Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2276 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Entropio »

Da li je neko letio BH Airlines-om SJJ-FRA? Koji avion leti? Da li je udoban? Koliko let traje?
Una ragazza

#2277 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Una ragazza »

Entropio wrote:Da li je neko letio BH Airlines-om SJJ-FRA? Koji avion leti? Da li je udoban? Koliko let traje?
Leti se preko Beca ili Minhena uglavnom...zavisi gdje ces :)
drndalo

#2278 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Ja sam isao sa ATR-om, nije lose, pola prespavao, ali je glasniji i brunda jer je turbo-prop(elerac), a ne mlazni... Doduse prije 2 godine... Ali i sad mislim da ATR leti za FRA... Oko 2.5 sata leta...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2279 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Entropio »

drndalo wrote:Ja sam isao sa ATR-om, nije lose, pola prespavao, ali je glasniji i brunda jer je turbo-prop(elerac), a ne mlazni... Doduse prije 2 godine... Ali i sad mislim da ATR leti za FRA... Oko 2.5 sata leta...
Hvala.

Sad gledam cijenu... 412KM + 35KM.

A inače, gdje naši lete sa mlaznim avionima?
drndalo

#2280 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Stambol, Amsterdam, Skandinavija...
sarajevsko_pivo

#2281 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by sarajevsko_pivo »

drndalo wrote:Ja sam isao sa ATR-om, nije lose, pola prespavao, ali je glasniji i brunda jer je turbo-prop(elerac), a ne mlazni... Doduse prije 2 godine... Ali i sad mislim da ATR leti za FRA... Oko 2.5 sata leta...
2.5 sata do Franfurt je nemoguce, do Amsterdam je 2 sata i 10 minuta.

Do frankfurta je mozda sat i 50 minuta.
akcija007

#2282 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Jeste moguce je SJJ FRA s ATR 72 let traje 2h i 30 minuta. Polijece iz FRA u 18:30h i u SJJ je u 21h.

Ja sam SJJ PRag letio s ATR 72 tacno 2h
drndalo

#2283 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Naravno da je moguce, ATR leti 500-tinjak km/h, a A319 >800 km/h...
Dady

#2284 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Dady »

Una ragazza wrote:
Entropio wrote:Da li je neko letio BH Airlines-om SJJ-FRA? Koji avion leti? Da li je udoban? Koliko let traje?
I preko Zg naravno.
Dady

#2285 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Dady »

akcija007 wrote:Jeste moguce je SJJ FRA s ATR 72 let traje 2h i 30 minuta. Polijece iz FRA u 18:30h i u SJJ je u 21h.

Ma radije se vratim preko Zagreba ili Beca, nego ovo drndanje. Ali i samom me ceka voznja iz Cirha sa ATR. Jos kada vidjeh da leti preko BL :(
Bice fino poslije EK A340-500 i 777-300 sjesti u nas domaci :)
drndalo

#2286 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Hajd' bogati sta ti fali, jedno slijetanje i polijetanje vise... Ja volim pa mi drago, samo nikako da me neko posalje sluzbeno za ZRH... :cry: Meni je bilo jako intersantno prije 4-5 godina letiti ZAG-OMO-SJJ, posebno mi je bilo smijesno OMO-SJJ = 17 minuta sa rulanjem za polijetanje, pa do stajanja na SJJ... :thumbup: Da je tako putovati...

Linije sa 1 stop su svakako prava rijetkost, pa se mozes smatrati povlastenim... A i sta ti fali da malo zraknes BNX i selo Mahovljane, a u prilazu vidis cak i Maglajane...? :wink:

Sad me podsjeti na moju staru, kad je izasla iz B767 u Becu i treba da sjedne u Q400 za SJJ:"Necu ja bogami u ovog prdavca"... :lol:

Kad sam joj objasnio da slobodno moze na autobus "Brace Krstic" do SA sto se mene tice, iznenada joj se proljepsao... :lol:
Una ragazza

#2287 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Una ragazza »

Dady wrote:
Una ragazza wrote:
I preko Zg naravno.
Moja greska, mislila sam da pita za nesto drugo :-D
Timotije

#2288 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Timotije »

drndalo wrote:Hajd' bogati sta ti fali, jedno slijetanje i polijetanje vise... Ja volim pa mi drago, samo nikako da me neko posalje sluzbeno za ZRH... :cry: Meni je bilo jako intersantno prije 4-5 godina letiti ZAG-OMO-SJJ, posebno mi je bilo smijesno OMO-SJJ = 17 minuta sa rulanjem za polijetanje, pa do stajanja na SJJ... :thumbup: Da je tako putovati...

Linije sa 1 stop su svakako prava rijetkost, pa se mozes smatrati povlastenim... A i sta ti fali da malo zraknes BNX i selo Mahovljane, a u prilazu vidis cak i Maglajane...? :wink:

Sad me podsjeti na moju staru, kad je izasla iz B767 u Becu i treba da sjedne u Q400 za SJJ:"Necu ja bogami u ovog prdavca"... :lol:

Kad sam joj objasnio da slobodno moze na autobus "Brace Krstic" do SA sto se mene tice, iznenada joj se proljepsao... :lol:
Od Beca, Peste pa do Zagreba, naviklo se presjedati do SJJ i sto kazes nikakav problem!
Kad putujem jos s kojim od ovih jarana,bez zene i djecurlije-koji vazda imaju nekakvih primjedbi :D , pa jos po pivi udarimo u vozu do maticnog aerodroma,nastavimo u avionu, pa lagano u transferu po jedna, ispadne nam ko nocni izlazak! :D
Jos se po slijetanju stane 10 minuta za sankom u SJJ i fataj svako svoj taxi! :D
drndalo

#2289 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Vidim tesko ti to padne... Hik... :razz:
akcija007

#2290 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Dady, jel to imas uvezanu kartu EK i JA preko Ciriha ili 2 odvojene karte?
Dady

#2291 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Dady »

akcija007 wrote:Dady, jel to imas uvezanu kartu EK i JA preko Ciriha ili 2 odvojene karte?
Ne znam ni ja kako ali bice da su uvezane jer ih tako i vidim kada se ulogujem na skywards
Dady

#2292 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Dady »

drndalo wrote:Hajd' bogati sta ti fali, jedno slijetanje i polijetanje vise... Ja volim pa mi drago, samo nikako da me neko posalje sluzbeno za ZRH... :cry: Meni je bilo jako intersantno prije 4-5 godina letiti ZAG-OMO-SJJ, posebno mi je bilo smijesno OMO-SJJ = 17 minuta sa rulanjem za polijetanje, pa do stajanja na SJJ... :thumbup: Da je tako putovati...

:lol:
Ma nemam nista protiv domace kompanije. Samo sam ocekivao malo vise od ovog udruzivanja sa turcima koji zaista nisu neka lijeva firma. Uvijek mi je zadovoljstvo bilo voziti se THY, jako dobra usluga. Ocekivao sam da cemo se popraviti za jos koji mlazni avion. Meni licno bi odgovaralo let za FRA svaki dan, jet i da konacno proradi neki bonus program (miles&smiles, MM...) Nisam nikada uspio uvezati put za FRA sa ovim terminima (1,3,4,7) jer se uvijek vracam petkom kasnim letom ( via ZAG ili VIE)
Mislim da je SJJ-FRA jako frekventna destinacija. Bas me zanima ako ima neko od insidera da kaze koliko dnevno ima uvezanih letova SJJ-FRA (preko raznih kompanija), jer licno vidjam na svakom letu prilican broj putnika koji nastavljaju dalje za FRA ( bilo da se leti preko MUC, ZAG, VIE, LJU...)
jefferson

#2293 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Dady wrote:
akcija007 wrote:Jeste moguce je SJJ FRA s ATR 72 let traje 2h i 30 minuta. Polijece iz FRA u 18:30h i u SJJ je u 21h.

Ma radije se vratim preko Zagreba ili Beca, nego ovo drndanje. Ali i samom me ceka voznja iz Cirha sa ATR. Jos kada vidjeh da leti preko BL :(
Bice fino poslije EK A340-500 i 777-300 sjesti u nas domaci :)
Ejh ATR je radni konj. Pusti ti to, znas ti koliko ATR ustedi rivago naspram mlaznog aviona?
Bas ti ATR-i koji lete sad u BiH su ovdje letili u SAD gdje sam ja, i dan danas lete jer su isplativi.
Takodje, gledaj to sa negativno/pozitivne strane. U slucaju da treba sletiti na neku cestu ili krtku pistu, ATR je tata mata :lol:
akcija007

#2294 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

SJJ FRA Croatia via ZAG ima definitivno najbolji red letenja, ja uvijek idem subotom rano ujutro a vracam se utorkom navecer.
akcija007

#2295 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Danas je aerodrom za svaki dan posebno objavio ljetni red letenja. Koliko sam uspio vidjeti, novosti u odnosu na zimski red je sto LH MUC SJJ MUC leti s A319, Malev svaki dan leti za Budimpestu, Germanwings tri puta sedmicno za Keln i jednom sedmicno za Stutgart, Norwegian za Oslo i Stokholm. BH Airlines da ima pojacanu frenfenciju ka Becu.
Frenkfentinije je nego u zimskom redu letenja ali nista novo nego proslog ljeta iako su vize ukinute.

Croatia Airlines u saradnji sa SAS-om povezuje SJJ ZAG preko Kopenhagena za JFK i Washington DC-ijem.
Timotije

#2296 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Timotije »

Koliko sam upratio lete direktno na liniji SJJ-CPH u ljetnom periodu, dok za Svedsku (Getebog i Stockholm) slijecu u oba grada, i u punoj sezoni ili u svakom slucaju sve do najudarnijih ljetnih mjeseci.
akcija007

#2297 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Zasto BH Airlines ne leti za OSLO kad lete u sve skandinavske gradove CPH, GOT i ARN ?
Ima i u Oslo i opcenito u Norveskoj puno nasih.
TalkTalkTalk

#2298 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by TalkTalkTalk »

Strateski ovo strateski ono, opet su nama najskuplje karte :)
Grof

#2299 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Grof »

(Da ne otvaram novu temu)

Zna li neko zašto je Germanwings reducirao iz Sarajeva za Stuttgart sa dva na jedan let sedmično?
detroit-mercy

#2300 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by detroit-mercy »

Grof wrote:(Da ne otvaram novu temu)

Zna li neko zašto je Germanwings reducirao iz Sarajeva za Stuttgart sa dva na jedan let sedmično?
Koje pitanje, pa sigurno zbog prevelike potraznje i broja putnika :mrgreen: .
Post Reply