Ja mislim da su govorili "Pomest cemo Dodika" a to "Pomest ce mo" se nije govorilo pa te molim da ne siris dezinformacije.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Oznaka Tablica
- Peacean
#2277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma ja ne vjerujem da je smjena ikada bila kao opcija, vjerovatno su od početka ciljali da ih stave pod kontrolu.
-
plavi_E
#2278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mozda ti jednostavno slabo cujes.Oznaka Tablica wrote: ↑31/01/2025 17:01Ja mislim da su govorili "Pomest cemo Dodika" a to "Pomest ce mo" se nije govorilo pa te molim da ne siris dezinformacije.
- Pandakonda
-
Maliodmene
#2280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A gledaj ovog debila iz TK sto laze da mu je plata povecana samo za 63KM.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
neće Laktašenka niko pomest sve dok drži vlast u entitetu...dok je tako uvijek će biti pick no. 1. svakoj pederalnoj koaliciji...ispašće iz igre samo ako baš prećera
ovo jel u državnoj koaliciji ili nije
već probano i bez rezultata...a da će ga bilo ko pomesti sem birača je obično laprdanje i khurchenje brez pokrića
ovo jel u državnoj koaliciji ili nije
-
LSD
#2282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I to je tacno.JoseMujica wrote: ↑31/01/2025 16:27haman pa tako
al je i rekao ono što je svakome jasno, da je sada budalaština mijenjati partnere...prvo što će te promjene trajati mjesecima, a eto ti izbora naredne godine....ako se uđe u to...dvije godine smo na stand by
Samo, previse se prica o SDFA kao spasiocima Dodika, a premalo se prica o dvolicnom HDZ koji to isto radi vec godinama.
HDZ = SNSD, to je sad jasno ko dan. Hercegovacka gamad se identifikovala sa cetnickom-ruskom politikom, a prodavali su muda za bubrege sa nekom pricom o evorpskom putu, nosioci nekih europskih vrijendosti, qrci palci
Mislim, sve to samo znali jos od ranije, meni ovo nije nista novo, nije ni tebi...ali za svjetinu koja je zivila u samoobmani da je HDZ neka proevropska stranaka, valjda je sad sve jasno. Jasno je sad i Smitu i EU na kojeg konja su se kladili.
- Point.
#2283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Glavni spasioci SNSD i Dodika je Draganče i njegov HDZ. Nakon ovosedmičnih dešavanja, valjda je to svima jasno.
- JoseMujica
#2284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa ne znam kome više nije jasno da je to politički aksiom da su HDZ i SNSD uvijek skupaLSD wrote: ↑31/01/2025 17:33I to je tacno.JoseMujica wrote: ↑31/01/2025 16:27haman pa tako
al je i rekao ono što je svakome jasno, da je sada budalaština mijenjati partnere...prvo što će te promjene trajati mjesecima, a eto ti izbora naredne godine....ako se uđe u to...dvije godine smo na stand by
Samo, previse se prica o SDFA kao spasiocima Dodika, a premalo se prica o dvolicnom HDZ koji to isto radi vec godinama.
HDZ = SNSD, to je sad jasno ko dan. Hercegovacka gamad se identifikovala sa cetnickom-ruskom politikom, a prodavali su muda za bubrege sa nekom pricom o evorpskom putu, nosioci nekih europskih vrijendosti, qrci palci![]()
Mislim, sve to samo znali jos od ranije, meni ovo nije nista novo, nije ni tebi...ali za svjetinu koja je zivila u samoobmani da je HDZ neka proevropska stranaka, valjda je sad sve jasno. Jasno je sad i Smitu i EU na kojeg konja su se kladili.
što je i logično s obzirom na kompatibilne, antidržavne političke ciljeve i klijentelizam
to izgleda jedino nije bilo jasno Kifli, Trenerku i Forti...šta reći nego da i nisu baš tako bistri i obrazovani ko što se predstavljaju
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#2285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ovdje na forumu imaš ljude koji razmišljaju isto, HDZ manji neprijatelj i tako.JoseMujica wrote: ↑31/01/2025 17:46pa ne znam kome više nije jasno da je to politički aksiom da su HDZ i SNSD uvijek skupaLSD wrote: ↑31/01/2025 17:33I to je tacno.JoseMujica wrote: ↑31/01/2025 16:27
haman pa tako
HDZ = SNSD, to je sad jasno ko dan. Hercegovacka gamad se identifikovala sa cetnickom-ruskom politikom, a prodavali su muda za bubrege sa nekom pricom o evorpskom putu, nosioci nekih europskih vrijendosti, qrci palci![]()
Mislim, sve to samo znali jos od ranije, meni ovo nije nista novo, nije ni tebi...ali za svjetinu koja je zivila u samoobmani da je HDZ neka proevropska stranaka, valjda je sad sve jasno. Jasno je sad i Smitu i EU na kojeg konja su se kladili.![]()
što je i logično s obzirom na kompatibilne, antidržavne političke ciljeve i klijentelizam
to izgleda jedino nije bilo jasno Kifli, Trenerku i Forti...šta reći nego da i nisu baš tako bistri i obrazovani ko što se predstavljaju
To je ja mislim više rezultat nekog usađenog osjećaja inferiornosti negu nužno neobrazovanja
- tramvajtrojka
#2286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sta ces seho inferiorni smo volimo fritulice više od kadaifasehohari wrote: ↑31/01/2025 19:28Pa ovdje na forumu imaš ljude koji razmišljaju isto, HDZ manji neprijatelj i tako.JoseMujica wrote: ↑31/01/2025 17:46pa ne znam kome više nije jasno da je to politički aksiom da su HDZ i SNSD uvijek skupaLSD wrote: ↑31/01/2025 17:33
I to je tacno.
Mislim, sve to samo znali jos od ranije, meni ovo nije nista novo, nije ni tebi...ali za svjetinu koja je zivila u samoobmani da je HDZ neka proevropska stranaka, valjda je sad sve jasno. Jasno je sad i Smitu i EU na kojeg konja su se kladili.![]()
To je ja mislim više rezultat nekog usađenog osjećaja inferiornosti negu nužno neobrazovanja
Iskreno ja mislim da i ti sam u ovo ne vjerujes
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- GandalfSivi
-
tuitamo
#2289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne piši gluposti. Najlakše se posvađati, napraviti kaos.
HDZ ovdje ostaje na putu koji je svima od značaja a to su zakoni ka približavanju EU. To što bi jedni drzge da ruše a da razvoj i napredak trepe je pokazatelj nezrelosti među političarima ali i u narodu.
- Bosanski_kralj
#2290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mene jel?Oznaka Tablica wrote: ↑31/01/2025 16:18Hahaha,izvrsni direktor wrote: ↑31/01/2025 15:23Pa zar to nije uapjeh i dobro za europski put bih?Bosanski_kralj wrote: ↑31/01/2025 14:22 Dodik će od sad da glasa za sve, a da lamprda po medijima kao i do sad.
Živi bili pa vidjeli.
Bravo onima koji su ga doveli do toga, ili?
Sad si ga unezgodio![]()
![]()
Pa ovo sam i napisao kao činjenicu koja ide u prilog Trojci.
- JoseMujica
#2291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
jedina razlika između SNSD i HDZ je da prvi jasno i glasno kažu šta hoćesehohari wrote: ↑31/01/2025 19:28Pa ovdje na forumu imaš ljude koji razmišljaju isto, HDZ manji neprijatelj i tako.JoseMujica wrote: ↑31/01/2025 17:46pa ne znam kome više nije jasno da je to politički aksiom da su HDZ i SNSD uvijek skupaLSD wrote: ↑31/01/2025 17:33
I to je tacno.
-
Moenx
#2292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da li ste slijedili danasnji bojkot i ako niste da li zaista postoji trend smanjenja cijena zbog bojkota to jest da li se nesto snizilo od cijena na danasnj9 dan
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- Point.
#2294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mislim da su sada glavni spasioci Dodika ovi HDZ hahari.GandalfSivi wrote: ↑31/01/2025 19:38Koliko puta ga je Bakir spasio, mora se Covic jos dobro mlijeka napiti…
- Point.
#2295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
HDZ-Čović i EU? De, ne nasmijavaj me. To što lažete sami sebe u stožeru, ne znači da svi vjeruju u te bajke.
SNSD je do sada blokirao mali milion zakona, otvoreno su protiv EU za koju tvrde neće postojati za par godina i rade na secesiji od BiH, ne znam šta više treba da urade da skužiš da sa takvima je jedan koral naprijed, nazad dva.
- Point.
#2296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hinjski posao HDZ (Hinjske Draganove Zajednice), drugačije i ne znaju.
Kako saznajemo, na ranijem kolegiju prije današnje hitne sjednice, uopšte nije bilo govora o nastavku ranije sjednice, što je iznenadilo delegate u Domu naroda.
Razlog za cijelu situaciju je, kako je neslužbeno potvrđeno za Klix.ba, imenovanje sudija u Ustavni sud Federacije BiH, koje je kontroverzno iz mnogo razloga.
Jedno od njih je svakako činjenica da se na listi, po konkursu iz 2022. godine, nalazi Monika Mijić, v.d. agentica BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava.
Prema informacijama do kojih je došao naš portal, HDZ insistira na njenom imenovanju, mada je raniji stav pojedinih članova Trojke iz Doma naroda bio da se ona neće podržati, što su neformalno potvrdili za Klix.ba.
Klub Bošnjaka je zatražio pauzu zbog činjenice da mnogi nisu bili upoznati o nastavku sjednice i da je veliki broj delegata napustio parlament.
Ovo je potvrdio i delegat iz DF-a Albin Zuhrić koji je na Facebooku napisao da je predsjedavajući Martinović (HDZ) večeras po završetku sjednice Doma naroda usmeno zakazao nastavak druge, prekinute sjednice na kojoj se biraju sudije Ustavnog suda Federacije.
Zuhrić kaže da je ovo sve dogovor HDZ-a i SDP-a.
"HDZ i SDP su sačekali da dio delegata i novinari odu kući, uvjereni da se sjednica završava, a kako bi krnjom većinom izabrali podobne sudije. Tokom cijelog dana su krili da će zakazati nastavak sjednice koja može HDZ-u predati Ustavni sud FBiH u ruke. Za pola sata biramo još jednog Vukoju, ovaj put vjerovatno Borisa Baruna, kandidata koji je bio skupštinski zastupnik HDZ-a.
Radi se o najprizemnijoj prevari i degradiranju demokratije i pravila, kako bi se sud stavio pod stranačku kontrolu."
Istaknimo i da je, kako su naveli danas, zbog tehničkih problema onemogućen videoprijenos sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH.
-
nauticamid
#2297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakve su ovo prevare u domu naroda parlamenta FBIH?
Zar ovo moze ovako?
Zar ovo moze ovako?
-
axe22
#2298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Demokratija iz perspektive SDP-HDZPoint. wrote: ↑31/01/2025 21:08 Hinjski posao HDZ (Hinjske Draganove Zajednice), drugačije i ne znaju.
Kako saznajemo, na ranijem kolegiju prije današnje hitne sjednice, uopšte nije bilo govora o nastavku ranije sjednice, što je iznenadilo delegate u Domu naroda.
Razlog za cijelu situaciju je, kako je neslužbeno potvrđeno za Klix.ba, imenovanje sudija u Ustavni sud Federacije BiH, koje je kontroverzno iz mnogo razloga.
Jedno od njih je svakako činjenica da se na listi, po konkursu iz 2022. godine, nalazi Monika Mijić, v.d. agentica BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava.
Prema informacijama do kojih je došao naš portal, HDZ insistira na njenom imenovanju, mada je raniji stav pojedinih članova Trojke iz Doma naroda bio da se ona neće podržati, što su neformalno potvrdili za Klix.ba.
Klub Bošnjaka je zatražio pauzu zbog činjenice da mnogi nisu bili upoznati o nastavku sjednice i da je veliki broj delegata napustio parlament.
Ovo je potvrdio i delegat iz DF-a Albin Zuhrić koji je na Facebooku napisao da je predsjedavajući Martinović (HDZ) večeras po završetku sjednice Doma naroda usmeno zakazao nastavak druge, prekinute sjednice na kojoj se biraju sudije Ustavnog suda Federacije.
"HDZ i SDP su sačekali da dio delegata i novinari odu kući, uvjereni da se sjednica završava, a kako bi krnjom većinom izabrali podobne sudije. Tokom cijelog dana su krili da će zakazati nastavak sjednice koja može HDZ-u predati Ustavni sud FBiH u ruke. Za pola sata biramo još jednog Vukoju, ovaj put vjerovatno Borisa Baruna, kandidata koji je bio skupštinski zastupnik HDZ-a.
Radi se o najprizemnijoj prevari i degradiranju demokratije i pravila, kako bi se sud stavio pod stranačku kontrolu."
Istaknimo i da je, kako su naveli danas, zbog tehničkih problema onemogućen videoprijenos sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH.
-
statixx
#2299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Na tom putu smo zahvaljujuci opoziciji iz RS-a, a ne HDZ-u. Eto koliko uticaja imaju na SNSD kada se radi o priblizavanju EU.
-
upitan
#2300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je najveca izdaja SDP-a i Trojke, ovo po uzoru na onaj zakon o prebivalistu pa ce biti nismo znali da ce zloupotrijebiti.Point. wrote: ↑31/01/2025 21:08 Hinjski posao HDZ (Hinjske Draganove Zajednice), drugačije i ne znaju.
Treba narod izvest na ulicu dok nije kasno,sa gubitkom Ustavnog suda dobijamo novi entitet i novu drzavu,i jel ovo cijena izdajnici da HDZ ima 3 u Ustavnom sudu a Bosnjak 1 i da bi HDZ okrenuo ledja SNSD-u ?
Jel iduce izborni zakon? 2014 bila je paljevina,brzo je Njiva zaboravio svoj mandat..