Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MarlboroGold

#2276 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Sara će dobiti veliku Dorinu :bih:
SaraFina

#2277 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

MarlboroGold wrote:Sara će dobiti veliku Dorinu :bih:

Ja slabo jedem čokolade. U zadnje vrijeme. Godine :D
Pazim i na težinu i na nuspojave :)

U nekoj bijeloj haljini osjećala sam se glomazno :D

Lijepih na atribute :D
triconja

#2278 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

SaraFina wrote: Ko sad vi bosanski nacionalisti? S guza i sisa spali da spamate "čoporativno" po temi da bi se verbalno prepucavali bez ikakvih "atributa"... onako poluobaviješteni sa forama koje su tebi i švedu te nekolicini smiješne?
Begaj trico da ne budem brutalna. :D
Naravno, najprece su guze i sise pa tek onda na petoj poziciji je nacionalizam :lol:

Ako hoces atributa hajmo na temu pa se postavit, barem da znamo kako ko izgleda dok se nismo poceli vrijedjati :lol: :thumbup:

Gledaj sto se tice teme slazem se sa svim sto kazes i sa mrznjama i slicno ali mi ne ide u glavu kako vi dijasporasi odjednom bahnete i pricate o temama koje su ovdje prezvakane prije par godina :lol: , neki ovdje sto trolaju su tu pricu preslusali jednom od porodice, drugi put od klera a treci put u drustvu :mrgreen:

Sva ova prica je krenula prije dvije godine na bajramskom druzenju moje blize i uze porodice vjerovala ili ne :lol:
MarlboroGold

#2279 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Imam konkretan prijedlog šta možeš poduzeti... ko god tamo postavi sliku onoga što je skuhao/la na temi, ti pitaj jesu li korišteni hrvatski proizvodi, pa ih educiraj da ne bi trebali iz xx razloga.
Nije to loše za početak.

:D
SaraFina

#2280 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

triconja wrote:
SaraFina wrote: Ko sad vi bosanski nacionalisti? S guza i sisa spali da spamate "čoporativno" po temi da bi se verbalno prepucavali bez ikakvih "atributa"... onako poluobaviješteni sa forama koje su tebi i švedu te nekolicini smiješne?
Begaj trico da ne budem brutalna. :D
Naravno, najprece su guze i sise pa tek onda na petoj poziciji je nacionalizam :lol:

Ako hoces atributa hajmo na temu pa se postavit, barem da znamo kako ko izgleda dok se nismo poceli vrijedjati :lol: :thumbup:

Gledaj sto se tice teme slazem se sa svim sto kazes i sa mrznjama i slicno ali mi ne ide u glavu kako vi dijasporasi odjednom bahnete i pricate o temama koje su ovdje prezvakane prije par godina :lol: , neki ovdje sto trolaju su tu pricu preslusali jednom od porodice, drugi put od klera a treci put u drustvu :mrgreen:

Sva ova prica je krenula prije dvije godine na bajramskom druzenju moje blize i uze porodice vjerovala ili ne :lol:

Ja se postavila neku noć. Prošlo me to više. Nisam zadovoljna slikom.. Iskreno.

A nacionalizam je tebi na 15 mjestu. Znam ja te godine i ludilo! Moja nane to zove " uzela te guzica na se, pa ne znaš za se.

Monca je slatka ;)

Ja nisam dijaspora od rodjenja, nego poslijeratna i logično da me BiH zanima....
Bloo
Globalna šefica

#2281 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

SaraFina wrote:
Bloo wrote:Trico, ako bude brutalna apliciraj kantarion...

Image
Tebi ću kolač od metamofina. Raspoloženje nabrijano na 10 a promjenjivo. :D

Fleranje i oblizivanje tanjira dali su rezulate. Ja bi se na tvom mjestu makar forum stresa poštedjela :D

Pogadja te ovo draga.
Dusa draga, kako ona vrijedno cita sve sto ja pisem po drugim temama.

I pise se metformin. :wink: znam da ti se tesko fokusirati od Gandalfovih slika, ali barem malo truda.prema mojoj terapiji bona ne bila. :mrgreen:

Tsk, tsk. Ja i beni se takmicimo.ko ce vise cevapa ugurati u usta. Onda oblizemo tanjir.
dale cooper

#2282 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by dale cooper »

Bome, danas je SDA sa onim napuštanjem sjednice federalnog parlamenta pokazala da je spremna da prećutno podrži HDZ-ov pokušaj
nametanja popisa iz 2013 kao osnovice za formiranje buduće vlasti. Haman da ćemo morati bojkotovati i domaće. :| :D
SaraFina

#2283 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

MarlboroGold wrote:Imam konkretan prijedlog šta možeš poduzeti... ko god tamo postavi sliku onoga što je skuhao/la na temi, ti pitaj jesu li korišteni hrvatski proizvodi, pa ih educiraj da ne bi trebali iz xx razloga.
Nije to loše za početak.

Ma nemam pametnijeg posla. Niti mi to djir. Ja volim intelektualne rasprave s ljudima koji poznaju tematiku :D
S tobom bi recimo mogla o vezama i uspjesima, dobre savjete dobiti sa muškog gledišta i sl.
Na ovakvim temama ništa :D
Bloo
Globalna šefica

#2284 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

dale cooper wrote:Bome, danas je SDA sa onim napuštanjem sjednice federalnog parlamenta pokazala da je spremna da prećutno podrži HDZ-ov pokušaj
nametanja popisa iz 2013 kao osnovice za formiranje buduće vlasti. Haman da ćemo morati bojkotovati i domaće. :| :D
:-?
Znaci nemam gdje tociti gorivo..
HIFA srbine!
SaraFina

#2285 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Bloo wrote:
SaraFina wrote:
Bloo wrote:Trico, ako bude brutalna apliciraj kantarion...

Image
Tebi ću kolač od metamofina. Raspoloženje nabrijano na 10 a promjenjivo. :D

Fleranje i oblizivanje tanjira dali su rezulate. Ja bi se na tvom mjestu makar forum stresa poštedjela :D

Pogadja te ovo draga.
Dusa draga, kako ona vrijedno cita sve sto ja pisem po drugim temama.

I pise se metformin. :wink: znam da ti se tesko fokusirati od Gandalfovih slika, ali barem malo truda.prema mojoj terapiji bona ne bila. :mrgreen:

Tsk, tsk. Ja i beni se takmicimo.ko ce vise cevapa ugurati u usta. Onda oblizemo tanjir.

Oprosti. Tipkam s mobitela. :D

Ne čitam vrijedno niti te pratim. Mislim da je situacija upravo obrnuta :D

Ti iz nekog razloga imaš želju meni oponirati čak i ako se radi o vrsti jugurta uz buredžike

Slučajno vidjeh kad smo rolat komentirale zajedno tvoje kvotanje i terapiju.
Simptome imaš odavno i sumnjala sam. Ali to nije tema i oprosti što upotrijebih to.
SaraFina

#2286 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

dale cooper wrote:Bome, danas je SDA sa onim napuštanjem sjednice federalnog parlamenta pokazala da je spremna da prećutno podrži HDZ-ov pokušaj
Izgledaš ko Vitez Koja, kad skrećeš pažnju da se ne obrušim na Bloo :D

Džentlmenski nema šta. Bloo je i zato kriva nažalost. Nije htjela glasati za Denisa.
U kalifatu i katolifatu ćete živjeti u skorijoj budućnosti :D
SaraFina

#2287 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Što se Gandalfa tiče kuha za 10. Ali nedostaje mu ovaj Dale-ov zaštitnički stav.
Fakat je debelokožac. Na temi koju on iscenirao ostavi me samu i nezaštićenu :(
dale cooper

#2288 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by dale cooper »

SaraFina wrote:

Džentlmenski nema šta. Bloo je i zato kriva nažalost. Nije htjela glasati za Denisa.
Samo skrećem pažnju na problem koji je još bliže kući.

A Bloo se može braniti i bez mene sasvim dobro. :D
SaraFina

#2289 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Samo skrećem pažnju na problem koji je još bliže kući.

A Bloo se može braniti i bez mene sasvim dobro. :D

Lagiš :D

Tvoj opis nje bio je apsolutna romantika
:)

"Pazi mogla bi ti zaigrati nasred ulice ako joj se to prohtije".
Priznaj da imaš zaštitničke porive kad ona u pitanju :D
Bloo
Globalna šefica

#2290 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Neko tvog kalibra nema.potrebe da se izvinjava.
Ali svaka tvoja isprika je kao mehlem na moju unistenu psihu i zdravlje. :mrgreen:

Nego, vidi ovo. Imas li.kakvu inicijativu za.ovo?
Uzevsi u obzir tvoju profesiju?
Nesto konstruktivno sto moze mala raja da.podrzi a da ima pozitivne rezultate, umjesto ovih tlapnji iz naslova?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/neispun ... /181127049
MarlboroGold

#2291 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

SaraFina wrote:
MarlboroGold wrote:Imam konkretan prijedlog šta možeš poduzeti... ko god tamo postavi sliku onoga što je skuhao/la na temi, ti pitaj jesu li korišteni hrvatski proizvodi, pa ih educiraj da ne bi trebali iz xx razloga.
Nije to loše za početak.

Ma nemam pametnijeg posla. Niti mi to djir. Ja volim intelektualne rasprave s ljudima koji poznaju tematiku :D
S tobom bi recimo mogla o vezama i uspjesima, dobre savjete dobiti sa muškog gledišta i sl.
Stojim ti na raspolaganju :D

Praviš grešku u jednoj stvari, a to je što sebe precjenjuješ, a ostale gledaš s visine. Razumijem da je danas IN, a i pohvalno, biti emancipovana, pametna i obrazovana žena, ali ne vidi se to od tog silnog busanja u prsa i prosipanja iz šupljeg u prazno... i onda te čude reakcije mnogih ljudi, tj. većine na ovoj temi. Ne ostavljaš prostor za ozbiljnu diskusiju. Kad to malo stišaš možda bi se i moglo.
Last edited by MarlboroGold on 27/11/2018 23:10, edited 1 time in total.
dale cooper

#2292 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by dale cooper »

SaraFina wrote:

Šta? :zoka: Kad sam to napisao? :zoka: :-)

I ozbiljno...jesi li ti to ljubomorna na Bloo? :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#2293 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Image
SaraFina

#2294 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Bloo wrote:Neko tvog kalibra nema.potrebe da se izvinjava.
Ali svaka tvoja isprika je kao mehlem na moju unistenu psihu i zdravlje. :mrgreen:

Nego, vidi ovo. Imas li.kakvu inicijativu za.ovo?
Uzevsi u obzir tvoju profesiju?
Nesto konstruktivno sto moze mala raja da.podrzi a da ima pozitivne rezultate, umjesto ovih tlapnji iz naslova?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/neispun ... /181127049
Po čaršiji kruže priče da se projekat ciljano stopira. Pa je incijativa bilo kakva suvišna...i bez zelenog svjetla...Da ne bacam nagadjanja i Dale vjerovatno zna, o čemu pričam pa neka ti pojasni na pp ili WP.
Ommadawn

#2295 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

SaraFina wrote:
MarlboroGold wrote:
triconja wrote: Diskusija nije nesto sto je jednostrano pogotovo kad druga strana nece da uvazi nikakve argumente nego zapne ko vo. Pokusas fino diskutovat i vidis ne pije vode :lol:

Jel to treba prihvatiti kao apsolutnu istinu jer druga strana ima toliko samopouzdanja kao da je boga ufatila za muda? :mrgreen:
Sve dok je dobro argumentovano s obje strane trebalo bi se uvažavati... nađete se na sredini ukoliko je moguće, a ako ne, vozdra - ono ljudski i civilizovano. Pametniji popušta i čuva živce.
Ako su to neke nebuloze koje se pokušavaju upakovati kao nešto pametno ili apsolutna istina, onda je to druga priča - kao Smrletova brojčana čuda. Tad je najbolje ignorisati ili trollati, a ne ulaziti u diskusije.

Trollati dakako. I to 85% ovdje prisutnih :D

Ja raspravljam s likovima kao banjalučki šved koji ni manje ni više razmatra neke " ozbiljne posljedice" zbog bojkota! Bože baci ciglu!
A sta ako postoji Bog i pri tome je i precizan?
SaraFina

#2296 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Napisao si! Mojne da tražim! I naravno da nisam ljubomorna. Naprotiv! Mislim da bi bili super par :D
Bloo
Globalna šefica

#2297 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Ja patim za Chmoljom. :-?
Koji me nece jer nisam glasala za Rumenka.
SaraFina

#2298 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

MarlboroGold wrote:
SaraFina wrote:
Stojim ti na raspolaganju :D

Praviš grešku u jednoj stvari, a to je što sebe precjenjuješ, a ostale gledaš s visine. Razumijem da je danas IN, a i pohvalno, biti emancipovana, pametna i obrazovana žena, ali ne vidi se to od tog silnog busanja u prsa i prosipanja iz šupljeg u prazno... i onda te čude reakcije mnogih ljudi, tj. većine na ovoj temi. Ne ostavljaš prostor za ozbiljnu diskusiju. Kad to malo stišaš možda bi se i moglo.

Ma zezam se. Taj stil kučke u virtuali nekad je bio INN. U mojim ranim dvadesetim!
dale cooper

#2299 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by dale cooper »

SaraFina wrote:
dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Napisao si! Mojne da tražim! I naravno da nisam ljubomorna. Naprotiv! Mislim da bi bili super par :D
Sad sam se sjetio, ali nije bilo ovako napisano. :D Ovo tvoje zvuči kao prijetnja. :lol:

Možda, ali ja sam samo obični padawan ona dark sith lord. :| :mrgreen:
dale cooper

#2300 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by dale cooper »

Bloo wrote:Ja patim za Chmoljom. :-?
Koji me nece jer nisam glasala za Rumenka.
:lol:
Locked