati teren u njihovom naselju, koji mastaju da im Zeljo ili Sarajevo igra protiv Uniteda ili Reala u grupnoj fazi, koji sanjaju evropski Velez, Slobodu i Celik. Neces vise, klosaru jedan, moci poslati drotove na momke i cure iz Gracanice, Brckog, Tuzle, Zenice, Sarajeva, Bihaca, Prijedora i Sanskog mosta, nema vise druzenja sa vaznim facama u nasoj zabokrecini, sad si obican, obicniji od svih nas. Mogli bi te stici duhovi proslosti, mogla bi te stici kazna za podpisivanje onog tala sa FS Srbije kada su nam jebali majku a ti optuzio nas da smo ih izazvali.
Sest godina smo vas trpili al' evo docekasmo da i vama odzvoni. Da se razumijemo, ovo nece nista bitnije promjeniti u glavama letargicara koji hodaju nasim gradovima a smatraju se sminkom, oni ce ostati u filmu u kojem su oni glavne uloge a sve drugo je sporedno medjutim ostaje nada da ce barem kod nekih od njih proraditi savjest i da ce shvatiti da nista nije nemoguce ako se boris srcem i sa cistim namjerama. Upravo je to prevladalo u borbi kontra kriminalaca, istrajali smo unatoc polomljenim rebrima, arkadama, krivicnim prijavama koje nisu imale veze sa istinom, prijetnjama i na koncu svega najletargicnijem narodu na planeti! Veceras cu mirnije da spavam jer znam da je sutra naseg nogometa vec puno bolje nego njegovo jucer.
P.s: Autor ovog teksta ako čita (I.T) nadam se da se neće ljutit zbog ovog postavljanja.
Tekst je sa nogolopta.blogger.ba od momka koji ima utakmica više nego 90% foruma godina.
Last edited by Impavidus on 31/03/2011 23:44, edited 2 times in total.
- glade
#2298 Re: SAVEZ NAPOLJE!
jedno je taj sistem (3/3) a drugo je lopovluk i totalni nemar za bh fudbal... ja ne bi imao nista protiv tog sistema da on funkcionise i da nam sad za reprezentaciju igraju ibrahimovic, corluka, marin, lovren, subotic i ostali... da sarajevo, borac, zeljeznicar, velez igraju grupne faze lige prvaka i kupa uefa... da imamo kampove po citavoj bih gdje ce djeca trenirati i konstantno se nalaziti novi talenti...charvel. wrote: Al pazi malo,
nama su drugi dali ovakav ustroj drzave. Da bi funkcionisalo, sve mora bit 3 od 3, il inace sistem stane - uvjek neko moze zajebat stvar ako mu se cefne.
Taj sistem nam je u svemu, pa tako i u sportu - a mi kad smo primljeni u taj klub sto se zove fifa & uefa, mi smo rekli da prihvatamo pravila tog kluba, koja nalazu da moras ima 1 predsjednika i ostalo, bla bla... I sad je ta fifa i uefa nas durala ovakve nakaradne sa 3 predsjednika (sto nam je i onako nametnuto) sve do sad i sad samo traze da ispunimo ono na sta smo se obavezali - da se ustrojimo po njihovim pravilima, mi ne mozemo. Jer posto nam je sistem zajeban u startu (sve mora bit 3/3) neko to sve lako moze zafrkat, ko sto i jest. I otud suspenzija.
Zato nam i drugi moraju rijesavat stvari jer su nam ih oni i u startu lose postavili. Dobro je Platini sa nama i do sad...
tad bi se borio i protiv uefe i fife i rek'o im da odjebu od nas i naseg nacina rada... ali nazalost situacija je daleko od takve i to je jedini nacin da napredujemo
-
mikogoago
#2299 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Zbog neceg viseg od svega nabrojanog.Zbog REPREZENTACIJE KOJA JE SIMBOL BiH i hvala im na dozivljenim radostima i ponosu,a pogotovo na zadnjoj utakmiciglade wrote:kako me ovo nervira... ko kaze da ih ne kritikujemo? mislis da mi je svejedno sto su meni, izmedju ostalih ljudi na onim protestima, okrenuli ledja? zbog cega? koga? cire?juventus wrote:Koje li slučajnosti da se ova izjava Papca desi upravo kada su mu iz kluba saopštili da neće produžiti ugovor s njim.![]()
- glade
#2300 Re: SAVEZ NAPOLJE!
vise su mi simbol bih ljudi koji su svoja ledja postavili za bolje dane bh fudbala nego ta reprezentacija... ali eto... svakom svojemikogoago wrote: Zbog neceg viseg od svega nabrojanog.Zbog REPREZENTACIJE KOJA JE SIMBOL BiH i hvala im na dozivljenim radostima i ponosu,a pogotovo na zadnjoj utakmici