Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2276 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

uglavnomja wrote:

kakve sanse ima neko bez obrazovanja, bez jezika, bez radnih navika, cak i bez normi ponasanja zapadnog svijeta?
da nekazem nepismen i na svom jeziku ili bar na latinici?

moze naci posao da zaradi taman toliko kolika mu je ta "socijala". ili cesto cak i manje
Male, ali ne i nikakve. Prilagodi se ili umri, je li tako kaze cika Darvin.

Ko da je nase gastarbajtere 60tih neko pitao znaju li jezik, imaju li radne navike i jesu li uopste pismeni. Nego hos-nes. Neces ti ima milion cobana iz Anadolije koji ce te zamijeniti u roku odmah.

Drzava ti da hranu, krov nad glavom, besplatan kurs jezika, prekvalifikaciju/dokvalifikaciju i to nije sansa? De ba nemoj me lozit :run:

@seln-slazem se, pitanje samopostovanja i nista vise.
seln

#2277 Re: Migranti

Post by seln »

animals wrote:
seln wrote: Ako ih neko jebe u zdrav mozak, onda njihova vlada. Zakone ne donose azilanti...
Pa ta vlada je popusila zbog toga..
Jelde?
A kancelar iz partije koja je bila u toj istoj vladi, a on licno zaduzen za integraciju. I ta partija je bila u svakoj vlasti od 1986 naovamo.
I? Jesu li se povecale penzije? Danas sam u "Kurier" citao o novom zakonu ( a za "Kurier" niko ne moze reci da su ljevicarske novine)... otprilike, svi su zakinuti, samo neudate ili razvedene majke sa jednim djetetom dobijaju ca. 100 eura vise.
Dakle, na jednoj strani imas izbjeglice, azilante, porodice sa dvoje ili vise djece, i svi gube, neki i po 300 eura... na drugoj strani samohrane majke sa jednim djetetom dobijaju 100 eura vise.
O povecanju penzija ne pise ni slova...
animals

#2278 Re: Migranti

Post by animals »

Onaj ko nije naucio raditi ima sto opravdanja za to..
sta sam ja sve radio i nikad me nije padalo na pamet da ne radim..nisam naucen..u genima mi je rad..
seln

#2279 Re: Migranti

Post by seln »

animals wrote:u genima mi je rad..
Sad stvarno kenjas, da ne kazem da prosipas rasizam.
animals

#2280 Re: Migranti

Post by animals »

seln wrote:
animals wrote:
seln wrote: Ako ih neko jebe u zdrav mozak, onda njihova vlada. Zakone ne donose azilanti...
Jelde?
A kancelar iz partije koja je bila u toj istoj vladi, a on licno zaduzen za integraciju. I ta partija je bila u svakoj vlasti od 1986 naovamo.
I? Jesu li se povecale penzije? Danas sam u "Kurier" citao o novom zakonu ( a za "Kurier" niko ne moze reci da su ljevicarske novine)... otprilike, svi su zakinuti, samo neudate ili razvedene majke sa jednim djetetom dobijaju ca. 100 eura vise.
Dakle, na jednoj strani imas izbjeglice, azilante, porodice sa dvoje ili vise djece, i svi gube, neki i po 300 eura... na drugoj strani samohrane majke sa jednim djetetom dobijaju 100 eura vise.
Pa o tom sam i govorio..
nije u redu da onaj izbjeglica jucer dosao i ima maltene
ko neko ko je radio 40 god..
animals

#2281 Re: Migranti

Post by animals »

seln wrote:
animals wrote:u genima mi je rad..
Sad stvarno kenjas, da ne kazem da prosipas rasizam.
Kakve to veze ima sa rasizmom..
ja sam radnik uvijek bio moja braca, otac, svi radnici ..
nisam mislio na moj narod nego na mene licno..
seln

#2282 Re: Migranti

Post by seln »

animals wrote:
seln wrote:
animals wrote:
Jelde?
Pa o tom sam i govorio..
nije u redu da onaj izbjeglica jucer dosao i ima maltene
ko neko ko je radio 40 god..
Dobro, mozes li ti shvatiti jedno: ako neko ima malo... nece to postati mnogo, samo zato sto su nekome drugom uzeli nesto.
animals

#2283 Re: Migranti

Post by animals »

Mogu ja sve svatiti..i da su Austrijanci ksenofobi..
susrecem se sa tim svaki dan..sjednem i popijem pivo sa sa nasim ljudima , sa Armencom, slazem se bolje sa Irancem nego nekim Austrijancem..ali pokusavam i njih svatiti..oni kakvi da su pruzili su mi sansu za zivot..
uglavnomja

#2284 Re: Migranti

Post by uglavnomja »

_BataZiv_0809 wrote:
uglavnomja wrote:

kakve sanse ima neko bez obrazovanja, bez jezika, bez radnih navika, cak i bez normi ponasanja zapadnog svijeta?
da nekazem nepismen i na svom jeziku ili bar na latinici?

moze naci posao da zaradi taman toliko kolika mu je ta "socijala". ili cesto cak i manje
Male, ali ne i nikakve. Prilagodi se ili umri, je li tako kaze cika Darvin.

Ko da je nase gastarbajtere 60tih neko pitao znaju li jezik, imaju li radne navike i jesu li uopste pismeni. Nego hos-nes. Neces ti ima milion cobana iz Anadolije koji ce te zamijeniti u roku odmah.

Drzava ti da hranu, krov nad glavom, besplatan kurs jezika, prekvalifikaciju/dokvalifikaciju i to nije sansa? De ba nemoj me lozit :run:

@seln-slazem se, pitanje samopostovanja i nista vise.

gastarbajteri iz juge i iz turske nisu ono sto su ovi migranti!

jugovici i jugovicke i turci su isli da rade i zarade, kao sto sad rade poljaci i poljakinje

ovi idu da se nakace na drzavnu sisu.

radne navike, radne zelje, opcenito rad :roll:
i obrazovanje isto
a zene i posao :-)

bilo ih je sa mnom na kursu :roll: isli su samo zato sto im je to bio uslov da zadrze sve privilegije azilanata.
svaki dan novi razlog da ne dodje, da ode nakon 15 minuta ...
ljudi nikakve zelje nemaju da imaju veze sa zivotom prosjecnog stanovnika ovdje, zive u svjim krugovima, u getima, govore iskljucivo svoj jezik, zive decenijama ovdje, a znaju reci hei i takk, zdravo i hvala.

da rascistimo, ima ih koji bi da rade, ali su manjina i tesko se navici nekome ko je bio nesto u svojoj zemlji da je nista u zemlji koja (kao) daje sanse za bolji zivot. (pricam o novim migrantima)
uglavnom poslovi su u kebab restoranima, arapskim brijackim salonima, turskim prodavnicama i slicno ...

vjerovali su sta pise na facebook stranicama, kako doci i sta ce se dobiti, stanovi, kuce, auti, pare :zzzz: ..... :D
kad skontaju da je to velika sarena laza, tacnije da im je gore nego kuci - vracaju se

preduslov za obrazovanje je vise nego pristojno znanje jezika, a za jezik trebaju godine i jos za obrazovanje isto
insomnia78

#2285 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Otprilike tako nekako
insomnia78

#2286 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Pa ovdje bolan ima cevena iz ine njihove prve ture azilanata koji jos uvijek ne znaju jezik. Niti ih zanima
Odlicno receno pgtv ovaj dio
ljudi nikakve zelje nemaju da imaju veze sa zivotom prosjecnog stanovnika ovdje
seln

#2287 Re: Migranti

Post by seln »

insomnia78 wrote:Pa ovdje bolan ima cevena iz ine njihove prve ture azilanata koji jos uvijek ne znaju jezik. Niti ih zanima
To valjda opravdava diskriminaciju svih azilanata?
Cisto sumnjam da se Le Pen interesuje ko je od njih integriran.
Maraschino

#2288 Re: Migranti

Post by Maraschino »

seln wrote:
insomnia78 wrote:Pa ovdje bolan ima cevena iz ine njihove prve ture azilanata koji jos uvijek ne znaju jezik. Niti ih zanima
To valjda opravdava diskriminaciju svih azilanata?
Cisto sumnjam da se Le Pen interesuje ko je od njih integriran.
:thumbup:

Geert Wilders ima najvecu podrsku u sredinama gdje ima najmanje stranaca.
Bodkin

#2289 Re: Migranti

Post by Bodkin »

Prosjecan austrijanac vodi uzasno dosadan zivot
insomnia78

#2290 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

E zato Čečen uživa
seln

#2291 Re: Migranti

Post by seln »

Bodkin wrote:
Prosjecan austrijanac vodi uzasno dosadan zivot
Francuz, ne Austrijanac... insomnia je kod Makarona.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2292 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

uglavnomja wrote:

gastarbajteri iz juge i iz turske nisu ono sto su ovi migranti!

jugovici i jugovicke i turci su isli da rade i zarade, kao sto sad rade poljaci i poljakinje

ovi idu da se nakace na drzavnu sisu.

radne navike, radne zelje, opcenito rad :roll:
i obrazovanje isto
a zene i posao :-)

bilo ih je sa mnom na kursu :roll: isli su samo zato sto im je to bio uslov da zadrze sve privilegije azilanata.
svaki dan novi razlog da ne dodje, da ode nakon 15 minuta ...
ljudi nikakve zelje nemaju da imaju veze sa zivotom prosjecnog stanovnika ovdje, zive u svjim krugovima, u getima, govore iskljucivo svoj jezik, zive decenijama ovdje, a znaju reci hei i takk, zdravo i hvala.

da rascistimo, ima ih koji bi da rade, ali su manjina i tesko se navici nekome ko je bio nesto u svojoj zemlji da je nista u zemlji koja (kao) daje sanse za bolji zivot. (pricam o novim migrantima)
uglavnom poslovi su u kebab restoranima, arapskim brijackim salonima, turskim prodavnicama i slicno ...

vjerovali su sta pise na facebook stranicama, kako doci i sta ce se dobiti, stanovi, kuce, auti, pare :zzzz: ..... :D
kad skontaju da je to velika sarena laza, tacnije da im je gore nego kuci - vracaju se

preduslov za obrazovanje je vise nego pristojno znanje jezika, a za jezik trebaju godine i jos za obrazovanje isto
To mi malo na Cigoše miriše :lol:

Bold-nije mi jasno kako odrasla osoba u 21 vijeku nasjedne na takve bajke. Haj nek ih je sto, hiljadu, deset hiljada, ali brate o milionima ljudi pricamo :-)
seln

#2293 Re: Migranti

Post by seln »

_BataZiv_0809 wrote:
Bold-nije mi jasno kako odrasla osoba u 21 vijeku nasjedne na takve bajke. Haj nek ih je sto, hiljadu, deset hiljada, ali brate o milionima ljudi pricamo :-)
Ljudi vjeruju ono sto zele da vjeruju. Kako azilanti, tako i oni koji ih mrze.
Sjecam se nasih gastarbajtera prije rata... kakve su bajke pricali!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2294 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

seln wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Ma sve ok ali jedno je vjerovati drugo je radi tog vjerovanja zivot spakovati u dva kofera i otici na drugi kraj svijeta....
Edin H.

#2295 Re: Migranti

Post by Edin H. »

Imaju li gdje slike ovih 423-je giganata sto su u BiH trazili azil? :P

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mektic- ... /180529080
muha_sa

#2296 Re: Migranti

Post by muha_sa »

_BataZiv_0809 wrote:
seln wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Ma sve ok ali jedno je vjerovati drugo je radi tog vjerovanja zivot spakovati u dva kofera i otici na drugi kraj svijeta....
sjecas li se prije par godina nasih koji su nasjeli na price i prodali kuce i imanja i otisli vani vjerujuci da ce ih neko rasirenih ruku primit :?

par mjeseci il godinu dana proveli u azilantskom i svi odreda dobili sup kartu :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2297 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

muha_sa wrote: sjecas li se prije par godina nasih koji su nasjeli na price i prodali kuce i imanja i otisli vani vjerujuci da ce ih neko rasirenih ruku primit :?

par mjeseci il godinu dana proveli u azilantskom i svi odreda dobili sup kartu :-)
Koliko je takvih muhalon?
muha_sa

#2298 Re: Migranti

Post by muha_sa »

_BataZiv_0809 wrote:
muha_sa wrote: sjecas li se prije par godina nasih koji su nasjeli na price i prodali kuce i imanja i otisli vani vjerujuci da ce ih neko rasirenih ruku primit :?

ne mogu se sjetit tacne cifre :-) mislim da je stotinjak porodica
seln

#2299 Re: Migranti

Post by seln »

_BataZiv_0809 wrote:

Bilo ih je bogami na hiljade.
Bundavica je napravio posao zivota.
insomnia78

#2300 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Imala je Jennan Mousa odlican tekst kako te glasine funkcionisu. Pokusacu naci
Locked