Za nešto da. Ali, za nešto postoje i materijalni dokazi. Na primjer, kad posao za koji si ti stručan daju kolegi koji za njega nije stručan, a time mu i dadnu mogućnost napredovanja na poslu koju ti nemaš. To je samo jeda detalj koji se uklapa u definiciju mobinga (kočenje napredovanja na poslu), nije mobing samo maltreritanje i vikanje na radnika (a i to su radili, i to pred svjedocima -samo par stotina učenika, ništa puno).nepass1 wrote: ↑26/08/2024 13:28Za mobing moras imati svjedoke, a to je veoma tesko izvesti. Kad zap e svi okrenu ledja.
BiH - Crna hronika
- Laplace
#2276 Re: BiH - Crna hronika
- ShnjaZZZ
#2277 Re: BiH - Crna hronika
Radio sam čitav život kod privatnika i ne vraćam se nazad
- GAU8
#2278 Re: BiH - Crna hronika
Daleko si na žalost od "veoma dobrog" plivača ako si se iznenadio činjenicom da se u slatkoj vodi teško ili gotovo nikako nije moguće održati na površini pasivno ( bez pokreta nogu ili ruku)nepass1 wrote: ↑25/08/2024 23:29Sebe smatram veoma dobrim plivacem ali kad sam prvi put zaplivao u borackom jezeru sjebo sam se da stalno moras plivati da bi ostao na povrsini. Cim stanes tones, nije kao more da te drzi gustoca vode ili rijeka gdje te voda nosi pa se lakse odrzavas na povrsini.korisnicki wrote: ↑25/08/2024 20:58Već treće ove godine na Ramskom jezeru. Nije mi jasno bio sam prošli mjesec tamo. Voda uvijek mirna a veće dubine su daleko od obale.Truba wrote: ↑25/08/2024 20:48 tragedija-na-ramskom-jezeru-se-utopili-mladic-i-djevojka
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/92 ... i-djevojka
iz rh
pa sta je tim ljudima sta je ovo...
Preplivao sam boracko sa jedne obale na drugu i Bgm pofino se umoris. Sad se ne bih ni nakanio na taj poduhvat.
Vjerovatno to narod iznenadi jos ako su slabiji plivaci ili ako se popije koja.
Tu zavidim debljoj raji jer oni imaju prednost nad mršavijim plivačima po pitanju uzgona u vodi...
Nadati se da će nove generacije biti bolji plivači od moje generacije gdje na žalost mnogi nisu imali mnogo prilika za kvalitetno treniranje plivanja u slatkoj vodi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2279 Re: BiH - Crna hronika
18 utopljenih do sada
- nepass1
#2280 Re: BiH - Crna hronika
Vidi plivao sam ja na bodenskom jezeru i dosta lakse se odrzavati, ali boracko me iznenadilo. Sto sam daleko od dobrog plivaca? Nisam research odradio prije ulaska u voduGAU8 wrote: ↑26/08/2024 23:00Daleko si na žalost od "veoma dobrog" plivača ako si se iznenadio činjenicom da se u slatkoj vodi teško ili gotovo nikako nije moguće održati na površini pasivno ( bez pokreta nogu ili ruku)nepass1 wrote: ↑25/08/2024 23:29Sebe smatram veoma dobrim plivacem ali kad sam prvi put zaplivao u borackom jezeru sjebo sam se da stalno moras plivati da bi ostao na povrsini. Cim stanes tones, nije kao more da te drzi gustoca vode ili rijeka gdje te voda nosi pa se lakse odrzavas na povrsini.korisnicki wrote: ↑25/08/2024 20:58
Već treće ove godine na Ramskom jezeru. Nije mi jasno bio sam prošli mjesec tamo. Voda uvijek mirna a veće dubine su daleko od obale.
Preplivao sam boracko sa jedne obale na drugu i Bgm pofino se umoris. Sad se ne bih ni nakanio na taj poduhvat.
Vjerovatno to narod iznenadi jos ako su slabiji plivaci ili ako se popije koja.
Tu zavidim debljoj raji jer oni imaju prednost nad mršavijim plivačima po pitanju uzgona u vodi...
Nadati se da će nove generacije biti bolji plivači od moje generacije gdje na žalost mnogi nisu imali mnogo prilika za kvalitetno treniranje plivanja u slatkoj vodi.
Znam da sam bio srednja skola tad, mozda 15-16g da sam imao.
Isto kao sto sam u crvenom moru jedva zaronio, prema jadranu duplo veci napor treba da dodjes do dna.
-
korisnicki
#2281 Re: BiH - Crna hronika
Uvjerio sam se da je u BiH po tom pitanju nemoguća misija istjerati Pravdu. Od tzv. institucija ništa , jedino ako imaš iza leđa moćnog pojedinca a takvog se neće ni usuditi zajebavati. Zaprepastio sam se kako polupismeni I prirodno ograničeni likovi znaju osjetiti kako, koga , koliko mogu maltretirati.nepass1 wrote: ↑26/08/2024 13:28Za mobing moras imati svjedoke, a to je veoma tesko izvesti. Kad zap e svi okrenu ledja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2282 Re: BiH - Crna hronika
obicno su to neudate zene...muskarci s dna ljestvice u braku s djecom
- nepass1
#2283 Re: BiH - Crna hronika
Pricao sam i ja sa advokatima, kazu haman pa nemogucekorisnicki wrote: ↑27/08/2024 09:01Uvjerio sam se da je u BiH po tom pitanju nemoguća misija istjerati Pravdu. Od tzv. institucija ništa , jedino ako imaš iza leđa moćnog pojedinca a takvog se neće ni usuditi zajebavati. Zaprepastio sam se kako polupismeni I prirodno ograničeni likovi znaju osjetiti kako, koga , koliko mogu maltretirati.
- Laplace
#2284 Re: BiH - Crna hronika
- Pandakonda
#2285 Re: BiH - Crna hronika
Kakve sve tempirane bombe hodaju među namaStrava u Bosanskoj Krupi: Ubo suprugu nožem u vrat pa sebe izbo po stomaku, u stanu bilo i dijete
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240831025
-
mali_balon
#2286 Re: BiH - Crna hronika
Haj to....ali zadnji odlomak ...poznat od prije po cinjenju naslilja u porodici....pa dokle u pm....Pandakonda wrote: ↑31/08/2024 12:03Kakve sve tempirane bombe hodaju među namaStrava u Bosanskoj Krupi: Ubo suprugu nožem u vrat pa sebe izbo po stomaku, u stanu bilo i dijete
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240831025![]()
- Pandakonda
#2287 Re: BiH - Crna hronika
Nazalost policija ne moze nista uraditi ako sama zena ne podnese prijavu. A u vecini slucajeva ima strah od toga jer misli da nece biti dovoljno zasticena nakon same prijave. I Nizama je prijavila i bila izmjestena pa je opet onaj psihopata stigaomali_balon wrote: ↑31/08/2024 12:07Haj to....ali zadnji odlomak ...poznat od prije po cinjenju naslilja u porodici....pa dokle u pm....Pandakonda wrote: ↑31/08/2024 12:03Kakve sve tempirane bombe hodaju među namaStrava u Bosanskoj Krupi: Ubo suprugu nožem u vrat pa sebe izbo po stomaku, u stanu bilo i dijete
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240831025![]()
-
mali_balon
#2288 Re: BiH - Crna hronika
Pa to i govorim jbte i opet ljudi govore da nam je dobro...mislim ima toga svugdje u svijetu ali mi smo mala zemlja koliko slucajeva se desilo nakon Nizame i niko nista....opet ce se supljirat 2 dana do nove vijesti...mozda bolje i ne zasluzujemoPandakonda wrote: ↑31/08/2024 12:10Nazalost policija ne moze nista uraditi ako sama zena ne podnese prijavu. A u vecini slucajeva ima strah od toga jer misli da nece biti dovoljno zasticena nakon same prijave. I Nizama je prijavila i bila izmjestena pa je opet onaj psihopata stigaomali_balon wrote: ↑31/08/2024 12:07Haj to....ali zadnji odlomak ...poznat od prije po cinjenju naslilja u porodici....pa dokle u pm....
- vjeshalica
#2289 Re: BiH - Crna hronika
Ne siri neistinePandakonda wrote: ↑31/08/2024 12:10Nazalost policija ne moze nista uraditi ako sama zena ne podnese prijavu. A u vecini slucajeva ima strah od toga jer misli da nece biti dovoljno zasticena nakon same prijave. I Nizama je prijavila i bila izmjestena pa je opet onaj psihopata stigaomali_balon wrote: ↑31/08/2024 12:07Haj to....ali zadnji odlomak ...poznat od prije po cinjenju naslilja u porodici....pa dokle u pm....
Procitaj Zakon o zastiti od nasilja u porodici
.Član 8
Prijavljivanje nasilja u porodici
Zdravstveni i socijalni radnici, nastavnici, odgajatelji, medicinske, obrazovne i druge ustanove i organi, kao i nevladine organizacije koji u obavljanju svoje dužnosti saznaju za učinjene radnje nasilja u porodici iz člana 7. stav 2. ovog zakona, dužni su odmah po saznanju prijaviti učinjene radnje nasilja u porodici nadležnoj policijskoj upravi.
Prijavu iz stava 1. ovog člana dužni su dostaviti i članovi porodice, kao i svaki građanin koji sazna za učinjene radnje nasilja u porodici nadležnoj policijskoj upravi.
Prijavu može podnijeti i žrtva nasilja u porodici.
Prijavu iz stava 1. ovog člana dužni su dostaviti i članovi porodice, kao i svaki građanin koji sazna za učinjene radnje nasilja u porodici iz člana 7. stav 2. ovog zakona, a posebno ako je žrtva nasilja dijete.
Osoba koja ne izvrši obavezu prijavljivanja radnji nasilja u porodici iz člana 7. stav 2. ovog zakona čini prekršaj osim u slučaju kada nasilje u porodici prijavi žrtva nasilja
Nizama je sama trazila da bude kod tetke jer se tamo osjecala sigurnom
Da li uopce znas da je svaka sigurna kuca u BIH nesakrivena i neobezbijedjena?
Za svaku sigurnu kucu se bukvalno zna adresa. ..
Nemate pojma o nekim stvarima informisete se po mahalama i portalima
Najveci problem je sto odgovarajuce osobe nisu nikad medijski izasle da govore o ovom problemu i svim finesama kad se postupa po prijavama vec idioti i novinari koji samo zele da gule meso.
Prema tome , ne siri neistine i lazi.
Sirenjem neistina otezavas nekome ko bi mozda imao potrebu za pomoc ili zeli nekome da pomogne.
-
Naslovnica
#2290 Re: BiH - Crna hronika
U Gradačcu ubijena žena
-
zigson
#2291 Re: BiH - Crna hronika
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240831085
Pa sta je ovo vise...
A znam sta je, mentalitet + nesposobno tuzilastvo + nesankcionisanje nesposbnih tuzioca, sudija, itd + nedobijanje 40 godina robije za ovakva djela i eto imamo ovo..
Pa sta je ovo vise...
A znam sta je, mentalitet + nesposobno tuzilastvo + nesankcionisanje nesposbnih tuzioca, sudija, itd + nedobijanje 40 godina robije za ovakva djela i eto imamo ovo..
-
mali_balon
#2292 Re: BiH - Crna hronika
Jedno 5 6 kazni javnim mucenjem, na staduonu sto je bilo kod talibana, ali obavezno prisustvo stanovnistva....jauke pustat na razlags i live tv radio i internet prenos.....jbga drugacije ne moze sa stokom...a tuzilastvo i sud ukinut poslat ih da rade na koridoru....za nekih 2 3 godine stanje bi se vidno popravilo pa bi se moglo tuzilastvo i sudstvo ponovo uvest.....ali ne bi imali posla
- Pandakonda
#2293 Re: BiH - Crna hronika
Je li ti razumijes razliku između prijave i procesuiranja ? Ako komsija prijavi nasilje, i policija dođe i zena kaze nista se nije desilo, onda policija u tom trenutku ne moze nista uraditi. Govorim ti direktno iz iskustva sta je policija rekla kada smo prijavili komsijsko nasilje. Ako se dobro sjecam policija moze po slobodnoj procjeni na 24 sata zadrzati tu osobu ako vidi neku osnovanu sumnju ali se tog detalja ne sjecam 100% tako da ne garantujem, ali su ovo prvo oni sami reklivjeshalica wrote: ↑31/08/2024 22:15Ne siri neistinePandakonda wrote: ↑31/08/2024 12:10Nazalost policija ne moze nista uraditi ako sama zena ne podnese prijavu. A u vecini slucajeva ima strah od toga jer misli da nece biti dovoljno zasticena nakon same prijave. I Nizama je prijavila i bila izmjestena pa je opet onaj psihopata stigaomali_balon wrote: ↑31/08/2024 12:07
Haj to....ali zadnji odlomak ...poznat od prije po cinjenju naslilja u porodici....pa dokle u pm....
.Član 8
Zdravstveni i socijalni radnici, nastavnici, odgajatelji, medicinske, obrazovne i druge ustanove i organi, kao i nevladine organizacije koji u obavljanju svoje dužnosti saznaju za učinjene radnje nasilja u porodici iz člana 7. stav 2. ovog zakona, dužni su odmah po saznanju prijaviti učinjene radnje nasilja u porodici nadležnoj policijskoj upravi.
Prijavu iz stava 1. ovog člana dužni su dostaviti i članovi porodice, kao i svaki građanin koji sazna za učinjene radnje nasilja u porodici nadležnoj policijskoj upravi.
Prijavu iz stava 1. ovog člana dužni su dostaviti i članovi porodice, kao i svaki građanin koji sazna za učinjene radnje nasilja u porodici iz člana 7. stav 2. ovog zakona, a posebno ako je žrtva nasilja dijete.
Osoba koja ne izvrši obavezu prijavljivanja radnji nasilja u porodici iz člana 7. stav 2. ovog zakona čini prekršaj osim u slučaju kada nasilje u porodici prijavi žrtva nasilja
Najveci problem je sto odgovarajuce osobe nisu nikad medijski izasle da govore o ovom problemu i svim finesama kad se postupa po prijavama vec idioti i novinari koji samo zele da gule meso.
Sirenjem neistina otezavas nekome ko bi mozda imao potrebu za pomoc ili zeli nekome da pomogne.
- vjeshalica
#2294 Re: BiH - Crna hronika
Izvini, jesi li lijepo napisala?Pandakonda wrote: ↑01/09/2024 01:42
Je li ti razumijes razliku između prijave i procesuiranja ? Ako komsija prijavi nasilje, i policija dođe i zena kaze nista se nije desilo, onda policija u tom trenutku ne moze nista uraditi. Govorim ti direktno iz iskustva sta je policija rekla kada smo prijavili komsijsko nasilje. Ako se dobro sjecam policija moze po slobodnoj procjeni na 24 sata zadrzati tu osobu ako vidi neku osnovanu sumnju ali se tog detalja ne sjecam 100% tako da ne garantujem, ali su ovo prvo oni sami rekli
Napisala sam ti odgovor. Policija ako utvrdi bilo kakav element ide po sluzbenoj duznosti. Stvari su se sada znacajno promijenile u odnosu na to kako je bilo.Pandakonda wrote: ↑01/09/2024 01:42
Nazalost policija ne moze nista uraditi ako sama zena ne podnese prijavu
Razmisli sta pises
Iz komentara proizilazi, da policija ne moze nista uraditi ako zena ne podnese sama prijavu, iako ima zakon ko moze na osnovu saznanja osim zrtve podnijeti prijavu.
Demantujem te i ponovo skreces sa teme. Zato kazem ,ne pisi nesto sto ne znas ,moze neko ko ima problem procitati i shvatiti da mora sam bez tudje pomoci.
- Laplace
#2295 Re: BiH - Crna hronika
Proglasi se dan žalosti, jedan dan na radio stanicama bude klasična muzika i idemo dalje do sljedećeg slučaja.mali_balon wrote: ↑31/08/2024 12:13Pa to i govorim jbte i opet ljudi govore da nam je dobro...mislim ima toga svugdje u svijetu ali mi smo mala zemlja koliko slucajeva se desilo nakon Nizame i niko nista....opet ce se supljirat 2 dana do nove vijesti...mozda bolje i ne zasluzujemoPandakonda wrote: ↑31/08/2024 12:10Nazalost policija ne moze nista uraditi ako sama zena ne podnese prijavu. A u vecini slucajeva ima strah od toga jer misli da nece biti dovoljno zasticena nakon same prijave. I Nizama je prijavila i bila izmjestena pa je opet onaj psihopata stigaomali_balon wrote: ↑31/08/2024 12:07
Haj to....ali zadnji odlomak ...poznat od prije po cinjenju naslilja u porodici....pa dokle u pm....
Mogao bi se promijeniti zakon tako da u slučaju poznatih nasilnika u porodici niko ne mora ništa prijavljivati, nego da nasilnik bude redovno kontrolisan i nadziran (nenajavljeni dolasci socijalnih radnika sa policijom, npr.).
Ali...
Naš narod de facto podržava ubice i nasilnike. Ono, uvijek bar neko kaže ili napiše "nije džabe", " ko zna šta mu je radila", "ne podržavam ubistvo, ali niko ne ubija bez razlogaŽ" (majstore, podržavaš ubistvo) itsl.
Eto, na svaku novu vijest o onom ubici iz Sanskog Mosta apsolutna većina podržava, pohvaljuje i diže u nebesa ubicu dok su žrtve garant krive jer - (nedokazani i vjerovatno nepostojeći) mobing.
- Laplace
#2296 Re: BiH - Crna hronika
Za obrazovne i medicinske ustanove potvrđujem. Svaka povreda koja je mogla nastati u tuči mora biti prijavljena policiji. Ako se desi u školi, moramo mi prijaviti jer će ionako prijaviti hitna pa smo onda u problemu ako i mi nismo (prethodno) prijavili.vjeshalica wrote: ↑31/08/2024 22:15Ne siri neistinePandakonda wrote: ↑31/08/2024 12:10Nazalost policija ne moze nista uraditi ako sama zena ne podnese prijavu. A u vecini slucajeva ima strah od toga jer misli da nece biti dovoljno zasticena nakon same prijave. I Nizama je prijavila i bila izmjestena pa je opet onaj psihopata stigaomali_balon wrote: ↑31/08/2024 12:07
.Član 8
- vjeshalica
#2297 Re: BiH - Crna hronika
https://avaz.ba/vijesti/bih/925986/ogla ... -74-godine
Zena od 74 godine ubijena od strane zlocinca od 33
Zena od 74 godine ubijena od strane zlocinca od 33
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2298 Re: BiH - Crna hronika
Sta je sa gradačcem
Koje je po redu ovo brutalno ubiatvo zadnjih 1g
Sve iz mrznje ne iz nekih X krimi razloga
Bolesno sve u pm
Koje je po redu ovo brutalno ubiatvo zadnjih 1g
Sve iz mrznje ne iz nekih X krimi razloga
Bolesno sve u pm
-
costacurta
#2299 Re: BiH - Crna hronika
Prema snimku sa nadzorne kamere vidi se par osoba koje utrčavaju u kuću a za njima manijak ODRANIJE POZNAT POLICIJI navaljuje divljački na vrata. Nakon toga par osoba istrčava iz kuće za njim. Kako kažu svjedoci te osobe su ga zadržale do dolaska policije.
Znači upgrade od zadnjih dešavanja je da osobe ODRANIJE POZNATE POLICIJI bez straha sad navaljuju na stambene objekte.
Policija je tu samo da preuzme ovo govno i da pokupe tijelo starice
Aferim.
Znači upgrade od zadnjih dešavanja je da osobe ODRANIJE POZNATE POLICIJI bez straha sad navaljuju na stambene objekte.
Policija je tu samo da preuzme ovo govno i da pokupe tijelo starice
Aferim.
-
Seyfo
#2300 Re: BiH - Crna hronika
Zna li ko u koja doba je pronalazak nesavjesnog vozača Passata iz Mostara? Eno akcija prikupljanja krvi za vozača kamiona.
Apsolutno se ne isplati biti dobar u ovakvim slučajevima. Da kamiondžija nije skrenuo,Passat bi se zakucao frontalno u kamion i poginuo bi a kamiondžiji ništa ne bi bilo. Čak bi prosti nagon za preživljavanje odredio takav tok događaja.
A ovako?
Pitanje je hoće li ga naći,a iako ga nađu kazna će biti simbolična i stimulirajuća da opet ponovi isto.
Samo da preživi i oporavi se vozač kamiona
Apsolutno se ne isplati biti dobar u ovakvim slučajevima. Da kamiondžija nije skrenuo,Passat bi se zakucao frontalno u kamion i poginuo bi a kamiondžiji ništa ne bi bilo. Čak bi prosti nagon za preživljavanje odredio takav tok događaja.
A ovako?
Pitanje je hoće li ga naći,a iako ga nađu kazna će biti simbolična i stimulirajuća da opet ponovi isto.
Samo da preživi i oporavi se vozač kamiona