Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- alica.k
#2276 Re: Gledate seriju - preporucite je
poceo whitechapel 3. sezona 
- alcho
#2277 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ako ces gledati Office, onda gledaj original...to je jedino sto valjaFrooteky wrote:Ja sam jednom mislio gledat´ Office a onda sam vidio da tu glumi Steve Carell i odmah sam odustao
-
Bitte_Halt_ja_ja
#2278 Re: Gledate seriju - preporucite je
being human USzamzija wrote:ma britanci su za njih za klasu iznad, ja ne znam da li su amerikanci napravili ijedan uspješan remake neke britanske serije ...
ima tu i problem ako si gledao i navikao se na glumce, tesko prihvatis remake koji moze biti i bolji
-
Frooteky
#2279 Re: Gledate seriju - preporucite je
alcho wrote:Ako ces gledati Office, onda gledaj original...to je jedino sto valjaFrooteky wrote:Ja sam jednom mislio gledat´ Office a onda sam vidio da tu glumi Steve Carell i odmah sam odustao
- alica.k
#2280 Re: Gledate seriju - preporucite je
kako ti je being human US uspjesan remake? da li si gledao UK verziju?Bitte_Halt_ja_ja wrote:being human USzamzija wrote:ma britanci su za njih za klasu iznad, ja ne znam da li su amerikanci napravili ijedan uspješan remake neke britanske serije ...
ima tu i problem ako si gledao i navikao se na glumce, tesko prihvatis remake koji moze biti i bolji
od dobre serije su napravili paradu manekena ocito pod utjecajem twilighta i slicnih gluposti.
-
howdy
#2281 Re: Gledate seriju - preporucite je
Miki123 wrote:uu dobar shameless us. u pet deka sa originalom.
nego, krenuo je i Justified. gleda li ko?
justified odlicna
-
four
#2282 Re: Gledate seriju - preporucite je
Moze li se negdje naci prevod za The Practice? Skinuo sam sve sezone, ali prevod ne mogu naci.
- irac300
#2283 Re: Gledate seriju - preporucite je
Skini ovaj program Sublight, besplatan je, pomaže pri traženju titlova. Nema tog titla koji ne može naći, osim ako ne postoji.four wrote:Moze li se negdje naci prevod za The Practice? Skinuo sam sve sezone, ali prevod ne mogu naci.
-
zamzija
#2284 Re: Gledate seriju - preporucite je
J.J. Abrams sells sci-fi apocalypse pilot to NBC
Just when you thought J.J. Abrams might not have a sci-fi pilot in contention for next fall, along comes Revolution.
NBC has picked up a new drama pilot from the Star Trek director and Warner Bros. TV. The logline: “A high octane action drama from J. J. Abrams following a group of characters struggling to survive and reunite with loved ones in a world where all forms of energy have mysteriously ceased to exist.”
Now that’s the rather cryptic official description. But here’s an earlier, more exciting logline with more detail:“In this epic adventure thriller, a family struggles to reunite in a post-apocalyptic American landscape: a world of empty cities, local militias and heroic freedom fighters, where every single piece of technology — computers, planes, cars, phones, even lights — has mysteriously blacked out … forever.”
Just when you thought J.J. Abrams might not have a sci-fi pilot in contention for next fall, along comes Revolution.
NBC has picked up a new drama pilot from the Star Trek director and Warner Bros. TV. The logline: “A high octane action drama from J. J. Abrams following a group of characters struggling to survive and reunite with loved ones in a world where all forms of energy have mysteriously ceased to exist.”
Now that’s the rather cryptic official description. But here’s an earlier, more exciting logline with more detail:“In this epic adventure thriller, a family struggles to reunite in a post-apocalyptic American landscape: a world of empty cities, local militias and heroic freedom fighters, where every single piece of technology — computers, planes, cars, phones, even lights — has mysteriously blacked out … forever.”
- Ajant
#2285 Re: Gledate seriju - preporucite je
BBC napravio seriju "Sherlock". Izašle za sada dvije sezone, svaka ima po tri epizode od po sat i po. Serija je odlično urađena, puno bolja i vjernija knjigama od filma sa Robertom Downeyem Jr. Jako nepredvidiva, i lišena klišej likova.
Topla preporuka.
http://www.imdb.com/title/tt1475582/
Topla preporuka.
http://www.imdb.com/title/tt1475582/
-
dassa
#2286 Re: Gledate seriju - preporucite je
odavno me neka serija nije prikovala za krevet kao Luther. odlicno stvarno. kriminalisticka drama bas po mom ukusu. velika preporuka.

-
jim4
#2287 Re: Gledate seriju - preporucite je
VenomousV wrote:supernatural![]()
![]()
![]()
![]()
i za muske i za zenske oci, plus zanimljiva![]()
![]()
- alica.k
#2288 Re: Gledate seriju - preporucite je
dassa wrote:odavno me neka serija nije prikovala za krevet kao Luther. odlicno stvarno. kriminalisticka drama bas po mom ukusu. velika preporuka.
- dale cooper
#2289 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ne znam za vas ostale, ali meni je Fringe od kako se vratio prije 2-3 sedmice sve bolji
i bolji. Znam da su mnogi odustali (kao i u slučaju Lost-a) od serije zbog toga što se
radnja razvila u mnogo različitih pravaca i da je to ponekad teško upratiti prosječnom gledatelju,
ali ako se posveti pažnja i vrijeme zadovoljstvo je neizmjerno. Tako dobra hemija i interakcija
između glavnih likova, pa humor, pa često čak i dirljiva tematika pojedinih epizoda je nešto
što mi je trenutno najbolje što se tiče tv serija. Biće mi gotovo jednako žao i teško kao i
kod završetka Lost-a kada se Fringe prestane prikazivati.
i bolji. Znam da su mnogi odustali (kao i u slučaju Lost-a) od serije zbog toga što se
radnja razvila u mnogo različitih pravaca i da je to ponekad teško upratiti prosječnom gledatelju,
ali ako se posveti pažnja i vrijeme zadovoljstvo je neizmjerno. Tako dobra hemija i interakcija
između glavnih likova, pa humor, pa često čak i dirljiva tematika pojedinih epizoda je nešto
što mi je trenutno najbolje što se tiče tv serija. Biće mi gotovo jednako žao i teško kao i
kod završetka Lost-a kada se Fringe prestane prikazivati.
- travar
#2290 Re: Gledate seriju - preporucite je
Frankly
, meni se čini da ni oni ne znaju šta da rade sa pričom u Fringe-u koji polahko se pretvara u Heroes 2
Inače, postao sam alergičan na iznenadne shiftove pozitivaca u negativce i obratno.
Inače, postao sam alergičan na iznenadne shiftove pozitivaca u negativce i obratno.
- beco
#2291 Re: Gledate seriju - preporucite je
Meni je Spartak jako jako dobar, pravo me uhvatio sve iscekujem subotu za novu epizodu, fotgrafija je nevjerovatna. 
- Phosphorus
#2292 Re: Gledate seriju - preporucite je
Vidi Stringer Bell-a posto drot zvani Luther... skidam prvu epizodu pa bacim komentar 
-
jim4
- Pitarrr82
#2294 Re: Gledate seriju - preporucite je
jim4 wrote:http://www.imdb.com/title/tt1641349/
Za sada sam pomalo razocaran, vidjecemo drugu sezonu jer su mi svi nekako previse happy a premalo pravih dogadjanja, cak su s krajem pomalo pretjerali jer lici na Lost
- hocuseriju
#2295 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ni jednu seriju ne mogu da nadjem sa centralnom radnjom i da su sve epizode povezane a ne sve isti glumci a svaka epizoda druga priča,ako neko ima neku seriju iz prve ruka sa ''centralnom'' radnjom neka šalje odma'.

-
jim4
#2296 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pitarrr82 wrote:jim4 wrote:http://www.imdb.com/title/tt1641349/
Za sada sam pomalo razocaran, vidjecemo drugu sezonu jer su mi svi nekako previse happy a premalo pravih dogadjanja, cak su s krajem pomalo pretjerali jer lici na Lost
Kad se vec Lost spominje,pocinje nova serija uskoro ABC-ova koju najavljuju kao najslicniju Lostu

http://www.imdb.com/title/tt1836195/
-
Romanija
#2297 Re: Gledate seriju - preporucite je
'Borgen' - prva sezona - je isp'o vise no solidna serija, i cini mi se da Ameri nece uspjeti da ga prerade za svoje trziste i unakaze kao sto su 'Forbrydelsen'.
-
jastuk1
#2298 Re: Gledate seriju - preporucite je
Prava ep treće sezone mi je bila pomalo slabašna, al ova druga sve nadoknađuje. Režija, scenografija, rad kamere, ko da je mene pito kolko dugo će držat kadar i iz kojih uglova. Jedino što je kod nekih blago procurio australski akcenat. Stvarno ogromna razlika između prve i druge epizode i to samo zbog režije.beco wrote:Meni je Spartak jako jako dobar, pravo me uhvatio sve iscekujem subotu za novu epizodu, fotgrafija je nevjerovatna.
Scenario već uvodi dobru slojevitost likova i čestu simboliku. DTS 5.1. miks za one koji imaju takvu opremu je out of this world. Spartacus je Game of Thrones na steroidima. GoT - priče za malu djecu. Spartacus - priče za veliku djecu.
- nosara
#2299 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dosadno... Trebali su bacit akcent na karanje i gole silikone...jastuk1 wrote:Prava ep treće sezone mi je bila pomalo slabašna, al ova druga sve nadoknađuje. Režija, scenografija, rad kamere, ko da je mene pito kolko dugo će držat kadar i iz kojih uglova. Jedino što je kod nekih blago procurio australski akcenat. Stvarno ogromna razlika između prve i druge epizode i to samo zbog režije.beco wrote:Meni je Spartak jako jako dobar, pravo me uhvatio sve iscekujem subotu za novu epizodu, fotgrafija je nevjerovatna.
Scenario već uvodi dobru slojevitost likova i čestu simboliku. DTS 5.1. miks za one koji imaju takvu opremu je out of this world. Spartacus je Game of Thrones na steroidima. GoT - priče za malu djecu. Spartacus - priče za veliku djecu.
-
emir24
#2300 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ako trazite komediju, ja najtoplije preporucujem COUPLING
Jeste malo starija (ca. 2002-2006), ali ja nisam ni prije, a ni poslije gledao seriju koja me je tako nasmijavala
Mozete zamisliti da je rijec o britanskoj produkciji, likovi (i glumci) su prva liga i ja najiskrenije mislim:
OVO JE NAJBOLJA HUMOR SERIJA IKADA SNIMLJENA
Steta samo sto nije trajala duze
Od aktuelnih serija bih preprucio:
House of Lies - sofisticirana komedija koja je tek pocela (u januaru pocela prva sezona u Americi). Radnja je usko vezana za ekonomiju, ali kao kod svih americkih serija u biti kljucna stvar je interakcija likova i njihovi odnosi. Djeluje kao da glumci super harmonisu i meni je ovo najbolja od "novih" serija.
Kao uvijek: Kritika je subjektivna stvar i jedini nacin da vidite o cemu je rijec je da sami pogledate par epizoda.
P.S. ako nekome treba link, ja imam dobre torrent linkove za kompletnu kolekciju svih epizoda Couplinga
Jeste malo starija (ca. 2002-2006), ali ja nisam ni prije, a ni poslije gledao seriju koja me je tako nasmijavala
Mozete zamisliti da je rijec o britanskoj produkciji, likovi (i glumci) su prva liga i ja najiskrenije mislim:
OVO JE NAJBOLJA HUMOR SERIJA IKADA SNIMLJENA
Steta samo sto nije trajala duze
Od aktuelnih serija bih preprucio:
House of Lies - sofisticirana komedija koja je tek pocela (u januaru pocela prva sezona u Americi). Radnja je usko vezana za ekonomiju, ali kao kod svih americkih serija u biti kljucna stvar je interakcija likova i njihovi odnosi. Djeluje kao da glumci super harmonisu i meni je ovo najbolja od "novih" serija.
Kao uvijek: Kritika je subjektivna stvar i jedini nacin da vidite o cemu je rijec je da sami pogledate par epizoda.
P.S. ako nekome treba link, ja imam dobre torrent linkove za kompletnu kolekciju svih epizoda Couplinga