alibaba_i_30_godina wrote:
Ti si naveo primjer Druge kuće sa pastom koja je jeftinija za cijele 3 KM, što onda ni tu po tebi ne bi trebalo da je cjenovno opravdano. Ili možda ne misliš tako jer je teleća šnicla 18 KM pa ti je to ok?
Mala kuhinja postoji već više od 10 godina i prije ove lokacije su se nalazili u blizini Katedrale, dok nisam siguran od kada postoji Noovi.
Neko ode gore na pauzu za ručak, max. sat vremena i nema vremena za cijeli slijed menija, te ova pasta dođe sasvim dobro kao ručak uz piće. Barem u mom slučaju.
A onaj dio ''porez na budale'' ne treba ni komentarisati. Audi (ili evo Porsche) i Renault su isto auta sa sličnim dijelovima, ali je po tebi prvi znatno skuplji upravo zbog ovih budala, jer u konačnici od svega toga shvatiš da kao uživaš više u vožnji prvog a u suštini sve se svodi na istu skalameriju i kutiju na točkovima.

Ti i dalje ne razmumijes bitno. Prvo da 15 KM placas za predjelo. Drugo, s jedne strane to nisu "cijele 3 KM", nego 20% vise prakticno za isto predjelo na slicmom mjestu, pa x broj porcija, a s druge strane ako dodas na tih 15 dodas te iste "cijele 3 KM" na mjestu priblizno istog nivoa pojesces glavno jelo, a ne polugotovo predjelo.
Da ne ulazim u tehnicke elaborate besmislice koji su napisao, kad povlacis paralelu izmedju Porsche vs Renault, to je isto kao da si uporedio pariski Maxim sa bistroom negdje oko Les Halla, da ne kazem sarajevskom cevabdzinicom, gdje ces u skucenom prostoru punom ljudi pojesti dnevni menu od 12 EUR. Na oba mjesta ces dobiti tanjur, escajg, hran, pice i tu se otprilike sve slicnosti zavrsavaju
Ustvari boldirano je poenta svega... Otici na "fensi" mjesto, gdje je bitno biti vidjen, taksijem do ispred vrata i slicne discipline, satro nemati vremena za jela po narudzbi, sto je zapravo super izgovor da se narucuju predjela koja su prakticno najjeftinija, i onda krece prica gdje se ide na pauzu za rucak itd itd... Otprilike kao socijalni profili sa iPhonima VIII i 2 KM kredita, ili opasan auto, a sipa se za cenera.
Da ne mislis da sam ja nesto kao zavidan ili da imam nesto protiv skupljih mijesta, naprotiv, ja podrzavam da takva mjesta postoje, treba mjesto u koje ne moze svako doci, ponekad i meni dobro dodju, ali sam dovoljno trezven i prizeman da prepoznam takvo mjesto, a ne razvikanu ublehu, i da sam svjestan cijene nisu ok, nego da hranu debelo preplacujem, a za uzvrat dobijem neke druge stvari, kao sto su diskrecija, mir i dovoljno prostora oko mene da "komsija" ne upija svaku sa naseg stola.
Toliko od mene, sad mozes da nastavis sa objasnjenjima kako je 15 KM ok cijena za predjelo.