nuraH wrote:"Stvoren je od tekućine koja se izbaci" – tj. koja se prospe u maternici, a to su sperma muškarca i žene....
Znaci, da se ne iznenadim ako me kakva treba upita "jel' gutam".
nuraH wrote:"Stvoren je od tekućine koja se izbaci" – tj. koja se prospe u maternici, a to su sperma muškarca i žene....
Ja bih zaista iskreno volio da ti osobno svoj život provedeš u zdravlju, rahatluku i veselju, uz svoju porodicu i najbliže, i da te ništa puno ne uznemirava. Da dugo i sretno ispucaš svoje vrijeme, pa ako budeš imao isto ovakvo mišljenje i u trenu kada te deložiraju sa ovog svijeta, da bar znaš zbog čega ćeš najebat.Bosnohercegovac wrote:Osnovna stvar je da vjernici svoju religioznost ne zasnivaju na racionalnosti i logici, pa tako ih se ne može ubijediti racionalnim i logičnim argumentima da nisu u pravu i da ne postoji ćikica koji kad mu je bilo dosadno pucnuo prstićima i stvorio Zemlju i Sunce da je grije i osvijetljava.
A da vjerujem u postojanje boga, koji je svemoćan i koji je stalno uz ljude, nikad mu se ne bih mogao moliti ili klanjati, jer bih se onda klanjao i molio jednom sadističkom, sebičnom i egoističnom stvoru. Biti svemoćan i ništa ne uraditi, a samo gledati kako završavaju u mukama svoj život milioni žrtava holokausta, genocida, raznih zločina, ubistava, silovanja, gladi...![]()
![]()
Možebit da si i u pravu. Morebit da sam se fakat malkice zeznuo i da će tako nekako i bit...Bosnohercegovac wrote:Malkice si se zeznuo, ja nigdje neču otiči sa ovog svijeta, več ču ostati i pođžubriti crnu zemlju i omogućiti da zbog mene i od mene procvjetaju ljubićice i naraste obićna trava i korov.arzuhal wrote: Ja bih zaista iskreno volio da ti osobno svoj život provedeš u zdravlju, rahatluku i veselju, uz svoju porodicu i najbliže, i da te ništa puno ne uznemirava. Da dugo i sretno ispucaš svoje vrijeme, pa ako budeš imao isto ovakvo mišljenje i u trenu kada te deložiraju sa ovog svijeta, da bar znaš zbog čega ćeš najebat.
Naglasak na 140, ne 14, već 140Genije (lat. genius = Genij, je čovekov duh zaštitnik) Izuzetno intelektualno, duhovno i stvaralački obdarena osoba koja je zadužila čovečanstvo svojim delima u oblasti nauke, kulture, umetnosti, politike i sl. U čisto tehničkom smislu, termin označava osobu koja na testu inteligencije ima IQ veći od 140
Stari dobri AD HOMINEM argument.travar wrote:ELJOOOOOO![]()
Vidim "žustra" rasprava još uvijek traje, mada se konstantno vrti oko jedne tačke.
Samo tako,![]()
Btw, ako je ono genije....Naglasak na 140, ne 14, već 140Genije (lat. genius = Genij, je čovekov duh zaštitnik) Izuzetno intelektualno, duhovno i stvaralački obdarena osoba koja je zadužila čovečanstvo svojim delima u oblasti nauke, kulture, umetnosti, politike i sl. U čisto tehničkom smislu, termin označava osobu koja na testu inteligencije ima IQ veći od 140
travar wrote:ELJOOOOOO![]()
Vidim "žustra" rasprava još uvijek traje, mada se konstantno vrti oko jedne tačke.
Samo tako,![]()
Btw, ako je ono genije....Naglasak na 140, ne 14, već 140Genije (lat. genius = Genij, je čovekov duh zaštitnik) Izuzetno intelektualno, duhovno i stvaralački obdarena osoba koja je zadužila čovečanstvo svojim delima u oblasti nauke, kulture, umetnosti, politike i sl. U čisto tehničkom smislu, termin označava osobu koja na testu inteligencije ima IQ veći od 140
Koji je to naucnik rekao odakle dolazi sperma i jajne celije?nuraH wrote: -----
"Stvoren je od tekućine koja se izbaci" – tj. koja se prospe u maternici, a to su sperma muškarca i žene. Čovjek je stvoren od njih. Ovdje su spomenute kao jedna voda zato što su pomiješane.
"koja između kičme i grudi izlazi" – misli se na kičmu muškarca i mjesta na grudima žene niz koje se spušta ogrlica. Dijete nastaje isključivo iz dvije tekućine.
moderna nauka potvrdjuje da "repromaterijal" iliti tekucina, od koje nastaju spermići izlazi (prvobitno nastaje) iz kicme muškarca, a tekucina od koje se fomira jajna celija zene izlazi iz grudi, te tako zena koja svojim mlijekom hrani bebu, nema ovulacije (sazrijevanja jajne celije u jajnicima), vec "repromaterijal" u grudima potice proizvodnju mlijeka u mlijecnim zlijezdama.
Istazivaci su tek prije nekih 100 -200 godina otkrili, da i jajna celija zene ucestvuje u pri zacecu (žensko jajašce je otkriveno tek 1827, X/Y kromosomi još kasnije) a do tada se smatralo da je čovjek u cijelosti prisutan u muškom sjemenu. Ženska utroba je tek tlo u koje muškarac "posadi" sjeme.
Danas mi znamo da se testisi kod muškaraca i jajnici kod žena u fazi dok su embrioni razvijaju se u odnosu na oblik odraslog čovjeka između kičme i grudi. Međutim, kasnije, kod odrasle osobe ovi organi se premještaju na druga mjesta, al u periodu dok su embrioni, nalaze se na mjestu o kojem Kur`an govori, između kičme i grudi. Čak i kad osoba odraste, ovi organi dobijaju krv i ostale potrebštine sa istog mjesta, između kičme i grudi.
andrija2007 wrote:Definitivni dokaz koji obara sve tvrdnje ateista!
http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti ... /091209109
Ti si stvarno okorjeli ateista!Ateista wrote:andrija2007 wrote:Definitivni dokaz koji obara sve tvrdnje ateista!
http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti ... /091209109![]()
![]()
![]()
![]()
Sad ce muslimani reci kako je to cista slucajnost, a nije slucajnost kada se pojave u prirodi oblici koji podsjecaju na ajete iz kurana...![]()
I obrnuto, naravno.
Kao i puno toga sto je kuran "otkrio" davno a nauka tek sad potvrdila.uroborus wrote:Sjetih se jedne angdote sa sufijom prosjede brade, izborana lica i izamisljena pogleda koji mi, kao dokaz neporecivosti Bozije rijec u Ku'ranu, izdiktira ajet o tome kako se mora ne mjesaju. Sav ozaren cinjenicom da Ku'ran osim duhovne, sadrzi i naucnu stranu koja se potvrdjuje evo vjekovima, odlucih da mu ne kvarim raspolozenje. Naime, presutih cinjenicu da su njegovu spoznaju davno, davno prije tog Ku'ranskog ajeta otkrili stari Grci !!
Po cemu ti to, pa ne pise mi na celu?andrija2007 wrote:Ti si stvarno okorjeli ateista!Ateista wrote:andrija2007 wrote:Definitivni dokaz koji obara sve tvrdnje ateista!
http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti ... /091209109![]()
![]()
![]()
![]()
Sad ce muslimani reci kako je to cista slucajnost, a nije slucajnost kada se pojave u prirodi oblici koji podsjecaju na ajete iz kurana...![]()
I obrnuto, naravno.
Clanak je samo za razumom obdarene citaoce.pure_love wrote:jest tesko vidjeti krst u necemu,sasvim jednostavan izgled ima za razliku od harfova, i plus to eto vec i nije neki savrseni krst...
Očigledno da znaš na šta sam mislio kada sam spomenuo "postanak čovjeka od majmuna", ali ti se pozivaš na sitnice.XXS wrote: Slabo si ti sta naucio u toj skoli tako da nebi bilo ni pristojno da ostale castis nepristojnim imenima.
Da je covjek nastao od majmuna ne poducavaju niti u jednoj skoli jer to ne tvrdi niti jedna od priznatih teorija o covjekovom porijeklu.
To si samo mogao cuti od kakvog hodze ili popa dok ti je lazima objasnjavao nedostatke teorije evolucije.
Ja ovaj podforum čitam redovno, ali baš i ne pišem. Nemam živaca, upravo kao što si rekao da se stavri ponavljaju, a niko nikog ne sluša.Ateista wrote:Ako vec hoces, bilo je o tome jako puno tema, razgovora i slicno, ali definitivno ima jako puno ajeta koji su potpuno netacni, kao i brojnih drugih objasnjenja koja objasnjavaju razlog nastanka religija, zasto ih ljudi prihvataju, sve nelogicnosti i slicno.Bosanski_kralj wrote:
Koji bi to argmenti trebali da pobiju moje vjerovanje? Nađi 1 ajet u Kur`anu da je laž. On je "moj" najjač argument da Bog postoji, onako kako je u Njemu objavljeno, a na tebi je da "moj" argument oboriš. Pokušaj!
Posto nemam volje ponovo da ulazim u sve te rasprave, mogu ti samo dati link na jedan blog u kojem i ja ucestvujem, ima jako dobrih postova, neki su univerzalni i odnose se na sve religije dok se neki odnose na konkretno islam ili hirscanstvo.
Po meni, to je dovoljno argumenata, ali je pitanje sta za tebe znaci argument ili dokaz. Ocigledno je da imamo razlicite definicije dokaza i argumenta.
http://nemaboga.blogger.ba/
Arapska rijec 'dehv' u citiranom ajetu znaci 'zaobljenost poput nojevog ajeta'. Prof. dr. Sulejman Ates pozivajuci se na rjecnik arapskog jezika Lisan-ul Areb objasnjava ovu rijec: "...ako rijec 'dehv' znaci rasiriti, prostrijeti, urediti, onda to nije jednostavno prostiranje, uredjivanje. Tom rijecju daje se znacenje zaobljenog prostiranja i uredjenja." Osim toga rijec 'dehv' se korsiti za imenovanje igre sa orasima, a rijec 'medahi', izvedena iz istog korijena, znaci 'oble kamenice'.puremoods wrote:Alo! Covek je Bozju rec preveo pogresno! i taj prevod citaju hiljade ljudi i iz te knjige se ti isti ljudi uce o vasoj veri. Pa nije to pogresan prevod Danijele Stil sa engleskog pa da kazes ma nije vazno.arzuhal wrote:Teško je na to dati posve tačan odgovor kada je Besim Korkut rahmetlija. Ipak, ne bih to baš nazvao ogromnim propustom.puremoods wrote: Zasto Besim Korkut, ciji se prevod Kurana racuna kao trenutno najbolji bosanski prevod, nije korektno preveo sa arapskog? Meni je jedan Arapin potvrdio ovaj tvoj prevod reci "dehaha" i zaista, taj ajet kaze da je zemlju napravio jajolikom, a Korkut to ne pominje?! Zar to nije ogroman propust?
Ovo postaje pravo sprdanje, pa neki dan je prikazan video sa kravom koja muce: "alah".andrija2007 wrote:Definitivni dokaz koji obara sve tvrdnje ateista!
Ne diraj mi pure loveta, obeČo mi je vizu za Švecku!bez_ideje wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ja sam majke mi moje mislila da je pure_love zensko sve do juce
![]()
![]()
![]()
Možda su jaranice, ajd znaj.statix wrote:Ovo postaje pravo sprdanje, pa neki dan je prikazan video sa kravom koja muce: "alah".andrija2007 wrote:Definitivni dokaz koji obara sve tvrdnje ateista!
Ko došo, ko došo!Loulou wrote:Ova tema je u zadnjih par sati
![]()
![]()
![]()
![]()
prva liga!