Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post Reply
Haris.ba

#2276 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Haris.ba »

dječak sa šibicama wrote: 12/01/2026 14:49 A moze li grad, mimo kantona, znaci 4 opcine, traziti ili formirati Holding kao u Zagrebu, koji bi objedinio sve javne sluzbe i valjda sistemom centralizacije uspjesnije upravljao istim?
Holding bi konkretno kako uticao na to da ce cisti kako treba?

Nema smisla da opcine nesto zajednicki formiraju pored zivog grada. Grad je put kojim bi trebalo da se servisira ono bi trebalo biti zajednicko.
Haris033

#2277 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Haris033 »

Grad podrazumjeva 4 gradske općine.
Šta je sa Ilidžom, Vogošćom, Ilijaš, Hadžići i Trnovo?

Da li su neki svjesni da RAD svojim vozilima kupi otpad sa svih sela iz tih općina, uključujući sela po Bjelašnici i Nišićima.
Koliki je trošak jednog kamiona da ode u npr. Sinanoviće sela oko (caa 50km u jednom pravcu), da pokupi otpad i isti odveze na deponiju Smiljevići (B.potok)?
Više se isplati kupiti otpad (autoputem) iz Zenice :lol:
Last edited by Haris033 on 12/01/2026 16:30, edited 1 time in total.
Sociolog

#2278 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Sociolog »

Gledam trenutno Pandurevica na N1, kako arogantan, nadmen tip, šta je ovo :shock: :roll: :-)

Šta ga god, ovaj novinar Dalibor pita, ovaj skoro samo odgovra evo već 3x, kako ja mogu da znam, kako ja to znam..

Kako nadmen , s visoka pristup..
Haris033

#2279 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Haris033 »

Sta će alkos? Pojma on nema, baš kao i Bećarević!
Sociolog

#2280 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Sociolog »

Ibretim se samo tako..

Šta ga evo opet pita, koliko ih ima po kancelarija, ovaj mu kaže, ma nemam pojma..kako flegmatično, i nezainteresovano odgovara...kako antipatičan tip, samo tako....
DebelinJoe

#2281 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by DebelinJoe »

Sociolog wrote: 12/01/2026 16:29 Gledam trenutno Pandurevica na N1, kako arogantan, nadmen tip, šta je ovo :shock: :roll: :-)

Šta ga god, ovaj novinar Dalibor pita, ovaj skoro samo odgovra evo već 3x, kako ja mogu da znam, kako ja to znam..

Kako nadmen , s visoka pristup..
Imao sam nažalost "sreću" prije deset godina da ga lično upoznam. Odvratno nadmen i težak lik. Čovjek s kojim je nemoguće razgovarati.
DebelinJoe

#2282 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by DebelinJoe »

Reci im Damire. Neće te poslušati. Njima je bitna Bjelašnica.

By Damir Nikšić:

Strovalili smo RAD, zaposlili smo direktora nezakonito i uništili dvije karijere dvoje divnih ljudi malverzacijama oko tog zaposlenja (nemoj da razvlačimo imena i svjedočanstva ovuda).
Bivši predsjednik/premijer na moje oči prije četiri godine u sjedištu stranke odbacio molbe bivše direktorice RAD-a da izdvoji sedam od 12 potrebnih miliona u budžetu za mehanizaciju i amortizaciju, da bi onda u protekle tri godine skoro pedeset miliona budžetskog novca uložili u Bjelašnicu. (Kojom li su rukom tu čašu prigrabili). I novac i nekretnine su prešli iz grada i RAD-a u "naš" ZOI na vrhove Bjelašnice i ti dobro znaš ko je to sve koordinirao i sa kojih stranačkih pozicija Naše nam stranke. I ova situacija je direktni rezultat toga.
Populizam bi bio da imamo petlju da ih javno prozovemo, a ne da ih krijemo. Da ih očistimo lopatama, a ne da ih spasavamo čišćenjem snijega, kao sluge svoje feudalne gospodare. Ja se, kao što vidiš, bavim takvim populizmom i uživam u njemu.
Druže, populizam su i budžetske politike. Aktivizam kao i kultura nije samo na ulici već se odvija kroz budžetsku politiku, kroz strukture i institucije jednom kada dođemo na vlast i to je odgovornost i obaveza koja se mora preuzeti, posao koji se mora raditi. Kreativan. Inventivan.
Na vrijeme sam govorio i niko nije htio čuti. Zabavio se vrh stranke vrhovima Bjelašnice, glava u oblacima, iznad smoga, a baza i biračko tijelo u prljavom gradu ustima hvata kapi kisele kiše.
Govorio bih vjerovatno i dalje i niko i dalje me ne bi čuo. To nije dobro. Zaista nije dobro da i dalje tvrdoglavo ne želite čuti šta vam se govori, već još i nastojite da začepite usta ne samo meni, već i većim i boljim od mene, vrsnim intelektualcima, stručnjacima i novinarima, kao i svima onima koje je vrh stranke ignorisao, rastjerao ili raspuhao u proteklom periodu.
Nekim ljudima uopšte ne treba da čiste svoju savijest lopatama jer im je savijest, vjerovali ili ne - čista, a ja bih savjetovao, ako me iko želi poslušati, da se presaberete i odstranite generalnog sekretara koji je uzurpirao poziciju političkog direktora i monopolizirao kadrovsku. (Ako se ne varam i ti si bio u kadrovskoj - ako se varam onda ništa.)
"Ne možete sipati novo vino u stare mješine." - što bi se reklo. Ne možete okrenuti novu stranicu ako probija fleka sa prethodne.
Poslušajte me. Ne zbog mene, već zbog sebe. Ne štitite one koji su uvalili stranku u ovo i nedajte im da vas koriste, da vam kradu ideje, da vam "ukradu šou" i da se slikaju s vama kiteći se vašim perjem. Budite bolji od njih. Svrgnite te ljude. To čišćenje je daleko važnije. Izlopatajte ih iz stranke. Zapekli su, okorijeli, okovali stranku, zameli je.
Drugclanbiblioteke

#2283 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Drugclanbiblioteke »

Mislim da je RAD samo jedna od firmi koje su kolabirale kadroviranjem NiP.
Evo Olimpijski bazen je drugi primjer, stavili su neakvog zelenog termita da pazi ovo revolving kreditom isplati place. :bih:
Sjetimo se problem sa deratizacijom tj izostanka iste, takodjer neredovnog kosenja i odrzavanja povrsina u 2025-oj.
Kolaps grijanja u Vogosci.
Onog cirkusa oko parkinga u Centru.
Pogresnog budzetiranja i odgode oko subvencija za mlade.

SDA su goli lopovi, ali vala NiP i NS su pokazali da i oni konja za utrku imaju.

Takodjer na konto korupcije i lopovluka sto Fadil robija u Vojkovicima, Nermin Niksic treba na konto apsolutne nesposobnosti po pitanju Jablanice, al to je vise za temu Vlada FBiH. :bih:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2285 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by konektovan »

Moze se on jos negdje pogurati..malo mu je ovo..hebem ti zivot.
tokio25

#2286 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tokio25 »

ovakvi nas ukopavaju
ovakvi su nasa rak rana
ovoliko pozicija ne bi uspio ni neki svjetski strucnjak da sve poslozi i da na svakoj radi dobro

i onda se pitamo zasto je bih u svemu zadnja osim u korupciji i sjedecoj odbojci
Hakiz

#2287 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Hakiz »

I to je maslo SDA.
tokio25

#2288 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tokio25 »

sta bolan njih petljas
jbt tacno si ih ubacio da se neko upeca samo da bi pljuvao po trojci
niko ni s nije pomeuno o zelenim al si ti tu da pljujes samo zato jer tebi ne odgovara trojka iz x razloga
neki opravdani a vecina sigurno sebicni razlozi daj samo meni
mistek

#2289 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by mistek »

Mene vazda čudi da kad imaš vlast 4 ili više godina, ne zovneš ljude iz drugih evropskih gradova, koji su imali slične probleme, situacije, saslušaš kako su riješili problem, prekopiraš :D I znam da će mnogi reći "pa tako se radi", ali nije baš. Najbanalniji primjer koji svi znamo je evo trolejbuska prema Vogošći, gdje im je @dresdener78 govorio da nije adekvatno, da ne mogu jači trolejbusi voziti po ovoj, pa nikog nije bilo briga. Ako su znali, a bili u fazonu "ma daj da uradimo, da se hvalimo da smo uradili", hajd da i razumijem logiku.

Ali sve u svemu, za svaki problem se može naći pandan i kopirati rješenje. Rad, odvoz smeća, razvrstavanje, nerazvrstavanje, intenzitet, način - nisu ni u Zagrebu ili Bratislavi bili Bog zna osvješteni prije 20-30 godina. Javni prijevoz, recimo aplikacija, karte, sufinansiranje - isto, potražiš odgovarajući model, a ne lupaš. Upravitelji, problem zgrada, stanara - riješeno svuda. Kako funkcioniše Univerzitet ili školstvo? Isto. Kako da se saobraćajna kultura digne na veći nivo? Kazne? Ok, imaš reakciju i ono što je prošao neki Bukurešt, samo ponovi.
DebelinJoe

#2290 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by DebelinJoe »

Nihadu Uku i Njihovoj stranci bitna je samo Bjelašnica i samo je bitno skijanje. Zašto? Zato što najbitniji ljudi NS -a, vole da skijaju. Skijanje je život, Bjelašnica je našostranački džennet.

Image

Vi kantonalna sirotiljo gušite se u smrdljivom sarajevskoj smogu, idite četvertnoške po zaleđenim trotoarima i čekajte novi belaj da komunalna privreda KS još jednom kolabira.

Da li je Nihad Uk ovih dana posjetio prostorije preduzeća RAD u Paromlinskoj? Malo obišao te intrigantne kancelarije, malo se raspitao jesu li mašine ispravne? Fali li nečega u tom KJKP RAD?

Čini mi se da nije.

Svi vi koji par decenija živite u Sarajevu znate da nas u februaru čeka minimalno jedan jak snijeg, što bi stariji rekli "olimpijski snijeg." Živi bili pa vidjeli da će biti još veći raspašoj nego sa ovim snijegom i da se ništa iz ove krize neće naučiti
snijeg_led

#2291 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by snijeg_led »

@mistek ne treba ništa to
Samo pitaš AI :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2292 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Truba »

moj životni moto je ako ne znas
znaj ko zna
to su nas i na faksu ucili
to je sukus priče
vidi u boljega i probaj kopirati
VladaFBiH

#2293 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by VladaFBiH »

DebelinJoe wrote: 12/01/2026 16:55 Reci im Damire. Neće te poslušati. Njima je bitna Bjelašnica.

By Damir Nikšić:

Strovalili smo RAD, zaposlili smo direktora nezakonito i uništili dvije karijere dvoje divnih ljudi malverzacijama oko tog zaposlenja (nemoj da razvlačimo imena i svjedočanstva ovuda).
Bivši predsjednik/premijer na moje oči prije četiri godine u sjedištu stranke odbacio molbe bivše direktorice RAD-a da izdvoji sedam od 12 potrebnih miliona u budžetu za mehanizaciju i amortizaciju, da bi onda u protekle tri godine skoro pedeset miliona budžetskog novca uložili u Bjelašnicu. (Kojom li su rukom tu čašu prigrabili). I novac i nekretnine su prešli iz grada i RAD-a u "naš" ZOI na vrhove Bjelašnice i ti dobro znaš ko je to sve koordinirao i sa kojih stranačkih pozicija Naše nam stranke. I ova situacija je direktni rezultat toga.
Populizam bi bio da imamo petlju da ih javno prozovemo, a ne da ih krijemo. Da ih očistimo lopatama, a ne da ih spasavamo čišćenjem snijega, kao sluge svoje feudalne gospodare. Ja se, kao što vidiš, bavim takvim populizmom i uživam u njemu.
Druže, populizam su i budžetske politike. Aktivizam kao i kultura nije samo na ulici već se odvija kroz budžetsku politiku, kroz strukture i institucije jednom kada dođemo na vlast i to je odgovornost i obaveza koja se mora preuzeti, posao koji se mora raditi. Kreativan. Inventivan.
Na vrijeme sam govorio i niko nije htio čuti. Zabavio se vrh stranke vrhovima Bjelašnice, glava u oblacima, iznad smoga, a baza i biračko tijelo u prljavom gradu ustima hvata kapi kisele kiše.
Govorio bih vjerovatno i dalje i niko i dalje me ne bi čuo. To nije dobro. Zaista nije dobro da i dalje tvrdoglavo ne želite čuti šta vam se govori, već još i nastojite da začepite usta ne samo meni, već i većim i boljim od mene, vrsnim intelektualcima, stručnjacima i novinarima, kao i svima onima koje je vrh stranke ignorisao, rastjerao ili raspuhao u proteklom periodu.
Nekim ljudima uopšte ne treba da čiste svoju savijest lopatama jer im je savijest, vjerovali ili ne - čista, a ja bih savjetovao, ako me iko želi poslušati, da se presaberete i odstranite generalnog sekretara koji je uzurpirao poziciju političkog direktora i monopolizirao kadrovsku. (Ako se ne varam i ti si bio u kadrovskoj - ako se varam onda ništa.)
"Ne možete sipati novo vino u stare mješine." - što bi se reklo. Ne možete okrenuti novu stranicu ako probija fleka sa prethodne.
Poslušajte me. Ne zbog mene, već zbog sebe. Ne štitite one koji su uvalili stranku u ovo i nedajte im da vas koriste, da vam kradu ideje, da vam "ukradu šou" i da se slikaju s vama kiteći se vašim perjem. Budite bolji od njih. Svrgnite te ljude. To čišćenje je daleko važnije. Izlopatajte ih iz stranke. Zapekli su, okorijeli, okovali stranku, zameli je.
Vala i Damir je komad populističkog papka - žao mi je što nisam uzeo screen shot nekih rasprava s njim prije nego što ih je obrisao... pravi degutantni primitivac upakovan u celofan
Last edited by VladaFBiH on 13/01/2026 09:43, edited 1 time in total.
Haris.ba

#2294 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Haris.ba »

VladaFBiH wrote: 13/01/2026 09:32 Vala i Damir je komad populističkog papka - žao mi je što nisam uzeo screen shot nekih rasprava s njim prije nego što ih je obrisao... pravi primitivac upakovan u celofan
Dobro to. Zar nije imanentno politicarima da budu populisticki papci?

Nego, je li sta slagao u onom tekstu?
Haris033

#2295 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Haris033 »

DebelinJoe wrote: 13/01/2026 02:07 Nihadu Uku i Njihovoj stranci bitna je samo Bjelašnica i samo je bitno skijanje. Zašto? Zato što najbitniji ljudi NS -a, vole da skijaju. Skijanje je život, Bjelašnica je našostranački džennet.

Image

Vi kantonalna sirotiljo gušite se u smrdljivom sarajevskoj smogu, idite četvertnoške po zaleđenim trotoarima i čekajte novi belaj da komunalna privreda KS još jednom kolabira.

Da li je Nihad Uk ovih dana posjetio prostorije preduzeća RAD u Paromlinskoj? Malo obišao te intrigantne kancelarije, malo se raspitao jesu li mašine ispravne? Fali li nečega u tom KJKP RAD?

Čini mi se da nije.

Svi vi koji par decenija živite u Sarajevu znate da nas u februaru čeka minimalno jedan jak snijeg, što bi stariji rekli "olimpijski snijeg." Živi bili pa vidjeli da će biti još veći raspašoj nego sa ovim snijegom i da se ništa iz ove krize neće naučiti
:thumbup:
VladaFBiH

#2296 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by VladaFBiH »

Haris.ba wrote: 13/01/2026 09:35
VladaFBiH wrote: 13/01/2026 09:32 Vala i Damir je komad populističkog papka - žao mi je što nisam uzeo screen shot nekih rasprava s njim prije nego što ih je obrisao... pravi primitivac upakovan u celofan
Dobro to. Zar nije imanentno politicarima da budu populisticki papci?

Nego, je li sta slagao u onom tekstu?
nije i sve stoji ali nije ništa što nismo znali i bez njega - nervira me jer glumi generala poslije bitke
VladaFBiH

#2297 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by VladaFBiH »

DebelinJoe wrote: 13/01/2026 02:07 Nihadu Uku i Njihovoj stranci bitna je samo Bjelašnica i samo je bitno skijanje. Zašto? Zato što najbitniji ljudi NS -a, vole da skijaju. Skijanje je život, Bjelašnica je našostranački džennet.

Spoiler
Show
Image

Čini mi se da nije.

Bjelašnica trenutno u raspadu - ne radi šesterosjed i BX1 tako da je vertikalni transport u banani... toliko o tome da im je i ona bitna i bojim se da su oni samo sebi bitni
duh_sa_sjekirom

#2298 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by duh_sa_sjekirom »

Ko ima para, ide na skijanje i na čist zrak.
Ko nema, može na klizanje po gradskim trotoarima...ili sankanje na padinskim dijelovima...a može i grudvanje u parku. S malo mašte, uvijek se nađe načina da se sirotinja zabavi
ha ja...
Haris.ba

#2299 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Haris.ba »

VladaFBiH wrote: 13/01/2026 09:44 nije i sve stoji ali nije ništa što nismo znali i bez njega - nervira me jer glumi generala poslije bitke
Pa, to mu je citav politicki angazman. I izgleda da narodu se to svidja gledajuci izborne rezultate.

Znaci, gledajuci rezultat - on sto radi, radi veoma dobro.

Evo, da je sda na vlasti. Sta bi Ns komentarisala, sta mislis? Kako bi oni komentarisali ovo stanje? Imali bi razumjevanja? Ne bi ismijavali Kapidzica sa kilom soli i lopatom oko Centralne banke?

Pa, ja jos pamtim narativ o apartmanima koji zagadjuju Vrelo Bosne. I taj narativ nije dobio nikakav epilog. To treba da bude poenta.
Last edited by Haris.ba on 13/01/2026 09:50, edited 1 time in total.
VladaFBiH

#2300 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by VladaFBiH »

Haris.ba wrote: 13/01/2026 09:47
VladaFBiH wrote: 13/01/2026 09:44 nije i sve stoji ali nije ništa što nismo znali i bez njega - nervira me jer glumi generala poslije bitke
Pa, to mu je citav politicki angazman. I izgleda da narodu se to svidja gledajuci izborne rezultate.

Znaci, gledajuci rezultat - on sto radi, radi veoma dobro.
prije bih rekao da ljudi ne znaju kome dati glas pa kažu: daću ga ovoj budali nek i barem neko *ebe :D :D :D

bio je i meni simpatičan na početku dok nije iz njega isplivao onaj primitizam s dna kace :-)
Post Reply