HYUNDAI & KIA all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
LikeLike

#2276 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

Nadzornik wrote:
LikeLike wrote: Dok otopli pa cu da uradim par stvari na autu, ako razlika u cijeni bude prevelika zaobici cu ovlasteni. Sad se sjetih da su mi rekli da je zamjena senzora za parkiranje 400KM :lol:
Auto ti je tek 5,5 godina staro,nije mu jos vrijeme da ga servisiras kod Hame u avliji.
Vozis ipak novije auto a ne tamo nekog 15 godina starog BMW pa da se zezas po avlijama i trazis dijelove na auto otpadu... :thumbup:
Tacno 5,5 godina staro auto. Pa jel mislis da su bolji majstori u ovlastenom nego recimo majstori na ovom forumu? Ili pojedini majstori koji rade privatno? Da imam neki problem s autom ili nesto ozbiljno sto ne zna svako rijesiti otisao bih u ovlasteni. Ali za zamjenu ulja dati 500KM, a smijem ruku u vatru staviti da nije vise od 150-200KM da to isto zamijenim negdje drugo. Meni taj pecat u servisnoj ne vrijedi 300KM sto cu vise platiti za zamjenu ulja. Ne kazem da necu otici u ovlasteni, sve zavisi koja razlika u cijeni bude. Mozda odem i do Jelaha, ovi u servisu u Sarajevu su mi djelovali kao da hoce da rastjeraju musterije :)
Nadzornik

#2277 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

LikeLike wrote: Tacno 5,5 godina staro auto. Pa jel mislis da su bolji majstori u ovlastenom nego recimo majstori na ovom forumu? Ili pojedini majstori koji rade privatno? Da imam neki problem s autom ili nesto ozbiljno sto ne zna svako rijesiti otisao bih u ovlasteni. Ali za zamjenu ulja dati 500KM, a smijem ruku u vatru staviti da nije vise od 150-200KM da to isto zamijenim negdje drugo. Meni taj pecat u servisnoj ne vrijedi 300KM sto cu vise platiti za zamjenu ulja. Ne kazem da necu otici u ovlasteni, sve zavisi koja razlika u cijeni bude. Mozda odem i do Jelaha, ovi u servisu u Sarajevu su mi djelovali kao da hoce da rastjeraju musterije :)
Ti vidi pa sam odluci ali ako ti ne daj Boze vrisne motor,mjenac ili kvacilo tad ce ti tih 500 maraka biti zlata vrijedni.
Throttle

#2278 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Throttle »

Zar toliko ne vjerujete Kiji :lol:
славянин

#2279 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by славянин »

Throttle wrote:Zar toliko ne vjerujete Kiji :lol:
To je protiv uroka nece se pokvariti ccc. :D
Nadzornik

#2280 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

Throttle wrote:Zar toliko ne vjerujete Kiji :lol:
Vjerujem ja da je i moj stan kvalitetno izgradjen ali sam ga ipak osigurao od pozara,provale i jos nekih elementarnih nepogoda.
I sebe sam osigurao mada sam zdrav,kvalitetno napravljen i malo presao... :D
golfiista

#2281 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

500 KM?
da nije to malo puno? Mislim da se ne radi samo o ulju i filteru, može biti da je tu uračunato još nešto, zapravo siguran sam da jeste.
LikeLike

#2282 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

golfiista wrote:500 KM?
da nije to malo puno? Mislim da se ne radi samo o ulju i filteru, može biti da je tu uračunato još nešto, zapravo siguran sam da jeste.
Redovni servis koji se radi svake godine, zamjena ulja i filtera 500KM. Raspitao sam se za jos neke stvari i imam osjecaj da su lupali cijene. Kazem imao sam osjecaj kao da rastjeruju musterije, zato i kazem da mi je previse para to sto su navodili, a pristup bas los i neozbiljan.
golfiista

#2283 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

LikeLike wrote:
Redovni servis koji se radi svake godine, zamjena ulja i filtera 500KM. Raspitao sam se za jos neke stvari i imam osjecaj da su lupali cijene. Kazem imao sam osjecaj kao da rastjeruju musterije, zato i kazem da mi je previse para to sto su navodili, a pristup bas los i neozbiljan.
Nemoguće da je tolika cifra, zapravo, meni su rekli da je zamjena ulja i filtera 280 KM. Možda pod redovnim servisu podrazumijevaju i filter, zraka, klime i evntulano filter goriva. To bi već imalo smisla.
LikeLike

#2284 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

golfiista wrote:
LikeLike wrote:
Nemoguće da je tolika cifra, zapravo, meni su rekli da je zamjena ulja i filtera 280 KM. Možda pod redovnim servisu podrazumijevaju i filter, zraka, klime i evntulano filter goriva. To bi već imalo smisla.
Koliko je staro auto kod tebe? Jesi li dopunjavao i servisirao klimu?
NediM17

#2285 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

Kad je za moj Cee'd 1.4 prvi redovni servis u Rajlovcu 270KM, za Sportage mora biti skuplji.

Kad dodas jos vise ulja, filter zraka, nafte, eventualno kocionu tecnost i antifriz ode to glat na tih 500KM.

@LikeLike
Klima se nema sta dopunjavati ako je sistem ispravan.
Last edited by NediM17 on 05/02/2019 14:09, edited 1 time in total.
golfiista

#2286 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

LikeLike wrote:Koliko je staro auto kod tebe? Jesi li dopunjavao i servisirao klimu?
Ja sam svoje kupio u maju i tek je 8000 km na satu :D
Što se tiče klime i dopunjavanja iste, ali i servisiranja, to ti je ubleha. Sistem se ne može dopunjavati, ili ima plina ili nema, nemože biti da fali, jer ako procuri ode sav. Tako da nemoj da te prave budalom. Promijenio sam do sada desetak auta sto novih, što polovnih, nikada ni na jednom nisam dopunjavao ilioimao potrebu za servisranjem klime. Upali mako kompresor, bar sedmično, bez obzira na temperaturu zraka i to je dovoljno da bude zdrav i čio ;)
NediM17

#2287 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

golfiista wrote:
LikeLike wrote:Koliko je staro auto kod tebe? Jesi li dopunjavao i servisirao klimu?
Ja sam svoje kupio u maju i tek je 8000 km na satu :D
Što se tiče klime i dopunjavanja iste, ali i servisiranja, to ti je ubleha. Sistem se ne može dopunjavati, ili ima plina ili nema, nemože biti da fali, jer ako procuri ode sav. Tako da nemoj da te prave budalom. Promijenio sam do sada desetak auta sto novih, što polovnih, nikada ni na jednom nisam dopunjavao ilioimao potrebu za servisranjem klime. Upali mako kompresor, bar sedmično, bez obzira na temperaturu zraka i to je dovoljno da bude zdrav i čio ;)
Istina, jedna od vecih ubleha, gdje bih jos svrstao i zamjenu kocione tecnost i antifriza.

Imas uredjaje kojima se provjeri kakva je kociona tecnost i antifriz, pa mijenjas po potrebi, a ne kada se servisu digne q.
Provjeri se stanje uz svaki redovni servis i gas. U kocionoj tecnosti procenat vlage, a rashladna na koliko ledi. Ako je uredno, opleti po gasu i bez brige.
basicm

#2288 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by basicm »

Iznad Tesnja zora svice...Hajde preporuka za Kantica, nemoj da ja pisem :mrgreen:
golfiista

#2289 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

basicm wrote:Iznad Tesnja zora svice...Hajde preporuka za Kantica, nemoj da ja pisem :mrgreen:
Nemoj misliti da će nam biti teško otići do Tešnja, naprotiv, beće nam zadovoljstvo, pa neće nas niko praviti budalama.

Za kočionu tečnost i antifriz treba malo više obratiti pažnju, posebno što j epredviđeni interval za antifriz čini mi se 5 godina, tako da nije problem, a kočion atečnost je nešto pravo jeftina za izmijeniti, ali klima, nou vej :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2290 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by konektovan »

Uračunato vam je klepanje po ušima, ili klempiranje... :-)
Cuj 500 KM,..... :lol:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#2291 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by corolla02 »

Novi PapaMobile; nekad je to bio Mercedes; neka teška vremena momentalno i naprijed predstoje :-D

Image
golfiista

#2292 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

corolla02 wrote:Novi PapaMobile; nekad je to bio Mercedes; neka teška vremena momentalno i naprijed predstoje :-D

Image
SOUL je fensi auto, a ovaj Papa je poznat da ne voli luksuz mimo ostalog svijeta, ali mora polahko, prvo Soul, pa Operl, Skoda, Seati tako dak ne dođe do Zastave kakve :lol:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#2293 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by corolla02 »

Ako je suditi po Vatikanu, brzo će i cijeli Rim da prihvati Kiju pa i šire; i FILA je isto tako završila, znaci nije čudo sto je FCA u sosu :-D
inače, vrlo dobra reklama za Kia na italijanskom poluotoku...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2294 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by konektovan »

corolla02 wrote:Ako je suditi po Vatikanu, brzo će i cijeli Rim da prihvati Kiju pa i šire; i FILA je isto tako završila, znaci nije čudo sto je FCA u sosu :-D
inače, vrlo dobra reklama za Kia na italijanskom poluotoku...
Sve je to fino kia platila, al' bas fino.... :wink:
Nadzornik

#2295 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

konektovan wrote:
Sve je to fino kia platila, al' bas fino.... :wink:
Ima se,moze se.. :thumbup:
golfiista

#2296 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

https://www.klix.ba/auto/kia-osvojila-t ... /190208062

TAće KiJa..

Pokorit će Evropu ko Švabo 41 :lol:
Nadzornik

#2297 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

KIA osvojila tri iF nagrade za dizajn... :thumbup:

Na ovogodišnjem takmičenju su kompanije iz 50 zemalja u borbu za iF nagrade poslale 6.400 proizvoda, koje je ocijenilo 67 međunarodnih dizajnerskih stručnjaka.

Image
basicm

#2298 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by basicm »

Hajd ova dva, ali za sta crveni dobi nagradu jadna mu majka?!
Nadzornik

#2299 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

basicm wrote:Hajd ova dva, ali za sta crveni dobi nagradu jadna mu majka?!

Novi ProCeed donosi potpuno novi dizajn i prvu shooting brake izvedbu nekog od masovnih proizvođača. ProCeed kombinuje atraktivan i elegantan dizajn sa prostranošću i svestranošću tourera, a od svoja dva „brata" odudara jedinstvenim stavom i dimenzijama. Sa visinom od 1.422 mm je najniži u čitavoj C klasi.
Nadzornik

#2300 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

basicm wrote:Hajd ova dva, ali za sta crveni dobi nagradu jadna mu majka?!
Đesi Pitere Šrejeru, nismo te prepoznali... :D
Post Reply