Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
drug_profi

#2276 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Bravo. Odnedavno i ja razmisljam slicno. Desnica (postena) mora postojati da bi postojala takva ljevica.
Da mi je docekati dan kad ce svaka vlast voditi zemlju naprijed. Da razlika bude samo kojom brzinom se ide.
_Reds_

#2277 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

MaksprotivMarksa wrote:
tvojkomsija wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Jedina zamjerka Dini do sada je sto je bespotrebno skrenuo paznju sa odlicnog posla koji radi na svjetonazorsku polemiku, cisti promasaj je ova reakcija, ne moze se boriti za glasove ljudi koji ga dozivljavaju kao ultimativnog izdajicu, ali isto tako mora zadovoljiti svoje clanstvo koje je mahom ultra religiozno, pogotovo najistaknutiji kadrovi oko Kemala Ademovica, kako god nadam se da ce se vratiti konkretnim pricama, a ovu svjwtonazorsku ostaviti za cajeve u tekijama.

Sta god bilo, da mi sutra zapali kucu, moj glas na narednim izborima na nivou Kantona ima.
Marks upratio sam nekoliko tvojih postova na ovom podforumu, kao i na temi Platforme za progres, i bio sam ubijedjen da si ti glasac Nase Stranke, kao i ja. Mozes li mi pojasnit zasto ces dat glas NiP-u, jer dosta slicno razmisljamo, pa me zanima :)
Dobro si se prevario, o Nasoj stranci imam negativno misljenje, ono sto im zamjeram je neoliberalni pristup u ekonomskim pitanjima, obnarodjenost, glas za zakon o radu (ovo im ne mogu oprostiti), neki od kadrova su klasicni zagovornici neoliberalnih doktrina koje ne podrzavam, apsolutno ih podrzavam u svjetonazorskim stavovima, mislim da je to potpuno razumno i jedino razumno stajaliste u BiH, jedini kadar kojeg duboko cijenim iz NS je Pedja, a na drugoj strani su mi najmanje omiljeni Geneticar i Sabina.

NiP je po meni najvaznija politicka stranka u savremenoj historiji BiH, jedina stranka koja zaista moze da ugrozi SDA u cijeloj BiH, nevjerovatna je snaga koju predstavlja Kemal Ademovic u tim konzervatinim krugovima, svjestan cinjenice da smo mi "ljevicari"- liberali u debeloj manjini smatram da je najrazumnije podrzati NiP, a sve u svrhu sklanjanja SDA i tupljenja hegemonijske ostrice SDA, a da to omogucimo moramo se i mi drugi prikloniti kreiranju privida da je NiP jak. Dini nisam vjerovao, o tome sam pisao i na forumu, ali mu danas vjerujem, da je kompromitiran oprali bi ga na 300 stepeni, podrzavam kantonalnu Vladu, a te Vlade nema bez Konakovica i njegove energije i blokiranja standardnih SDA poteza. Dakle, ne radi se o nekoj velikoj ljubavi, nije sada ni nuzno zlo, ali SDA moramo skloniti, a skloniti ih mozemo samo sa slicnom strankom njima jer je to pozicija na politickom spektru kojoj pripada glavnina stanovnistva u BiH, zelim da dam svoj doprinos i ubrzam taj proces, a kada budemo imali normalnu konzervativnu stranku desnog centra ala NiP moci cemo imati i artikuliranu poziciju ljevice, konacno cemo imati puni politicki zivot i nadmetanje idejama, a i red je nagraditi neciji dobar rad.

Sve ovo ne bi bio slucaj da smislena ljevica u punom smislu te rijeci u BiH postoji, oni bi uvijek imali moj glas, ali danas to u BiH ne postoji, nazalost.
Oprali bi oni Dinu davno i povukli i zavukli da se teško digne, nego je belaj što mora sa sobom povući i dosta njih.

Eto moja nana je bila ove silne godine uz SDA, ne Kifla i svi oko njega.
MaksprotivMarksa

#2278 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

Mozda su u pravi crveni, ali sumnjam da jesi jer je Dino bio treci esalon kadrova u SDA, on nije bio u vrhusci stranke, sumnjam da bi Asim recimo bio petnaest na listi, svi ljudi izvan politike precijenjuju premijere i ministre, narocito kantonalne, pa Steta i Filipovic su dosli po principu kada niko nece, svoje ovlasti su prenijeli na pomocnike, ja mislim da su oni to ocekivali i od Dine, po principu lijep si, mladi si, slikaj se i slusaj, on ih je malo zajebao, cinjenica je da je covjek imao 30 hiljada glasova u Kantonu nakon 8 mjeseci postojanja stranke, a to su SDA glasovi, sumnjam da SDA ne bi takvog covjeka oborila po svaku cijenu da imaju bilo sta, pa makar i Asim sa njim letio, odletio je i Zukic, samo se Berberovici i Izetbegovici u SDA ne diraju, svi drugi su potrosni materijal, ali nista ne tvrdim.
julisiz es grant

#2279 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by julisiz es grant »

Kikibombona wrote:
geralt wrote:Kad vec spomenu Irsku kao jednu od najreligioniznijh drzava u Evropi:

- 2015. odobrili gej brakove (referendumom i ustavnim amandmanom, 62% glasova za);
- 2018. ukinuli zakonsku zabranu blasfemije/bogohuljenja (opet referendumom, 65% za)
- Isto 2018, ukinuli zabranu abortusa (takodjer referendum, 66% za)
:thumbup: :thumbup:

Irska kao slobodna i napredna drzava privlaci sve veci broj stranih radnika...
Samo ne daj Bože da ti se "omakne" dok si tamo, pa ti ženi/djevojci zatreba prekid neželjene trudnoće. Vidio bi kako "sloboda i napredak" imaju granice. Tek skoro (prije pola godine) su se malo liberalizirali u tom pogledu.

Ne idu Hrvati u Irsku radi slobode i napretka, već radi para.
drug_profi

#2280 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ma ja Irska je sranje u odnosu na nas...

Dajte ba, prkna evropska su danas obecana zemlja za ljude koji bjeze odavde...
Et ta jadna Hrvatska, odes tamo ibretis se koliko su uredjenija i normalnija zemlja od nas, a nisu uopste ni uredjeni ni normalni po nekim evropskim standardima...

To ko onaj vic:
"tačan si ko švedski sat"
"nije švedski nego švicarski"
"jah, eto švedski ne valja..."
statixx

#2281 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Naravno da ljudi idu radi novca. Poenta price je druga, promjene koje su se desile dosle su u trenutku ogromnog ekonomskog napretka u posljednjih 5 -10 godina. A sam napredak dosao je zahvaljujuci strategiji obrazovanja pokrenutoj mnogo ranije, te finansijskoj liberalizaciji i olaksicama za korporativni sektor. Postoji veza izmedju obrazovanosti nacije i ljudskih sloboda. Danas vecina irske omladine pohadja univerzitete i prednjace u EU. Obrazovane generacije sa boljim zivotnim standardnom gledaju svoja posla i ne bave se ogranicavanjem sloboda.
drug_profi

#2282 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

A onda obratis paznju na nas obrazovni sistem.
I sta se sve naziva obrazovanjem.
The 51st State

#2283 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

prosla je nezapazeno vijest o uvodjenju smjera bankarskih tehnicara u srednje skole, dva dana skola, tri dana rad u banci za nadoknadu, po njemackom modelu, po meni to je kapitalna vijest i ako u skorije vrijeme slicno implemetiraju za ostale struke to bi bilo revolucionarno nakon idiotskog komunistickog sistema srednjeg obrazovanja.
MaksprotivMarksa

#2284 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

The 51st State wrote:prosla je nezapazeno vijest o uvodjenju smjera bankarskih tehnicara u srednje skole, dva dana skola, tri dana rad u banci za nadoknadu, po njemackom modelu, po meni to je kapitalna vijest i ako u skorije vrijeme slicno implemetiraju za ostale struke to bi bilo revolucionarno nakon idiotskog komunistickog sistema srednjeg obrazovanja.
Stvarno je divno sto izlazimo u susret privatnom bankarskom sektoru, sto na osnovu klasne pripadnosti determiniramo zanimanke tih mladih ljudi u buducnosti, stvarno je super da zanatlije budu zanatlije, a begovi begovi, ovo je pocetak kraja za radnicku klasu i proces u kojem ce neburzujima biti onemoguceno obrazovanje i intelektualni rad.
The 51st State

#2285 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

MaksprotivMarksa wrote:
The 51st State wrote:prosla je nezapazeno vijest o uvodjenju smjera bankarskih tehnicara u srednje skole, dva dana skola, tri dana rad u banci za nadoknadu, po njemackom modelu, po meni to je kapitalna vijest i ako u skorije vrijeme slicno implemetiraju za ostale struke to bi bilo revolucionarno nakon idiotskog komunistickog sistema srednjeg obrazovanja.
Stvarno je divno sto izlazimo u susret privatnom bankarskom sektoru, sto na osnovu klasne pripadnosti determiniramo zanimanke tih mladih ljudi u buducnosti, stvarno je super da zanatlije budu zanatlije, a begovi begovi, ovo je pocetak kraja za radnicku klasu i proces u kojem ce neburzujima biti onemoguceno obrazovanje i intelektualni rad.
pa jeli bolje da iz srednje strucne skole izadje tokmak koga treba jos dvije godine osposobljavati ili da mu das vjestinu tokom skolovanja i pri tom nesto zaradi? ko hoce da uci i dalje da se skoluje imaju drugi smjerovi i gimnazije, da ne budu kako kazes zanatlije begovima. meni je ovo odlican potez.
MaksprotivMarksa

#2286 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

The 51st State wrote:
MaksprotivMarksa wrote:
pa jeli bolje da iz srednje strucne skole izadje tokmak koga treba jos dvije godine osposobljavati ili da mu das vjestinu tokom skolovanja i pri tom nesto zaradi? ko hoce da uci i dalje da se skoluje imaju drugi smjerovi i gimnazije, da ne budu kako kazes zanatlije begovima. meni je ovo odlican potez.
Nije ovo lose, ali je prvi korak ka onome sto sam pomenuo, za pet godina ce stotine socijalno ugrozene djece ici u ovo skolu sa nadom da se zaposle za platu od 800.00 KM u privatnim bankama koje izvlace milijarde iz BiH, valjda im diplomirani ekonomisti vise ne zele raditi, pa su odlucili kreirati nove jeftine hamale, a to sto bi neko od tih hamala mozda sutra bio novi Boris Tihi, to ko sisa. Umjesto da podrzavamo razvoj nauke i ukljucimo se u cetvrtu industrijsku revoluciji, mi smo odlucili biti mala kolonija i drzava koja se bavi jeftinom uslugom za "investitore", milijarde nam izvlace iz zemlje, a mi svi ponavljamo mantru o investitorima, na tom osnovu se niko na svijetu nije razvio, stranci ne razvijaju nijednu drzavu, samo je eksploatiraju, ovaj skolski program je dokaz da taj proces ide daleko i da su nam usli u obrazovanje.
The 51st State

#2287 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

To je uredu sto pricas. I treba upirati tokom ovih procesa da se ta reforms srednjeg obrazovanja sveobuhvatno provede. Ovo je dobar prvi korak.
drug_profi

#2288 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Nisu stranci usli u obrazovanje.
Usla je SDA/HDZ/SNSD.
Degradilirali su sve pa i to.
I uveli zvucne prestizne skole koje moze svaka budala sa parama zavrsiti.
denis.istok

#2289 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

Kad pogledam prvi red, svi "realni sektor", masaAllah, zaposljavaju raju kod sebe u firmama, daju im sva prava i tako to.
Više zalosno nego smješno. Ne kontam sto mu ovo treba, valjda da nakon SDA kongresa (stara ljubav zaborama nema, fali njemu taj ugođaj), da malo sazove ekipu i eto.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /190916004
_Reds_

#2290 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

https://youtu.be/h8idgLQm4x4?t=3239

Irfan Džaltur :D :D :D , Kiflin stručnjak iz prakse, nestranačka ličnost.
Haris.ba

#2291 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Nadam se da će ponoviti kandidaturu za načelnika. Veliki je to kapacitet.
Dr. Kuca

#2292 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

Je li ovo Kifla izmirio dugove sport centra i kk bosne pa proziva druge? :lol: Kakva ubleha leek dedem.
_Reds_

#2293 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

Haris.ba wrote:Nadam se da će ponoviti kandidaturu za načelnika. Veliki je to kapacitet.
Pa mogao bi biti kandidat NiP-a, vidiš da je hadžija prepoznao kapacitet.
Haris.ba

#2294 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Što je najsmješnije i može pobjediti ako izađe ko kandidat SDP, NS i NIP (barem da ne izađu protukandidati). Ali, Ilidža je čudna.
strucnjakdemagog

#2295 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by strucnjakdemagog »

Vidim Kifli ne smeta naziv Mustafa Busuladžić. E meni smeta jako puno, zato Kifla računaj na 8 glasova manje.
mousstapha

#2296 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mousstapha »

strucnjakdemagog wrote:Vidim Kifli ne smeta naziv Mustafa Busuladžić. E meni smeta jako puno, zato Kifla računaj na 8 glasova manje.
Jel se to kod tebe politika domacinski vodi? Glava kuce odlucuje za svu celjad. :D
strucnjakdemagog

#2297 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

mousstapha wrote:
strucnjakdemagog wrote:Vidim Kifli ne smeta naziv Mustafa Busuladžić. E meni smeta jako puno, zato Kifla računaj na 8 glasova manje.
Jel se to kod tebe politika domacinski vodi? Glava kuce odlucuje za svu celjad. :D

Vidi nešto, ne znam kako je u vašem selu, ali kod nas je normalno da razmijenjujemo mišljenje sa familijom i bliskim prijateljima po nekim pitanjima. Ako je Kifli Mustafa Busuladžić OK, nama je jasno gdje ta politika dalje vodi, tako da silazimo na ovoj stanici.
Company85

#2298 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Company85 »

?
strucnjakdemagog

#2299 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Company85 wrote:
?
?
tutku

#2300 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tutku »

Ne znam sto te to cudi. Vecina njegovog glasackog tijela dijeli dominantni stav SDAovaca u vezi sa Busuladzicem i slicnima.
Post Reply