Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#2276 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by supercali »

Malo je glupo porediti odlazak u ratu prije 10 godina i sada
U ratu su najvise dobili oni koji su dosli naravno razlog rat
Edin H.

#2277 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Edin H. »

PM72 wrote: " nemojte ni vi pretjerivati - nije vam baš svaki dan pucalo u Sarajevu" :zid:
:D
uglavnomja

#2278 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by uglavnomja »

i jos nesto, kad me poslo piskaranje

bosanac iz bosne stedi ili digne kredit da ode na makarsku rivijeru dvije sedmice. i za te dvije sedmice skrsi bruku para, hrani se po restoranima, vazdan je kafani, sok, piva, kafa ... djeca po onim mamiparama bananama, padobranima, jetovima ...

a kad se vrati kuci - stezi kais, nazad u kolotecinu
nece onaj konobar kojem je ostavio vise napojnice nego 15 ceha misliti da u sarajevu zivi od 1. do 1.

plus sto dijaspora ima puno jaci intenzitet te zelje za dolaskom i pokazivanjem. a i vise para.

sto rece jednom jedna: "ja zivotarim 11 mjeseci ovdje i zivim za taj mjesec koji cu provesti u sarajevu i na moru. i nije me briga sta i koliko kosta. "
Fudo387

#2279 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Fudo387 »

uglavnomja wrote:i jos nesto, kad me poslo piskaranje

bosanac iz bosne stedi ili digne kredit da ode na makarsku rivijeru dvije sedmice. i za te dvije sedmice skrsi bruku para, hrani se po restoranima, vazdan je kafani, sok, piva, kafa ... djeca po onim mamiparama bananama, padobranima, jetovima ...

nece onaj konobar kojem je ostavio vise napojnice nego 15 ceha misliti da u sarajevu zivi od 1. do 1.

plus sto dijaspora ima puno jaci intenzitet te zelje za dolaskom i pokazivanjem. a i vise para.

sto rece jednom jedna: "ja zivotarim 11 mjeseci ovdje i zivim za taj mjesec koji cu provesti u sarajevu i na moru. i nije me briga sta i koliko kosta. "
Majke mi, prava si ona dijasporska Hamsha. :D
512MB

#2280 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by 512MB »

Siguran sam da su Uglavnomja/Radio_Sarajevo/Melbourne_Australia/Zviz jedna te ista osoba :shock:
metal

#2281 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by metal »

moonca wrote:
AmirBaa wrote:
moonca wrote:Vecera za dvoje (samo glavo jelo) sa casom vina, tip --$ 100.
a kolika je plata ? Nemoj mi reci minimalna ili neka prosjecna, nego plata ljudi koji idu u takve restorane ?
Bogatasi idu svaku drugu noc, za ostale bih mogla reci da koji zaradjuju po $ 3000.

Medjutim u Americi izlazak u restoran nije kao u EU.
Penzioneri koji imaju limitiran prihod ,cesto izlaze - dorucak oko $12 po osobi , rucak su spremne platiti do $18.
Vecere -tanjiir sa mesom je oko $27 jagnjetina zna biti i do $ 35, paste do $18.
Meni je skupo u knjizari platiti smrznuti sendvic $7 to je minimum na trzistu. :-)[/quot

Meni nije jasno u kojoj USA ova Moonica zivi. Jel to neka USA u nekoj drugoj vasioni. Poslije citanja njenih gluposti
vise ne mogu a da ne kazem da bi je trebalo protjerati nazad u Bosnu radi sirenja lazi o USA. Ako je stvarno tamo, onda mogu misliti
sta laze amerima o ovoj zemlji
512MB

#2282 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by 512MB »

Zapeo si u 1998. godini kolega
uglavnomja

#2283 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by uglavnomja »

512MB wrote:

nece biti :D

do 2010. u sarajevu, od tada vamo gore
uglavnomja

#2284 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by uglavnomja »

512MB wrote:Siguran sam da su Uglavnomja/Radio_Sarajevo/Melbourne_Australia/Zviz jedna te ista osoba :shock:

:lol: :lol: :lol: :lol:
moonca

#2285 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

metal wrote:
moonca wrote:
AmirBaa wrote: a kolika je plata ? Nemoj mi reci minimalna ili neka prosjecna, nego plata ljudi koji idu u takve restorane ?
Bogatasi idu svaku drugu noc, za ostale bih mogla reci da koji zaradjuju po $ 3000.

Medjutim u Americi izlazak u restoran nije kao u EU.
Penzioneri koji imaju limitiran prihod ,cesto izlaze - dorucak oko $12 po osobi , rucak su spremne platiti do $18.
Vecere -tanjiir sa mesom je oko $27 jagnjetina zna biti i do $ 35, paste do $18.
Meni je skupo u knjizari platiti smrznuti sendvic $7 to je minimum na trzistu. :-)[/quot

Meni nije jasno u kojoj USA ova Moonica zivi. Jel to neka USA u nekoj drugoj vasioni. Poslije citanja njenih gluposti
vise ne mogu a da ne kazem da bi je trebalo protjerati nazad u Bosnu radi sirenja lazi o USA. Ako je stvarno tamo, onda mogu misliti
dZizes sta mi napisa. :-) :roll:
Sta ti nije jasno, sta je laz?? :wink:

JJa tu rijec ne bi napisala i kada nekoga poznajem godinama i znam sigurno da ne govori istinu- na drustvenim mrezma ta rijec (laze) nije prikladna. :)
512MB

#2286 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by 512MB »

uglavnomja wrote:
512MB wrote:

nece biti :D

do 2010. u sarajevu, od tada vamo gore
Pa trebo bi onda malo bolje znati..
PM72

#2287 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by PM72 »

Fudo387 wrote:
PM72 wrote:
pitaj ih sta su imali prvih 5 godina? po kakvim kampovima su ih bacali kako su htjeli i koliko im je trebalo da dobiju prvi bijedno placeni polsic? pa prvi stancic za rentanje, da pobjegnu iz kampa? a koliko je prije toga trajala agonija hoce li biti izbaceni iz norveske ili ce dobiti koletivni azil? koliko im je godina trebalo da nauce ejzik pristojno? i jos su imali dzaba kurseve i krov nad glavom
E jes mi ih žao - u vražiju mater.Jel im pucalo? Nije.Jesu li bili gladni? Nisu.Žedni? jok.

Prije par godina umalo se ne pobih sa jednim dijasporcem kad smo sjedili u jednom društvu i tema skrenu na rat.Kad taj šupak iz Danske reče : " nemojte ni vi pretjerivati - nije vam baš svaki dan pucalo u Sarajevu" :zid:
Nisam se ni presabr'o kad reče :" ne znate vi kako je u tuđoj zemlji,imaš nešto hrane,daju ti smještaj i dobiješ od države plaćene komunalije i to je sve što imaš"... :skoljka:

Svi ga pogledaše i najsabraniji reče - mjenjajmo ljudi temu - biće problema...
Al’, umalo se ne pobi... :D
Fudara,
ja nisam divljak,gradsko sam čeljade.Sa svakim mogu naći zajedničku šuplju 10 - 15 min i svojim putem.Ne sjećam se da sam ikad izazvao belaj u životu.Ali ne mogu da me neko handri "nasuho". :D Dva puta sam plaćao kaznu radi remećenja javnog reda i mira ali nikad nisam izazvao.završio jesam. :D Poslije,kad se sve slegne insan pomisli kako je bolje da sam dva jagnjeta okrenuo neko što sam namlatio šupka...ali vjeruj mi,ćeif nije skup.
metal

#2288 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by metal »

dZizes sta mi napisa. :-) :roll:

JJa tu rijec ne bi napisala i kada nekoga poznajem godinama i znam sigurno da ne govori istinu- na drustvenim mrezma ta rijec (laze) nije prikladna. :)[/quote]

Pa mogao sam napisati I da ne govoris istinu, nisam znao da te rijec laz toliko pogada. Pa prije neki dan kazes da je vani jos okrutnije za penziju
nego ovdje u Bosni. Ljudi koji nisu dana radili u USA a dobili su drzavljanstvo imaju pravo na minimalnu penziju ili ti social security, kada napune godine za penziju. A kao najvaznije je to da tamo ne postoji poslodavac koji ne placa obaveze koje je duzan da plati za radnika. Ovdje radis I opet
nemozes da odes doktoru jer gazda nije I nece da placa zakonske obaveze. kao drugo gdje ba marinci kupuju svoju uniform. Pa ni ovdje u Bosni
to nikome nije palo na pamet da ako hoces u vojsku otidi I kupi uniform.Mozda ti u stvari samo neznas a ne da govoris neistinu.
moonca

#2289 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

metal wrote:dZizes sta mi napisa. :-) :roll:

JJa tu rijec ne bi napisala i kada nekoga poznajem godinama i znam sigurno da ne govori istinu- na drustvenim mrezma ta rijec (laze) nije prikladna. :)
Pa mogao sam napisati I da ne govoris istinu, nisam znao da te rijec laz toliko pogada. Pa prije neki dan kazes da je vani jos okrutnije za penziju
nego ovdje u Bosni. Ljudi koji nisu dana radili u USA a dobili su drzavljanstvo imaju pravo na minimalnu penziju ili ti social security, kada napune godine za penziju. A kao najvaznije je to da tamo ne postoji poslodavac koji ne placa obaveze koje je duzan da plati za radnika. Ovdje radis I opet
nemozes da odes doktoru jer gazda nije I nece da placa zakonske obaveze. kao drugo gdje ba marinci kupuju svoju uniform. Pa ni ovdje u Bosni
to nikome nije palo na pamet da ako hoces u vojsku otidi I kupi uniform.Mozda ti u stvari samo neznas a ne da govoris neistinu.[/quote]

Jesi li ti u Americi??
metal

#2291 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by metal »

moonca wrote:
metal wrote:dZizes sta mi napisa. :-) :roll:

to nikome nije palo na pamet da ako hoces u vojsku otidi I kupi uniform.Mozda ti u stvari samo neznas a ne da govoris neistinu.
Jesi li ti u Americi??[/quote]

Nisam, sto pitas. da li si ti.
moonca

#2292 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

:roll:
HAVANA

#2293 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

ćiribiribela wrote:
mali jomu wrote:Morningenzi, cevapi sredjeni, sutra rano samo se izvade i na rostilj........ coffee sokici limunici. :)

Image
Image

Image

Piiiiiis :mrgreen:
https://vocaroo.com/i/s1zJJvxwMduI :josipalisac: :violina: :cuga:
uglavnomja

#2294 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by uglavnomja »

sorry za off :)

pitanje za amerikance i ostale

sta znaci shenanigans?
supercali

#2295 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by supercali »

Ja koliko znam neprijatna iznenadjenja ili tako nekako se moze prevesti
uglavnomja

#2296 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by uglavnomja »

supercali wrote:Ja koliko znam neprijatna iznenadjenja ili tako nekako se moze prevesti
hvala, ima smisla :)
ultima_palabra

#2297 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by ultima_palabra »

metal wrote:
Ma baba nekakva, izlapila ko Radenska.
supercali

#2298 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by supercali »

uglavnomja wrote:
supercali wrote:Ja koliko znam neprijatna iznenadjenja ili tako nekako se moze prevesti
hvala, ima smisla :)
Ne znam kako druagacije da prevedem al nesto u tom fazonu uglavnom
Rockefeller

#2299 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Rockefeller »

Jebali sve.

Ali Novalic je zakon.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2300 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

PM72 wrote:
pitaj ih sta su imali prvih 5 godina? po kakvim kampovima su ih bacali kako su htjeli i koliko im je trebalo da dobiju prvi bijedno placeni polsic? pa prvi stancic za rentanje, da pobjegnu iz kampa? a koliko je prije toga trajala agonija hoce li biti izbaceni iz norveske ili ce dobiti koletivni azil? koliko im je godina trebalo da nauce ejzik pristojno? i jos su imali dzaba kurseve i krov nad glavom
E jes mi ih žao - u vražiju mater.Jel im pucalo? Nije.Jesu li bili gladni? Nisu.Žedni? jok.

Prije par godina umalo se ne pobih sa jednim dijasporcem kad smo sjedili u jednom društvu i tema skrenu na rat.Kad taj šupak iz Danske reče : " nemojte ni vi pretjerivati - nije vam baš svaki dan pucalo u Sarajevu" :zid:
Nisam se ni presabr'o kad reče :" ne znate vi kako je u tuđoj zemlji,imaš nešto hrane,daju ti smještaj i dobiješ od države plaćene komunalije i to je sve što imaš"... :skoljka:

Svi ga pogledaše i najsabraniji reče - mjenjajmo ljudi temu - biće problema...
Mogli su se vratit kod nas pod granate ako je toliko bilo lose :D
Post Reply