SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Michun
#2276 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
neko reko da je kopija, ja i dalje mislim da nije.
Mars 99 radnja na cobaniji imala je helo kiti kolekciju...
Ja kupila svasta al malo toga upotrijebila. Pravim zalihe ko vjeverica pred zimu.
Ja kupila svasta al malo toga upotrijebila. Pravim zalihe ko vjeverica pred zimu.
-
nera18
#2277 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa kako ti se cini kvalitet?
si prodavacice pitala ista
si prodavacice pitala ista
-
Pacificgirl
#2278 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hello Kitty je bila kopija, palete u radnji nisu ni nalik onima na webu, isto tako ni nijanse sjajila. A i na kutijama je sve napisano na engleskom sa jako puno gresaka, tako da, sta god svi mislili, kopija je.Michun wrote:neko reko da je kopija, ja i dalje mislim da nije.
- Michun
#2279 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nisam nis' haman upotrijebila tako da za kvalitet nemam pojma...ko je pitaoPacificgirl wrote:Hello Kitty je bila kopija, palete u radnji nisu ni nalik onima na webu, isto tako ni nijanse sjajila. A i na kutijama je sve napisano na engleskom sa jako puno gresaka, tako da, sta god svi mislili, kopija je.Michun wrote:neko reko da je kopija, ja i dalje mislim da nije.
A za curu na pik nemam pojma, mozda joj neko donosi iz vana, haj ga znaj.
- Nadinka
#2280 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Evo gledam oriflame katalog, sta ste rekle, kakva je ova podloga giordani, valja li sta?? ne znam da li da je kupujem, imam dobar puder, ako ce ga bolje cuvati na licu, onda se isplati 
Drugo, onaj kao kremasti iluminator-sjaj sta li je u tri boje, neko je kacio, kakav je on??
Drugo, onaj kao kremasti iluminator-sjaj sta li je u tri boje, neko je kacio, kakav je on??
- Partizzanka
#2281 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
meni se svidja ovo nasminkano oko
domace produkcije ... izvinjavam se sto sam zaboravila nick!

- daisy80
#2282 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
lijepo skrozPartizzanka wrote:meni se svidja ovo nasminkano okodomace produkcije ... izvinjavam se sto sam zaboravila nick!
-
Pacificgirl
#2283 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Šta je s cheapsmellsa, ovo sve elf. Super stvarčice <3
- Lotosov cvijet
#2284 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cure, moradoh se i ja javiti na forum, malo je reći da sam oduševljena svim vašim arsenalima i imecima
Posebno sam jealous na alemaa sa ovim elfom
hoću i ja...
Ja neko godinama standardno forsiram maybelline tečne pudere, mada po potrebi stavljam i max factorov color adapt (uglavnom kad dobijem, pa na poslu se sva ispeglam, male aknice..ma fuj), i pravo sam zadovoljna!
Sad me interesuje je li iko od vas probao onu novu Max factor sjenu za smokey eyes effect? Ima li to fakat efekta
?
Ja neko godinama standardno forsiram maybelline tečne pudere, mada po potrebi stavljam i max factorov color adapt (uglavnom kad dobijem, pa na poslu se sva ispeglam, male aknice..ma fuj), i pravo sam zadovoljna!
Sad me interesuje je li iko od vas probao onu novu Max factor sjenu za smokey eyes effect? Ima li to fakat efekta
- Nadinka
#2285 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Evo jedva ti nadjoh ovaj Malenin osvrt na te olovkeMa.Le.Na wrote:smokey eyes ona olovka MF...nakuplja se na kapcimavaljda zato sto je masna..
ni podloga ne pomaze![]()
- Lotosov cvijet
#2286 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nadinka wrote:Evo jedva ti nadjoh ovaj Malenin osvrt na te olovkeMa.Le.Na wrote:smokey eyes ona olovka MF...nakuplja se na kapcimavaljda zato sto je masna..
ni podloga ne pomaze![]()
Nadinka hvala ti puno na trudu!!! Divna si
- Zelena Carapa
#2287 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
evo ga LAURA MERCIER Foundation Primer snizen na strawberry
i to
sa 35 dolara na 14. 
cure evo da vam se pohvalim dosao mi je ovaj primer, onaj karmin sto nam je michun preporucila, i laura mercier sjene u boji lavande (extra lijepe) .
Primer mi je na prvu imao neki odbojan miris, medjutim izgubi se cim se stavi. Definitivno drzi sminku cijeli dan na jednom mjestu i zaista ga mogu preporuciti. Jedino me malo taj miris buni, cak sam pomislila da nije mozda dupljak (ali sam uvjrena u autenticnost strawberry proizvoda vec godinama) ali nakon efekta koji pruza - mislim da nije.
Karmin je isto super, boja kakvu odavno trazim. hvala michun.
toliko, za sad
sa 35 dolara na 14. cure evo da vam se pohvalim dosao mi je ovaj primer, onaj karmin sto nam je michun preporucila, i laura mercier sjene u boji lavande (extra lijepe) .
Primer mi je na prvu imao neki odbojan miris, medjutim izgubi se cim se stavi. Definitivno drzi sminku cijeli dan na jednom mjestu i zaista ga mogu preporuciti. Jedino me malo taj miris buni, cak sam pomislila da nije mozda dupljak (ali sam uvjrena u autenticnost strawberry proizvoda vec godinama) ali nakon efekta koji pruza - mislim da nije.
Karmin je isto super, boja kakvu odavno trazim. hvala michun.
toliko, za sad
Last edited by Zelena Carapa on 28/02/2011 08:28, edited 1 time in total.
- Michun
#2288 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Evo ga, ko se raspitivao za primer. Odlicna marka, sad je jeftin, bez kutije.
http://oth.strawberrynet.com/makeup/lau ... ERS#DETAIL
http://oth.strawberrynet.com/makeup/lau ... ERS#DETAIL
-
MAN-lion's coach
#2289 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Plaća li se carina na elf?
- Michun
#2290 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zelena carapa, iste smo
A sto si ti tuzna?
A sto si ti tuzna?
- Michun
#2291 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sam nesto malo narucila pa nisam placala...ne znam za vece narudzbe.MAN-lion's coach wrote:Plaća li se carina na elf?
-
MAN-lion's coach
#2292 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ok,do 50 mara more proćMichun wrote:ja sam nesto malo narucila pa nisam placala...ne znam za vece narudzbe.MAN-lion's coach wrote:Plaća li se carina na elf?
-
Pacificgirl
#2293 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ne plaća ako je narudžba manja od 50 KM.MAN-lion's coach wrote:Plaća li se carina na elf?
-
MAN-lion's coach
#2294 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ima li gdje pinceta za uzet?Da valja naravno,samo nemojte DM jer je nikakva. 
- VenomousV
#2295 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
MAN-lion's coach wrote:Ima li gdje pinceta za uzet?Da valja naravno,samo nemojte DM jer je nikakva.
uzela sam ja u marsu neku crnu, bezze da isprobam, pise da je solingenova pa sam isla pretpostavkom da je dobra, i fkt je dobra =)
kosta oko 3KM
- Partizzanka
#2296 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sam uzela u lindexu (ako kod nas lindex ima kozmetiku trebalo bi jel de?) ... isto je malo para a ODLICNA JE!
ja sam inace zakeralo sto se tice cupanja obrva tako da...
ja sam inace zakeralo sto se tice cupanja obrva tako da...
- Partizzanka
#2297 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
a kako vi cupate obrve?
samo pincetom ili i voskom(trakicama)
samo pincetom ili i voskom(trakicama)
-
drekalica28
#2298 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja obrve ne znam sebi čupat.
to sam jednom uradila i nikad više.

šalu an stranu...meni to inače kozemtičarka radi, ali žena trenutno nije dostupna a ja bih trebala to malo korigovat.
de mi recite gdje je najbolje da odem da me fino počupaju da ne hodam ko frida.
šalu an stranu...meni to inače kozemtičarka radi, ali žena trenutno nije dostupna a ja bih trebala to malo korigovat.
-
Gospoda Ministarka
#2299 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja inace sama sebi to radim ali i meni treba preporuka gdje otici ?
- Nadinka
#2300 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
haha, ova se bas urediladrekalica28 wrote:ja obrve ne znam sebi čupat.![]()
![]()
![]()
![]()
ja odem u plazu u bbi,moze i u la mer, samo naglasi da neces da ti stanje obrve nego cisto malo oblikuju