hoće ,ništa se on tu ne pitafatamorgana wrote:Nisi mu treb'o ovo reć', sad neće više htjet' ni da dođe,Nurudin wrote:on dok se trudio da vas ospori ,samo vam koristan biofatamorgana wrote:Otkako nema Cornholia propade tema,
Budizam, religija ili filozofija ?
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#2276 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
- fatamorgana
#2277 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
trebali smo ovo pisati malim slovima da niko ne vidi,Nurudin wrote:hoće ,ništa se on tu ne pitafatamorgana wrote:
Nisi mu treb'o ovo reć', sad neće više htjet' ni da dođe,
- fatamorgana
#2278 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
Nema nam nešto Satija, da se nije oklizn'o na koru od banane i up'o u nirvanu, gluho bilo, 
-
Great Cornholio
#2279 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
Znači, istina je da se čovjeku štuca kad ga neko spominje
@Nurudine, hoćeš reć' da moja motivacija nije svjesna, hoćeš da kažeš da ja nisam svjestan šta me to pokreće na određeno ponašanje, hoćeš reći da mnome upravlja neka nepoznata sila, da se ne vodim vlastitim moralnim principima, ili ?
Gdje ste, kako ste, šta ima
@Nurudine, hoćeš reć' da moja motivacija nije svjesna, hoćeš da kažeš da ja nisam svjestan šta me to pokreće na određeno ponašanje, hoćeš reći da mnome upravlja neka nepoznata sila, da se ne vodim vlastitim moralnim principima, ili ?
- fatamorgana
#2280 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
Fala bogu da si se vratio, propade tema bez tebe .... Sati izgleda uš'o u parinibbanu, niđe ga,Great Cornholio wrote:Znači, istina je da se čovjeku štuca kad ga neko spominje![]()
-
Great Cornholio
#2281 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
Dig'o izgleda ruke od nas koji nismo na pravom putu, ali to me ne iznenađuje, pročitah da mu je i idol ponekad radio tako, kad mu je ponekad znalo dokundisat' "buđenje neprobuđenih" i Buda je znao uzet' "bolovanje" 
- fatamorgana
#2282 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
zli jezici, samo neplaćeno ....Great Cornholio wrote:Dig'o izgleda ruke od nas koji nismo na pravom putu, ali to me ne iznenađuje, pročitah da mu je i idol ponekad radio tako, kad mu je ponekad znalo dokundisat' "buđenje neprobuđenih" i Buda je znao uzet' "bolovanje"
- fatamorgana
#2283 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
http://www.klix.ba/magazin/showbiz/najb ... /130713091
Ih , čudna mi čuda, 'vako se naš Cornholio odmara od malih nogu,
-
Great Cornholio
#2284 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
Ja vozim motokultivator, s kardanskom prikolicom, i nije IMT već HONDAfatamorgana wrote:http://www.klix.ba/magazin/showbiz/najb ... /130713091
- fatamorgana
#2285 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
OK, nemo' samo ako popiješ,Great Cornholio wrote:Ja vozim motokultivator, s kardanskom prikolicom, i nije IMT već HONDAfatamorgana wrote:http://www.klix.ba/magazin/showbiz/najb ... /130713091
Ih , čudna mi čuda, 'vako se naš Cornholio odmara od malih nogu,![]()
-
Great Cornholio
#2286 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
Ne pijem ja, alkohol smanjuje mogućnost objektivnog rasuđivanja, a treba se čovjek truditi da bude što objektivniji.fatamorgana wrote:OK, nemo' samo ako popiješ,Great Cornholio wrote:Ja vozim motokultivator, s kardanskom prikolicom, i nije IMT već HONDAfatamorgana wrote:http://www.klix.ba/magazin/showbiz/najb ... /130713091
Ih , čudna mi čuda, 'vako se naš Cornholio odmara od malih nogu,![]()
-
Sati
#2287 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
784. Ne veruj na reč
Ne veruj učitelju na reč da je plod sladak i ukusan. Sam ga probaj i tek tada sve sumnje biće raspršene.
Ajahn Chah
Ne veruj učitelju na reč da je plod sladak i ukusan. Sam ga probaj i tek tada sve sumnje biće raspršene.
Ajahn Chah
-
Great Cornholio
#2288 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
Drugim riječima " Provjeri je li istina ono što ti učitelj kaže da je istina, i tad mu tek možeš vjerovati da govori istinu, i da zaslužuje da bude učitelj".Sati wrote:784. Ne veruj na reč
Ajahn Chah
-
bizet
#2289 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
veliki pozdrav dragim budistima i onim koji jos uvijek ne znaju da to zele biti 
vremena za predah je malo i ono se koristi da se ubije oko na pola sata ili sat
@Sati, taj tvoj Budizam i ti ste sve upravu
...ali bez zeze...vremena za citanje nemam, ali imam luksuz da posmatrajuci svoju kcer razmisljam o svemu i svacemu i uvijek se na isto svodi....sadasnjost, that is why it is called "the Present"
@fatamorgana i Cornholio, bas kao ljubavnici
...ne zamjerite, ja ovo od milja...bez vas bi forum bio jednobojan
moji dragi budisti i oni wanna be imate
od moje male kcerkice i mene
sve najbolje
@Sati, taj tvoj Budizam i ti ste sve upravu
@fatamorgana i Cornholio, bas kao ljubavnici
moji dragi budisti i oni wanna be imate
sve najbolje
- fatamorgana
#2290 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
Mislim na vas dvije često, kako ste, jeli već bilo?bizet wrote:veliki pozdrav dragim budistima i onim koji jos uvijek ne znaju da to zele biti
@Sati, taj tvoj Budizam i ti ste sve upravu![]()
...ali bez zeze...vremena za citanje nemam, ali imam luksuz da posmatrajuci svoju kcer razmisljam o svemu i svacemu i uvijek se na isto svodi....sadasnjost, that is why it is called "the Present"
@fatamorgana i Cornholio, bas kao ljubavnici...ne zamjerite, ja ovo od milja...bez vas bi forum bio jednobojan
moji dragi budisti i oni wanna be imateod moje male kcerkice i mene
sve najbolje
-
Great Cornholio
#2291 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
@bizet, ma daj ba, nismo fata i ja seksualci, pu, pu, pu, pomakni se s mjesta
Šalim se
Čestitam od srca! A ti se ne pravdaj, ti sad imaš potpuno pravo da se smatraš vrijednijom od nas koji nemamo djecu, i logično je da nas izbjegavaš
Samo polako, forum neće nigdje pobjeći, pisaćeš više kad curica bude više spavala i manje se puta u toku dana i noći bude budila gladna
A do tada, fata i ja "držimo" forum, da ne postane dosadan k'o život budidtičkih monaha
Šalim se
Samo polako, forum neće nigdje pobjeći, pisaćeš više kad curica bude više spavala i manje se puta u toku dana i noći bude budila gladna
A do tada, fata i ja "držimo" forum, da ne postane dosadan k'o život budidtičkih monaha
-
bizet
#2292 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
bilo, nego stafatamorgana wrote:Mislim na vas dvije često, kako ste, jeli već bilo?bizet wrote:veliki pozdrav dragim budistima i onim koji jos uvijek ne znaju da to zele biti
@Sati, taj tvoj Budizam i ti ste sve upravu![]()
@fatamorgana i Cornholio, bas kao ljubavnici...ne zamjerite, ja ovo od milja...bez vas bi forum bio jednobojan
moji dragi budisti i oni wanna be imateod moje male kcerkice i mene
sve najbolje
-
bizet
#2293 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
ma hvala od srca!Great Cornholio wrote:@bizet, ma daj ba, nismo fata i ja seksualci, pu, pu, pu, pomakni se s mjesta![]()
Šalim seČestitam od srca! A ti se ne pravdaj, ti sad imaš potpuno pravo da se smatraš vrijednijom od nas koji nemamo djecu, i logično je da nas izbjegavaš
![]()
Samo polako, forum neće nigdje pobjeći, pisaćeš više kad curica bude više spavala i manje se puta u toku dana i noći bude budila gladna![]()
za podvuceno, ajd ne serkaj...znaci kad ih ti sutra naredas jedno 4-5 komada osjecat ces se vrjednijim od mene
luksuziram..moram nesto i staviti u usta da uspijem izdrzati dan i noc na nogama...neki lik na moru vazda imao parolu "i nocu i danju"...e bas je tako sad
hajde uzivajte i budite sretni, veseli i nasmijani
sve najbolje
-
Great Cornholio
#2294 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
Molimbizet wrote:ma hvala od srca!Great Cornholio wrote:@bizet, ma daj ba, nismo fata i ja seksualci, pu, pu, pu, pomakni se s mjesta![]()
Šalim seČestitam od srca! A ti se ne pravdaj, ti sad imaš potpuno pravo da se smatraš vrijednijom od nas koji nemamo djecu, i logično je da nas izbjegavaš
![]()
Samo polako, forum neće nigdje pobjeći, pisaćeš više kad curica bude više spavala i manje se puta u toku dana i noći bude budila gladna![]()
za podvuceno, ajd ne serkaj...znaci kad ih ti sutra naredas jedno 4-5 komada osjecat ces se vrjednijim od mene...htjedoh dodati valjda smo ljudi, a u tome i lezi nasa nesreca
luksuziram..moram nesto i staviti u usta da uspijem izdrzati dan i noc na nogama...neki lik na moru vazda imao parolu "i nocu i danju"...e bas je tako sad
hajde uzivajte i budite sretni, veseli i nasmijani
sve najbolje
Čuj 4-5 komada, pa nemam ja svijest k'o oni stanovnici zemalja "trećeg" svijeta
Ma ne zna čovjek šta će mu budućnost "donijeti", normalno je da svi ljudi žele imati djecu, ali hoće li ih imati to ne zavisi samo do želje, mnogo tu faktora igra ulogu, i ekonomskih, i ljubavnih, a i faktor sreće tu je veoma bitan. Nekako je dvoje idealno, ali na današnjem vaktu je i jedno teško izvesti na selamet, al' ko ima sve potrebno nema razloga da ih ne rađa, i učini sebi, a i drugima život ljepšim i ispunjenijim
Hajd' pa navrati kad mogneš, opravdanje za izostanke imaš, a u životu uvijek moraju postojati prioriteti.
- fatamorgana
#2295 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
Divna vijest!bizet wrote: bilo, nego sta...obe zive i zdrave, hvala Bogu...evo nas kuci, ona mahom spava, rijetko place i to samo kad je vrijeme hranjenja...ja kao neka lzda zena samo buljim u nju...i kad nesto raduckam po kuci svako malo udjem u sobu samo da se uvjerim da napokon imam dijete...sad dalje polako u nove pobjede...
- fatamorgana
#2296 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
Ma šta dosadan život, sad nam je dozvoljeno da igramo i klikera .... doduše zasad samo nedeljom i praznikom, za 1 Maj, 29 Novembar ...Great Cornholio wrote:
-
Great Cornholio
#2297 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
E vala Tito nije bio budista, nije on sebi nikakvo zadovoljstvo uskraćivaofatamorgana wrote:Ma šta dosadan život, sad nam je dozvoljeno da igramo i klikera .... doduše zasad samo nedeljom i praznikom, za 1 Maj, 29 Novembar ...Great Cornholio wrote:
- fatamorgana
#2298 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
Ma on je u duši bio budista,Great Cornholio wrote:E vala Tito nije bio budista, nije on sebi nikakvo zadovoljstvo uskraćivaofatamorgana wrote:Ma šta dosadan život, sad nam je dozvoljeno da igramo i klikera .... doduše zasad samo nedeljom i praznikom, za 1 Maj, 29 Novembar ...Great Cornholio wrote:
-
Great Cornholio
#2299 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
Mnogi govore da je bio pejgamberskog ummetafatamorgana wrote:
Ma on je u duši bio budista,
-
Great Cornholio
#2300 Re: Budizam, religija ili filozofija ?
@fata, ma ima ba i dobrih stvari u budizmu, npr. to što su skloni analiziranju, i što se plaše prepuštanju strastima, i zato odoh se ja sad malo "osamiti", jer vala previše ja forumam, što jes', jes'. Toliko od mene za danas, i nemoj šta zamjerit'