samo sa Visa mozes primati novac , ostalo nista i meni su tako rekli ali ne mozeWinchesterkaSAR wrote:Moze li mi neko reci, sutra mi je gotova Mastercard debit kartica, mogu li sa njom se registrovati na PayPal i primati novac ?????? U banci mi je rekla da mogu, samo sto vidim vi ste ovdje pisali jedino VISA ELECTRON DEBIT, nije valjda da sam pogrijesio karticu, citajuci i po netu mislim da moze ova. Samo valjda se mogu i pare primati ?
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- madesa
#2276 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
- madesa
#2277 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
hahha ma kakva studentska sa njom nista ne mozes
- madesa
#2278 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
e to t i ne znam je li mozes izvaditi visu ako nisi u radnom odnosu ali mislim da mozes i nemoj nista njih slusati oni i paypal ko nebo i zemlja . Treba ti cipsova i kopija licneWinchesterkaSAR wrote:Pa onda jel ovi ne kontaju ??? Ja kazem VISA DEBIT ELECTRON ona govori jel radis reko ne radim, studiram kaze ma uzmi studentsku :S Jel mogu ja ovu karticu ako nisam u radnom odnosu ?madesa wrote:hahha ma kakva studentska sa njom nista ne mozes
Ako treba recite mi u koju UniCredit da odem gdje znaju, ovi nemaju ocigledno pojma ! I sta trebam ponjeti ? (cipsovu, kopiju licne jel?)
- madesa
#2279 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
bas u toj sam dobio sve te lose informacije o paypalu pogotovo od momka koji je kako kazu ekspert za paypal

-
quarterback
#2280 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Bog za elektrotehniku i kompjutere (i paypal) 
-
dorkcic
#2281 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ne znam da li je bilo slično pitanje... primam platu na PayPal account i danas mi piše na stranici firme za koju radim da su izvršili isplatu (prva mi je plata), ali ja ne vidim ništa na PP profilu... Koliko dugo da čekam prije nego što pitam poslodavca jel sve ok? Ima li to čekanje veze s tim da je BiH na crnoj listi za transakcije iz inostranstva?
- madesa
#2282 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
sacekaj 4-5 satidorkcic wrote:Ne znam da li je bilo slično pitanje... primam platu na PayPal account i danas mi piše na stranici firme za koju radim da su izvršili isplatu (prva mi je plata), ali ja ne vidim ništa na PP profilu... Koliko dugo da čekam prije nego što pitam poslodavca jel sve ok? Ima li to čekanje veze s tim da je BiH na crnoj listi za transakcije iz inostranstva?
-
stidljiv
#2283 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ako su ti platili, to se odmah prikaze...nema tu nikakvog cekanja...ili su uplatili ili nisu
-
niho92
#2284 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Svi navalili u taj UniCredit a na drugoj strani Sparkasse gdje nikakvih problema nema PayPal radi perfektno i placanje i primanje novca, a Visu dobijes za 15ak dana radio ili ne radio bitno je imat samo za mjesecni trosak 1,50KM. 
-
rangoj
#2285 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Upravo kao sto @Stidljiv kaže, paypal balans se mijenja istog momenta nakon uplate. Ako još nisi primio novac, provjeri koju adresu oni imaju na tvoje ime.dorkcic wrote:Ne znam da li je bilo slično pitanje... primam platu na PayPal account i danas mi piše na stranici firme za koju radim da su izvršili isplatu (prva mi je plata), ali ja ne vidim ništa na PP profilu... Koliko dugo da čekam prije nego što pitam poslodavca jel sve ok? Ima li to čekanje veze s tim da je BiH na crnoj listi za transakcije iz inostranstva?
Sent from my Nexus 5
-
Bavarac94
#2286 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pokušavam se registrovati sa Raiffeisen Maestro karticom, međutim svaki put kad ukucam broj kartice izbaci da banka ne dozvoljava tu transakciju. U čemu je problem???
Btw, imam onaj njihov Club paket.
Btw, imam onaj njihov Club paket.
- dinooh
#2287 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Saka wrote:Možeš primati pare, što ne bi mogao. Pazi samo da bude VISA electron debitna kartica vezana za tekući račun (da ti ne uvale Maestro ili VISA kreditnu ili druge gluposti) i najsigurnije ti je UniCredit banka.
To je preporuka za nove korisnike a sugestije su bazirane na iskustvu brojnih korisnika. Objašnjenja zašto i kako postoje u prethodnim postovima.
-
dorkcic
#2288 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Hvala na odgovorima, poslodavac me je kontaktirao rano jutros da mi kaže da nešto nije u redu s mojim PP računom (imaju tačnu adresu), ne mogu da primim novac... Poslala sam e-mail PP korisničkoj službi, nemam blage veze u čemu je problem. Imam to otvoreno već godinama, samo sam jednom dobila neki novac za jedan freelance poslić i nikad ga nisam prebacila na karticu jer je premali iznos.
-
quarterback
#2289 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
za sve kojima je bilo mrsko da citaju stare postove jos jednom, valjda su slova ovaj put dovoljno velikaquarterback wrote: 1. otidji u unicredit, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal
3. paypal ce skinuti nesto manje od 2$ sa kartice
4. trazi od banke 4 zadnja broja te transakcije, mozes i telefonom
5. unesi te brojeve u paypal da karticu verifikujes
6. paypal ce vratiti skinuti iznos nazad tebi
od tog momenta mozes placati za usluge preko weba
kod mene nije obicni paypal account pa ti ne znam sada objasniti sta treba da primas pare, mislim da je neko gore napisao da mu to ne radi sa obicnim accountom, pogledaj par stranica unazad, bilo je to pitanje, uglavnom ja s tim nisam imao nikakav problem samo vodi racuna da PP nije nikakva humanitarna organizacija i da uzimaju proviziju na to
-
dorkcic
#2290 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ako se taj post odnosi na mene, sve ja to znam i sve sam ja to davno uradila.
Imam Visu Electron debitnu iz UniCredita, verifikovan account i stoji tamo da je kartica povezana. Zato sam danas otišla banku da vidim u čemu je problem, i reče mi gospođica koja radi tamo da moram otvoriti devizni račun jer "ovaj trenutni račun može da prima samo konvertibilne marke". Tu sam se pogubila i ništa mi više nije jasno. 
-
Saka
#2291 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ne otvaraj nikakav devizni račun. Ti glupani koji rade u banci nemaju veze sa životom, a ni njihovi šefovi nisu ništa bolji.
PayPal pare ne uplaćuje direktno na račun već na VISA karticu. VISA vrši konverziju bilo koje valute u lokalnu valutu tako da ti pare uvijek legnu na tekući račun u KM-ovima, bez obzira što je poslano u EUR ili USD.
Vidi tačno šta poslodavcu piše kao greška, od slova do slova tačno šta piše kad pokušaju uplatiti. I onda nazovi PayPal i reci im. Ne šalji mailove jer ćeš se tako samo iznervirati, odgovaraće ti tipskim porukama i trebaće ti 5 dana. Nazovi i objasni i oni će ti provjeriti stanje sa accountom.
PayPal pare ne uplaćuje direktno na račun već na VISA karticu. VISA vrši konverziju bilo koje valute u lokalnu valutu tako da ti pare uvijek legnu na tekući račun u KM-ovima, bez obzira što je poslano u EUR ili USD.
Vidi tačno šta poslodavcu piše kao greška, od slova do slova tačno šta piše kad pokušaju uplatiti. I onda nazovi PayPal i reci im. Ne šalji mailove jer ćeš se tako samo iznervirati, odgovaraće ti tipskim porukama i trebaće ti 5 dana. Nazovi i objasni i oni će ti provjeriti stanje sa accountom.
-
dorkcic
#2292 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Hvala ti, i djelovalo mi je čudno. Biće da je do PP-a, nazvaću ih.Saka wrote:Ne otvaraj nikakav devizni račun. Ti glupani koji rade u banci nemaju veze sa životom, a ni njihovi šefovi nisu ništa bolji.
-
quarterback
#2293 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ma ne nego na ovoga sto se cudi da mu maestro ne radidorkcic wrote:Ako se taj post odnosi na mene, sve ja to znam i sve sam ja to davno uradila.Imam Visu Electron debitnu iz UniCredita, verifikovan account i stoji tamo da je kartica povezana. Zato sam danas otišla banku da vidim u čemu je problem, i reče mi gospođica koja radi tamo da moram otvoriti devizni račun jer "ovaj trenutni račun može da prima samo konvertibilne marke". Tu sam se pogubila i ništa mi više nije jasno.
ne otvaraj devizni, kod mene je KMovski i uredno legnu pare
devizni ti samo treba za "wire transfer"
-
rangoj
#2294 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Za brisanje... :/
-
greyscale
#2295 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Da li je istina da se preko paypala ne moze primati novac vec samo placati?
-
rangoj
#2296 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Kao državljanin Bih možeš i primati i slati novac sa paypal-a.greyscale wrote:Da li je istina da se preko paypala ne moze primati novac vec samo placati?
-
greyscale
#2297 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Hvala, dobio sam dezinformaciju u bancirangoj wrote:Kao državljanin Bih možeš i primati i slati novac sa paypal-a.greyscale wrote:Da li je istina da se preko paypala ne moze primati novac vec samo placati?
-
rangoj
#2298 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
U bankama i poštama uglavnom rade tetke koje su rijetko dobro upućene Šta se i kako može uraditi na internetu. A banke očito ne rade ništa po pitanju njihovog upoznavanja makar sa osnovnim stvarima.greyscale wrote:Hvala, dobio sam dezinformaciju u bancirangoj wrote:Kao državljanin Bih možeš i primati i slati novac sa paypal-a.greyscale wrote:Da li je istina da se preko paypala ne moze primati novac vec samo placati?
Recimo nijedan šalterski službenik ti nece reci da je moguće dobiti novac iz Njemačke od rođaka, preko paypal-a - jer gdje je tu devizni račun i sl? Nema deviznog, nema para...
Sve to doprinosi ionako zatucanoj atmosferi kod nas, pa jedva da iko koristi paypal za primanje novaca.
-
hali gali halid
#2299 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Možda je glupo pitanje, ali nema veze. Prilikom registracije, i unošenja podataka, ime, prezime, adresa itd. da li pišem sa kvakicama ili bez?
- kritichar
#2300 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
a ovo važi za svaku banku, ne samo UC ?quarterback wrote:za sve kojima je bilo mrsko da citaju stare postove jos jednom, valjda su slova ovaj put dovoljno velikaquarterback wrote: 1. otidji u unicredit, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal
3. paypal ce skinuti nesto manje od 2$ sa kartice
4. trazi od banke 4 zadnja broja te transakcije, mozes i telefonom
5. unesi te brojeve u paypal da karticu verifikujes
6. paypal ce vratiti skinuti iznos nazad tebi
od tog momenta mozes placati za usluge preko weba
kod mene nije obicni paypal account pa ti ne znam sada objasniti sta treba da primas pare, mislim da je neko gore napisao da mu to ne radi sa obicnim accountom, pogledaj par stranica unazad, bilo je to pitanje, uglavnom ja s tim nisam imao nikakav problem samo vodi racuna da PP nije nikakva humanitarna organizacija i da uzimaju proviziju na to