Bloo wrote: Zelis reci da smo.ovdje da zabavljamo jedni druge i ubijemo dan?
![]()
And I thought we had something special....

Bloo wrote: Zelis reci da smo.ovdje da zabavljamo jedni druge i ubijemo dan?
![]()
And I thought we had something special....

Zavisi iz kojeg ugla gledas.HardcoreMX wrote:bez ateista religija ne bi bila zanimljiva..ili barem ne toliko...cudno zar ne...
otvaraj da rahat psujemBloo wrote:Treba otvoriti temu ateizam vs ateizam i da bude kao kramer protiv kramera ili davitelj...
medvjed23 wrote:ili fight club
Tako sam i ja nekad razmišljao...Aoida wrote: Zarad diskusije.
Bez pitanja nema rasprave.
On ce iznijeti svoje misljenje, koliko god ono bilo ispravno ili pogresno. Mi ostali cemo isto tako reci svoje.
I eto...nikome nije dosadno onda.
Ti mene Nietzscheom, a ja tebe Marxom. Last man standing winsBloo wrote:medvjed23 wrote:ili fight club![]()
Nasilje u ateistickoj porodici
Sta se desilo u medjuvremenu?MarlboroGold wrote:Tako sam i ja nekad razmišljao...Aoida wrote: Zarad diskusije.
On ce iznijeti svoje misljenje, koliko god ono bilo ispravno ili pogresno. Mi ostali cemo isto tako reci svoje.
Ih svašta... slikovnice o inteligentnom dizajnu, nano mašinama pa sve do slikovnica o penisima i vaginama. Meni dostaAoida wrote:Sta se desilo u medjuvremenu?MarlboroGold wrote:Tako sam i ja nekad razmišljao...Aoida wrote: Zarad diskusije.
Pa dobro, svako od nas se izrazava onako kako najbolje umije, zar ne.MarlboroGold wrote: Ih svašta... slikovnice o inteligentnom dizajnu, nano mašinama pa sve do slikovnica o penisima i vaginama. Meni dosta
Slažem se. Složit ćemo se da bi bez Smrčka bilo dosadnoAoida wrote:Pa dobro, svako od nas se izrazava onako kako najbolje umije, zar ne.MarlboroGold wrote: Ih svašta... slikovnice o inteligentnom dizajnu, nano mašinama pa sve do slikovnica o penisima i vaginama. Meni dosta
Umakanje muhe u vodu kao antibiotik je definitivno za mene bio ..... ne znam sta da kazem jos uvijekMarlboroGold wrote:Slažem se. Složit ćemo se da bi bez Smrčka bilo dosadnoAoida wrote:Pa dobro, svako od nas se izrazava onako kako najbolje umije, zar ne.MarlboroGold wrote: Ih svašta... slikovnice o inteligentnom dizajnu, nano mašinama pa sve do slikovnica o penisima i vaginama. Meni dosta![]()
Da ne idemo dalje sa offtopicom...
I onda neko uleti sa Sartrom i Camusom i dotuce nas obojeMarlboroGold wrote:Ti mene Nietzscheom, a ja tebe Marxom. Last man standing winsBloo wrote:medvjed23 wrote:ili fight club![]()
Nasilje u ateistickoj porodici
Ma 'ta će sa Camusom. Taj je sam izjavio da nije ateista iako ne vjeruje u BogaBloo wrote: I onda neko uleti sa Sartrom i Camusom i dotuce nas oboje
Jbg ja o filozofiji, ti o ideologijama...MarlboroGold wrote:Ma 'ta će sa Camusom. Taj je sam izjavio da nije ateista iako ne vjeruje u BogaBloo wrote: I onda neko uleti sa Sartrom i Camusom i dotuce nas oboje![]()
Sartre je već on a whole different level...
---Hakiz wrote:Neandertalci nisu bili rasa. Bili su vrsta.broj dva wrote:----Smrcak15 wrote:...
Neadertalac rasa covjeka kao sto postoje rase ljudi sad, kao sto lobanje homoerectusa se uzimaju kao dokaz o postojanju takve vrste ljudi prije a zaboravljaju da je u nasem vremenu postojali ljudi ili jos uvijek postoje, jer su im lobanje iste strukure.
Vidi vraga, donekle se slazem![]()
Nenandertalci jesu bili ljudska rasa ali sada vise nema "rasa".
Svi smo ista rasa, termin je danas iskljucivo socioloske/politicke prirode, biolosko-medicinski gledano besmislen ali i dalje polularan medju politicarima, medijima...
pa iz ugla udjelaAoida wrote: Zavisi iz kojeg ugla gledas.
Iz perspektive ateiste bi se sve mozda doimalo daleko jednostavnije, ali nimalo manje zanimljivo.
Aoida wrote:Pa dobro, svako od nas se izrazava onako kako najbolje umije, zar ne.MarlboroGold wrote: Ih svašta... slikovnice o inteligentnom dizajnu, nano mašinama pa sve do slikovnica o penisima i vaginama. Meni dosta
Sve je to nadasve ocigledno.Bloo wrote: Smatram da na ovoj temi srž diskusije nije ateisti versus Smrčak, the vjernik, jer tek mali dio diskusija se svodi na to. Dosta ljudi (i vjernika i ateista i agnostik jedan usamljeni i ostali Mumijevi) reagiraju na Smrčka donekle ofanizvno tek kada naš voljeni Smrčak počne da određene naučne činjenice, istine, hipoteze, teorije tumači na "svoj" način. Ne čak ni kroz prizmu vjere, već na svoj specifičan način, toliko specifičan da je dobio i ime - smrčkovanje.
Forumaši raznih profila i profesija reaguju, indikativno je, na njegove slikovnice i određena tumačenja "nauke". Zapravo jako diskusija je "negiranje Allaha", većina je pokušaj druge strane (koja nije nužno uvijek i ateistička) da mu objasne da su njegove tvrdnje nategnute, izvitoperene činjenice et cetera.
Niko mu ne negira pravo na mišljenje, barem ne ja lično. Na ovoj temi svako ima pravo da iznese svoje mišljenjeAoida wrote:Sve je to nadasve ocigledno.Bloo wrote: Smatram da na ovoj temi srž diskusije nije ateisti versus Smrčak, the vjernik, jer tek mali dio diskusija se svodi na to. Dosta ljudi (i vjernika i ateista i agnostik jedan usamljeni i ostali Mumijevi) reagiraju na Smrčka donekle ofanizvno tek kada naš voljeni Smrčak počne da određene naučne činjenice, istine, hipoteze, teorije tumači na "svoj" način. Ne čak ni kroz prizmu vjere, već na svoj specifičan način, toliko specifičan da je dobio i ime - smrčkovanje.
Forumaši raznih profila i profesija reaguju, indikativno je, na njegove slikovnice i određena tumačenja "nauke". Zapravo jako diskusija je "negiranje Allaha", većina je pokušaj druge strane (koja nije nužno uvijek i ateistička) da mu objasne da su njegove tvrdnje nategnute, izvitoperene činjenice et cetera.![]()
Pitanje je zapravo sta forumase vise iz cipela izbacuje:
Smrckova slikovnica, nebitno sada kojeg sadrzaja; sama upotreba slikovnice da izrazi to sto vec pokusava da izrazi i objasni; ili je u pitanju kombinacija i jednog i drugog.
Na stranu on i njegov nacin tumacenja svega onoga sto ga okruzuje i sto dozivljava. Smrcak ima pravo na svoje misljenje, ma koliko god ono bilo pogresno i naopako.![]()
Uprkos njegovom konstantnom isticanju da prihvata jak argument, dokaz i logiku, ne mozemo niti pretpostaviti niti ocekivati da ce on svoje stavove promijeniti jer mu je xy forumas objasnio kako stvari zapravo stoje.
Zasto on to ne moze prihvatiti....ne bih ulazila u razloge, mada sam sigurna da svi mi imamo svoje teorije.
Ako je slikovnica vrh tvojih (njegovih) komunikativnih sposobnsoti...ok onda. Crtat cu ti i ja.![]()
Ja sam svjesna da se on nece nista drugacije razmisljati zbog onoga sto mu kazem.
Ovo srecom nije mjesto gdje ovakva nasa diskusuija sa njim moze nanijeti stetu ili dobrobit bilo kome ili bilo cemu.
Svjetski poredak se nece promjeniti jer Smrcak i dalje misli kako misli.
nek se različite strane prepoznajuThe best lack all conviction, while the worst
Are full of passionate intensity.