Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
2407

#2276 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by 2407 »

Image
JThomas

#2277 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by JThomas »

nažalost, ima i u tome istine više nego što bi mi voljeli...

#2278 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by location »

ahuseino wrote:
jeza u ledja wrote:
ahuseino wrote:Imam na poslu kladjenje na izbore...

Sta da stavim za percentage margin?
(Obama naravno pobjedjuje).

@jeza, kakva je momentalna slika, i sta mislimo da se moze reverse?
http://www.intrade.com/jsp/intrade/trad ... nID=409933

Trenutno je odnos 78.5% naspram 21.1% za Obamu (mislim sanse da ce pobjediti). Na Gallup pollu zadnja dva dana Obama vodi rekordnih 11 posto.

Ako hoces da riskiras i mozda zaradis puno love stavi na McCaina da ce pobjediti 51%-49%. :D
Mogu to uraditi to hedge my bet (on Obama).
:D
Ako ekonomija imalo krene na bolje, tih 11% do Nov 4-tog ce nestati veoma brzo. Ipak ne zaboravi da je Obama crnac, ljudi mogu reci za Gallup da ce glasati za njega, ali kada se zavjese zatvore za McCain. Ja bi sacekao barem do srijede da se vidi kako se raja osjeca o ekonomiji.
jeza u ledja

#2279 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

Gallup poll je pao na 7%, ali je 'poll of polls' trenutno na 7.3% (najveci ikad izmjeren je bio 7.5% krajem juna). Svih devet anketa raznih organizacija u zadnjih 7 dana imaju Obamu na 6% do 11%. Na stranu sto po drzavama, tj. elektorskim glasovima Obama drzi 353, McCain samo 185 boba.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#2280 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Počela su republikanska podmetanja tipa Barak OSAMA, a znamo kako se ameri useru na pojam Osama. Nekako mi prevelik razmak od B do S da bi bio tipfeler :D

Izgleda ne mogu drugačije pobijediti osim na takav način. Prisjetimo se dvosmislenog listića za gasanje na Floridi
suncica24

#2281 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by suncica24 »

jeza u ledja

#2282 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Počela su republikanska podmetanja tipa Barak OSAMA, a znamo kako se ameri useru na pojam Osama. Nekako mi prevelik razmak od B do S da bi bio tipfeler :D

Izgleda ne mogu drugačije pobijediti osim na takav način. Prisjetimo se dvosmislenog listića za gasanje na Floridi
Obama/Biden = Osama/Binladen :D
omar little

#2283 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by omar little »

ovo nema veze sa americkim izborima nego kanadskim (koji, naravno, nikom nisu zanimljivi cini se cak ni samim kanadjanima kad ih je samo 58% odlucilo maknut' guzicu i izaci na glasanje) ali negdje moram javno o'sovati @&#*(&$#*% sve po spisku #@$%*@ mamu konzervativnu!!!!
jeza u ledja

#2284 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

Pa valjda se ocekivalo da ce taj Harper pobjediti. Neki dan sam cuo pjesmicu od neke Kanadjanke u stilu Obama-girl, ova je bila Harper-girl. :D
AenemA

#2285 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by AenemA »

Gleda li se debata veceras? Jos da starac zijani i u trecoj rundi i gotov je..
omar little

#2286 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by omar little »

jeza u ledja wrote:Pa valjda se ocekivalo da ce taj Harper pobjediti. Neki dan sam cuo pjesmicu od neke Kanadjanke u stilu Obama-girl, ova je bila Harper-girl. :D
ma jeste, jeza, se ocekivalo, ali ja sam se, huda :D, nadala da ce im se smanjiti broj mjesta kad ono *&#$% skoro vecinu dobili. uzas. hajde sto alberta glasa za njih, to su njihovi, ali ontario me dokrajcio. :x :x sad sam se jos i vise uplasila da ce isto biti i u americi pa ce metuzalem i lepa brena uzet' izbore.
ahuseino

#2287 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by ahuseino »

AenemA wrote:Gleda li se debata veceras? Jos da starac zijani i u trecoj rundi i gotov je..

Ma gotov je on po statistikama vech; samo me strah ovih sto se predstavljaju kao independents, a ono prerusheni republikenjci sto nisu OK sa drugachijim tonovima koze (pa che poslije zaokruziti ono dvoje bijelaca).

Ne znam sto ih je tako stid pa se prikrivaju. Sreo sam ih nekoliko (ovih egzotichnih zivotinja) sto kazu da su lafo independent ali kad se malo opuste u prichi, pochnu se odavati - totalni republikenjci. Valjda ih je stid ovdje gdje sam ja; Massachusetts je zesche liberal-Demokratski.

Evo jedan dobar site sa pregledom at a glance:
http://www.fivethirtyeight.com/

Ne znam jel' ga ko prije postao al' eto... dobar...
luciferino

#2288 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by luciferino »

Kakvi su utisci nakon trece debate? Neki pisu da je Obama dobio, drugi kazu da je bilo blizu, treci dadose bolje ocjene McCainu...
Nisam gledala, pa ne znam sta bi. Valjda je McCain poceo gristi? :roll:
JThomas

#2289 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by JThomas »

vidi ovo što je ludo :mrgreen:

http://www.marketwatch.com/news/story/i ... &dist=hppr

znači, ljudi su juče 'ladno već ISPLATILI ljude koji su se kladili na obamu...nadajmo se da banka uistinu uvijek zna šta radi :mrgreen:
dosta_mi_je_svega

#2290 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by dosta_mi_je_svega »

Gledah ja debatu i po meni je Obama bolji (nikada ne bi rekla da je republikanac bolji :) )a vidim da politicki eksperti kazu da je bilo nerijeseno, pa ko ce ga znati sta se glupim amerima vrti po glavi i sta ih pali :) Mislim da bi bolje sa svijet bilo da pobjedi Obama ali kontam da bi ga mogli ubiti a bilo bi mi pravo zao da se to desi...nekako se cini kao fin cova
ahuseino

#2291 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by ahuseino »

McCain je jedan ogorcheni starac, to mu sad tek izlazi.

Diskutabilno je ko je pobjedio, Definitivno je starac bio agresivniji i ogorcheniji... to je sve sto mu je ostalo.

Samo ne znam kako se ovako izvitoperio, prije je bio 'umjeren'... :shock:

Valjda ja prizeljkujem da mu Obama malo vrati, ali eto... mozda je bolje ovako...

Ostao mi je malo nedorechen (Obama) u odbrani protiv negative ads i lichnih napada McCaina apropo - "lonciranja karijere u dn. boravku teroriste".

Mogao se i bolje odbraniti na temu vodoinstalatera Joe-a. Fokus republikanaca je uvijek isti, magija i velo preko ochiju. Kako samo uspjevaju ubijediti stanovnishtvo da che im rasti taxe; nevjerovatno kako su se bogatashi sposobni odbraniti svrstavanjem u redove obichnih smrtnika...

Cuj "Joe the plumber" :-) E bash je on average American... :-) ... ali jeste Joe, i jeste plumber :thumbup:

Ako vodoinstalater zaradjuje $250k, boli me neka stvar sto je vodoinstalater i sto se zove Joe, nek placha. Taxe kupuju civilizaciju.

... al' nek Joe ima 3 pushke, to je bitno...

Mislim da je Joe bio podmetnut :-? na Obaminom rally.
jeza u ledja

#2292 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

:mrgreen:

ld

#2293 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by ld »

ahuseino wrote:McCain je jedan ogorcheni starac, to mu sad tek izlazi.

Diskutabilno je ko je pobjedio, Definitivno je starac bio agresivniji i ogorcheniji... to je sve sto mu je ostalo.

Samo ne znam kako se ovako izvitoperio, prije je bio 'umjeren'... :shock:

Valjda ja prizeljkujem da mu Obama malo vrati, ali eto... mozda je bolje ovako...

Ostao mi je malo nedorechen (Obama) u odbrani protiv negative ads i lichnih napada McCaina apropo - "lonciranja karijere u dn. boravku teroriste".

Mogao se i bolje odbraniti na temu vodoinstalatera Joe-a. Fokus republikanaca je uvijek isti, magija i velo preko ochiju. Kako samo uspjevaju ubijediti stanovnishtvo da che im rasti taxe; nevjerovatno kako su se bogatashi sposobni odbraniti svrstavanjem u redove obichnih smrtnika...

Cuj "Joe the plumber" :-) E bash je on average American... :-) ... ali jeste Joe, i jeste plumber :thumbup:

Ako vodoinstalater zaradjuje $250k, boli me neka stvar sto je vodoinstalater i sto se zove Joe, nek placha. Taxe kupuju civilizaciju.

... al' nek Joe ima 3 pushke, to je bitno...

Mislim da je Joe bio podmetnut :-? na Obaminom rally.
ma sve je to ok,ali kad skontam da je ipak prije malo manje od 4 godine pobijedio bush,i kad skontam da su ameri dali njemu glasove,sve je moguce
obama je tito za mccaina,i da je kojim slucajem glasanje u britaniji ili svabiji,obama bi ubjedljivo razvalio mccaina
ali,ipak su ameri u pitanju
sve je moguce
Brisbane

#2294 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by Brisbane »

Podrzavam blago Obamu, ali mu Mcain pravo spusti kad rece:
"da on nije Bush, i ako je zelio ici na izbore protiv Busha to je trebao uraditi prije 4 godine" :D
luciferino

#2295 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by luciferino »

Vodoinstalater Joe izgleda nema licencu + duguje oko 1200$ poreza :D
http://news.yahoo.com/s/ap/20081017/ap_ ... uS6zCs0NUE
Mislim da je sve to samo jos jedna republikanska patka...
ahuseino

#2296 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by ahuseino »

Ovdje gdje sam ja, a to je jedna od najskupljih regiona i po labor cost-u i po materials cost-u, vodoinstalateri naplachuju izmedju $70.00 i $100.00 na sat.

U godini ima 2080 radnih sati (puna godina rada bez praznika i odmora)... to ga izadje oko $145k do $208k godishnje. U Ohio, siguran sam da su 20% - 30% jeftiniji po satnici - garant (to slutim jer znam da je u susjednoj drzavi NH, skilled mechanic-type labor oko 10% - 20% jeftiniji)... ali neka i nije jeftinije, opet je to sve manje od $250k...

Jos ako nema dozvolu, onda nema ni osiguranje onda ne znam kako moze i raditi taj posao legalno.

Moze raditi za nekog drugog vodoinstalatera, obichno vlasnika kompanije pod njegovom dozvolom i osiguranjem, u kojem sluchaju mu se zarada obara na pola (ili u tom komshiluku).

... nego znam ja kako Joe zaradjuje $250k.... na crno malo, ispod stola. Svakako mrzi takse, ima lien na $1,200 zbog neplachenih state taxi. Vuk dlaku mjenja...

Jes se zajebo sto "je ispao" na televiziji... :-)

Sache ga josh state zaganjat da malo istraze kako on to zaradjuje $250k...

Overtime my ass...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2297 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by pici »

Brad Pitt. Angelina Jolie. Barack Obama.

Brangelinabama. :mrgreen:

Image
NNneko

#2298 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by NNneko »

McCain ubistvo J.F.Kennedy-ja naziva intervencijom, pa tek onda tragedijom, posto se pocesao po nosu (jedan od znakova laganja).
Da li je pored toga sto je prvo iskreno rekao sta misli o ubistvu J.F.Kennedy-ja na neki suptilan nacin zaprijetio Obami?
hik--meta

#2299 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by hik--meta »

NNneko wrote:
McCain ubistvo J.F.Kennedy-ja naziva intervencijom, pa tek onda tragedijom, posto se pocesao po nosu (jedan od znakova laganja).
Da li je pored toga sto je prvo iskreno rekao sta misli o ubistvu J.F.Kennedy-ja na neki suptilan nacin zaprijetio Obami?
to se podrazumjeva, zato je i hillary suptilno to spominjala, a cini mi se da ce kad konacno uklone obamu padom aviona ili necim slicnim establishment sebe oprati s rjecima: eto vidite da je bilo moguce da crnac postane predsjednik. :-)
Post Reply