Covjek je lijepo napiso da mu je cejf bit sam, da nema puno vremena za veze i sve sto uz to dolazi niti da ga to interesuje toliko, da nijednu ne tjera da bude s njim. Ne kontam tu potrebu da dokazes kako radi pogresne stvari.pustopoljina wrote:
Ne znam ovo..ne kontam...
Pa imas starce...ako su ti starci imali stres na poslu, ako znas kad su imali rokove kako to izgleda...ako si sam ista u zivotu radio, znas sta znaci imati rok...kako mozes ne kontati?
Drugo je kad se neko zalijepi bas za tebe, a uopce joj se ne svidja tvoj nacin zivota...naravno da nikad nece kontati. Ne zeli.
A ne konta da treba mozda traziti nekog sa drugacijim poslom.
Poslovi gdje postoje dezurstva, gdje ides na poziv, gdje par puta godisnje predajes nesto i ne smijes jednu gresku imati, jer se onda sve ispocetka radi...gdje se ide po terenu...hbg. takav je opis posla.
Ili svi ono...cool doktor...a sto za njega bas i nema praznika i sto na poziv dolazi u bilo koje doba, ako je ta vrsta doktora...hbg.
Valjda svi kontaju neki ocni sa privatnom praksom...
Kako naci zenu vrijednu braka?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- DzordzHodzic
#2276 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
-
Hakiz
#2277 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Nemoj slučajno da se neko previše razlikuje.
- pustopoljina
#2278 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Pa cookie kad je u pocetku pisao, pisao je da je prinudjen na sponzorstvo. Zato sto ne moze naci normalnu curu, a da ga pusti na miru kad mu nije ni do njega.Covjek je lijepo napiso da mu je cejf bit sam, da nema puno vremena za veze i sve sto uz to dolazi niti da ga to interesuje toliko, da nijednu ne tjera da bude s njim. Ne kontam tu potrebu da dokazes kako radi pogresne stvari.
Ja sam to shvatila kao da mu je prva ideja i bila standardna cura, ali nikad nije uspjelo, zbog njenog neslaganja sa njegovim poslom.
I gdje mu dokazujem da radi pogresno? Samo ne kontam da je tako malo cura koje nisu sponzoruse, a kontaju sta znaci imati stres i zelju da cujes svoje misli.
Mozda te zbunilo ovo "imas"...obracam se nekoj imaginarnoj standardnoj curi.
-
Cookie85
#2279 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
pustopoljina wrote:Cookie85 wrote:Ne znam ovo..ne kontam...annoy wrote:
Nisam ni rekao da konstantno mi nije ni do cega, nego primjer dao kad mi nije ni do cega. Meni je frka samo kad je deadline (nije svaki mjesec deadline) i bas tih par dana zene ne razumiju ( ne rade stvari namjerno, nego jednostavno ne razumiju).
Ja sam takav kakav sam i ne trpim.
Ja imam svoje prioritete i ciljeve, ali isto tako volim da izlazim i putujem. Razlika sto ja nemam strpljenja ni velike tolerancije za neke stvari sto me "udaljava" od ciljeva i onoga sto hocu.
Da li sam sebican, jesam! Ono sto hocu i zelim, ja idem ka tome i dajem 110% od sebe da to dobijem.
I nisam rekao da je do zena/djevojaka, vjerovatno je do mene i vjerovatno je problem sto djevojke koje upoznam nemaju iste zivotne ciljeve!
Pa imas starce...ako su ti starci imali stres na poslu, ako znas kad su imali rokove kako to izgleda...ako si sam ista u zivotu radio, znas sta znaci imati rok...kako mozes ne kontati?
Drugo je kad se neko zalijepi bas za tebe, a uopce joj se ne svidja tvoj nacin zivota...naravno da nikad nece kontati. Ne zeli.
A ne konta da treba mozda traziti nekog sa drugacijim poslom.
Poslovi gdje postoje dezurstva, gdje ides na poziv, gdje par puta godisnje predajes nesto i ne smijes jednu gresku imati, jer se onda sve ispocetka radi...gdje se ide po terenu...hbg. takav je opis posla.
Ili svi ono...cool doktor...a sto za njega bas i nema praznika i sto na poziv dolazi u bilo koje doba, ako je ta vrsta doktora...hbg.
Valjda svi kontaju neki ocni sa privatnom praksom...
Nemam starce u ratu poginuli, imao 6 kad je otac poginuo na liniji, 9 kad je mamu geler od granate ubio.
A programer sam radim u firmi i privatno , i stignu me nekad deadline-i , kao sto rekoh ranije, nije to svaki mjesec, ali se desi.
Isto sam tako rekao da kad imam vremena, ucim
A takodjer sam rekao, da nije sve do zena, dosta je do mene i ja znam to, ali ja znam sta hocu , a rijetko koja zena zna sta hoce!
I znam ja veoma dobro kako je kad nemas nista, kad nemas par dana da jedes, jer nemas para da kupis hljeb, isao u skolu bez sveske, poderanih tena jer nisam imao cizme da kupim, a snijeg vani, nosao jaknu staru i malu i ti isti razlozi su sto ja radim toliko i hocu sve sta pozelim da imam!
Ne mogu da nadjem djevojku koja ce biti podrska i koja ce zajedno samnom se uzdizati i probijati dalje i napredovati...za bolje sutra nama oboma, zato imaju sponzoruse!
Ja sam tako za sada sretan i odgovara mi, da li ce mi ogdovarati za 5-10 godina? Ne znam ali vidjet cemo
I razlika izmedju ovih sto komentarisu o nekim stvarima kao normalno ovo normalno ono, meni nije normalno.
Ako nadjem djevojku, hocu da idemo kroz zivot zajedno , da podrzavamo jedno drugo, pomazemo jedno drugom, uzimavo u jedno drugom, a ne da sprijecavamo i unazadimo jedno drugo.
Opet kazem, do mene je, ja volim trenutno kako zivim i za sada necu mjenjati!
-
Cookie85
#2280 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
pustopoljina wrote:Pa cookie kad je u pocetku pisao, pisao je da je prinudjen na sponzorstvo. Zato sto ne moze naci normalnu curu, a da ga pusti na miru kad mu nije ni do njega.Covjek je lijepo napiso da mu je cejf bit sam, da nema puno vremena za veze i sve sto uz to dolazi niti da ga to interesuje toliko, da nijednu ne tjera da bude s njim. Ne kontam tu potrebu da dokazes kako radi pogresne stvari.
Ja sam to shvatila kao da mu je prva ideja i bila standardna cura, ali nikad nije uspjelo, zbog njenog neslaganja sa njegovim poslom.
I gdje mu dokazujem da radi pogresno? Samo ne kontam da je tako malo cura koje nisu sponzoruse, a kontaju sta znaci imati stres i zelju da cujes svoje misli.
Mozda te zbunilo ovo "imas"...obracam se nekoj imaginarnoj standardnoj curi.
Pa na neku ruku prinudjen, jer nisam nasao, nesposoban da nadjem nekoga ko mi odgovara.
- DzordzHodzic
#2281 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Samokritika je rijetkost ovdje na forumu tako da nemoj se cudit sto pojedinci pogresno shvataju neke stvariCookie85 wrote:
A takodjer sam rekao, da nije sve do zena, dosta je do mene i ja znam to
- SaraFina
#2282 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ja sam od onih žena koje bi totalno propale da moraju od sponzora živjeti.
Nije to lagan posao kako ljudi misle. To se valja smeškati, odobravati i biti slatka djevojka da izvučeš što više.
A gdje ostalo?
Nije to lagan posao kako ljudi misle. To se valja smeškati, odobravati i biti slatka djevojka da izvučeš što više.
A gdje ostalo?
- pustopoljina
#2283 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Izgleda da sam se bas pogresno ODrazila, kad si i ti skontao da za tvoje starce govorim. (Zao mi je, roditelji fale i kad ih stariji izgubis)...pitala sam se zar su sve te neke cure bile od roditelja bez posla, kad nisu mogle skontati da ti je posao takav, a ne da ides na put njoj u inat.Cookie85 wrote:
Nemam starce u ratu poginuli, imao 6 kad je otac poginuo na liniji, 9 kad je mamu geler od granate ubio.
A programer sam radim u firmi i privatno , i stignu me nekad deadline-i , kao sto rekoh ranije, nije to svaki mjesec, ali se desi.
Isto sam tako rekao da kad imam vremena, ucim
A takodjer sam rekao, da nije sve do zena, dosta je do mene i ja znam to, ali ja znam sta hocu , a rijetko koja zena zna sta hoce!
I znam ja veoma dobro kako je kad nemas nista, kad nemas par dana da jedes, jer nemas para da kupis hljeb, isao u skolu bez sveske, poderanih tena jer nisam imao cizme da kupim, a snijeg vani, nosao jaknu staru i malu i ti isti razlozi su sto ja radim toliko i hocu sve sta pozelim da imam!
Ne mogu da nadjem djevojku koja ce biti podrska i koja ce zajedno samnom se uzdizati i probijati dalje i napredovati...za bolje sutra nama oboma, zato imaju sponzoruse!
Ja sam tako za sada sretan i odgovara mi, da li ce mi ogdovarati za 5-10 godina? Ne znam ali vidjet cemo
I razlika izmedju ovih sto komentarisu o nekim stvarima kao normalno ovo normalno ono, meni nije normalno.
Ako nadjem djevojku, hocu da idemo kroz zivot zajedno , da podrzavamo jedno drugo, pomazemo jedno drugom, uzimavo u jedno drugom, a ne da sprijecavamo i unazadimo jedno drugo.
Opet kazem, do mene je, ja volim trenutno kako zivim i za sada necu mjenjati!
Imam prijateljicu, troje djece podize...muz- medicinska informatika...covjek zivi izmedju kontinenata. Takav posao. Nista im ne fali, osim vremena...a opet...troje djece ne pravis, ako ne pristajes na takav zivot. I onako za pogled iz vana, bolje mi izgledaju nego neki koji su svako popodne i sve vikende skupa.
Ako ti je ovo godiste, zivi svoj zivot...ako ostanes otvoren, mozda i nadjes bas nesto po mjeri krojeno.
-
nebogori
#2284 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
a kako ti znas da nije lakoSaraFina wrote:Ja sam od onih žena koje bi totalno propale da moraju od sponzora živjeti.![]()
A gdje ostalo?
-
moonca
#2285 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Pitanje :
Da li 'sponzor' zahtjeva od 'sponzorushe' da ona bude samo njegova??
-
nebogori
#2286 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
problem komentarisanja je sto svako gleda iz svoje perspektive a niko ni zna pozadinu ljudi na forumu
mozda je nekome velika ljubav umrla poginula ili sl
neko je mozda imao tesku pozadinu pa se to odrazilo i na licni zivot sto se tice veza i zena a i muskarca
i jso milion kombinacija zasto svi drugacije razmisljamo i zelimo razlicito
mozda je nekome velika ljubav umrla poginula ili sl
neko je mozda imao tesku pozadinu pa se to odrazilo i na licni zivot sto se tice veza i zena a i muskarca
i jso milion kombinacija zasto svi drugacije razmisljamo i zelimo razlicito
-
nebogori
#2287 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
zavisi od vrste sponzorstvamoonca wrote:Pitanje :
ako je direktni onda vjerovatno samo njegova ako je background sponzor onda moze imati nekog pored
- SaraFina
#2288 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
nebogori wrote:a kako ti znas da nije lakoSaraFina wrote:Ja sam od onih žena koje bi totalno propale da moraju od sponzora živjeti.![]()
A gdje ostalo?
Čuj kako znam? Pa zamisli da imaš tako nekog ko te finansira i šta bi taj neko očekivao od tebe? Sigurno ne namćorastu, svojeglavu i samovoljnu djevojku sa svojim mišljenjem.
Nego bezbrižnu, slatkicu koja bi mu povlađivala i bila raspoložena za sve što predloži i plati.
Logično.
-
moonca
#2289 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
nebogori wrote:zavisi od vrste sponzorstvamoonca wrote:Pitanje :
ako je direktni onda vjerovatno samo njegova ako je background sponzor onda moze imati nekog pored
..aha, ima i taj ...
-
nebogori
#2290 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
pa ima jer recimo do zene ne smije to javno i slmoonca wrote:nebogori wrote:zavisi od vrste sponzorstvamoonca wrote:Pitanje :
..aha, ima i taj ...
-
nebogori
#2291 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
pa vjerovatno zavisi na kakvog sponzora naletisSaraFina wrote:nebogori wrote:a kako ti znas da nije lakoSaraFina wrote:Ja sam od onih žena koje bi totalno propale da moraju od sponzora živjeti.![]()
A gdje ostalo?
Čuj kako znam? Pa zamisli da imaš tako nekog ko te finansira i šta bi taj neko očekivao od tebe? Sigurno ne namćorastu, svojeglavu i samovoljnu djevojku sa svojim mišljenjem.
Nego bezbrižnu, slatkicu koja bi mu povlađivala i bila raspoložena za sve što predloži i plati.
Logično.
-
moonca
#2292 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
..pa.. ima supruga koje znaju da muzevi imaju 'prijateljicu' .. znam par starijih, parova - cak je jedan slucaj bio .. ona bila licni trener godinama oboma.. jednostavno- kako sam zakljucila- zena shvatila da je on taj, s njom je izvanredan, pazljiv,nebogori wrote: pa ima jer recimo do zene ne smije to javno i sl
- poznati su u javnosti ... i svi prijatelji su to znali...
-
Guadalajara
#2293 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
SaraFina wrote: Čuj kako znam? Pa zamisli da imaš tako nekog ko te finansira i šta bi taj neko očekivao od tebe? Sigurno ne namćorastu, svojeglavu i samovoljnu djevojku sa svojim mišljenjem.
Logično.
hahaha odlicna
-
nebogori
#2294 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
pa to je jedan slucaj a koliko slucajeva ima da zena ne zna i slmoonca wrote:..pa.. ima supruga koje znaju da muzevi imaju 'prijateljicu' .. znam par starijih, parova - cak je jedan slucaj bio .. ona bila licni trener godinama oboma.. jednostavno- kako sam zakljucila- zena shvatila da je on taj, s njom je izvanredan, pazljiv,nebogori wrote: pa ima jer recimo do zene ne smije to javno i sl
nije to bas matematicki 1 i 1 su 2 i ne moze drugacije ovdje 1 i 1 mogu biti i 11
- SaraFina
#2295 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Guadalajara wrote:SaraFina wrote: Čuj kako znam? Pa zamisli da imaš tako nekog ko te finansira i šta bi taj neko očekivao od tebe? Sigurno ne namćorastu, svojeglavu i samovoljnu djevojku sa svojim mišljenjem.
Logično.
hahaha odlicna
Jesi ti sponzor to neki?
-
Guadalajara
- DzordzHodzic
#2297 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Inace tvoj prvi jasno napisan postmoonca wrote:..pa.. ima supruga koje znaju da muzevi imaju 'prijateljicu' .. znam par starijih, parova - cak je jedan slucaj bio .. ona bila licni trener godinama oboma.. jednostavno- kako sam zakljucila- zena shvatila da je on taj, s njom je izvanredan, pazljiv,nebogori wrote: pa ima jer recimo do zene ne smije to javno i sl
-
moonca
#2298 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
.pa ako ne zna -nema problema.. ne trazi vraga... ne cackaj...nebogori wrote:pa to je jedan slucaj a koliko slucajeva ima da zena ne zna i slmoonca wrote:..pa.. ima supruga koje znaju da muzevi imaju 'prijateljicu' .. znam par starijih, parova - cak je jedan slucaj bio .. ona bila licni trener godinama oboma.. jednostavno- kako sam zakljucila- zena shvatila da je on taj, s njom je izvanredan, pazljiv,nebogori wrote: pa ima jer recimo do zene ne smije to javno i sl
nije to bas matematicki 1 i 1 su 2 i ne moze drugacije ovdje 1 i 1 mogu biti i 11
-
nebogori
#2299 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
turisticka zajednica meksika i grada guadalahare 
-
nebogori
#2300 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
e jbg monca s tobom ova objasnjavanja mene nekad podsjecaju kao da djetetu od 5 godina objasnjavam banalnu stvarmoonca wrote:
.pa ako ne zna -nema problema.. ne trazi vraga... ne cackaj...