Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
- Bakir1
#2277 Re: Crna hronika BH cesta
Sad s lica mjesta.
100.000 KM stete za autoceste....
- insaneinthebrain
- escobar__
#2279 Re: Crna hronika BH cesta
Odlično, nadam se da će policija još pojačati kontrole, te da će uvest najnoviji i još rigorozniji zakon kako bi kažnjavali nesavjesne vozače.

- Norm
#2280 Re: Crna hronika BH cesta
...ocito ona mjera ako platis odmah platis pola daje rezultate...znaci sljedece je da uvedu ako platis odmah platis 20%...statistika ce pokazati da je to rjesenje... 
-
Throttle
#2281 Re: Crna hronika BH cesta
Pa jest dobro za statistiku naplate kazni. Da se uvede da u roku od 8 dana mozes platit cijelu a nakon toga duplu kaznu mozda bi balvani napokon skontali da je vrijeme da se opamete
- nivla
#2282 Re: Crna hronika BH cesta
nek su vozaci dobro, vidi se i zgazena zivotinja, da hoce naplatiti stetu, ovo treba i za pretrpljeni strah tuziti i jos ih poderati, pa mozda sta i poduzmu pa sprijece ulazak zivotinja na autoputBakir1 wrote:Sad s lica mjesta.
meni se isto desilo, nisam nista mogao naplatiti jer nisam zgazio zivotinju, ali eto epilog da nisam ni bio odgovoran jer su obustavili postupak zbog proceduralnih gresaka, inace bih snosio odgovornost jer bi bilo po turkovicevoj nema tijela nema djela
- Norm
#2283 Re: Crna hronika BH cesta
...pa statistika je bitna, nije sigurnost u saobracaju...a i dze ce na svoje ofspringe i amidzice...Throttle wrote:Pa jest dobro za statistiku naplate kazni. Da se uvede da u roku od 8 dana mozes platit cijelu a nakon toga duplu kaznu mozda bi balvani napokon skontali da je vrijeme da se opamete
- Bakir1
#2284 Re: Crna hronika BH cesta
Vise puta sam se osvjedočio ignorantskom odnosu uposlenika koji rade na naplatnim kucicama.nivla wrote:nek su vozaci dobro, vidi se i zgazena zivotinja, da hoce naplatiti stetu, ovo treba i za pretrpljeni strah tuziti i jos ih poderati, pa mozda sta i poduzmu pa sprijece ulazak zivotinja na autoputBakir1 wrote:Sad s lica mjesta.
meni se isto desilo, nisam nista mogao naplatiti jer nisam zgazio zivotinju, ali eto epilog da nisam ni bio odgovoran jer su obustavili postupak zbog proceduralnih gresaka, inace bih snosio odgovornost jer bi bilo po turkovicevoj nema tijela nema djela
Cuko se useta pored njih na autoput, pokusa im se sugerisati bilo uzivo bilo putem info broja ignorantski te skinu s kurca.
Pored sinosnje materijalne stete tu su jos i dvije povrede i za one koji su bili u koloni 2 h zivota koje nikada neće vratiti.
- vješalica
#2285 Re: Crna hronika BH cesta
Policija ne uvodi zakon vec sprovodiescobar__ wrote:Odlično, nadam se da će policija još pojačati kontrole, te da će uvest najnoviji i još rigorozniji zakon kako bi kažnjavali nesavjesne vozače.![]()
![]()
Nauci se vise
- escobar__
#2286 Re: Crna hronika BH cesta
Odlično sprovodi, svaki dan gledamo rezultate tih fantastičnih sprovođenja zakona. xDvješalica wrote:Policija ne uvodi zakon vec sprovodiescobar__ wrote:Odlično, nadam se da će policija još pojačati kontrole, te da će uvest najnoviji i još rigorozniji zakon kako bi kažnjavali nesavjesne vozače.![]()
![]()
Nauci se vise
-
tempuser
#2287 Re: Crna hronika BH cesta
Mozda po zakonu nije, ali za mene je zivotinja na autoputu cisti propust upravitelja autoputa. Kako ce zivotinja izletiti na cestu kad postoji ograda koja upravo za to sluzi?nivla wrote:nek su vozaci dobro, vidi se i zgazena zivotinja, da hoce naplatiti stetu, ovo treba i za pretrpljeni strah tuziti i jos ih poderati, pa mozda sta i poduzmu pa sprijece ulazak zivotinja na autoputBakir1 wrote:Sad s lica mjesta.
-
Naslovnica
#2288 Re: Crna hronika BH cesta
Ko će i kako medi zabraniti da ne prođe kroz ogradu?!tempuser wrote:Mozda po zakonu nije, ali za mene je zivotinja na autoputu cisti propust upravitelja autoputa. Kako ce zivotinja izletiti na cestu kad postoji ograda koja upravo za to sluzi?nivla wrote:nek su vozaci dobro, vidi se i zgazena zivotinja, da hoce naplatiti stetu, ovo treba i za pretrpljeni strah tuziti i jos ih poderati, pa mozda sta i poduzmu pa sprijece ulazak zivotinja na autoputBakir1 wrote:Sad s lica mjesta.
Proljetos je BMW ubio medvjeda na autocesti, kod Kaknja.
Apsolutno je greška investitora što nigdje nije ostavljen prelaz za životinje.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/automob ... /180424025
- Travnički Noćni Šetač
#2289 Re: Crna hronika BH cesta
Član 4.
(1) Putevi namijenjeni za saobraćaj moraju da budu izgrađeni za bezbjedan i nesmetan saobraćaj i da odgovaraju osnovnim uslovima propisanim ovim zakonom, a preduzeća i javne službe koje održavaju javne puteve ili im je povjereno održavanje javnih puteva moraju da ih održavaju tako da na njima u svim uslovima može da se odvija bezbjedan i nesmetan saobraćaj.
(2) Preduzeća, javne službe i drugi organi koji se brinu o putevima i održavaju ih dužni su da organizuju i trajno kontrolišu stanje i održavanje javnih puteva, objekata, saobraćajne signalizacije i opreme na putevima radi bezbjednog i nesmetanog saobraćaja.
(3) Preduzeća i javne službe iz stava (1) ovog člana dužni su da blagovremeno otklanjaju sve nedostatke usljed kojih na određenim mjestima dolazi do saobraćajnih nezgoda.
(4) U slučaju pretrpljene štete usljed neodgovarajućeg održavanja javnih puteva, povjerilac se namiruje u skladu sa Zakonom o putevima.
(1) Putevi namijenjeni za saobraćaj moraju da budu izgrađeni za bezbjedan i nesmetan saobraćaj i da odgovaraju osnovnim uslovima propisanim ovim zakonom, a preduzeća i javne službe koje održavaju javne puteve ili im je povjereno održavanje javnih puteva moraju da ih održavaju tako da na njima u svim uslovima može da se odvija bezbjedan i nesmetan saobraćaj.
(2) Preduzeća, javne službe i drugi organi koji se brinu o putevima i održavaju ih dužni su da organizuju i trajno kontrolišu stanje i održavanje javnih puteva, objekata, saobraćajne signalizacije i opreme na putevima radi bezbjednog i nesmetanog saobraćaja.
(3) Preduzeća i javne službe iz stava (1) ovog člana dužni su da blagovremeno otklanjaju sve nedostatke usljed kojih na određenim mjestima dolazi do saobraćajnih nezgoda.
(4) U slučaju pretrpljene štete usljed neodgovarajućeg održavanja javnih puteva, povjerilac se namiruje u skladu sa Zakonom o putevima.
-
tempuser
#2290 Re: Crna hronika BH cesta
Sta je onda svrha ograde?Naslovnica wrote: Ko će i kako medi zabraniti da ne prođe kroz ogradu?!
-
Throttle
#2291 Re: Crna hronika BH cesta
Odose pare od akciza 
- vješalica
#2292 Re: Crna hronika BH cesta
ne spovodi ga dovoljno,ali ima i druga strana medalje,čim zaustave krene kmečanje i sirotisanjeescobar__ wrote:Odlično sprovodi, svaki dan gledamo rezultate tih fantastičnih sprovođenja zakona. xDvješalica wrote:Policija ne uvodi zakon vec sprovodiescobar__ wrote:Odlično, nadam se da će policija još pojačati kontrole, te da će uvest najnoviji i još rigorozniji zakon kako bi kažnjavali nesavjesne vozače.![]()
![]()
Nauci se vise
kad oderinjaju nekoga sa grolfom2 ide priča udaraju po sirotilji,stave radar,ide opet priča o sirotilji
pišam se na sirotilju
-
Naslovnica
#2293 Re: Crna hronika BH cesta
Svrha ograde je da spriječi prolaz životinja i ljudi na autoput, ali nema te ograde koja može spriječiti medvjeda, divlju svinju ili čovjeka da idu kuda su naumili (osim da pustimo Trumpa da izgradi zid).tempuser wrote:Sta je onda svrha ograde?Naslovnica wrote: Ko će i kako medi zabraniti da ne prođe kroz ogradu?!
Svaki dan viđam ljude koji nekoga čekaju na autoputu, negdje su prešli ogradu...ko i kako će im to zabraniti?!
Mnogo puta sam vidio i pse. Prođu tamo gdje nema ograde (ili su je nemarni stanovnici uklonili, ili životinja napravi sebi prolaz ili pređe tamo gdje nema ograde, konkretno - uđe negdje oko naplatnih, a da je niko ne vidi).
Ne znam šta tu nije jasno?
- Travnički Noćni Šetač
#2294 Re: Crna hronika BH cesta
Zabraniće im onaj kome je povjereno održavanje ceste u skladu sa gore citiranim članom 4. ZOBS-a... ne znam šta tu nije jasno...
...
EDIT: Viđam i ja ljude po autoputu, imam ih i snimljene više puta, ali to ne znači da nije niko odgovoran i da neko ne treba da to spriječi...
...
EDIT: Viđam i ja ljude po autoputu, imam ih i snimljene više puta, ali to ne znači da nije niko odgovoran i da neko ne treba da to spriječi...
-
tempuser
#2295 Re: Crna hronika BH cesta
Covjeka naravno ne mozes sprjeciti, ali mozes zivotinju koja instinktivo prelati tamo gdje moze ako napravis ogradu kako treba.Naslovnica wrote: Svrha ograde je da spriječi prolaz životinja i ljudi na autoput, ali nema te ograde koja može spriječiti medvjeda, divlju svinju ili čovjeka da idu kuda su naumili (osim da pustimo Trumpa da izgradi zid).
Svaki dan viđam ljude koji nekoga čekaju na autoputu, negdje su prešli ogradu...ko i kako će im to zabraniti?!
Mnogo puta sam vidio i pse. Prođu tamo gdje nema ograde (ili su je nemarni stanovnici uklonili, ili životinja napravi sebi prolaz ili pređe tamo gdje nema ograde, konkretno - uđe negdje oko naplatnih, a da je niko ne vidi).
To da nema ograde iz ovog ili onog razloga i jeste odgovornost onoga ko upravlja i odraza autoput. Sta je ona svrha cestarske sluzbe?
-
Naslovnica
#2296 Re: Crna hronika BH cesta
Onaj iz ophodnje može da ga upozori i da pozove policiju, i to je to. Ne može ga silom otjerati.Travnički Noćni Šetač wrote:Zabraniće im onaj kome je povjereno održavanje ceste u skladu sa gore citiranim članom 4. ZOBS-a... ne znam šta tu nije jasno...
...
Na stranu to što ophodnja ne može biti imati pregled situacije na svakom kilometru u svakom trentku, pogotovu tamo gdje nema video nadzora, da ne spominjem situacije u toku noći.
Pa ljudi uđu u suprotan smjer, izazovu nesreće, pretpostavljam da i za to neko treba da snosi odgovornost, osim tog pojedinca?!
Opet pitam, ko će zabraniti medvjedu ili divoljj svinji da krene kuda je naumila?!
Već sam napisao da je velika greška što je presječen migracioni put životinjama i to bi ovi iz autocesta morali da isprave.
Ali da neko iz autocesta snosi odgovornost što nemarni pojedinci izlaze na autoput preko ograde, to je besmislica.
-
Naslovnica
#2297 Re: Crna hronika BH cesta
Svrha te službe je da sprječavaju medvjede da prelaze autocestu i to očito ne rade kako treba.tempuser wrote:Covjeka naravno ne mozes sprjeciti, ali mozes zivotinju koja instinktivo prelati tamo gdje moze ako napravis ogradu kako treba.Naslovnica wrote: Svrha ograde je da spriječi prolaz životinja i ljudi na autoput, ali nema te ograde koja može spriječiti medvjeda, divlju svinju ili čovjeka da idu kuda su naumili (osim da pustimo Trumpa da izgradi zid).
To da nema ograde iz ovog ili onog razloga i jeste odgovornost onoga ko upravlja i odraza autoput. Sta je ona svrha cestarske sluzbe?
Eto, jesi li sada zadovoljan mojim odgovorom?
-
tempuser
#2298 Re: Crna hronika BH cesta
Fizicka prepreka tj ograda, eto ko ce zabraniti.Naslovnica wrote: Opet pitam, ko će zabraniti medvjedu ili divoljj svinji da krene kuda je naumila?!
- Travnički Noćni Šetač
#2299 Re: Crna hronika BH cesta
...Naslovnica wrote: Onaj iz ophodnje može da ga upozori i da pozove policiju, i to je to. Ne može ga silom otjerati.
Na stranu to što ophodnja ne može biti imati pregled situacije na svakom kilometru u svakom trentku, pogotovu tamo gdje nema video nadzora, da ne spominjem situacije u toku noći.
Pa ljudi uđu u suprotan smjer, izazovu nesreće, pretpostavljam da i za to neko treba da snosi odgovornost, osim tog pojedinca?!![]()
Opet pitam, ko će zabraniti medvjedu ili divoljj svinji da krene kuda je naumila?!
Već sam napisao da je velika greška što je presječen migracioni put životinjama i to bi ovi iz autocesta morali da isprave.
Ali da neko iz autocesta snosi odgovornost što nemarni pojedinci izlaze na autoput preko ograde, to je besmislica.
Mozemo mi ovdje zvati stvari besmislicom, gluposcu, greskom ili kako god.... ali zakon je tu jasan...
...
Vozac nije kriv ako firma koja vrsi nadzor nema dovoljno ljudi da prate cestu ...neka instaliraju video nadzor, ili neka zaposle ljude.... ali odgovornost za omogucavanje nesmetanog odvijanja saobracaja je sasvim jasna i jedino sto je besmisleno je ova rasprava...
Za migracioni put se slazem... ali i za ljude isto vrijedi.... i za prljave znakove koje treba oprati.... i za polomljene ograde koje treba popraviti.... i za izblijedile linije koje treba obnoviti....
- Bakir1
#2300 Re: Crna hronika BH cesta
ne treba mijesati divlje zivotinje s psima na autocesti!