Dešavanja u Srbiji

Post Reply
turban

#2276 Re: Desavanja u Srbiji

Post by turban »

pesak wrote:imam problem. vec 20 godina ne znam kako da zivim u srbiji. i nisam jedina.
valjda i to spada u desavanja u srbiji... taj sitni ljudski problem.
nesto ne mogu da gledam ljude. gade mi se.
pa zaboravim, pa me opet tresne. ta mora, taj neizdrz.neki su resili koliko-toliko problem time sto su otisli iz srbije. a sta da radimo mi koji smo tu, ja pojma nemam.
kako ziveti i ne povracati.
ne gledam tv, ne slusam radio. visim na internetu , uglavnom na ovom forumu, srpski mi se gade. svi.
ne mogu da shvatim da ima toliko
mozda se izolacijom, bas naprotiv, izostravaju osecanja i razmisljanja...mozda , bas naprotiv, i ne treba da se izolujem. mozda treba da pustim da mi ubrizgavaju otrov u krv svaki dan odredjenu dozu, da bih stekla neku vrstu imuniteta...
kako
Postovanje pesak,
Sta reci na ovu dirljivu ispovjest,sta reci do duboko uzdahnuti.Zao mi je Srba(casnih i dobrih)koji moraju nositi tert tudjeg zla,znam i razumijem TE.Ali znaj Mi zrtve tih neljudi koji su i u tvoje ime ubijali MI smo spremni priziti ruku takvim kao ti da se zajedno uzdignemo iznad naseg bola i tvoga tereta,tereta zla.
Svako dobro.
laku noć

#2277 Re: Desavanja u Srbiji

Post by laku noć »

bijelo_dugme wrote:
laku noć wrote:Ti onda "puljko" ne priznaš i ne poštuješ svoju državu i njene institucije,čim tako govoriš.Ja ti opet ponavljam:moja država BIH nije priznala samozvanu državu Kosovo i niti je ta država priznata u UN-u.Moramo biti legalisti i poštovati međunarodno pravo :D

Niste ni vi postovali zakone na primjer 95. u Srebrenici. Nemoj mi molimte ti o zakonima!
Ne veži me za Srebrenicu :x
laku noć

#2278 Re: Desavanja u Srbiji

Post by laku noć »

zavrzlama wrote:
Umjetnik a wrote:gdje li će ići SPS
jednom guzom na dvije stolice... :D

Na lokalnom nivou odose SRS i DSS-u...a na republickom/drzavnom Ds-u...pa ce Tadic imati kao demokratsku vladu da obmamljuje MZ-u...a Guca i Ravna Gora ce da vladaju Srbijom :D
I "Trebinjske Gračanice" i "Ajvaz dedove česme",i "Gospe Međugorja" vladaju Bosnom :D
laku noć

#2279 Re: Desavanja u Srbiji

Post by laku noć »

pesak wrote:imam problem. vec 20 godina ne znam kako da zivim u srbiji. i nisam jedina.
pa zaboravim, pa me opet tresne. ta mora, taj neizdrz.neki su resili koliko-toliko problem time sto su otisli iz srbije. a sta da radimo mi koji smo tu, ja pojma nemam.
ne gledam tv, ne slusam radio. visim na internetu , uglavnom na ovom forumu, srpski mi se gade. svi.
mozda se izolacijom, bas naprotiv, izostravaju osecanja i razmisljanja...mozda , bas naprotiv, i ne treba da se izolujem. mozda treba da pustim da mi ubrizgavaju otrov u krv svaki dan odredjenu dozu, da bih stekla neku vrstu imuniteta...
kako
Ubij se :lol:,ili počni raditi nešto.Budi nekom od koristi :D
bijelo_dugme

#2280 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bijelo_dugme »

laku noć wrote:
bijelo_dugme wrote:
laku noć wrote:Ti onda "puljko" ne priznaš i ne poštuješ svoju državu i njene institucije,čim tako govoriš.Ja ti opet ponavljam:moja država BIH nije priznala samozvanu državu Kosovo i niti je ta država priznata u UN-u.Moramo biti legalisti i poštovati međunarodno pravo :D

Niste ni vi postovali zakone na primjer 95. u Srebrenici. Nemoj mi molimte ti o zakonima!
Ne veži me za Srebrenicu :x

Nevezem tebe ni tvoj narod, ali vezem Repubkliku Srpsku koja nebi ni postojala da se takve stvari nisu desile. Nemoj me svhatit pogrjesno, nemam nista protiv pravoslavaca, srba, srbijanaca i boli me briga za Kosovo jer to nije moj problem, ali ja mrzim RS i sve politicare koje to podrzavaju i dan danas djele narode...

Cista glupost, dok se mi ovdje na forumu svadjamo zbog na primjer onog krsta iznad Sarajeva i vasi i nasi politicari kupe pare...
nosara

#2281 Re: Desavanja u Srbiji

Post by nosara »

Laku noc, kako se naziva ono sto se desilo u Srebrenici 95' onako iz tvog ugla?
laku noć

#2282 Re: Desavanja u Srbiji

Post by laku noć »

nosara wrote:Laku noc, kako se naziva ono sto se desilo u Srebrenici 95' onako iz tvog ugla?
GENOCID
bijelo_dugme

#2283 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bijelo_dugme »

nosara wrote:Laku noc, kako se naziva ono sto se desilo u Srebrenici 95' onako iz tvog ugla?

Masovno samoubistvo islamisticki terorista?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2284 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

kako
Ma @pesak je srculence,ne posustaj i ne kloni duhom.Sto se tice Srbije,cirkus samo sto nije poceo.Toliko su se upetljali u politicke igre izmedu Rusije i zapada,pa unutrasnja podjela na "Patriote" i one druge,tako da ce to potrajati jos neko izvjesno vrijeme.

Skandalozno: Bošnjačka lista S.Ugljanina za Koštunicu?
15.05.2008. 12:04

Jedan od lidera Bošnjačke liste za evropski Sandžak Bajram Omeragić izjavio je juče da je Vojislav Koštunica ponudio koaliciju toj listi i jedno ministarstvo za regionalni razvoj. "Bošnjačkoj listi za evropski Sandžak odgovara formiranje Vlade Srbije u kojoj bi imala Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj siromašnih krajeva, sa sopstvenim budžetom i koje bi vodio neko ko nije iz Beograda", rekao je Omeragić.

On je rekao da prihvata poziv Koštunice i Demokratske stranke Srbije za razgovore o koaliciji. Predstavnici ove liste, koja u Narodnoj skupštini Srbija ima dva mandata, ističu i da su podjednako otvoreni za razgovore i sa narodnjačkom koalicijom i sa listom "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić", na kojoj se nalazi i Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića.

"Bošnjačka lista za evropski Sandžak" okupljena je oko Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina za kojega su mediji u više navrata tvrdili kako njeguje bliske veze sa Vojislavom Koštunicom.

*** SPAM ***/index.php?opti ... Itemid=194

napisah ja par puta,kako se"nasi" naci-demokrate super slazu sa "vasim" naci-demokratama.
pesak

#2285 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

reci nekome da je srculence je cista uvreda. pa i ja vama, muskim kretenima kazem da ste kreteni.

laku noc, mozda bi trebalo nekog drugog da ubijem, a ne sebe, sta mislis ti o tome ?

da naplatim ovih 20 godina.

mozda bih onda bila pravo srculence, a ?
pici

#2286 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Srculence-tepanje nekome ko vam je drag,dusa,divna osoba :shock: :?

Kreten-uvreda,idiot,neko mrzak :shock: :?
Prozor

#2287 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Prozor »

ma pici je stari zavodnik, to on iz navike... :D :D :D
pici

#2288 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Prozor wrote:ma pici je stari zavodnik, to on iz navike... :D :D :D
off topic:
ma nema veze ja se ne ljutim,ja jesam muski kreten :D al mi nije jasno zasto je srculence uvreda,e to me buni :?
simi5

#2289 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

pici wrote: Ma @pesak je srculence,ne posustaj i ne kloni duhom.Sto se tice Srbije,cirkus samo sto nije poceo.Toliko su se upetljali u politicke igre izmedu Rusije i zapada,pa unutrasnja podjela na "Patriote" i one druge,tako da ce to potrajati jos neko izvjesno vrijeme.

Skandalozno: Bošnjačka lista S.Ugljanina za Koštunicu?
15.05.2008. 12:04

Jedan od lidera Bošnjačke liste za evropski Sandžak Bajram Omeragić izjavio je juče da je Vojislav Koštunica ponudio koaliciju toj listi i jedno ministarstvo za regionalni razvoj. "Bošnjačkoj listi za evropski Sandžak odgovara formiranje Vlade Srbije u kojoj bi imala Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj siromašnih krajeva, sa sopstvenim budžetom i koje bi vodio neko ko nije iz Beograda", rekao je Omeragić.

On je rekao da prihvata poziv Koštunice i Demokratske stranke Srbije za razgovore o koaliciji. Predstavnici ove liste, koja u Narodnoj skupštini Srbija ima dva mandata, ističu i da su podjednako otvoreni za razgovore i sa narodnjačkom koalicijom i sa listom "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić", na kojoj se nalazi i Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića.

"Bošnjačka lista za evropski Sandžak" okupljena je oko Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina za kojega su mediji u više navrata tvrdili kako njeguje bliske veze sa Vojislavom Koštunicom.

*** SPAM ***/index.php?opti ... Itemid=194
napisah ja par puta,kako se"nasi" naci-demokrate super slazu sa "vasim" naci-demokratama.
Sad da ti malo objasnim. Cela situacioja nema veze sa Rusima, EU i Kosovom nego sa privatizacijom monopolskih preduzeća Elektroprivrede, Naftne industrije, ... Stranka DSS je glavni eksponent interesa tajkuna, pre svega Miškovića, koji nastoje da po niskim cenama otkupe privredu i obradivo zemljište u Srbiji pre nego što se uvedu pravna regulativa i antimonopolistički zakoni u život, pre nego što sudstvo profunkcioniše a poreska upreve počne da hapsi velike ribe.

Ugljanin još od 2001. stalno ide u koalicije sa Koštunicom jer i iza njega stoje tajkuni, istina malo manji od Miška, ali sa istim interesima.
zavrzlama

#2290 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Ako je neko gledao jucerasnji"Poligraf" i Olivera Dulica kao gosta,lako moze zakljuciti sta se trenutno desava u Srbiji ...a desava se da su grobar i kostunjavi uz pomoc DB-a poceli da vrse pritisak na SPS a vjerovatno da pod pritiskom se podrazumijava i prijatnja fizickim likvidacijama...mislim da Dacic ne smije izdat SRS/DSS ...vjerovatno ce se ici na neku raspodjelu vlasti gdje ce Tadic na papiru dobiti vlast i vladu...a SRS i DSS ce drzati DB,Vojsku i Policiju....u ovomm odnosu politickih snaga u Srbiji pat pozicija jedino spasava Srbiju od podjele i gradjanskog rata...niti DS moze biti apsolutni pobjednik u Srbiji niti SRS...srbija jednostavno nije spremna da se odrekne velikosrpskog nasledja i proguta zabu zvanu Kosovo...
Risto Kuglarić

#2291 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Risto Kuglarić »

zavrzlama wrote:Ako je neko gledao jucerasnji"Poligraf" i Olivera Dulica kao gosta,lako moze zakljuciti sta se trenutno desava u Srbiji ...a desava se da su grobar i kostunjavi uz pomoc DB-a poceli da vrse pritisak na SPS a vjerovatno da pod pritiskom se podrazumijava i prijatnja fizickim likvidacijama...mislim da Dacic ne smije izdat SRS/DSS ...vjerovatno ce se ici na neku raspodjelu vlasti gdje ce Tadic na papiru dobiti vlast i vladu...a SRS i DSS ce drzati DB,Vojsku i Policiju....u ovomm odnosu politickih snaga u Srbiji pat pozicija jedino spasava Srbiju od podjele i gradjanskog rata...niti DS moze biti apsolutni pobjednik u Srbiji niti SRS...srbija jednostavno nije spremna da se odrekne velikosrpskog nasledja i proguta zabu zvanu Kosovo...
hm. ne pravim se da sam neki politički ekspert, ali stvarno ne vidim kako je ovo tehnički izvodivo. :? Mislim, teško da će doći do neke "vlade nacionalnog jedinstva"
emra_a

#2292 Re: Desavanja u Srbiji

Post by emra_a »

U Novom Pazaru najviše glasova za SDP i DS

Predsednica komisije Zejnepa Kavrajić rekla je novinarima da je, od ukupno 74.552 građanina Novog Pazara sa pravom glasa, na izbore izašlo 49.291, odnosno 66,12 odsto.

Prema izveštaju komisije, 21.443 (44,78 odsto) građanina glasala su za koaliciju čiju okosnicu čini Sandžačka demokratska partija (SDP) Rasima Ljajića.

"Bošnjačka lista za evropski Sandžak osvojila je 16.769 (35,02 odsto), a koalicija Jedinstvena srpska lista 6.165 glasova, odnosno 12,88 odsto izašlih na birališta.

Na osnovu rezultata OIK, od 47 odborničkih mesta u novopazarskoj skupštini, Ljajićeva stranka imaće 23 mandata, koalicija Sulejmana Ugljanina 18, a Jedinstvena srpska lista (SRS, DSS, NS, SPS) šest odbornika.

Predsednica Opštinske izborne komisije je saopštila da četiri partije nisu uspele da pređu cenzus za ulazak u lokalni parlament Novog Pazara.
zavrzlama

#2293 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Risto Kuglarić wrote:
zavrzlama wrote:Ako je neko gledao jucerasnji"Poligraf" i Olivera Dulica kao gosta,lako moze zakljuciti sta se trenutno desava u Srbiji ...a desava se da su grobar i kostunjavi uz pomoc DB-a poceli da vrse pritisak na SPS a vjerovatno da pod pritiskom se podrazumijava i prijatnja fizickim likvidacijama...mislim da Dacic ne smije izdat SRS/DSS ...vjerovatno ce se ici na neku raspodjelu vlasti gdje ce Tadic na papiru dobiti vlast i vladu...a SRS i DSS ce drzati DB,Vojsku i Policiju....u ovomm odnosu politickih snaga u Srbiji pat pozicija jedino spasava Srbiju od podjele i gradjanskog rata...niti DS moze biti apsolutni pobjednik u Srbiji niti SRS...srbija jednostavno nije spremna da se odrekne velikosrpskog nasledja i proguta zabu zvanu Kosovo...
hm. ne pravim se da sam neki politički ekspert, ali stvarno ne vidim kako je ovo tehnički izvodivo. :? Mislim, teško da će doći do neke "vlade nacionalnog jedinstva"
morea doci do takve vlade....jer alternativa je gradjanski rat....a jos nije sazrelo za isti...nisu rusi pokupili sve sto je vrijedno po Srbiji i manjem BIH entitetu..kad pokupe i car bude go..tek tad dolazi gradjanski rat...
vee-jay

#2294 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

zavrzlama wrote:
Risto Kuglarić wrote:
morea doci do takve vlade....jer alternativa je gradjanski rat....a jos nije sazrelo za isti...nisu rusi pokupili sve sto je vrijedno po Srbiji i manjem BIH entitetu..kad pokupe i car bude go..tek tad dolazi gradjanski rat...

zarvzlama, pa sad ga ti u potponost zavrzlavas. To sto ti pises nema nikakve logike. Zasto su bili izbori uopste? Pa ne moze svako imati vlast. Ili jedni ili drugi. Pa ko ce dati radikalima vojsku i policiju u ruke a sam da ostane kao predsjednik -> pa da ga vojska nakon dva dana skida? I to sve ono kao da se dogovore ispd stola. Mission impossible.

Mislim, nisam gledao tu emisiju o kojoj govoris, ali ne vjerujem bas ce doci do nekog rata. Skontaj, kako kod nas Dodo i Hare pricaju po medijima davno bi vec poceo neki novi rat.

:-?
zavrzlama

#2295 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

hm. ne pravim se da sam neki politički ekspert, ali stvarno ne vidim kako je ovo tehnički izvodivo. :? Mislim, teško da će doći do neke "vlade nacionalnog jedinstva"[/quote]

morea doci do takve vlade....jer alternativa je gradjanski rat....a jos nije sazrelo za isti...nisu rusi pokupili sve sto je vrijedno po Srbiji i manjem BIH entitetu..kad pokupe i car bude go..tek tad dolazi gradjanski rat...[/quote]

zarvzlama, pa sad ga ti u potponost zavrzlavas. To sto ti pises nema nikakve logike. Zasto su bili izbori uopste? Pa ne moze svako imati vlast. Ili jedni ili drugi. Pa ko ce dati radikalima vojsku i policiju u ruke a sam da ostane kao predsjednik -> pa da ga vojska nakon dva dana skida? I to sve ono kao da se dogovore ispd stola. Mission impossible.

Mislim, nisam gledao tu emisiju o kojoj govoris, ali ne vjerujem bas ce doci do nekog rata. Skontaj, kako kod nas Dodo i Hare pricaju po medijima davno bi vec poceo neki novi rat.
:-?[/quote]

Izbori u srbiji su kupovina vremena i zamajavanje MZ s ciljem da MZ se prepadne dolaska radikala na vlast i da MZ zaustavi daljnje priznavanje Kosova od strane EU....prvi bold...(zapitaj se sto se stalo sa priznavanjem Kosova od ostalih clanica EU)

Drugi bold...rata u BIH nema zato sto velikosarbi u BIH nemaju potencijal i medjunarodnu podrsku za isti..rat nisu trazili normalni gradjani BIH ni prosli put ali se desio zbog nadmocnosti velikosrba nad BIH...
zavrzlama

#2296 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

EVO KAKO TO RADI "VIJECE STARACA"
DSS-NS, SPS-PUPS-JS I SRS
POSTIGLI DOGOVOR O PRINCIPIMA
POLITIKA - UNUTRAŠNJA - Četvrtak, Maj 15, 2008 19:54

Predstavnici socijalista i radikala izjavili su posle trojnog sastanka, da je postignut dogovor o principima za formiranje zajedničke vlade Koalicija DSS-NS, SPS-PUPS-JS i radikala.

Lider SPS Ivica Dačić rekao je da su SRS i D S S -NS prihvatile njihov princip o socijalnoj pravdi.

Potpredsednik radikala Gordana Pop Lazić kazala je da je dogovor postignut o osnovnim principima i da će razgovori biti nastavljeni već sutra.

Ona je dodala da postoje velike šanse da se brzo dođe do parlamentarne većine.

Sastanak je održan u sedištu DSS u ulici Braće Jugović.

U saopštenju DSS-a, koje je portparol te stranke Andreja Mladenović podelio novinarima, predlaže se dogovor o formiranju vlade koju bi činile D S S-NS, SRS, SPS-PUPS-JS, Bošnjačka lista i vanstranačke ličnosti koje zastupaju nacionalnu politiku očuvanja državnih interesa Srbije.

Nacionalna vlada, kako je navedeno, ima pet ključnih ciljeva koji predstavljaju temelj budućeg programa rada vlade Srbije.

Prvi cilj proizilazi iz ustvne obaveze svih državnih institucija, a pre svega vlade Srbije da čuva suverentiet i teritorijalni integritet zemlje - očuvanje Kosova i Metohije u okviru Srbije.

Obaveza vlade Srbije je i očuvanje Republike Srpske na osnovu Dejtonskog sporazuma čiji je garant Republika Srbija.

Drugi cilj nacionalne vlade je snažan ekonomski i regionalni razvoj Srbije, velike investicije - izgradnja autoputa Horgoš-Požega, ruskog magistralnog gasovoda, Koridor 10, Koridor sedam, Hidroelektrana Đerdap 3, kao i povećano ulaganje u razvoj privede, posebno poljoprivrede, energetike i saobraćaja, omogućavanje povećanja zaposlenosti, kao i celokupnog privrednog razvoja zemlje.

Treći cilj nacionalne vlade je, kako je navedeno, ostvarenje socijalne pravde koji predviđa izmenu postojećih i donošenje novih zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. Te izmene bi osigurale isplatu prosečnih penzija ne niže od 70 odsto prosečne zarade, nov način uskladjivanja penzija, kao i da najniža penzija uvek mora biti viša od iznosa socijalne pomoći.

Odmah posle konstituisanja, vlada bi trebalo penzije da poveća za 10 odsto i isplati dosadašnja dugovanja penzionerima.

Predviđeno je i donošenje izmena i dopuna Zakona o zdravstvenom osiguranju i zdravstvenoj zaštiti kojima će se obezbediti besplatna zaštita za sve građane, kao i izmene dopune ili novi zakon o radu koji će poboljšati prava i položaj radnika.

U okviru trećeg cilja bi sistem obrazovanja trebalo učiniti besplatnim i dostupnim najširem krugu gradjana.

Četvrti cilj nacionalne vlade je da Srbija kao celovita država sa pokrajinom Kosovo i Metohijom nastavi evropske integracije i harmonizaciju nacionalnog zakonodavstva sa zakonodavstvom EU.

Peti cilj nacionalne vlade je odlučna borba protiv svih vidova korupcije i kriminala i dosledno sprovodjenje svih zakona i normi pravne države, navedeno je u saopštenju.

Ishod pregovora 'narodnjaka', radikala i koalicije oko SPS-a najviše se očekuje u taboru pobedničke liste 'Za evropsku Srbiju'.

Lider DS i predsednik Srbije Boris Tadić je najavio da ta lista poičinje pregovore sa koalicijom okupljenom oko SPS i da u ovom trenutku mesta u budućoj vladi, nisu tema.

Tadić je rekao da će se razgovarati o mogućnosti stvaranja normalnog partnerskog odnosa, jer zato postoje dobri preduslovi

I onda se stavi Tadic pred svrsen cin da mora policiju,vojsku i obavjestajne sluzbe dati DSSi SRS pod kontrolu...ako hoce da SPS da koji mandat za skupstinsku vecinu...u prevodu.... evo ti vlada kojom neces vladat..
Risto Kuglarić

#2297 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Risto Kuglarić »

hm. moram priznati da nisam baš previše pažljivo pratio ko je tačno koliko dobio (mislim ono u mandat), ali okvirno, ako se DSS, SRS i SPS dogovore, onda neće imati potreba da daju ikakvu vladu DS-u (pa ni onu nad kojom DS neće imati kontrolu).

EDIT: (bar koliko sam ja uspio uhvatiti raspodjelu mandata, znači možda griješim)
redondo72

#2298 Re: Desavanja u Srbiji

Post by redondo72 »

zavrzlama wrote:Zasto su bili izbori uopste?
Zato što je Koštunica sa omanjim procentom glasača koji stoje iza njega imao nerealno veliki udeo u odlučivanju i praktično sa svojim DSS-om uzurpirao sve poluge vlasti. Cilj izbora je bio da se srušu Kalašnjikov što se donekle i uspelo.
Last edited by redondo72 on 15/05/2008 23:26, edited 1 time in total.
Hantraga

#2299 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Hantraga »

Ne ucestvujem cesto na ovoj temi, ali je redovno citam. Ima dosta komentara koji nemaju veze sa stvarnoscu, pa cesto nemam snage da se prepirem sa takvima.

Interesuju me desavanja u Srbiji, jer je tamo kljuc normalizacije stanja u regiji.

Drago mi je vidjeti da ima, pa makar to bilo i 5%, normalnih ljudi tamo. jel to je opet neka sansa da iz nicega, vremenom postane nesto...

Gledajuci trenutna desavanja, jednostavno nemogu da vjerujem da Srbija moze dobiti neku "normalnu" vladu, koja ce se posvetiti svojim gradjanima i voditi ih u pravcu prema boljem sutra.

Znam da ce to opet biti neka nakaradna vlada koja ce za MZ izgledati demokratska, ali ce za regiju biti totalno neprihvatljiva...

Imam neki smek, da ce nase buduce generacije, citajuci svoju istoriju, o nama misliti isto sto svi ostali u svijetu sada misle..a to je da smo divljaci...

Za onih 5% u Srbiji, samo mogu da porucim, da nikad netrebaju da odustaju od svojih principa...Padale su i vece vlade, kao sto je Hitler, Staljin, Causesku i mnogi drugi vladari...

Poslije kise, mora doci sunce...Samo nevjerujem da ce doci sada...ne jos...
zavrzlama

#2300 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Risto Kuglarić wrote:hm. moram priznati da nisam baš previše pažljivo pratio ko je tačno koliko dobio (mislim ono u mandat), ali okvirno, ako se DSS, SRS i SPS dogovore, onda neće imati potreba da daju ikakvu vladu DS-u (pa ni onu nad kojom DS neće imati kontrolu).

EDIT: (bar koliko sam ja uspio uhvatiti raspodjelu mandata, znači možda griješim)
ne grijesis...matematicki SPS prelaskom na jednu stranu daje mogucnost za formiranje vlade bez ikakvih neregularnosti..medjutim to ne odgovara starteskom cilju Srbije(vijecu staraca)...Srbiji treba DS kao izlog za MZ-u...a da se za isto vrijeme ne srozaju SRS i patriotski i narodnjacki blokovi stranka..i da DS i Tadic pristanu na nastavljanju velikosrpske politike i ciljeva...koalicija SRS/DSS bi kratko trajala jer bi MZ izolovala Srbiju i desio bi se novi 5.Oktobar i SRS i DSS bi nestali sa politicke scene...ali bi nestale i snage koje se bore za Kosovo...a to vijece staraca sebi trenutno ne zeli da dozvoli...Srbija se boji odklanjanja militantnog faktora u svojoj drzavi i politici(SRS-a) jer kontaju da su moguci preokreti u svjetskim politickim odnosima gdje bi se ponovo pokusalo vojnim sredstvima da vrati Kosovo i pripoji rs Srbiji..jer rs i Kosovo ne mogu nikad mirnim putem biti u Srbiji..a desetak hiljada profesionalne vojske u Srbiji bez potpore sirokih masa nebi bilo dovoljno da se to ostvari(zato se gaji cetnistvo i radikalizanm u Srbiji)..

znam zvuci kao SF..ali zadnjih 20 godina je milion dokaza da je srbija drzava drzavnog terora i mitoloske histerije..
Post Reply