Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
dezurni_ucenik

#2276 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

Fakultet na kojem domar bude na ispitu.. wtf :?
Language

#2277 Re: Pravni fakultet

Post by Language »

nije to obicni domar, a to je zike zajim zijo...ispravite me ako griješim :D .....radim privredno pravo naučio napamet sve o mjenici i nabrajam taksativno sve onako i prilazi mi on kao sumnja nesto u mene gleda me oni veprovskim ocima i kaze "kolega" cujem li ja to neki sum.....diplomiram sretenem ga kod centralne banke i pitam....kolega cujem li ja to neki sum....gleda domar i skonto je sta hocu da kazem
opa22

#2278 Re: Pravni fakultet

Post by opa22 »

Language wrote:nije to obicni domar, a to je zike zajim zijo...ispravite me ako griješim :D .....radim privredno pravo naučio napamet sve o mjenici i nabrajam taksativno sve onako i prilazi mi on kao sumnja nesto u mene gleda me oni veprovskim ocima i kaze "kolega" cujem li ja to neki sum.....diplomiram sretenem ga kod centralne banke i pitam....kolega cujem li ja to neki sum....gleda domar i skonto je sta hocu da kazem
:lol: :lol:

hahaha joj domar nema mi odvratnijeg tipa na faxu, on je bio "demonstrator" kad sam polagao rimsko pravo, sjede on i Irence ( :dance: ) narucili ljudi desetku u cijelu s lukom usmrdili fax u pm, a mi onako sjedimo blejimo u njih i ne mozemo vjerovati hahaha
lijepa stara vremena
dezurni_ucenik

#2279 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

opa22 wrote:
Language wrote:nije to obicni domar, a to je zike zajim zijo...ispravite me ako griješim :D .....radim privredno pravo naučio napamet sve o mjenici i nabrajam taksativno sve onako i prilazi mi on kao sumnja nesto u mene gleda me oni veprovskim ocima i kaze "kolega" cujem li ja to neki sum.....diplomiram sretenem ga kod centralne banke i pitam....kolega cujem li ja to neki sum....gleda domar i skonto je sta hocu da kazem
:lol: :lol:

hahaha joj domar nema mi odvratnijeg tipa na faxu, on je bio "demonstrator" kad sam polagao rimsko pravo, sjede on i Irence ( :dance: ) narucili ljudi desetku u cijelu s lukom usmrdili fax u pm, a mi onako sjedimo blejimo u njih i ne mozemo vjerovati hahaha
lijepa stara vremena

Najjace je kad sam vidio da zajedno sa jednom asistenticom(nebitno kojom i koji ispit) ispravlja testove.Zatvorili se u njen kabinet,narucile pizze,uzeli 2l cole i pregledaju testove. :|
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2280 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

:shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ne mogu da vjerujem :lol:

Imala sam i ja cast da par puta on bude na ispitima, ali nisam znala i da ispravlja :roll: :lol:
harač

#2281 Re: Pravni fakultet

Post by harač »

pa kad kažu "Pravo - institucija!" :lol: jade moj
JThomas

#2282 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

portir haso dekan iz sjene :mrgreen:
dezurni_ucenik

#2283 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

Bio je jednom problem sa jednom izvjesnom studenticom koja poslala svog kolegu da radi ispit za nju.Radilo se o zadnjem ispitu.Neko posalje mail profesoru sta se desilo i nju odmah na disciplinsku.Medjutim,izvukla se (nakon advokatske prijetnje),jer nije bio profesor na ispitu vec domar.
opa22

#2284 Re: Pravni fakultet

Post by opa22 »

:lol: :lol: ma daj, je li majke ti???
dezurni_ucenik

#2285 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

1000000000 % istina.
opa22

#2286 Re: Pravni fakultet

Post by opa22 »

:lol: :lol: :lol: :lol:
ne mogu da vjerujem
JThomas

#2287 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

ja sam čuo da je bila profesorica s domarom. al' da je zaboravila provjeriti indekse, pa se zato ova jeftino izvukla. pošto kupio po to i prod'o.
dezurni_ucenik

#2288 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

opa22 wrote::lol: :lol: :lol: :lol:
ne mogu da vjerujem

Taj njen lik sto ga je poslala na ispit,potpisao se kao njeno pravo ime ali u muskoj varijanti.Ako se ona recimo zvala Elvira,on se potpisao kao Elvir.Nebitno opet,koji ispit/student/studentica/profesor. :D
dezurni_ucenik

#2289 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

JThomas wrote:ja sam čuo da je bila profesorica s domarom. al' da je zaboravila provjeriti indekse, pa se zato ova jeftino izvukla. pošto kupio po to i prod'o.

Nije profesorica,vec profesor.
JThomas

#2290 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

tad su na predmetu bili profesorica i profesor. ja sam čuo da ona jeste bila...al' da nije pregledala indekse.
dezurni_ucenik

#2291 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

Moguca je i ta varijanta.
akibhf

#2292 Re: Pravni fakultet

Post by akibhf »

Da li možda neko ima rječnik rimskog prava u pdf-u, da postavi link za download ili da mi pošalje na mail.
Unaprijed zahvalan :D
MarcusTulliusCicero

#2293 Re: Pravni fakultet

Post by MarcusTulliusCicero »

Udruženje studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu organizuje državno takmičenje simulacije suđenja u oblasti krivičnog prava za državne pravne fakultete u Bosni i Hercegovini. Donatori: Američka ambasada u Sarajevu. Partneri: ePravo.ba, Sarajevo-x.com, MOJ PORTAl Group, RSG Radio, McCafe...
http://epravo.ba/pravni-fakulteti/pravn ... jevo/5269/
http://usp.ba/obavjestenja/1039/
Gray

#2294 Re: Pravni fakultet

Post by Gray »

MarcusTulliusCicero wrote:Udruženje studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu organizuje državno takmičenje simulacije suđenja u oblasti krivičnog prava za državne pravne fakultete u Bosni i Hercegovini. Donatori: Američka ambasada u Sarajevu. Partneri: ePravo.ba, Sarajevo-x.com, MOJ PORTAl Group, RSG Radio, McCafe...
http://epravo.ba/pravni-fakulteti/pravn ... jevo/5269/
http://usp.ba/obavjestenja/1039/

Dobar moot court je fenomenalna stvar, super iskustvo za studente. Kroz moot court se može naučiti puno više nego kroz bilo kakva predavanja.
Platformas

#2295 Re: Pravni fakultet

Post by Platformas »

ladyblue18 wrote:Meni se cini da si ti stvorila neku plaho lijepu iluziju PFSA u glavi, a ustvari situacija je manje-vise slicna tvojoj trenutnoj situaciji dole. :D

Nesto kao sto rece JT. :thumbup: :mrgreen:

Odnosi sa profesorima...koji crni odnosi? Za njih si ti samo jedan broj indexa vise koji ce proci kroz njihov rad i to je to.
Studentska...samo cu se nasmijati. :mrgreen: Najvise volim kada se upisuje godina, ili ne daj Boze odobre socijalni, slika koja se ne smije propustiti... 200-300 studenata u redu od vrata a najveci krkljanac pred studentskom, do zraka mozes doci ako si Yao Ming. :mrgreen:
Predavanja...rijetko koji profesor ima kvalitetna predavanja da kod njega pozelic ici, ja sam se do sada susrela sa mozda 2,3...uglavnom predavanja su nepotrebna, a vjezbe jos vise...to skontas nakon sto odes na sva predavanja i sve vjezbe :lol:

Upisivati drugi fax uz pravo...ravno ludosti. :oops: Nije da ne znam nekoliko slucajeva, ali ili su odustali od prava ili od drugog faxa ili ne mrdaju ni na jednom.

Vjezbe na fakultetima gdje nema matematike, fizike, nacrtne, mehanike i sl. nisu potrebne.
To bi ja preskakao maksimalno.
Dodjes kuci, otvoris knjigu i bubas.
dezurni_ucenik

#2296 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

Ispit kod Duvnjaka.Bio je odlicno raspolozen ,kontam sad ce se poloziti.Zajebava se na svoj racun.Svi se smijemo.Kad odjednom ulazi jedna nasa voditeljica i upita ga: Eto profesore da vas pitam,Sejla je ucila prije par godina Ustavno iz ove skripte da li mogu i ja.

Ovaj pobjesni ; KO JE SEJLAAAAA?????JEL ONA PROFESOR ILI JA?MAJKU VAM FALSIFIKATORSKU SVE BI DA POKRADATE.STOKO JEDNA...

Naravno,mozda bi bilo suvisno spomenuti da smo svi pali taj termin.
cherry :)

#2297 Re: Pravni fakultet

Post by cherry :) »

Hakuna Matata wrote:Pozz svima.... Interesuje me da li znate da li je i pravo po Bolonji ono 3 godine ?
Ako je po bolonji kako ide bodovanje i to, da li je koliko tezak pravni fakultet npr u odnosu na ekonomiju (ili je ekonomija teza) ? Jel se moze opstati ili :run: :lol: :sax:
Ja sam prva godina, i tek sada u drugom semestru imamo predmet koji je cista bolonja - kriminologiju :D jedino se tu ide na sakupljanje bodova, sto se tice ostalih predmeta moras imati odredjeni minimum bodova da bi prosao. Sve je pola-pola, vecina profesora ne podrzava ideju bolonje i ne vodi se njom :D
Nije tesko (barem prva godina), jedini je problem sto ima uzasno puno informacija i teksta i stranica i tako :D Ali nista sto se ne moze zavrsiti, bolje sjediti mjesec i po ili dva, srediti sve i onda uzivati 4 mjeseca :D
cherry :)

#2298 Re: Pravni fakultet

Post by cherry :) »

Hakuna Matata wrote:Pozz svima.... Interesuje me da li znate da li je i pravo po Bolonji ono 3 godine ?
Ako je po bolonji kako ide bodovanje i to, da li je koliko tezak pravni fakultet npr u odnosu na ekonomiju (ili je ekonomija teza) ? Jel se moze opstati ili :run: :lol: :sax:
Btw, apsolutno se ne slazem sa ovim ''jedino ako te tramvaj satare'', predrasuda cista :) Nek dodju polagati Rim, pa cemo ih vidjeti :) zacepili bi gubice svi odreda ;)
amko76

#2299 Re: Pravni fakultet

Post by amko76 »

CVIKERASH wrote:Ispit kod Duvnjaka.Bio je odlicno raspolozen ,kontam sad ce se poloziti.Zajebava se na svoj racun.Svi se smijemo.Kad odjednom ulazi jedna nasa voditeljica i upita ga: Eto profesore da vas pitam,Sejla je ucila prije par godina Ustavno iz ove skripte da li mogu i ja.

Ovaj pobjesni ; KO JE SEJLAAAAA?????JEL ONA PROFESOR ILI JA?MAJKU VAM FALSIFIKATORSKU SVE BI DA POKRADATE.STOKO JEDNA...

Haha njega ne diraj, jedini pošten čovjek tu. Koja je to voditeljica?
Tvrtko II Kotromanić

#2300 Re: Pravni fakultet

Post by Tvrtko II Kotromanić »

amko76 wrote:
CVIKERASH wrote:Ispit kod Duvnjaka.Bio je odlicno raspolozen ,kontam sad ce se poloziti.Zajebava se na svoj racun.Svi se smijemo.Kad odjednom ulazi jedna nasa voditeljica i upita ga: Eto profesore da vas pitam,Sejla je ucila prije par godina Ustavno iz ove skripte da li mogu i ja.

Haha njega ne diraj, jedini pošten čovjek tu. Koja je to voditeljica?
fakat Duvnjak je bas ok lik, cak i kad te obori :D
Post Reply