Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- MarlboroGold
- SaraFina
#2277 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
MarlboroGold wrote:Sara će dobiti veliku Dorinu
Ja slabo jedem čokolade. U zadnje vrijeme. Godine
Pazim i na težinu i na nuspojave
U nekoj bijeloj haljini osjećala sam se glomazno
Lijepih na atribute
- triconja
#2278 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Naravno, najprece su guze i sise pa tek onda na petoj poziciji je nacionalizamSaraFina wrote: Ko sad vi bosanski nacionalisti? S guza i sisa spali da spamate "čoporativno" po temi da bi se verbalno prepucavali bez ikakvih "atributa"... onako poluobaviješteni sa forama koje su tebi i švedu te nekolicini smiješne?
Begaj trico da ne budem brutalna.
Ako hoces atributa hajmo na temu pa se postavit, barem da znamo kako ko izgleda dok se nismo poceli vrijedjati
Gledaj sto se tice teme slazem se sa svim sto kazes i sa mrznjama i slicno ali mi ne ide u glavu kako vi dijasporasi odjednom bahnete i pricate o temama koje su ovdje prezvakane prije par godina
Sva ova prica je krenula prije dvije godine na bajramskom druzenju moje blize i uze porodice vjerovala ili ne
- MarlboroGold
#2279 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Imam konkretan prijedlog šta možeš poduzeti... ko god tamo postavi sliku onoga što je skuhao/la na temi, ti pitaj jesu li korišteni hrvatski proizvodi, pa ih educiraj da ne bi trebali iz xx razloga.
Nije to loše za početak.

Nije to loše za početak.
- SaraFina
#2280 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
triconja wrote:Naravno, najprece su guze i sise pa tek onda na petoj poziciji je nacionalizamSaraFina wrote: Ko sad vi bosanski nacionalisti? S guza i sisa spali da spamate "čoporativno" po temi da bi se verbalno prepucavali bez ikakvih "atributa"... onako poluobaviješteni sa forama koje su tebi i švedu te nekolicini smiješne?
Begaj trico da ne budem brutalna.![]()
Ako hoces atributa hajmo na temu pa se postavit, barem da znamo kako ko izgleda dok se nismo poceli vrijedjati![]()
![]()
Gledaj sto se tice teme slazem se sa svim sto kazes i sa mrznjama i slicno ali mi ne ide u glavu kako vi dijasporasi odjednom bahnete i pricate o temama koje su ovdje prezvakane prije par godina, neki ovdje sto trolaju su tu pricu preslusali jednom od porodice, drugi put od klera a treci put u drustvu
![]()
Sva ova prica je krenula prije dvije godine na bajramskom druzenju moje blize i uze porodice vjerovala ili ne
Ja se postavila neku noć. Prošlo me to više. Nisam zadovoljna slikom.. Iskreno.
A nacionalizam je tebi na 15 mjestu. Znam ja te godine i ludilo! Moja nane to zove " uzela te guzica na se, pa ne znaš za se.
Monca je slatka
Ja nisam dijaspora od rodjenja, nego poslijeratna i logično da me BiH zanima....
- Bloo
- Globalna šefica
#2281 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Dusa draga, kako ona vrijedno cita sve sto ja pisem po drugim temama.SaraFina wrote:Tebi ću kolač od metamofina. Raspoloženje nabrijano na 10 a promjenjivo.Bloo wrote:Trico, ako bude brutalna apliciraj kantarion...
Fleranje i oblizivanje tanjira dali su rezulate. Ja bi se na tvom mjestu makar forum stresa poštedjela
Pogadja te ovo draga.
I pise se metformin.
Tsk, tsk. Ja i beni se takmicimo.ko ce vise cevapa ugurati u usta. Onda oblizemo tanjir.
- dale cooper
#2282 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bome, danas je SDA sa onim napuštanjem sjednice federalnog parlamenta pokazala da je spremna da prećutno podrži HDZ-ov pokušaj
nametanja popisa iz 2013 kao osnovice za formiranje buduće vlasti. Haman da ćemo morati bojkotovati i domaće.

nametanja popisa iz 2013 kao osnovice za formiranje buduće vlasti. Haman da ćemo morati bojkotovati i domaće.
- SaraFina
#2283 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ma nemam pametnijeg posla. Niti mi to djir. Ja volim intelektualne rasprave s ljudima koji poznaju tematikuMarlboroGold wrote:Imam konkretan prijedlog šta možeš poduzeti... ko god tamo postavi sliku onoga što je skuhao/la na temi, ti pitaj jesu li korišteni hrvatski proizvodi, pa ih educiraj da ne bi trebali iz xx razloga.
Nije to loše za početak.
S tobom bi recimo mogla o vezama i uspjesima, dobre savjete dobiti sa muškog gledišta i sl.
Na ovakvim temama ništa
- Bloo
- Globalna šefica
#2284 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
dale cooper wrote:Bome, danas je SDA sa onim napuštanjem sjednice federalnog parlamenta pokazala da je spremna da prećutno podrži HDZ-ov pokušaj
nametanja popisa iz 2013 kao osnovice za formiranje buduće vlasti. Haman da ćemo morati bojkotovati i domaće.![]()
Znaci nemam gdje tociti gorivo..
HIFA srbine!
- SaraFina
#2285 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bloo wrote:Dusa draga, kako ona vrijedno cita sve sto ja pisem po drugim temama.SaraFina wrote:Tebi ću kolač od metamofina. Raspoloženje nabrijano na 10 a promjenjivo.Bloo wrote:Trico, ako bude brutalna apliciraj kantarion...
Fleranje i oblizivanje tanjira dali su rezulate. Ja bi se na tvom mjestu makar forum stresa poštedjela
Pogadja te ovo draga.
I pise se metformin.znam da ti se tesko fokusirati od Gandalfovih slika, ali barem malo truda.prema mojoj terapiji bona ne bila.
![]()
Tsk, tsk. Ja i beni se takmicimo.ko ce vise cevapa ugurati u usta. Onda oblizemo tanjir.
Oprosti. Tipkam s mobitela.
Ne čitam vrijedno niti te pratim. Mislim da je situacija upravo obrnuta
Ti iz nekog razloga imaš želju meni oponirati čak i ako se radi o vrsti jugurta uz buredžike
Slučajno vidjeh kad smo rolat komentirale zajedno tvoje kvotanje i terapiju.
Simptome imaš odavno i sumnjala sam. Ali to nije tema i oprosti što upotrijebih to.
- SaraFina
#2286 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Izgledaš ko Vitez Koja, kad skrećeš pažnju da se ne obrušim na Bloodale cooper wrote:Bome, danas je SDA sa onim napuštanjem sjednice federalnog parlamenta pokazala da je spremna da prećutno podrži HDZ-ov pokušaj
nametanja popisa iz 2013 kao osnovice za formiranje buduće vlasti. Haman da ćemo morati bojkotovati i domaće.![]()
Džentlmenski nema šta. Bloo je i zato kriva nažalost. Nije htjela glasati za Denisa.
U kalifatu i katolifatu ćete živjeti u skorijoj budućnosti
- SaraFina
#2287 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Što se Gandalfa tiče kuha za 10. Ali nedostaje mu ovaj Dale-ov zaštitnički stav.
Fakat je debelokožac. Na temi koju on iscenirao ostavi me samu i nezaštićenu
Fakat je debelokožac. Na temi koju on iscenirao ostavi me samu i nezaštićenu
- dale cooper
#2288 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Samo skrećem pažnju na problem koji je još bliže kući.SaraFina wrote:Izgledaš ko Vitez Koja, kad skrećeš pažnju da se ne obrušim na Bloodale cooper wrote:Bome, danas je SDA sa onim napuštanjem sjednice federalnog parlamenta pokazala da je spremna da prećutno podrži HDZ-ov pokušaj
Džentlmenski nema šta. Bloo je i zato kriva nažalost. Nije htjela glasati za Denisa.
A Bloo se može braniti i bez mene sasvim dobro.
- SaraFina
#2289 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
dale cooper wrote:Samo skrećem pažnju na problem koji je još bliže kući.SaraFina wrote:Izgledaš ko Vitez Koja, kad skrećeš pažnju da se ne obrušim na Bloodale cooper wrote:Bome, danas je SDA sa onim napuštanjem sjednice federalnog parlamenta pokazala da je spremna da prećutno podrži HDZ-ov pokušaj
A Bloo se može braniti i bez mene sasvim dobro.
Lagiš
Tvoj opis nje bio je apsolutna romantika
"Pazi mogla bi ti zaigrati nasred ulice ako joj se to prohtije".
Priznaj da imaš zaštitničke porive kad ona u pitanju
- Bloo
- Globalna šefica
#2290 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Neko tvog kalibra nema.potrebe da se izvinjava.
Ali svaka tvoja isprika je kao mehlem na moju unistenu psihu i zdravlje.
Nego, vidi ovo. Imas li.kakvu inicijativu za.ovo?
Uzevsi u obzir tvoju profesiju?
Nesto konstruktivno sto moze mala raja da.podrzi a da ima pozitivne rezultate, umjesto ovih tlapnji iz naslova?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/neispun ... /181127049
Nesto konstruktivno sto moze mala raja da.podrzi a da ima pozitivne rezultate, umjesto ovih tlapnji iz naslova?
- MarlboroGold
#2291 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Stojim ti na raspolaganjuSaraFina wrote:Ma nemam pametnijeg posla. Niti mi to djir. Ja volim intelektualne rasprave s ljudima koji poznaju tematikuMarlboroGold wrote:Imam konkretan prijedlog šta možeš poduzeti... ko god tamo postavi sliku onoga što je skuhao/la na temi, ti pitaj jesu li korišteni hrvatski proizvodi, pa ih educiraj da ne bi trebali iz xx razloga.
Nije to loše za početak.
S tobom bi recimo mogla o vezama i uspjesima, dobre savjete dobiti sa muškog gledišta i sl.
Na ovakvim temama ništa
Praviš grešku u jednoj stvari, a to je što sebe precjenjuješ, a ostale gledaš s visine. Razumijem da je danas IN, a i pohvalno, biti emancipovana, pametna i obrazovana žena, ali ne vidi se to od tog silnog busanja u prsa i prosipanja iz šupljeg u prazno... i onda te čude reakcije mnogih ljudi, tj. većine na ovoj temi. Ne ostavljaš prostor za ozbiljnu diskusiju. Kad to malo stišaš možda bi se i moglo.
Last edited by MarlboroGold on 27/11/2018 23:10, edited 1 time in total.
- dale cooper
#2292 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Šta?SaraFina wrote:
Lagiš
Priznaj da imaš zaštitničke porive kad ona u pitanju
I ozbiljno...jesi li ti to ljubomorna na Bloo?
- Bloo
- Globalna šefica
- SaraFina
#2294 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Po čaršiji kruže priče da se projekat ciljano stopira. Pa je incijativa bilo kakva suvišna...i bez zelenog svjetla...Da ne bacam nagadjanja i Dale vjerovatno zna, o čemu pričam pa neka ti pojasni na pp ili WP.Bloo wrote:Neko tvog kalibra nema.potrebe da se izvinjava.
- Ommadawn
#2295 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
A sta ako postoji Bog i pri tome je i precizan?SaraFina wrote:MarlboroGold wrote:Sve dok je dobro argumentovano s obje strane trebalo bi se uvažavati... nađete se na sredini ukoliko je moguće, a ako ne, vozdra - ono ljudski i civilizovano. Pametniji popušta i čuva živce.triconja wrote: Diskusija nije nesto sto je jednostrano pogotovo kad druga strana nece da uvazi nikakve argumente nego zapne ko vo. Pokusas fino diskutovat i vidis ne pije vode![]()
Jel to treba prihvatiti kao apsolutnu istinu jer druga strana ima toliko samopouzdanja kao da je boga ufatila za muda?
Ako su to neke nebuloze koje se pokušavaju upakovati kao nešto pametno ili apsolutna istina, onda je to druga priča - kao Smrletova brojčana čuda. Tad je najbolje ignorisati ili trollati, a ne ulaziti u diskusije.
Trollati dakako. I to 85% ovdje prisutnih
Ja raspravljam s likovima kao banjalučki šved koji ni manje ni više razmatra neke " ozbiljne posljedice" zbog bojkota! Bože baci ciglu!
- SaraFina
#2296 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
dale cooper wrote:Šta?SaraFina wrote:
Lagiš
Priznaj da imaš zaštitničke porive kad ona u pitanjuKad sam to napisao?
![]()
![]()
Napisao si! Mojne da tražim! I naravno da nisam ljubomorna. Naprotiv! Mislim da bi bili super par
- Bloo
- Globalna šefica
#2297 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja patim za Chmoljom.
Koji me nece jer nisam glasala za Rumenka.
- SaraFina
#2298 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
MarlboroGold wrote:Stojim ti na raspolaganjuSaraFina wrote:
Ma nemam pametnijeg posla. Niti mi to djir. Ja volim intelektualne rasprave s ljudima koji poznaju tematiku
Na ovakvim temama ništa
Praviš grešku u jednoj stvari, a to je što sebe precjenjuješ, a ostale gledaš s visine. Razumijem da je danas IN, a i pohvalno, biti emancipovana, pametna i obrazovana žena, ali ne vidi se to od tog silnog busanja u prsa i prosipanja iz šupljeg u prazno... i onda te čude reakcije mnogih ljudi, tj. većine na ovoj temi. Ne ostavljaš prostor za ozbiljnu diskusiju. Kad to malo stišaš možda bi se i moglo.
Ma zezam se. Taj stil kučke u virtuali nekad je bio INN. U mojim ranim dvadesetim!
- dale cooper
#2299 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Sad sam se sjetio, ali nije bilo ovako napisano.SaraFina wrote:dale cooper wrote:Šta?SaraFina wrote:
Lagiš
Priznaj da imaš zaštitničke porive kad ona u pitanjuKad sam to napisao?
![]()
![]()
Napisao si! Mojne da tražim! I naravno da nisam ljubomorna. Naprotiv! Mislim da bi bili super par
Možda, ali ja sam samo obični padawan ona dark sith lord.
- dale cooper
#2300 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bloo wrote:Ja patim za Chmoljom.![]()