.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#2276 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by O'zone »

Postovi sa crne hronike o prijeratnim sarajevskim "bandama" prebačeni ovdje.
triconja

#2277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

Znaci jugoslavija i socijalizam nisu za crnu hroniku, koliko je bilo dobro u to doba da i dan danas zivimo u najboljim odnosima sa komsijskim drzavama, nema kriminala, posla na svakom cosku :lol: :lol: :lol:

Prije je bilo sladje kad te neko opljacka nego sto je to danas, ubistva su bila nesto nepostojano u to doba :lol: :lol: :lol: .

Nije ni cudo sto nema napretka, nece ga nikad ni imat na ovim prostorima. Dzaba i snijeg i ostali klinci, mi i dalje pretrcajemo na crveno na raskrsnicama, bas maloprije gledam kako otac sa podmlatkom pretrcaje na crveno :lol: :lol: :lol: :bih: :bih: :bih:
supercali

#2278 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by supercali »

Mi smo generalno uvijek bili fascinirani kriminalcima i sl valjda u genima da zaobilazimo sistem i sl nismo dzaba bili 600 godina pod okupacijama uz kratke izlete u nezavisnost i sada ova
I danas se glorifikuje celo jedan drugi pa onda kojekakvi braco caco nisko juka riki miki a uzori su "nam" arkani sljuke giske i sl
Sutra ce se glorifikovati stojnici onda onaj krstas hatic i sl

Jednostavno nismo naucili da nam uzori budu nauka obrazovanje i sl

Sto se tice vremena slicno je i danas i za vrijeme juge samo sto sada brze idu vjesti razlika je u napretku citavog drustva pa je lakse doci i do pistolja i do auta i do svacega neceg
Edin H.

#2279 Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

zateznistub wrote:
julisiz es grant wrote:
karanana wrote:podsjetite me ko su rambovci bili.
dze ih spomenuste sjetih se imena ali sam zaboravio ko su, odakle, mjesta operacija i aktivnosti koje su radili. je li jos neko bio?
Otoka...nadimci tipa Dursa, Štakor i sl :D
Ne znam ih ja, ali sam čitao ekstremno zanimljivo prepucavanje prije 10-ak godina na bivšem portalu Leksikon yu mitologije između bivših članova suparničkih grupa :D

Eto, uživaj :D

https://web.archive.org/web/20071227222 ... hp?id=5641
Aleksandar Dursun, sa njim sam se družio izvjesno vrijeme
Ima ovdje produhovljenih postova. :D
zateznistub

#2280 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zateznistub »

Edin H. wrote:
Ma ima svega, od šuplje, klasičnih laži pa nadalje.
Barbatosa baca bombe, ali ima i nekih činjenica.
Dursu su ubili ko vola u kupusu, ali ne tamo gdje piše nego kod žiš-a lično ga odveo kući i kasnije morao davati izjave u muriji jer je neko slagao da sam bio tu kad su ga tukli. Išao je u žiš a ne u masinsku...
Edin H.

#2281 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

zateznistub wrote:
Edin H. wrote:
Dursu su ubili ko vola u kupusu, ali ne tamo gdje piše nego kod žiš-a lično ga odveo kući i kasnije morao davati izjave u muriji jer je neko slagao da sam bio tu kad su ga tukli. Išao je u žiš a ne u masinsku...
E i tu je bio circus, u zisu.
zateznistub

#2282 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zateznistub »

Edin H. wrote:
zateznistub wrote:
Edin H. wrote:
Ne dao bog nikome. Gdje provedoh 4 godine.
Edin H.

#2283 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

zateznistub wrote:
Edin H. wrote:
zateznistub wrote: Ma ima svega, od šuplje, klasičnih laži pa nadalje.
Ne dao bog nikome. Gdje provedoh 4 godine.
Moj jaran je isao tamo u skolu, pa pricao.
akaunt

#2284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by akaunt »

slavoljub wrote:
zateznistub wrote:To jednostavno nije tačno.
Mnogi jesu bili i ostali i klošari i jalijasi i narkomani. Dobar dio je imao te neke faze (a ko ih u ta doba nije imao?) sad fol svi cvjecke i studenti ma daj.
I da, mogao si na klupi spavati. Niko nikog nije dirao ako nije bilo razloga. Ja ih skoro sve znam (manje više) u dušu i nikad ni sa jednim nisam imao problema, eto danas mi je jedan od njih i kum i vrlo uspješna i stabilna osoba
gdje ba nije dirao bez razloga, otme pare bez razloga , nije sto mu trebaju pare ,nego da se pokaze manga , a tek ona stara : sa je ,sa me gledas :D
ja s grbavice oko sopinga ,rave jankovic ulica ,skola bratstvo jedinstvo, nisam smio dalje od pijace preci gdje bila teritorija druge skole ,jel bjese bane surbat, ako te uhvate odmah marisana ,a bogami ni oni nisu smjeli u soping i ovamo :D , znam kad sa starcima idem kupit tene za fizicko na njihovu stranu ,jer su tamo bile sve one radnje borovo itd sve zvjeram nepoznato mi , nikad nisam bez staraca tamo zakoracio :-D
Jebo te, to ko onaj iz Mostara što nikad nije na Starom bio !
zateznistub

#2285 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zateznistub »

Edin H. wrote:
Ma od zla oca od gore matere. Koja generacija ti je jaran
Edin H.

#2286 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

zateznistub wrote:
Edin H. wrote:
Ma stariji od tebe, 64-to mislim, znas ga sigurno, ljubitelj piva i dobre kapljice, ima sina, da ne spominjemo ime.
zateznistub

#2287 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zateznistub »

Edin H. wrote:
zateznistub wrote:
Edin H. wrote:
Ma stariji od tebe, 64-to mislim, znas ga sigurno, ljubitelj piva i dobre kapljice, ima sina, da ne spominjemo ime.
Jasta je nego stariji. On završio ja tek krenuo. Jel iz naše mahale
invincible1921

#2288 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by invincible1921 »

supercali wrote:Mi smo generalno uvijek bili fascinirani kriminalcima i sl valjda u genima da zaobilazimo sistem i sl nismo dzaba bili 600 godina pod okupacijama uz kratke izlete u nezavisnost i sada ova
I danas se glorifikuje celo jedan drugi pa onda kojekakvi braco caco nisko juka riki miki a uzori su "nam" arkani sljuke giske i sl

Sto se tice vremena slicno je i danas i za vrijeme juge samo sto sada brze idu vjesti razlika je u napretku citavog drustva pa je lakse doci i do pistolja i do auta i do svacega neceg
:thumbup: :thumbup:
Jednostavno podneblje sklono kriminalu...

Obican bosanski cojvek pruza otpor prema bilo cemu drzavnom od palcanja rtv takse preko revizora do drtova. Vise voli da ga medjed u sumi napadne nego da ga drot zaustavi...Naravno onda psuje istu tu drzavu kako nece nista da uradi za njega

Onda evo jedna primjer mozda i glup, ali za mene je tako opisao sve kakvi smo. Rodjaku treba nakava potrvda ja misim nesto oko poreza, uglavnom da ode stane u red (nema guzve jer to ne vadi svako) treba mu da je.be rak raka 10-15 minuta i on hladno kaze mojoj staroj da nemas bogati koga u opstini ili poreznoj da mi zavrsi ovo :lol: :lol: :lol: :lol:
drag_gost

#2289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

bitanga_sa_otesa wrote:bas je bilo gadno...ne znam samo kako ja prezivjeh te 80-te krecuci se svuda po gradu ,niko me nije namarisao ni oteo pare :( :run:
Dobro ste se porokali zato, obzirom koliko vam je dobro bilo.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

drag_gost wrote: Dobro ste se porokali zato, obzirom koliko vam je dobro bilo.
o cemu ti to? ko se rokao?
HAVANA

#2291 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Ma pusti,ne vrijedi objasnjavati...
zateznistub

#2292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

bitanga_sa_otesa wrote:
Ma valjda misli na rat :-)
bitanga_sa_otesa

#2293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

zateznistub wrote: Ma valjda misli na rat :-)
ko rat zelio u kuci mu bio ,eto toliko na tu temu...
insomnia78

#2294 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by insomnia78 »

invincible1921 wrote:
supercali wrote:Mi smo generalno uvijek bili fascinirani kriminalcima i sl valjda u genima da zaobilazimo sistem i sl nismo dzaba bili 600 godina pod okupacijama uz kratke izlete u nezavisnost i sada ova

:thumbup: :thumbup:
Jednostavno podneblje sklono kriminalu...

Obican bosanski cojvek pruza otpor prema bilo cemu drzavnom od palcanja rtv takse preko revizora do drtova. Vise voli da ga medjed u sumi napadne nego da ga drot zaustavi...Naravno onda psuje istu tu drzavu kako nece nista da uradi za njega

Onda evo jedna primjer mozda i glup, ali za mene je tako opisao sve kakvi smo. Rodjaku treba nakava potrvda ja misim nesto oko poreza, uglavnom da ode stane u red (nema guzve jer to ne vadi svako) treba mu da je.be rak raka 10-15 minuta i on hladno kaze mojoj staroj da nemas bogati koga u opstini ili poreznoj da mi zavrsi ovo :lol: :lol: :lol: :lol:
Jest ali u to e kao i u svemu kaskamo za svijetom. I taj kriminal je onaj sitni, jajarski. Nema tu skoro nikako istaknutih likova ili organizacija nego otimanja, sitne pljacke i kradje, dilanje ko sedamnesta ruka, pucanje po nogama isl.
zateznistub

#2295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

bitanga_sa_otesa wrote:
zateznistub wrote: Ma valjda misli na rat :-)
ko rat zelio u kuci mu bio ,eto toliko na tu temu...
Ma jasno! On je mislio na prošli...
drag_gost

#2296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

bitanga_sa_otesa wrote:
Mislim na vasu generaciju, ne na tebe. Bilo je sigurno dobro, ali mislim i da se pretjeruje debelo. Drzava je bila veca, samim tim smo svi bili dio necega veceg, ali nisu ova djeca danas kriva sto se sve sjebalo, vec starija generacija. Ova djeca su dosla na gotovo i valja im zivjeti.
bitanga_sa_otesa

#2297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

drag_gost wrote: Mislim na vasu generaciju, ne na tebe. Bilo je sigurno dobro, ali mislim i da se pretjeruje debelo. Drzava je bila veca, samim tim smo svi bili dio necega veceg, ali nisu ova djeca danas kriva sto se sve sjebalo, vec starija generacija. Ova djeca su dosla na gotovo i valja im zivjeti.
vjeruj da je moja generacija najvise popusila(rat nas zatekao sa 17,18,19 god...) licno ne znam bas nikoga iz moje generacije da je rokao po nama ,svi koje znam s grbavice su pobjegli ovdje u sa,na nasu stranu,iz nahoreva isto,neke sto sam znao s ilidze u inostranstvo zdusili-najpametniji...nemoj misliti da su svima bili idoli juke,ede ,cele,kruske i ostali krimosi.ja nisam znao ni da postoji taj olos dok se nije zaratilo,doduse juku sam prije rata vidio jednom na tv-u...
drag_gost

#2298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

bitanga_sa_otesa wrote:
drag_gost wrote: Mislim na vasu generaciju, ne na tebe. Bilo je sigurno dobro, ali mislim i da se pretjeruje debelo. Drzava je bila veca, samim tim smo svi bili dio necega veceg, ali nisu ova djeca danas kriva sto se sve sjebalo, vec starija generacija. Ova djeca su dosla na gotovo i valja im zivjeti.
vjeruj da je moja generacija najvise popusila(rat nas zatekao sa 17,18,19 god...) licno ne znam bas nikoga iz moje generacije da je rokao po nama ,svi koje znam s grbavice su pobjegli ovdje u sa,na nasu stranu,iz nahoreva isto,neke sto sam znao s ilidze u inostranstvo zdusili-najpametniji...nemoj misliti da su svima bili idoli juke,ede ,cele,kruske i ostali krimosi.ja nisam znao ni da postoji taj olos dok se nije zaratilo,doduse juku sam prije rata vidio jednom na tv-u...
Ma mislim da shvatas na sta sam mislio... Mislim da je ovoj djeci danas najteze, a da toga nisu ni svjesni. Moja/tvoja generacija se i sjeca te neke vece drzave i drustva, pa zna i kako moze, ova djeca ne znaju. Generalno sam ljut na ove matorce kada seru ovoj djeci, dobro su ikako normalna sta im je ostavljeno.

A to bratstvo i jedinstvo, koliko god da sam se kleo u njega i volio ga, svi danas znamo da je na silu servirano i da nije nikako moglo biti odrzivo.
Last edited by drag_gost on 24/03/2018 10:26, edited 1 time in total.
bitanga_sa_otesa

#2299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

drag_gost wrote: Ma mislim da shvatas na sta sam mislio... Mislim da je ovoj djeci danas najteze, a da toga nisu ni svjesni. Moja/tvoja generacija se i sjeca te neke vece drzave i drustva, pa zna i kako moze, ova djeca ne znaju. Generalno sam ljut na ove matorce kada seru ovoj djeci, dobro su ikako normalna sta im je ostavljeno.

A to bratstvo i jedinstvo, koliko god da sam se kleo u njega i volio ga, svi danas znamo da je na silu servirano i da nije nikako moglo biti odrzivo.
ma shvatam sve ,ja sam odgojen da ne gledam kako se ko zove ,u sta vjeruje,i slicno.kod mene su 2 vrste papak i normalan. uvijek postoji kriticna masa koja ce pokrenuti sranje.mozda da nije bilo nacionalnih stranki moguce da bi i potrajalo bratstvo i jedinstvo...mada su ovi prostori poznati po nacionalnoj netrpeljivosti,sto je u danasnje vrijeme jako izrazeno,pogotovo kod te djece ,sto kazes,ja ne znam ko ih je napunio tolikom mrznjom ...sto se tice mladje generacije dobro su ikako ok, kako su zapostavljeni od strane roditelja i lose vaspitani...izgleda prioritet je bio napuniti im glave mrznjom nego vaspitati da se ponasaju normalno i imaju neke radne navike..
drag_gost

#2300 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by drag_gost »

Izvinite sto sam to uopste i spomenuo, serem, a vikend je. Dajte neke pozitivne likove sa sarajevskog asfalta. Sta je sa Haugom?
Post Reply