Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
alica.k

#2276 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

poceo whitechapel 3. sezona :D
alcho

#2277 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alcho »

Frooteky wrote:Ja sam jednom mislio gledat´ Office a onda sam vidio da tu glumi Steve Carell i odmah sam odustao :mrgreen:
Ako ces gledati Office, onda gledaj original...to je jedino sto valja
Bitte_Halt_ja_ja

#2278 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

zamzija wrote:ma britanci su za njih za klasu iznad, ja ne znam da li su amerikanci napravili ijedan uspješan remake neke britanske serije ...
being human US

ima tu i problem ako si gledao i navikao se na glumce, tesko prihvatis remake koji moze biti i bolji
Frooteky

#2279 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Frooteky »

alcho wrote:
Frooteky wrote:Ja sam jednom mislio gledat´ Office a onda sam vidio da tu glumi Steve Carell i odmah sam odustao :mrgreen:
Ako ces gledati Office, onda gledaj original...to je jedino sto valja
:wink:
alica.k

#2280 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:
zamzija wrote:ma britanci su za njih za klasu iznad, ja ne znam da li su amerikanci napravili ijedan uspješan remake neke britanske serije ...
being human US

ima tu i problem ako si gledao i navikao se na glumce, tesko prihvatis remake koji moze biti i bolji
kako ti je being human US uspjesan remake? da li si gledao UK verziju?
od dobre serije su napravili paradu manekena ocito pod utjecajem twilighta i slicnih gluposti.
howdy

#2281 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by howdy »

Miki123 wrote:uu dobar shameless us. u pet deka sa originalom.

nego, krenuo je i Justified. gleda li ko?

justified odlicna :D
four

#2282 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by four »

Moze li se negdje naci prevod za The Practice? Skinuo sam sve sezone, ali prevod ne mogu naci.
irac300

#2283 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by irac300 »

four wrote:Moze li se negdje naci prevod za The Practice? Skinuo sam sve sezone, ali prevod ne mogu naci.
Skini ovaj program Sublight, besplatan je, pomaže pri traženju titlova. Nema tog titla koji ne može naći, osim ako ne postoji. :-D
zamzija

#2284 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

J.J. Abrams sells sci-fi apocalypse pilot to NBC

Just when you thought J.J. Abrams might not have a sci-fi pilot in contention for next fall, along comes Revolution.

NBC has picked up a new drama pilot from the Star Trek director and Warner Bros. TV. The logline: “A high octane action drama from J. J. Abrams following a group of characters struggling to survive and reunite with loved ones in a world where all forms of energy have mysteriously ceased to exist.”

Now that’s the rather cryptic official description. But here’s an earlier, more exciting logline with more detail:“In this epic adventure thriller, a family struggles to reunite in a post-apocalyptic American landscape: a world of empty cities, local militias and heroic freedom fighters, where every single piece of technology — computers, planes, cars, phones, even lights — has mysteriously blacked out … forever.”
Ajant

#2285 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Ajant »

BBC napravio seriju "Sherlock". Izašle za sada dvije sezone, svaka ima po tri epizode od po sat i po. Serija je odlično urađena, puno bolja i vjernija knjigama od filma sa Robertom Downeyem Jr. Jako nepredvidiva, i lišena klišej likova.
Topla preporuka.
http://www.imdb.com/title/tt1475582/
dassa

#2286 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dassa »

odavno me neka serija nije prikovala za krevet kao Luther. odlicno stvarno. kriminalisticka drama bas po mom ukusu. velika preporuka.

Image
jim4

#2287 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jim4 »

VenomousV wrote:supernatural :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

i za muske i za zenske oci, plus zanimljiva :D :D :D
;-) :thumbup: Dobra serija
alica.k

#2288 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

dassa wrote:odavno me neka serija nije prikovala za krevet kao Luther. odlicno stvarno. kriminalisticka drama bas po mom ukusu. velika preporuka.

Image
:thumbup:
dale cooper

#2289 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Ne znam za vas ostale, ali meni je Fringe od kako se vratio prije 2-3 sedmice sve bolji
i bolji. Znam da su mnogi odustali (kao i u slučaju Lost-a) od serije zbog toga što se
radnja razvila u mnogo različitih pravaca i da je to ponekad teško upratiti prosječnom gledatelju,
ali ako se posveti pažnja i vrijeme zadovoljstvo je neizmjerno. Tako dobra hemija i interakcija
između glavnih likova, pa humor, pa često čak i dirljiva tematika pojedinih epizoda je nešto
što mi je trenutno najbolje što se tiče tv serija. Biće mi gotovo jednako žao i teško kao i
kod završetka Lost-a kada se Fringe prestane prikazivati. :cry:
travar

#2290 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by travar »

Frankly :mrgreen: , meni se čini da ni oni ne znaju šta da rade sa pričom u Fringe-u koji polahko se pretvara u Heroes 2 :-?
Inače, postao sam alergičan na iznenadne shiftove pozitivaca u negativce i obratno.
beco

#2291 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by beco »

Meni je Spartak jako jako dobar, pravo me uhvatio sve iscekujem subotu za novu epizodu, fotgrafija je nevjerovatna. :thumbup:
Phosphorus

#2292 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Phosphorus »

Vidi Stringer Bell-a posto drot zvani Luther... skidam prvu epizodu pa bacim komentar :D
Pitarrr82

#2294 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

Za sada sam pomalo razocaran, vidjecemo drugu sezonu jer su mi svi nekako previse happy a premalo pravih dogadjanja, cak su s krajem pomalo pretjerali jer lici na Lost :mrgreen:
hocuseriju

#2295 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by hocuseriju »

Ni jednu seriju ne mogu da nadjem sa centralnom radnjom i da su sve epizode povezane a ne sve isti glumci a svaka epizoda druga priča,ako neko ima neku seriju iz prve ruka sa ''centralnom'' radnjom neka šalje odma'. :D :D
jim4

#2296 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jim4 »

Pitarrr82 wrote:

Za sada sam pomalo razocaran, vidjecemo drugu sezonu jer su mi svi nekako previse happy a premalo pravih dogadjanja, cak su s krajem pomalo pretjerali jer lici na Lost :mrgreen:
:D

Kad se vec Lost spominje,pocinje nova serija uskoro ABC-ova koju najavljuju kao najslicniju Lostu 8)

Image

http://www.imdb.com/title/tt1836195/
Romanija

#2297 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Romanija »

'Borgen' - prva sezona - je isp'o vise no solidna serija, i cini mi se da Ameri nece uspjeti da ga prerade za svoje trziste i unakaze kao sto su 'Forbrydelsen'.
jastuk1

#2298 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

beco wrote:Meni je Spartak jako jako dobar, pravo me uhvatio sve iscekujem subotu za novu epizodu, fotgrafija je nevjerovatna. :thumbup:
Prava ep treće sezone mi je bila pomalo slabašna, al ova druga sve nadoknađuje. Režija, scenografija, rad kamere, ko da je mene pito kolko dugo će držat kadar i iz kojih uglova. Jedino što je kod nekih blago procurio australski akcenat. Stvarno ogromna razlika između prve i druge epizode i to samo zbog režije.

Scenario već uvodi dobru slojevitost likova i čestu simboliku. DTS 5.1. miks za one koji imaju takvu opremu je out of this world. Spartacus je Game of Thrones na steroidima. GoT - priče za malu djecu. Spartacus - priče za veliku djecu. :D
nosara

#2299 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nosara »

jastuk1 wrote:
beco wrote:Meni je Spartak jako jako dobar, pravo me uhvatio sve iscekujem subotu za novu epizodu, fotgrafija je nevjerovatna. :thumbup:
Prava ep treće sezone mi je bila pomalo slabašna, al ova druga sve nadoknađuje. Režija, scenografija, rad kamere, ko da je mene pito kolko dugo će držat kadar i iz kojih uglova. Jedino što je kod nekih blago procurio australski akcenat. Stvarno ogromna razlika između prve i druge epizode i to samo zbog režije.

Scenario već uvodi dobru slojevitost likova i čestu simboliku. DTS 5.1. miks za one koji imaju takvu opremu je out of this world. Spartacus je Game of Thrones na steroidima. GoT - priče za malu djecu. Spartacus - priče za veliku djecu. :D
Dosadno... Trebali su bacit akcent na karanje i gole silikone...
emir24

#2300 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by emir24 »

Ako trazite komediju, ja najtoplije preporucujem COUPLING

Jeste malo starija (ca. 2002-2006), ali ja nisam ni prije, a ni poslije gledao seriju koja me je tako nasmijavala

Mozete zamisliti da je rijec o britanskoj produkciji, likovi (i glumci) su prva liga i ja najiskrenije mislim:
OVO JE NAJBOLJA HUMOR SERIJA IKADA SNIMLJENA

Steta samo sto nije trajala duze

Od aktuelnih serija bih preprucio:
House of Lies - sofisticirana komedija koja je tek pocela (u januaru pocela prva sezona u Americi). Radnja je usko vezana za ekonomiju, ali kao kod svih americkih serija u biti kljucna stvar je interakcija likova i njihovi odnosi. Djeluje kao da glumci super harmonisu i meni je ovo najbolja od "novih" serija.

Kao uvijek: Kritika je subjektivna stvar i jedini nacin da vidite o cemu je rijec je da sami pogledate par epizoda.

P.S. ako nekome treba link, ja imam dobre torrent linkove za kompletnu kolekciju svih epizoda Couplinga
Post Reply