problemnatravunu wrote: ↑25/05/2024 06:59 Juče dobio od Glova ponudu 8 KM mjesečno , i sve dostave bez naplate
to je taj glovo prime. Ja sam aktivirao, brzo se isplati, u 2 - 3 narudzbe.
problemnatravunu wrote: ↑25/05/2024 06:59 Juče dobio od Glova ponudu 8 KM mjesečno , i sve dostave bez naplate
to je taj glovo prime. Ja sam aktivirao, brzo se isplati, u 2 - 3 narudzbe.
I zanimljiv komentarDoorDash is backed by investment giant Softbank, which this week posted a record-breaking loss of nearly $13bn.
John Oliver said it best: the app (DD) is losing money, the restaurants are losing money, the drivers are underpaid, the customers are overpaying. This is a failure of capitalism on all levels. There is no reason these shitty apps should exist.
A prije toga potisneš konkurenciju i onda digneš cijene
ne ne preskocio si korak gdje kukas i dobijes od drzave grant sredstva za inovacijeEdin H. wrote: ↑27/06/2024 15:58A prije toga potisneš konkurenciju i onda digneš cijene
logicno, ali nekad se nema vremena, pa ti treba brza hrana valjda.
jbg, iskreno zao mi je sto ne rade vise svoju dostavu, vjerujem da je to bio jako slabo placen posao i da je bilo tesko naci radnika. al bilo je lijepo dok je trajalo. lijepo nazoves i narucis i brzo dodju, a ako bude guzva kazu guzva cekace se dugo, zavisno od vremena znam mogu li cekati ili otkazati narudzbu.
Da nije Kurto radio?Quaresma wrote: ↑28/06/2024 00:44logicno, ali nekad se nema vremena, pa ti treba brza hrana valjda.
ja jucer dosao sa puta u 3 sata, trebao jesti, okupati se, i onda u 5 biti na drugoj lokaciji u gradu. ostao onda navecer do 10 sati i htio opet probati da narucim kad opet šipak.
jbg, iskreno zao mi je sto ne rade vise svoju dostavu, vjerujem da je to bio jako slabo placen posao i da je bilo tesko naci radnika. al bilo je lijepo dok je trajalo. lijepo nazoves i narucis i brzo dodju, a ako bude guzva kazu guzva cekace se dugo, zavisno od vremena znam mogu li cekati ili otkazati narudzbu.
a bilo mi isto zgodno, kad oni zovu da je vozac blizu, taman kad izadjem iz zgrade vozac dodje pred vrata, bas svaki put.
Nije rentabilno. Vise se isplati dati 25% dostavljacim sluzbama nego imati radnika i prevozno sredstvo. Na narudzbu bi u prosjeku trebalo placati 3KM da bi mogao drzati radnika.
Nije poenta u tome, koliko sam ja shvatio. Iskljuce neki dio grada gdje nemaju kurira, jer njemu je svejedno ako treba 500m ili iz grada dostaviti, ako nema kurira gase taj dio grada.
Ugase kompletno, a ne pojedine dijelove grada, umjesto da samo napisu guzva je i cekacete od 1 do 1,5 sat dostavu, da li zelite naruciti i svi zadovoljni ko hoce naruci ko nece ne naruci i gotovo.1Dante1 wrote: ↑28/06/2024 12:19Nije poenta u tome, koliko sam ja shvatio. Iskljuce neki dio grada gdje nemaju kurira, jer njemu je svejedno ako treba 500m ili iz grada dostaviti, ako nema kurira gase taj dio grada.
Posao dostave je kompleksan i zavisi od milion faktora, a na kraju nije profitabilan.
U principu za servise dostave i eventualno kurire možda dobra opcija i isplativo, za korisnike živa zajebancija jer nije pouzdano i nikad ne znaš kad ćeš i šta moć naručit u datom trenutku.1Dante1 wrote: ↑28/06/2024 12:19Nije poenta u tome, koliko sam ja shvatio. Iskljuce neki dio grada gdje nemaju kurira, jer njemu je svejedno ako treba 500m ili iz grada dostaviti, ako nema kurira gase taj dio grada.
Posao dostave je kompleksan i zavisi od milion faktora, a na kraju nije profitabilan.
Ima vise gasenja i kod korpe i glova, od soft do max gasenja grada. Najgora opcija je zadnja i radi se kada se stvara gubitak, koji se ogleda u placanju kurira, restorana i povrata novca kupcu. U takvim situacijama vrijeme dostave samo raste i taj 1h moze postati 2h.
Ma moje narudžbe su bile u sred dana kada nema toliko ni guzve a nije bilo ni lose vrijeme. Kada pada kisa znam da su moguca kasnjenja i ako narucim nije mi to problem. Svakako sam odustao od svega, ako mi se nesto jede sam odem po to1Dante1 wrote: ↑28/06/2024 12:35 Isplati se ko ima 5 narudzbi u mjesecu da uzme prime. Sto se tice dostave, sve dok je lose vrijeme i nema skutera/bicikala ili romobila koji mogu do vas dostaviti oscijaclije ce biti ogromne zbog nepredvidjenih faktora. Evo kisa, sve se uspori za 50% i haj ti dostavi suho, toplo i sa osmijemoh na licu, dok po tebi kijamet pada![]()
I doceka te kupac nadrkan i gladan (jasno) i kaze djes do sad![]()