Pravni fakultet
-
dezurni_ucenik
#2276 Re: Pravni fakultet
Fakultet na kojem domar bude na ispitu.. wtf 
- Language
#2277 Re: Pravni fakultet
nije to obicni domar, a to je zike zajim zijo...ispravite me ako griješim
.....radim privredno pravo naučio napamet sve o mjenici i nabrajam taksativno sve onako i prilazi mi on kao sumnja nesto u mene gleda me oni veprovskim ocima i kaze "kolega" cujem li ja to neki sum.....diplomiram sretenem ga kod centralne banke i pitam....kolega cujem li ja to neki sum....gleda domar i skonto je sta hocu da kazem
- opa22
#2278 Re: Pravni fakultet
Language wrote:nije to obicni domar, a to je zike zajim zijo...ispravite me ako griješim.....radim privredno pravo naučio napamet sve o mjenici i nabrajam taksativno sve onako i prilazi mi on kao sumnja nesto u mene gleda me oni veprovskim ocima i kaze "kolega" cujem li ja to neki sum.....diplomiram sretenem ga kod centralne banke i pitam....kolega cujem li ja to neki sum....gleda domar i skonto je sta hocu da kazem
hahaha joj domar nema mi odvratnijeg tipa na faxu, on je bio "demonstrator" kad sam polagao rimsko pravo, sjede on i Irence (
lijepa stara vremena
-
dezurni_ucenik
#2279 Re: Pravni fakultet
opa22 wrote:Language wrote:nije to obicni domar, a to je zike zajim zijo...ispravite me ako griješim.....radim privredno pravo naučio napamet sve o mjenici i nabrajam taksativno sve onako i prilazi mi on kao sumnja nesto u mene gleda me oni veprovskim ocima i kaze "kolega" cujem li ja to neki sum.....diplomiram sretenem ga kod centralne banke i pitam....kolega cujem li ja to neki sum....gleda domar i skonto je sta hocu da kazem
![]()
![]()
hahaha joj domar nema mi odvratnijeg tipa na faxu, on je bio "demonstrator" kad sam polagao rimsko pravo, sjede on i Irence () narucili ljudi desetku u cijelu s lukom usmrdili fax u pm, a mi onako sjedimo blejimo u njih i ne mozemo vjerovati hahaha
lijepa stara vremena
Najjace je kad sam vidio da zajedno sa jednom asistenticom(nebitno kojom i koji ispit) ispravlja testove.Zatvorili se u njen kabinet,narucile pizze,uzeli 2l cole i pregledaju testove.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2280 Re: Pravni fakultet
Imala sam i ja cast da par puta on bude na ispitima, ali nisam znala i da ispravlja
- harač
#2281 Re: Pravni fakultet
pa kad kažu "Pravo - institucija!"
jade moj
- JThomas
#2282 Re: Pravni fakultet
portir haso dekan iz sjene 
-
dezurni_ucenik
#2283 Re: Pravni fakultet
Bio je jednom problem sa jednom izvjesnom studenticom koja poslala svog kolegu da radi ispit za nju.Radilo se o zadnjem ispitu.Neko posalje mail profesoru sta se desilo i nju odmah na disciplinsku.Medjutim,izvukla se (nakon advokatske prijetnje),jer nije bio profesor na ispitu vec domar.
-
dezurni_ucenik
#2285 Re: Pravni fakultet
1000000000 % istina.
- JThomas
#2287 Re: Pravni fakultet
ja sam čuo da je bila profesorica s domarom. al' da je zaboravila provjeriti indekse, pa se zato ova jeftino izvukla. pošto kupio po to i prod'o.
-
dezurni_ucenik
#2288 Re: Pravni fakultet
opa22 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
ne mogu da vjerujem
Taj njen lik sto ga je poslala na ispit,potpisao se kao njeno pravo ime ali u muskoj varijanti.Ako se ona recimo zvala Elvira,on se potpisao kao Elvir.Nebitno opet,koji ispit/student/studentica/profesor.
-
dezurni_ucenik
#2289 Re: Pravni fakultet
JThomas wrote:ja sam čuo da je bila profesorica s domarom. al' da je zaboravila provjeriti indekse, pa se zato ova jeftino izvukla. pošto kupio po to i prod'o.
Nije profesorica,vec profesor.
- JThomas
#2290 Re: Pravni fakultet
tad su na predmetu bili profesorica i profesor. ja sam čuo da ona jeste bila...al' da nije pregledala indekse.
-
dezurni_ucenik
#2291 Re: Pravni fakultet
Moguca je i ta varijanta.
-
akibhf
#2292 Re: Pravni fakultet
Da li možda neko ima rječnik rimskog prava u pdf-u, da postavi link za download ili da mi pošalje na mail.
Unaprijed zahvalan
Unaprijed zahvalan
- MarcusTulliusCicero
#2293 Re: Pravni fakultet
Udruženje studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu organizuje državno takmičenje simulacije suđenja u oblasti krivičnog prava za državne pravne fakultete u Bosni i Hercegovini. Donatori: Američka ambasada u Sarajevu. Partneri: ePravo.ba, Sarajevo-x.com, MOJ PORTAl Group, RSG Radio, McCafe...
http://epravo.ba/pravni-fakulteti/pravn ... jevo/5269/
http://usp.ba/obavjestenja/1039/
-
Gray
#2294 Re: Pravni fakultet
MarcusTulliusCicero wrote:Udruženje studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu organizuje državno takmičenje simulacije suđenja u oblasti krivičnog prava za državne pravne fakultete u Bosni i Hercegovini. Donatori: Američka ambasada u Sarajevu. Partneri: ePravo.ba, Sarajevo-x.com, MOJ PORTAl Group, RSG Radio, McCafe...
Dobar moot court je fenomenalna stvar, super iskustvo za studente. Kroz moot court se može naučiti puno više nego kroz bilo kakva predavanja.
- Platformas
#2295 Re: Pravni fakultet
ladyblue18 wrote:Meni se cini da si ti stvorila neku plaho lijepu iluziju PFSA u glavi, a ustvari situacija je manje-vise slicna tvojoj trenutnoj situaciji dole.![]()
Nesto kao sto rece JT.![]()
![]()
Odnosi sa profesorima...koji crni odnosi? Za njih si ti samo jedan broj indexa vise koji ce proci kroz njihov rad i to je to.
Studentska...samo cu se nasmijati.Najvise volim kada se upisuje godina, ili ne daj Boze odobre socijalni, slika koja se ne smije propustiti... 200-300 studenata u redu od vrata a najveci krkljanac pred studentskom, do zraka mozes doci ako si Yao Ming.
![]()
Predavanja...rijetko koji profesor ima kvalitetna predavanja da kod njega pozelic ici, ja sam se do sada susrela sa mozda 2,3...uglavnom predavanja su nepotrebna, a vjezbe jos vise...to skontas nakon sto odes na sva predavanja i sve vjezbe![]()
Upisivati drugi fax uz pravo...ravno ludosti.Nije da ne znam nekoliko slucajeva, ali ili su odustali od prava ili od drugog faxa ili ne mrdaju ni na jednom.
Vjezbe na fakultetima gdje nema matematike, fizike, nacrtne, mehanike i sl. nisu potrebne.
To bi ja preskakao maksimalno.
Dodjes kuci, otvoris knjigu i bubas.
-
dezurni_ucenik
#2296 Re: Pravni fakultet
Ispit kod Duvnjaka.Bio je odlicno raspolozen ,kontam sad ce se poloziti.Zajebava se na svoj racun.Svi se smijemo.Kad odjednom ulazi jedna nasa voditeljica i upita ga: Eto profesore da vas pitam,Sejla je ucila prije par godina Ustavno iz ove skripte da li mogu i ja.
Ovaj pobjesni ; KO JE SEJLAAAAA?????JEL ONA PROFESOR ILI JA?MAJKU VAM FALSIFIKATORSKU SVE BI DA POKRADATE.STOKO JEDNA...
Naravno,mozda bi bilo suvisno spomenuti da smo svi pali taj termin.
Ovaj pobjesni ; KO JE SEJLAAAAA?????JEL ONA PROFESOR ILI JA?MAJKU VAM FALSIFIKATORSKU SVE BI DA POKRADATE.STOKO JEDNA...
-
cherry :)
#2297 Re: Pravni fakultet
Ja sam prva godina, i tek sada u drugom semestru imamo predmet koji je cista bolonja - kriminologijuHakuna Matata wrote:Pozz svima.... Interesuje me da li znate da li je i pravo po Bolonji ono 3 godine ?
Ako je po bolonji kako ide bodovanje i to, da li je koliko tezak pravni fakultet npr u odnosu na ekonomiju (ili je ekonomija teza) ? Jel se moze opstati ili![]()
![]()
Nije tesko (barem prva godina), jedini je problem sto ima uzasno puno informacija i teksta i stranica i tako
-
cherry :)
#2298 Re: Pravni fakultet
Btw, apsolutno se ne slazem sa ovim ''jedino ako te tramvaj satare'', predrasuda cistaHakuna Matata wrote:Pozz svima.... Interesuje me da li znate da li je i pravo po Bolonji ono 3 godine ?
Ako je po bolonji kako ide bodovanje i to, da li je koliko tezak pravni fakultet npr u odnosu na ekonomiju (ili je ekonomija teza) ? Jel se moze opstati ili![]()
![]()
-
amko76
#2299 Re: Pravni fakultet
Haha njega ne diraj, jedini pošten čovjek tu. Koja je to voditeljica?CVIKERASH wrote:Ispit kod Duvnjaka.Bio je odlicno raspolozen ,kontam sad ce se poloziti.Zajebava se na svoj racun.Svi se smijemo.Kad odjednom ulazi jedna nasa voditeljica i upita ga: Eto profesore da vas pitam,Sejla je ucila prije par godina Ustavno iz ove skripte da li mogu i ja.
- Tvrtko II Kotromanić
#2300 Re: Pravni fakultet
fakat Duvnjak je bas ok lik, cak i kad te oboriamko76 wrote:Haha njega ne diraj, jedini pošten čovjek tu. Koja je to voditeljica?CVIKERASH wrote:Ispit kod Duvnjaka.Bio je odlicno raspolozen ,kontam sad ce se poloziti.Zajebava se na svoj racun.Svi se smijemo.Kad odjednom ulazi jedna nasa voditeljica i upita ga: Eto profesore da vas pitam,Sejla je ucila prije par godina Ustavno iz ove skripte da li mogu i ja.